Bayram günü evde olmayan aile.

Konudan engelleme seçeneği var o hakkını kullanabilirsin. Annenler niye köy evine kaçtı anladım. Onlari da her konuda bu kadar darliyorsan, hep bir beklentin varsa kökten cozmusler meseleyi😂
Çok komiksiniz öldüm gülmekten. Bence biraz daha seviyeli olabilirsiniz 🙂 hâla da ısrarla yazıyorsunuz konuma dert oldu içinize sanırım :D

Alınmakla ne alakası var? Hiçbirşey bulamamışta kocan nerde diyor. Boş alınmakla hiçbir alakası yok emin olun çünkü ailemi tanıyorum. Buarada kimseyi yormuyorum merak etmeyin ben kendi içimde düşündüklerimi yazdım buraya kalkıp bu yuzden tartışacak değilim ailemle
Cevap vermeyin lütfen. Gayet iyi anlaşılıyorsunuz. Alınganlık değil kesinlikle. İnce fikirli insanlar incelik bekler. Canınızı sıkmayın. Sevgilerimle.

Ben nasıl geleceğim keşke önce sizde bi toplansaydık dedim Tersler bi şekilde sen söylemiyorsun ki ben gelecem diye desen biz gelmezdik dedi
Net bir şekilde 'anne bilet aldım,arife gelecem' demedigin için kendisine göre plan yapmış demek ki.
Böyle şeyler yaşanabilir , insanlar planlarini net yapmazsa. Benim kkdan tanıdığım yakın bir arkadaşım var, adadan ev tuttu. Tee Kasım ayında bir buluşmada Yılbaşı için beni ve bir arkadasimi davet etti, içer eğleniriz diye. Benim de hoşuma gitti teklif, ,'aaaa guzel olur. İstanbul'da olursam gelirim' dedim. sonra öyle kaldı gelicez edicez dedik ama bir hafta önceden kızı arayıp 'canim biz cuma akşam vapuruyla gelelim o zaman, ben mezeleri yaparım' falan demedik. Havada kaldı - aynı sizin 'geliriz'iniz gibi. Sonra arkadasimin ailesi yılbaşına memlekete çağırmış, o da bizden de net bir şey çıkmayınca gitti.
Ben çok normal karşıladım,çünkü misafirliğe gidecek olanın görevi, erkenden net bir şey söylemek.
Siz hem net değilsiniz hem de planları size göre yapmalarını istiyorsunuz.
Annenlere de o bakımdan hak verdim
Bir de araba yoksa köye gidip herkese 'beni al' demek falan hoş değil ya, benzinin litresi olmuş 23 lira, birini şuradan şuraya birakmak bile külfet.
En iyisi hiç gitmemek, iki çocukla yolda heder olacağına. Ailecek cocuklari lunaparka falan götürün,güzel bayram anilari olsun

Cevap vermeyin lütfen. Gayet iyi anlaşılıyorsunuz. Alınganlık değil kesinlikle. İnce fikirli insanlar incelik bekler. Canınızı sıkmayın. Sevgilerimle.
Çok teşekkür ederim 🥰 bazı insanlar değişik bi algı yaratmaya çalışıyor gerçekten. Normalde benımle aynı fıkirde olmayan yorumlara saygı duyarım teşekkür ederim ama bu tarz ınsanlar aşırı itici daha ne dediğini kendileri bile bilmiyor. hayırlı geceler🌺🌹

Bilmiyorum ben mi eski kafalıyım ama bahsettiğiniz Z kuşağına yakın bir tarih doğumluyum ben de. Bayramda da evladını görmeyecekse bir ana baba ,torununa el öptürmeyecekse , evladı yanında olmayacaksa ne anlamı var bayramın? Akrabalarını görmek istemişse bir bahane mi? Evladından kıymetli mi herhangi bir akraba? Ya da kaçıyor muymuş köy evi. Gerçekten en marjinal biz olucaz diye zorluyorsunuz bence kendinizi. Bayram hazırlığı yapacaklarmış- evladı torunu göremedikten sonra kime yapıyolar bayram hazırlığını? Uzakta oturan her zaman yanında olmayan çocukların gelecek torunların gelecek herkes buluşsun toplansın değil de köy evleriyse sevdaları(ki ramazanda 2-3 defa gitmişler) ben seni haklı buluyorum konu sahibi arkadaşım. Yaptığın alınganlık değil . Annene de söyle beni düşünmenizi beklerdim de. Hala pişkinlik yapıyosa çek kendini.
Marjinallik bu değil ki,köyü olan her zaman arifeden bir gün önce basıp gider. Z kuşağıyla ne alakası var konunun?

