Biz 98 tayfa Z kuşağı değilizBu Z kuşağı çevrenizden çok beklentiniz var. Kafanizda olaylar çok buyuyor. Sal gitsin. İlla köye gideceksen iki çocukla alin beni deyin yok alamayiz derlerse otur evinde.
Forumdaki eski konulara bakıyorum bir heyecan bir aksiyon var. Aktif konular çok sıkıci. Z kuşağı kafasında herşey büyüyor.
Ya cidden cok alakasız olduğunu düşünüyorum zorunluluk vs. Zorunluluk değil derken farkında mısınız bilmiyorum ama büyükler daha çok zorunluluk olarak bakıyor olaya. Ben evet bayram dışındada görmeye gidebilirim ancak kırk yılda bi abim gelecek şehir dışından. Hemde bayram. Köy evi kaçmıyor taş çatlasın 3 gün birarada durabileceğiz bunu benim ailem zorunluluk görüp aman ben kafa dinleyeceğim dese birdaha gitmeyi düşünmem zaten. Hergün yanlarında değiliz sonuçta, kimseyi de zorlamıyoruz illa bizimle olun diye..Şu andaki öfken bana değil. Şu andaki öfken birileri nasıl özgür yasamaktan bahseder. Herkesi dikte altına almayız durumu. Özgür fikir korkutuyor seni. Tam tersi kimseyle zorunluluktan görüşmem. Gayet de sevgi dolu, kişisel fikirlere değer verilen bir ortamda büyüdüm.
Bak büyüğünü göreceksen bayramı niye bekliyorsun git gör. Bu ülke bayramlarda birbirine gidip el opup birbirinin dedikodusunu yapan dolu. Gelenek görenek güzeldir, hayatı renkendirir ama zorunluluk değildir. Siz zorunluluk gibi yaşıyor olabilirsiniz sizin adınıza üzülürüm. Polemiğe dönecek. O yüzden yanıt vermeyeceğim.
25 yaşında 2 çocuk ve Z kuşağı baya aykırı geldi bana da ahajjananaanKonu sahibinin tonla böyle konusunu bilirim ama yaşına dikkat etmedim, kafamda tipik bir Z kuşağı canlanmıyor konularını okuyunca.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim gerçekten içimden geçenleri yazmışsınızHayata bir kere geliniyor evet. Depremde gördük sevdiklerimizi en son ne zaman gördüğümüzü düşünerek , keşke yakın bir zamanda görebilseymişim diyerek. Bahsettiğiniz şeyler bize toplumun geneli olarak bakıldığında uyan şeyler mi? Bayramların önemini büyüklerimizi yalnız bırakmamamız gerektiğini küçüklerimizi sevindirmemiz gerektiğini öğreten ilkokul derslerimizin dahi olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Siz -mış gibi yapıyor olabilirsiniz. Ya da sevgisiz bir şekilde zorunluluktan ailenizle görüşüyor olabilirsiniz o bizi bağlamaz. Demekki hala bayramlarda ailesiyle birlikte olmak isteyen insanlar var ve bunu ailelerinin de düşünmesini istiyolar.Mantıken de bu bayramı kimler kutlar? İslam ailemi değil mi, bayramlarda neyi öğütler islam, büyükleri ziyaret bayramlaşma ve sıla-i rahim. Öyleyse bu hanımefendinin isteği hiç de zorunluluk değildir.
Biz 98 tayfa Z kuşağı değiliz
Onu yapabilirlersi bunu yapabilirlerdi kafanızdaki planları nerden bilsin insanlar ? Ayrıca beni alın demek ne diye yük olmak olsun aileniz değil mi onlar sizin yani aranızda nasıl bir mesafe böyle? Bence açık açık sorun beni neden beklemediniz ben nasıl geleceğim diyeAynen öyle direk yolunun üstü ve benim tarafımla cok ters kalıyor baya pekte gelmeme gerek yokmuş falan gibi oldu yani yaptıkları ona alındım. Veya yarın sabahtan benide alırlardı o şekilde gidebilirdik bayramı orada geçirmek istemelerini anliyorum da ne bileyim her zaman gittikleri yer sonuçta ve tek başına bayram geçirmek istediklerinide düşünmedim. Gerçi oğullarıda geliyor. Neyse ya
Onu bunu boşver de kocan nerde? Konu da hiç geçmiyor.Ya cidden cok alakasız olduğunu düşünüyorum zorunluluk vs. Zorunluluk değil derken farkında mısınız bilmiyorum ama büyükler daha çok zorunluluk olarak bakıyor olaya. Ben evet bayram dışındada görmeye gidebilirim ancak kırk yılda bi abim gelecek şehir dışından. Hemde bayram. Köy evi kaçmıyor taş çatlasın 3 gün birarada durabileceğiz bunu benim ailem zorunluluk görüp aman ben kafa dinleyeceğim dese birdaha gitmeyi düşünmem zaten. Hergün yanlarında değiliz sonuçta, kimseyi de zorlamıyoruz illa bizimle olun diye..
