Ben olsam gitmem.çok ısrarcı ise öbür sabah 9 da sende tüm sulaleni ailen ile birlikte gezmek üzere gelmeye mecbur olduğunu söyle. Ailem "madem öyle Bizimkilere de ayıp olur "dedi de.yada iki tarafta gitmesin de.
Sabahın 9'unda kapımız çalınsa sinir olurdum heralde
Senede 2 tane bayram var zaten, üç gün bayramlaşmaya gitmiyorlarsa şayet tolere edilebilir diye düşünüyorum, gönül almak iyidir, evde olup gelen gideni ağırlamak daha zor valla, şahsen kapı kapı gezmeyi tercih ederim, bayramlarda çok misafirimiz gelir hiç oturup dinlenemiyorum, gezme fikri cazip gelmiştir hep
Sorun gitmek değil ki canım. Yakın akrabalarına gidelim tabiki onda bir sorun yok ama bana bunun dayatılması hiç hoş değil. Evde bir dolu misafir var dayımlar geldi şehir dışından ablam geldi şehir dışından hepsi de okul durumlarından dolayı 3. Günü dönüyorlar. Yarın akşam çok yakın arkadaşımın nişanı da var o aradı bir yandan erken gelebilir misin diye. Bütün bu olanların arasında, bütün bunları bilen nişanlımın sabah 9 ve tüm sülale dayatması beni aşırı derecede gerdi. Konunun inada binme sebebi de en çok saat 9 ben hayatta uyanamam o saatte. Kaldı ki hiç de içimden gelmiyor zaten bu.Sabahin 9'unda gezmeye başlamak saçmalik. Ev sahipleri bile o saatte hazir olmak zorunda değil.
Bayram gezmeleri konusu ise çok göreceli bir kavram. Sevmeyen insana zorla sevdirilemez. Biz ailemle oldum olasi bütün sülaleyi gezerdik. Oflardim, puflardim hep ama zevk de alirdim insanlarin gozundeki minneti görünce. Hele ki senede 2 kere görsem de, o gördüğüm kapilar bir bir eksilmeye başlayinca daha bir etkilemeye başladi bu mevzu beni.
Bence gidin. 1-2 gün gezip, insanlarin gönlünü yapmakla kimse eksilmez. İnatlaşmaya, ağiz tadi kaçirmaya da gerek yok bence. Eşler sürekli ailelerini yariştirmamali. Onlar böyle bir şey talep etmiş, yapin gitsin. Misillemeye ne gerek var ki?
Bence gitmeyin.üzerinize kurulan bir kaynana otoritesi var.suan deneme yapıyor gibi.ileride size nekadar soz gecirebilir diye.çünkü sınırları zorlamiş 9 da burda ol ve tüm sulaleyi gezicez diyerek.yani ogleden sonra gidilen bir kaç akraba olsa zaten kabul edilebilir bir durum olurdu.gitmezseniz kendinize mantıklı geleni yaptığınızı ve o söyledi diye birşey yapmayacaginizi anlar.ayrıca ailenin bile zorlamadigi birseyi onlar zorlayarak nisanliyken yaptiriyorsa yapma.şimdiden kesin çizgilerin belli olsun.onlarda sınırını bilsin.yoksa ipleri kaptırdınmi istekleri ve kaprisli bitmez.
Kayınvaliden de bir garip, kahvaltıya mı gidiyorsunuz yoksa bayramlaşmaya mı sabah 9 nedir ya? En güzel çözüm şu; eşin senin hangi akrabana gidiyorsa yakın ve ya uzak sen de aynı şekilde onunkilere git.Yani o gidiyorsa git,gitmiyorsa sen de gitme.
Sorun gitmek değil ki canım. Yakın akrabalarına gidelim tabiki onda bir sorun yok ama bana bunun dayatılması hiç hoş değil. Evde bir dolu misafir var dayımlar geldi şehir dışından ablam geldi şehir dışından hepsi de okul durumlarından dolayı 3. Günü dönüyorlar. Yarın akşam çok yakın arkadaşımın nişanı da var o aradı bir yandan erken gelebilir misin diye. Bütün bu olanların arasında, bütün bunları bilen nişanlımın sabah 9 ve tüm sülale dayatması beni aşırı derecede gerdi. Konunun inada binme sebebi de en çok saat 9 ben hayatta uyanamam o saatte. Kaldı ki hiç de içimden gelmiyor zaten bu.
Aslında hepsini denedim :). Baktım olmuyor tartıştım tabi yine olmadı. Yarın tekrar söyleyeceğim inşaallah olur yoksa artık bendede sabır bir yere kadar malesef.O zaman bunu inatlaşir gibi değil de, durumunuzu anlatarak söyleyin. Akrabalarinizin gidecek olduğunu, akşamki nişanı ve kisitli zamani.. Bu bayramlik sadece yakin akrabalara giderken eşlik edebileceğinizi söyleyin. Kismetse bi dahaki bayrama gideriz diğerlerine diyip yumuşatabilirsiniz:)
Gecenin bu saati oldu sinirden uyuyamadım ya. Ben mi büyütüyorum anlamadım ki. Malum bayram. Nişanlım bütün sülalesini ziyaret etme konusunda ısrarcı, bense sadece yakın akrabalarına gitmenin yeterli olacağını düşünüyorum. Ama neymiş ayıp olurmuş adetmiş gidilirmiş.
Bu adetler bana uygulanacağı zaman amaann canım eskidenmiş onlar deniyor, savsaklanıyor; benim yapmam gerektiği zaman olmaz adet ayıptır deniyor. Bunaldım yemin ederim.
Bir de annesi sabah 9 da çıkıcaz bayramlaşmaya diyor. Allah aşkına sabahın seherinde bayramlaşmamı olur ya. Ciddi ciddi tartıştım gitmek istemiyorum diye ama büyütüyor muyum bilemedim size sormak istedim.
Objektif yorumlara ihtiyacım var.
Ay dur ben eşin zannettim,nışanlınmış.Gece gece okuyunca böyle oluyor tabiYarın ben gittiğimde evde çoğunluk hala uyuyor olacak canım kv de kahvaltı hazırlayacak, insanlar uyanacak kahvaltı yapacak hazırlanacak bayramlaşmaya saat 12 gibi çıkılacak. Yani tam da böyle olacak eminim. Sonra ben 5 karış suratla kös kös oturacağım bi köşede rolüm bu. Ama tutamam da işte kendimi illaki bişey derim. Sonra da ben kötü oluyorum. Ama saat 9 da insan çağırılır mı yani ya.
Nişanlıma gelince. Onu bütün gün kapı kapı gezdirsem de bişey demezki. Gelir yani. Evlenelim gezelim ona da tamam. Ama şuanda ne bileyim ya mantığım almıyor hiç.
Cunku annesi oyle istiyor sekerim yaocak bisey yok erkekkerin 100 de 98 i ana kuzusuİşte gerilme nedenim de bu. Saat 9 nedir yani Allah aşkına. Ben 9 da gidicem oraya o bayramlaşmaya en erken 12 de çıkılacak biliyorum. Sonra bende cinler atına binecek sonuçta yine ben kötü olacam. Niye yani böyle bi istek sabahın kör vaktinde ya. Ayrıca niye karar mercisi annesi ve ben bu kadar gitmemekte direnirken. Bu kadarcık bişeyi büyütmek de istemiyorum ama inada bindi gitti iyice. Tutamam kendimi pat diye bişey söylerim kötü olurum korkum o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?