Gitmeye gönlü olan köye de gider. İsterse Fizanda otursun annem, yürüyerek de olsa gider yine bayramlaşırım. Uzakmış vasıta yokmuş bunlar bana bahane gelir.

Yalnızca konu başlığına bakarak; eşimin ailesidir inşallah diye geçirdim içimden bir an.
Ama nerde bende o şans.

Net bir şekilde 'anne bilet aldım,arife gelecem' demedigin için kendisine göre plan yapmış demek ki.
Böyle şeyler yaşanabilir , insanlar planlarini net yapmazsa. Benim kkdan tanıdığım yakın bir arkadaşım var, adadan ev tuttu. Tee Kasım ayında bir buluşmada Yılbaşı için beni ve bir arkadasimi davet etti, içer eğleniriz diye. Benim de hoşuma gitti teklif, ,'aaaa guzel olur. İstanbul'da olursam gelirim' dedim. sonra öyle kaldı gelicez edicez dedik ama bir hafta önceden kızı arayıp 'canim biz cuma akşam vapuruyla gelelim o zaman, ben mezeleri yaparım' falan demedik. Havada kaldı - aynı sizin 'geliriz'iniz gibi. Sonra arkadasimin ailesi yılbaşına memlekete çağırmış, o da bizden de net bir şey çıkmayınca gitti.
Ben çok normal karşıladım,çünkü misafirliğe gidecek olanın görevi, erkenden net bir şey söylemek.
Bir de araba yoksa köye gidip herkese 'beni al' demek falan hoş değil ya, benzinin litresi olmuş 23 lira, birini şuradan şuraya birakmak bile külfet.
En iyisi hiç gitmemek, iki çocukla yolda heder olacağına. Ailecek cocuklari lunaparka falan götürün,güzel bayram anilari olsun
Buradaki fark şu hanımefendi konu sahibesi arefe ya da bayramın 1. Günü gelicem demiş zaten. Arabasının olmadığını ve köye ulaşamayacağını bilen ailesi kızımız gelirse köye neyle gelecek diye düşünmemiş. Onu da alıp geçeriz ya da abisi alıp gelir diye düşünmemiş.Biraz da gelemeyeceğini bile bile köye gitmişler. Konu sahibesi söyleyince köye gel diyolarda neyle gidecek 2 çocukla düşünen yok.İmkanı olan imkanıyla kolaylaştırmalı. İş yerlerimizde eli bile evine bırakmıyor muyuz nezaketen. İnsanın ana babası da nezaketen de olsa neyle geleceğini düşünür heralde🤷🏼‍♀️Kaçırdığınız nokta bu bence. Ve herhangi bir arkadaş değil de ana baba bu düşünmezliği yapan. Ondan incelik bekliyo insan.

Haklısınız ama ben burdan evlerine giderken direk otobuse atlayip gıdıyorum biletsiz normal kartlı otobüsler cok bi teferruat yok aslında ve planda bana göre değilde en azından söylemelerini veya buluşup birlikte plan yapmayı ısterdım biliyorlardı geleceğimi. eğer benimlede vakit geçirmek istiyorlarsa. ama doğru söylüyorsunuz. Zaten demem gelin beni alın falan diye. Teşekkürler yorumunuz için🌼

Marjinallik bu değil ki,köyü olan her zaman arifeden bir gün önce basıp gider. Z kuşağıyla ne alakası var konunun?

Gitmeye gönlü olan köye de gider. İsterse Fizanda otursun annem, yürüyerek de olsa gider yine bayramlaşırım. Uzakmış vasıta yokmuş bunlar bana bahane gelir.
Fizana yürüyebilecek olma azminizden ötürü sizi tebrik ederim🤗 dilerim imkansızlıklardan ötürü bi yere gidememek gibi bir sıkıntı yaşamazsınız🤗
Z kuşağıyla bence de ilgisi yok önceki yorumlarda sallamışlardı Z kuşağına🤗

Kızlar selam. Çok moralim bozuldu sizinle paylaşmak istiyorum.