Ayy daha doğru düzgün plan bile yapmamışsınız söylememişsiniz ki insanlara bırakıp gittiler diyorsunuz . Bana çok saçma geldi .Daha tam olarak konuşmamıştık ancak son görüsmemizde söylemistim arefeden gelirim diye unutmuşta olabilirler tabi
Ben nasıl geleceğim keşke önce sizde bi toplansaydık dedim Tersler bi şekilde sen söylemiyorsun ki ben gelecem diye desen biz gelmezdik dedi de dalga mı geçıyor başka bi sorun mu var inanın anlayamadım arife günü gitmesem bayram sabahı gideceğim zaten bunu biliyorlar. Mantık olarak bi önceki akşam mesajlaşırken diyebilirdi sabah biz gidiyoruz köye gelirsiniz diye. Sabah direk biz köydeyiz köye geldik sizde köye gelirsiniz falan demiş. Buarada anlık herşeyi yazar annem şunu yapacağız gideceğiz gibisinden.Sonra gelirim dedikten sonra anneniz ne dedi ?
Eşiniz nerede ?
Kocamla alakası ne adam çalışıyor ne yapmasını beklersiniz benim kararım benim ailem arife gününden gitmek istediğimi söylemistim tamam demisti bu kadarOnu bunu boşver de kocan nerde? Konu da hiç geçmiyor.
Çok istiyorsun bayram gezmesini. Kocanın tarafa git o zaman. Onlar beklemez mi?Kocamla alakası ne adam çalışıyor ne yapmasını beklersiniz benim kararım benim ailem arife gününden gitmek istediğimi söylemistim tamam demisti bu kadar
Onlar plan yaptıysa söyleyebilirdi biz yarın gidiyoruz diye. Resmen kaçar gibi gittiler evet. Bayram bayramdır her bayram annem babam evde olur babam önem verir böyle seylere. 1 hafta oncesınden plan mı yapacağım ayrıca bayram günü benim asla gidemeyeceğimi bildikleri biyere bi gün öncesinden çıkıp gidecekleri hiç aklıma gelmediAyy daha doğru düzgün plan bile yapmamışsınız söylememişsiniz ki insanlara bırakıp gittiler diyorsunuz . Bana çok saçma geldi .
Evet çok haklısınız, ramazanda 2 kez köye gittiler hani gidebilirler ben konunun orasında değilim de bayramda da 1 - 2gün geç gidebilirlerdi istedikleri kadar kalacaklar zaten. Ne bileyim illaki bi yolu vardır. Bayram günü annemin babamın evinin kapısının açık olmasını isterdim gitmemin imkansız olduğu biyere çıkıp gitmeleri... çok boynum bükülmüs hissediyorum Çok teşekkür ederim öyle yapacağım sizede hayırlı bayramlar
Anneniz size çok mantıklı bir açıklama yapmış daha ne desin dalga geçmek ne alaka ? Eşinizden niye utanıyorsunuz altı üstü köye gitmişlerBen nasıl geleceğim keşke önce sizde bi toplansaydık dedim Tersler bi şekilde sen söylemiyorsun ki ben gelecem diye desen biz gelmezdik dedi de dalga mı geçıyor başka bi sorun mu var inanın anlayamadım arife günü gitmesem bayram sabahı gideceğim zaten bunu biliyorlar. Mantık olarak bi önceki akşam mesajlaşırken diyebilirdi sabah biz gidiyoruz köye gelirsiniz diye. Sabah direk biz köydeyiz köye geldik sizde köye gelirsiniz falan demiş. Buarada anlık herşeyi yazar annem şunu yapacağız gideceğiz gibisinden.
Eşime ben demistim arife günü gideceğim diye utancımdan onada söyleyemedim cidden dillendirince sanki bizden kaçmışlar gibi oluyor daha geçen oradalardı bayram zamanı gitmeleri tuhaf oldu.
Ay evet çok istiyorum ölüyorum bayram gezmesi için. Siz iyi misiniz ya gezmek istesem tonlarca gezeceğim yer var zatenÇok istiyorsun bayram gezmesini. Kocanın tarafa git o zaman. Onlar beklemez mi?
Ablacım bize bile alınıyorsun yaKocamla alakası ne adam çalışıyor ne yapmasını beklersiniz benim kararım benim ailem arife gününden gitmek istediğimi söylemistim tamam demisti bu kadar
Ne beklemişim pardon da? Bana göre hiç mantıklı değil ailemi tanıyorum çünkü. Ayrıca yeğenimle vs konuştuk ve kimse bu şekilde gitmelerine bi anlam veremediAnneniz size çok mantıklı bir açıklama yapmış daha ne desin dalga geçmek ne alaka ? Eşinizden niye utanıyorsunuz altı üstü köye gitmişler. Böyle konuşup daha fazla canınızı sıkmak istemiyorum ama etrafınız için baya yorucu bi karakteriniz var umarım bunu farkına varırsınız Hem kimseye muhtaç değilim kendi başımın çaresine bakarım diyorsunuz bu imajı veriyorsunuz hem de sürekli bişeyler bekliyorsunuz.
Konudan engelleme seçeneği var o hakkını kullanabilirsin. Annenler niye köy evine kaçtı anladım. Onlari da her konuda bu kadar darliyorsan, hep bir beklentin varsa kökten cozmusler meseleyiAy evet çok istiyorum ölüyorum bayram gezmesi için. Siz iyi misiniz ya gezmek istesem tonlarca gezeceğim yer var zaten
? Daha fazla yazmazsanız sevinirim pek bi yararı olmuyor çünkü yorumlarınızın. İyi geceler.
Alınmakla ne alakası var? Hiçbirşey bulamamışta kocan nerde diyor. Boş alınmakla hiçbir alakası yok emin olun çünkü ailemi tanıyorum. Buarada kimseyi yormuyorum merak etmeyin ben kendi içimde düşündüklerimi yazdım buraya kalkıp bu yuzden tartışacak değilim ailemleAblacım bize bile alınıyorsun ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?