Bayram ziyaretinde patavatsızlık

Kayınvalideniz konusunda bence büyütmeyin olabilir kadının ağzından kaçmış. Hata sizde siz nişanlınızla net tarih belirleyemezseniz böyle ordan burdan yorumlar olur şu zaman olur diye herkes söyler. Suç sizde açıkçası.

Ama yengeleri masum göremedim art niyetli oldukları belli.

Yengenin tamamen kıskançlık ve haset duygularıyla başka gelinleri övdüğünü düşünüyorum. Kayınvalideye gelince babanızın dozunda uyarısı bidaha böyle şeyler yapmasını engelleyecektir, anında ve yeterli reaksiyon vermek bu gibi durumlarda en iyisi. Anlayana sizin lafınız bile yeterli olmuştur.

Konu uzatmak değil diyorsunuz konu tamda bu ve zaten bunun için üzülmüşsünüz.
Kayınvalide adayınız süreci uzatmak istemiyoruz deseydi herkesin ortasında buna alınmayacaktınız tersini söyleyince hoşunuza gitmedi doğal olarak.
Burda şöyle bir durum var siz nişanlınızla insanlara net bir tarih vermediğiniz için onlarda bu süreci uzatacağınız yönünde izlenim almışlar.
Belki de. Konunun içinde olunca geniş perspektif
Biraz komplekslimisiniz?
İlla beni alsınlar
İlla adı konsun
İlla benim ailemle konuşulacak
Babamın arkamda olma hissiyatı
Vay efendim başka gelinler güzelmiş meziyetliymis

Ne bileyim var mı sizde biraz kompleks, hazımsızlık filan
Burcunuz ne
Ne biçim üslubunuz var. Hep böyle mi yaklaşırsınız olaylara?

Nişanlımla oturur gün belirlerim ailelere de sadece tarih uygun mu diye sorarım o kadar. İlişkinize iki tarafı da bu kadar dahil etmeyin

Konudaki ortam nişanliyla oturup kafalarina göre gün belirleyip, en son ailelere haber verecek bir ortam gibi gorunmuyor.
Kiza bayramlik elbise, takı filan gelmiş. 🙄 Gelin hizmeti övülmüş vs😬. Az bucuk ailelerin yapisi belli oluyor bunlardan. Dugunu de muhtemelen adamin anne babasi ödeyecektir. Kendileri ödemeyecegi şeyin planini kafalarina göre nasil yapacaklar.
Aileler baskin, her şeyi onlar arasinda konusuyor evlenecek olanlar bekliyor