Yarın aileme gidecektim bayram sebebi ile. Bayramı da orada geçirecektim. Abimlerde başka şehirden geliyorlar. Ben 2 küçük çocukla gidiyorum arabamda yok otobüs dolmuş vs ile gidiyorum 2 saatlik mesafedeler . Diğer kardeslerimin var istesem alırlarda ama ben yük olmak istemiyorum kendi başımın çaresine bakmak kimseye mahcup veya eline bakmak istemiyorum.

Neyse annem ve babam bugün sabahtan çıkıp köy evine gitmisler.(boş arabayla) Abimde (başka şehirden geliyor, köy direk yolunun üstü ki eve de gayet rahatlıkla geliyorlar zaten, benim konumuma aşırı ters ben bi uçtayım onların güzergahı öbür uç yani beni alsa zaten annemlerin eve gelmis olacaklar nerdeyse) yarın direk köy evine gidecekmis. Banada kaçıncı günü geleceksin köye gelsinler diyor baban falan diye mesaj atmıs(benim kendi başıma gelemeyeceğimi bilmezmiş gibi)

Bende çok bozuldum neden kaçar gibi şurda bayrama bir gün kalmısken gidiyorlar anlam veremedim. benim oraya hiç bir şekilde ulaşım şansım yok. En azından anne baba evinde toplanıp o şekilde gidilmesi gerekmez miydi illa gidilecekse?

Çok bozuldum anneme 'bende yarın gelecektim önce bi sizde toplansaydık keşke neyse gelince haber verirsiniz ozaman dedim dargın bi şekilde. Ve gitmeyide düşünmüyorum çok üzüldüm sizce haksız mıyım. biraz içimi dökmek istedim buaralar çok hassasım zaten :KK43:
Evet haksızsınız, onlardan biri arabası yok gelemez ye düşünemedi diyelim. Neden siz önceden söylemediniz beni alan olursa çok sevinirim diye. Boşuna alınganlık yapmayın.

Evet haksızsınız, onlardan biri arabası yok gelemez ye düşünemedi diyelim. Neden siz önceden söylemediniz beni alan olursa çok sevinirim diye. Boşuna alınganlık yapmayın.
Ben nereden bileceğim ki köye gideceklerini? Daha bir kaç hafta önce köydelerdi. Akşam msjlaştık hiçbirşey demediler. Sabah biz köydeyiz köye vardık yazmıslardı

Fizana yürüyebilecek olma azminizden ötürü sizi tebrik ederim🤗 dilerim imkansızlıklardan ötürü bi yere gidememek gibi bir sıkıntı yaşamazsınız🤗
Z kuşağıyla bence de ilgisi yok önceki yorumlarda sallamışlardı Z kuşağına🤗
Konuda Z kuşağına dair hiç emare yok yani orayı ben de anlamadım. Çoluklu çocuklu kadın sırf 25 yaşında diye Z kuşağı da olmamalı bence de 😊

Valla bence söz konusu anne olursa herkes de benim gibi olmalı. Ben annemi göreceksem her türlü gider görürüm bunun bayramı,arifesi olmamalı. Fizana da yürünür Bağdata da. Yeter ki görebileceğim bir annem olsun. Konu sahibinde de bir imkansızlık yok. Köye araba yoksa herkes neyle gidiyorsa onunla gider. Eski konularında bile abisini arayıp çağırmışlıkları olan bir insan gelebileceği yere kadar gelip sonra abisini yine arar kendisini almasını rica eder. Gayet kolay. Gereksiz hassasiyet gösterilecek bir konu değil. 25 yaşında genç kadın bu,ayağı aksak nene değil.

Ki en ücra köylere bile bayram seyranda köy minibüsü otobüsü olur,bunu ben bile biliyorum köyüm yokken.

Ben nereden bileceğim ki köye gideceklerini? Daha bir kaç hafta önce köydelerdi. Akşam msjlaştık hiçbirşey demediler. Sabah biz köydeyiz köye vardık yazmıslardı
Hımm habersiz gittiler. O zaman arkadan gidecek olan birilerinden yardım isteyin.

Buradaki fark şu hanımefendi konu sahibesi arefe ya da bayramın 1. Günü gelicem demiş zaten. Arabasının olmadığını ve köye ulaşamayacağını bilen ailesi kızımız gelirse köye neyle gelecek diye düşünmemiş. Onu da alıp geçeriz ya da abisi alıp gelir diye düşünmemiş.Biraz da gelemeyeceğini bile bile köye gitmişler. Konu sahibesi söyleyince köye gel diyolarda neyle gidecek 2 çocukla düşünen yok.İmkanı olan imkanıyla kolaylaştırmalı. İş yerlerimizde eli bile evine bırakmıyor muyuz nezaketen. İnsanın ana babası da nezaketen de olsa neyle geleceğini düşünür heralde🤷🏼‍♀️Kaçırdığınız nokta bu bence. Ve herhangi bir arkadaş değil de ana baba bu düşünmezliği yapan. Ondan incelik bekliyo insan.
Ama konu sahibi 'arifeye yakın gelirim' demiş, havada kalmış biraz.
Bir de arifeye (Perşembe) yakın demek Çarşamba demektir zaten, konu sahibesi Çarşamba günü daha bilet bile almamış, yola çıkma emaresi göstermemiş.
Ne bileyim, insanlar genelde plan yapar ama uygulamaya gelince kolayca iptal edebilir.
Benim annem de her yere plan yapar, yüzde doksanina gitmez:) bayramlarda da çok olur, gelicez diyen gelmez falan. Bana normal geldi o yüzden.
Konu sahibi keşke 'iyi,köye gelirsin' diyen ailesine 'nasil gelebilirim araçsız?' diye sorsaydi. Belki ailesi bir çözüm yolu bulurdu ,gelip almak - oraya geçen x bir kisinin arabasına denk getirmek gibi.
Bu arada ben de bayram için birileriyle 'hee, olabilir bir şeyler yaparız' planı yapmıştım, ama şu an başka bir sehirdeyim 😂😂 dün akşam 6da karar verdim, gece 11 arabasına bindim geldim. Ama planı yaptığım kişiler 'ee napiyoruz, cumartesi mi bulusalim,Bursa'ya mi gidelim' falan diye yazsalardi asla gitmezdim. Muhtemelen onlar da beni salladılar zaten 😅

Konuda Z kuşağına dair hiç emare yok yani orayı ben de anlamadım. Çoluklu çocuklu kadın sırf 25 yaşında diye Z kuşağı da olmamalı bence de 😊

Valla bence söz konusu anne olursa herkes de benim gibi olmalı. Ben annemi göreceksem her türlü gider görürüm bunun bayramı,arifesi olmamalı. Fizana da yürünür Bağdata da. Yeter ki görebileceğim bir annem olsun. Konu sahibinde de bir imkansızlık yok. Köye araba yoksa herkes neyle gidiyorsa onunla gider. Eski konularında bile abisini arayıp çağırmışlıkları olan bir insan gelebileceği yere kadar gelip sonra abisini yine arar kendisini almasını rica eder. Gayet kolay. Gereksiz hassasiyet gösterilecek bir konu değil. 25 yaşında genç kadın bu,ayağı aksak nene değil.

Ki en ücra köylere bile bayram seyranda köy minibüsü otobüsü olur,bunu ben bile biliyorum köyüm yokken.
Siz de eli ayağı aksak nene değilsiniz ama komşunuzun çocuğunuzu almamasına içerlemişsiniz vaktiyle :KK50: alakası yok biliyorum ama sadece herkesin hayatında vardır beklentileri siz de dahil demek istiyorum.