Kızlar hızlıca anlatayım çok dar bir vakitte yazıyorum. En objektif sonuç burdan gelir diye düşündüm. Yedi yıllık bir beraberliğin ardından birkaç ay önce nişan yaptık. Şu an herhangi bir evlilik tarihi aileler tarafından konuşulmadı ancak biz bu yola girerken babam nişanlıma hayırlı bir işin uzatılmaması gerektiğini söylemişti. Nişanlımla ben de en geç sene sonu diye konuşuyoruz aramızda arada. Şu an görev yerleri ile ilgili bazı sıkıntılardan dolayı net bir tarih belirleyemedik kendi aramızda. Dün gelin görmesine gelindi. KV bayramlık kıyafetimi, kolyemi, bilekliğimi kendi imkanı kadar yapmış. Burda bir sıkıntı yok. Yengesi de gelmişti ve konu bir şekilde düğün tarihine geldi. Kv bizi kastederek onların daha var. İkisinin de görev yerleri belli olsun bir seneden çok var daha evlenmelerine dedi. Bunu benim ailemin yanında söyledi ve babamda bende şaşırdık. Babama bakarak ben de daha yeni öğreniyorum dedim herkesin içinde. Bozuldum haliyle ve bu anlaşıldı. Onlar misafirler diye ve akrabaları da var diye bu konuyu ailem yüzlemedi ama onlar gidince aramızda konuştuk. Babam bunun konusunu biz onlara bayramlaşmaya gidince açacak. Bizim rahatsız olduğumuz konu kendileri beni alamayacak diye ödleri koptu. Kendi akrabaları olsa bile daha aileler arasında bir karar verilmemişken kadının bu şekilde söylemesi. Babam bunun saygısızlık olduğunu ve bu tarz konuların başkaları varken konuşulmayacağını, daha en başından nişanın uzatılmaması gerektiğini söylediğini dile getirecek. Ortam gerilecek biliyorum ama dün biz de gerildik. Şimdi bunu yapmazsa bu ve benzeri olayların yaşanacağını düşünüyoruz. Nişanlımla konuştum gece. Annesine neden öyle bir şey dedin diye sorduğunda daha ailesiyle konuşmadık belirli bir tarih yok öyle diyiverdim demiş ama samimi gelmedi. Daha konuşulmadı, karar verilmedi de diyebilirdi. Beni sanki bekletmek için nişanlamışlar gibi oldu. Bu akşam iade-i ziyarette babamın dile getirecekleri bir yandan bana kendimi güvende hissettirecek bir yandanda gerginim. Bir diğer patavatsızlık da iki yengesiyle geldiler. Bu yenge dediklerim nişanlımın amcalarınin hanımları. Büyük yenge başladı başka bir tanıdıklarının gelinini övmeye. Öyle gelin görmemiş ömründe. Hizmetten pır dönüyorlarmiş etrafta. Çok güzellermiş. Şehirli kızlar bile öyle değilmiş. Ama bunu rahat on dk evire çevire anlattı. Ben de dayanamadım valla merak ettik hepimiz yenge nasıl gelinlermiş bunlar bize de bı tanışmak nasip olur inşallah dedim. Sen gelin görmeye gelmişsin bu ne biçim şey ya. Anlamış değilim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Sen çalışan kendi mesleği olan bir genç kızsın değil mi? Evlenmeye karar verdiğine göre bir olgun bir yetişkin gibi davranman gerekir.

Seni ve nişanlınu ilgilendiren konulara ne kayınvalideni ne de babanı karıştırmayacaksın. Evlilik vs ile ilgili sadece ikinizin geleceğini ilgilendiren konulara kimsenin müdahale etme hakkı, yorum yapma hakkı yok. Babanı da karıştırmayacaksın, nişanlının da annesini karıştırmasına mani olacaksın.

Gelin görmesi, ne hediyesi. Bu insanları böyle karıştırıyorsunuz sonra şikayet ediyorsunuz.

Benim eşimin teyzesi görüştüğümüzde annemin yanında kendi gelinin ne kadar marifetli olduğunu anlatıp durmuştu. Annem de inşallah sizin oğlan da böyle beceriklidir yoksa aç kalabilir benim kızla demişti. 😀
Alınacak bir mevzu değil oatavatsızlık işte.
Diğer konuda da baban gerekeni yapsın düzgün bir dille. Sonra da kendinizi geri çekin biraz.

Olay günümüzde mi geçiyor? Daha eski adetler sanki bunlar, diyaloglar desen keza öyle... İlginç.

Neyse konuya gelirsek. Babanızın söz hakkı varsa tarih konusunda kvnin de olabilir. Ama bence kimseyi karıştırmayıp siz karar verin. Yengeye gelirsek ağır saçmalamış, çok gereksiz hareketler bunlar.

Yorumum bu kadar.

Bu yenge dediklerim nişanlımın amcalarınin hanımları. Büyük yenge başladı başka bir tanıdıklarının gelinini övmeye. Öyle gelin görmemiş ömründe. Hizmetten pır dönüyorlarmiş etrafta. Çok güzellermiş. Şehirli kızlar bile öyle değilmiş. Ama bunu rahat on dk evire çevire anlattı.
Bu yenge türünü her sıkıntılı erkek ailesinde görüyorum. Pakete dahil mi oluyorlar acaba? Çok ilginç. Sorunuza dönersek bence her şey başından net olarak konuşulsun. Zaten aileler söz sahibi olmuş evlilik süreci ile ilgili. Babanızın konuyu açması en doğrusu olur.

bayramlık gelince hizmette beklenir. işinize gelen gelenekleri yürütüp gelmeyenlere burun kıvırtmazlar insana.
birde niye kendinize emtia muamelesi yapıyorsunuz? beni alana kadar vs vs. sizin mantıkla bakınca şu anda rezerve mi edilmiş oluyorsunuz?
düğün tarihine gelince bunu nişanlınızla aranızda neden belirlemiyorsunuz?
maşallah babanız karışıyor kv niz karışıyor herkese söz söyleme hakkı vermişsiniz.

Konudaki ortam nişanliyla oturup kafalarina göre gün belirleyip, en son ailelere haber verecek bir ortam gibi gorunmuyor.
Kiza bayramlik elbise, takı filan gelmiş. 🙄 Gelin hizmeti övülmüş vs😬. Az bucuk ailelerin yapisi belli oluyor bunlardan. Dugunu de muhtemelen adamin anne babasi ödeyecektir. Kendileri ödemeyecegi şeyin planini kafalarina göre nasil yapacaklar.
Aileler baskin, her şeyi onlar arasinda konusuyor evlenecek olanlar bekliyor
O halde moshi moshi burada konu açmaya doyamaz. Gelenek gelenek deyip ailelerin eline bırakınca sorun çıkmaması imkansız. Bayramda bilezik kolye elbise alan kayınvalide düğün sonrası da gelinini kapı kapı gezdirir.

Böyle konulara ailelerin dahil olması çok saçma. Evlenecek olan sizsiniz, neden velileriniz oturup tarih konuşsun ki? Ya da o bunu söyledi, babam da şunu söyleyecek şeklinde olayı dallandırıp budaklandırmaya ne gerek var?

Biz evlenmeye karar verdiğimizde "şu tarihte nişan düşünüyoruz, size uygun mu" dedik, "olur siz bilirsiniz" dediler.
"Nikah için şu tarihe gün almayı düşünüyoruz, size uygun mu" dedik, "olur siz bilirsiniz" dediler.
Bizim dışımızda kimse oturup birbiriyle tarih konuşmadı, kimse kimseyle sorun yaşamadı.
Gelenek bilmem ne diye diye kendiniz zorlaştırıyorsunuz her şeyi. Sonra herkes birbiriyle yüzgöz olduğuyla kalıyor.

Ben olsam şu saatten sonra babamın konuşmasını istemez, nişanlımla tarih belirlerdim.
Ailem arkamda imajı çizmek için illa herkesin her konuda fikir belirtmesine gerek yok. Sizin aldığınız kararlardan, duruşunuzdan anlarlar zaten bunu.

İkiniz de yetişkin insanlarsınız. Ne zaman nasıl evleneceğinize kendiniz karar verip ailelere belirtmeniz lazımdı sadece. Siz babam şunu istedi onun annesi bunu istedi olaylarına girmişsiniz ama evlenecek kişi sizsiniz. İşin bu kısmı çok tuhaf. Biz eşimle nikah/ düğün tarihlerimizi bile bize özel bir günlerden seçtik ne benim aileme ne onun ailesine laf düştü. Çocuk değiliz artık. Siz çok babacısınız.
Yengeye gelince gereksiz kıskançlık yapmış. Seviyenizde biri değil gibi o yüzden önemsememek en güzeli ömrünüzde kaç kere görceksiniz zaten? Çok abartırsa bu huyunu siz de aynı şekilde karşılık verirsiniz millette ne yengeler var diye 😄

Böyle konulara ailelerin dahil olması çok saçma. Evlenecek olan sizsiniz, neden velileriniz oturup tarih konuşsun ki? Ya da o bunu söyledi, babam da şunu söyleyecek şeklinde olayı dallandırıp budaklandırmaya ne gerek var?