Ama konu sahibi 'arifeye yakın gelirim' demiş, havada kalmış biraz.
Bir de arifeye (Perşembe) yakın demek Çarşamba demektir zaten, konu sahibesi Çarşamba günü daha bilet bile almamış, yola çıkma emaresi göstermemiş.
Ne bileyim, insanlar genelde plan yapar ama uygulamaya gelince kolayca iptal edebilir.
Benim annem de her yere plan yapar, yüzde doksanina gitmez:) bayramlarda da çok olur, gelicez diyen gelmez falan. Bana normal geldi o yüzden.
Konu sahibi keşke 'iyi,köye gelirsin' diyen ailesine 'nasil gelebilirim araçsız?' diye sorsaydi. Belki ailesi bir çözüm yolu bulurdu ,gelip almak - oraya geçen x bir kisinin arabasına denk getirmek gibi.
Bu arada ben de bayram için birileriyle 'hee, olabilir bir şeyler yaparız' planı yapmıştım, ama şu an başka bir sehirdeyim 😂😂 dün akşam 6da karar verdim, gece 11 arabasına bindim geldim. Ama planı yaptığım kişiler 'ee napiyoruz, cumartesi mi bulusalim,Bursa'ya mi gidelim' falan diye yazsalardi asla gitmezdim. Muhtemelen onlar da beni salladılar zaten 😅
Dediğiniz mantıklı sorsaymış keşke. Ama ailede de bir düşüncesizlik olduğu aşikar bence🫤 zaten bu yaparız olur olur dediğimiz her şey ertelemeye davet gibi🤭😁

Siz de eli ayağı aksak nene değilsiniz ama komşunuzun çocuğunuzu almamasına içerlemişsiniz vaktiyle :KK50: alakası yok biliyorum ama sadece herkesin hayatında vardır beklentileri siz de dahil demek istiyorum.
Çünkü komşum benden her akşam onun çocuğunu okuldan almamı bekliyordu,yani işi rutine bindirmişti. Hem de bana hiç incelik yapmadan. Kendisi beni idare etseydi ben de komşumu idare ederdim elbet. Her gün kimse kimseyi bir yerden alamaz, ara sıra yapılabilecek incelikler ayrı bana göre. Düşünün mesela arabayla evinizden çıktınız, komşunuzu yürürken gördünüz,yanımda durup gideceği yere götürmeyi teklif edersiniz değil mi? Ama her sabah bu komşunuzu bir yere bırakmak gibi bir göreviniz olmamalı. Aradaki fark o bana göre.

Ya yazık yoruldun anlatacam diye 😂 bi de ben deniyim tekrar. aslında konu gayet açık. İnsanlar bayramda anne babasını ziyarete gider. Bunun için ne davete ne de haber vermeye gerek yok. Her bayramda gittiğini göz önünde bulundurarak seni bekliyor olmaları lazım. E iki çocuğunla aracın yokken vesait olmayan yere gitmenin zor olduğunu da biliyorlar. Biz gidiyoruz ama papatya nasıl gelecek ki köye diye düşünmeleri, illa bayramı köyde geçirmek istiyrlarsa bi gün önceden arayıp sen yarın gel köye birlikte geçelim istersen demeleri gerekiyordu. Belli ki önemsememişler, zaten diğer ikisi geliyor kalabalık oluruz mu düşündüler, bozuldukları bir şey var da senin mi haberin yok bilemem ama bildiğin kaçmışlar. Zaten annenin tersleyerek cevapvermesinde bile var bi gariplik. Ya kızım düşünemedik nasıl yapsak ki vs demek yerine haber mi verdin diye üste çıkmaya çalışmış.

Çünkü komşum benden her akşam onun çocuğunu okuldan almamı bekliyordu,yani işi rutine bindirmişti. Hem de bana hiç incelik yapmadan. Kendisi beni idare etseydi ben de komşumu idare ederdim elbet. Her gün kimse kimseyi bir yerden alamaz, ara sıra yapılabilecek incelikler ayrı bana göre. Düşünün mesela arabayla evinizden çıktınız, komşunuzu yürürken gördünüz,yanımda durup gideceği yere götürmeyi teklif edersiniz değil mi? Ama her sabah bu komşunuzu bir yere bırakmak gibi bir göreviniz olmamalı. Aradaki fark o bana göre.
Orda haksız bulmuyorum sizi nezaketen olmalı bence de zaten😊 orda böyle bi inceliği düşünen insanın bu konuyu da anlamasını beklerdim sadece😌ama bu konuda değil komşu ,ailesi annesi babası geliş şeklini düşünmüyor ,sizce bayram için ailesini görmeye giden konu sahibesinin beklemesi de normal değil mi😊 düşünceli olmak empati yapmak adlı konu açan bir insansınız anlayacağınızı umuyorum

Back
X