Biz evlenmeye karar verdiğimizde "şu tarihte nişan düşünüyoruz, size uygun mu" dedik, "olur siz bilirsiniz" dediler.
"Nikah için şu tarihe gün almayı düşünüyoruz, size uygun mu" dedik, "olur siz bilirsiniz" dediler.
Bizim dışımızda kimse oturup birbiriyle tarih konuşmadı, kimse kimseyle sorun yaşamadı.
Gelenek bilmem ne diye diye kendiniz zorlaştırıyorsunuz her şeyi. Sonra herkes birbiriyle yüzgöz olduğuyla kalıyor.

Ben olsam şu saatten sonra babamın konuşmasını istemez, nişanlımla tarih belirlerdim.
Ailem arkamda imajı çizmek için illa herkesin her konuda fikir belirtmesine gerek yok. Sizin aldığınız kararlardan, duruşunuzdan anlarlar zaten bunu.
Aynen. Aynı anda aynı şeyi yazmışız resmen

Her ailenin bakış açısı ve adeti başka oluyor. Bizde düğün / nikah tarihi belli olmadan nişan yapılmaz mesela. Ama nişanı yapıp düğüne sonradan karar veren bir sürü tanıdığım var. Bu yolu doğru bulmuyorum.

Kızlar hızlıca anlatayım çok dar bir vakitte yazıyorum. En objektif sonuç burdan gelir diye düşündüm. Yedi yıllık bir beraberliğin ardından birkaç ay önce nişan yaptık. Şu an herhangi bir evlilik tarihi aileler tarafından konuşulmadı ancak biz bu yola girerken babam nişanlıma hayırlı bir işin uzatılmaması gerektiğini söylemişti. Nişanlımla ben de en geç sene sonu diye konuşuyoruz aramızda arada. Şu an görev yerleri ile ilgili bazı sıkıntılardan dolayı net bir tarih belirleyemedik kendi aramızda. Dün gelin görmesine gelindi. KV bayramlık kıyafetimi, kolyemi, bilekliğimi kendi imkanı kadar yapmış. Burda bir sıkıntı yok. Yengesi de gelmişti ve konu bir şekilde düğün tarihine geldi. Kv bizi kastederek onların daha var. İkisinin de görev yerleri belli olsun bir seneden çok var daha evlenmelerine dedi. Bunu benim ailemin yanında söyledi ve babamda bende şaşırdık. Babama bakarak ben de daha yeni öğreniyorum dedim herkesin içinde. Bozuldum haliyle ve bu anlaşıldı. Onlar misafirler diye ve akrabaları da var diye bu konuyu ailem yüzlemedi ama onlar gidince aramızda konuştuk. Babam bunun konusunu biz onlara bayramlaşmaya gidince açacak. Bizim rahatsız olduğumuz konu kendileri beni alamayacak diye ödleri koptu. Kendi akrabaları olsa bile daha aileler arasında bir karar verilmemişken kadının bu şekilde söylemesi. Babam bunun saygısızlık olduğunu ve bu tarz konuların başkaları varken konuşulmayacağını, daha en başından nişanın uzatılmaması gerektiğini söylediğini dile getirecek. Ortam gerilecek biliyorum ama dün biz de gerildik. Şimdi bunu yapmazsa bu ve benzeri olayların yaşanacağını düşünüyoruz. Nişanlımla konuştum gece. Annesine neden öyle bir şey dedin diye sorduğunda daha ailesiyle konuşmadık belirli bir tarih yok öyle diyiverdim demiş ama samimi gelmedi. Daha konuşulmadı, karar verilmedi de diyebilirdi. Beni sanki bekletmek için nişanlamışlar gibi oldu. Bu akşam iade-i ziyarette babamın dile getirecekleri bir yandan bana kendimi güvende hissettirecek bir yandanda gerginim. Bir diğer patavatsızlık da iki yengesiyle geldiler. Bu yenge dediklerim nişanlımın amcalarınin hanımları. Büyük yenge başladı başka bir tanıdıklarının gelinini övmeye. Öyle gelin görmemiş ömründe. Hizmetten pır dönüyorlarmiş etrafta. Çok güzellermiş. Şehirli kızlar bile öyle değilmiş. Ama bunu rahat on dk evire çevire anlattı. Ben de dayanamadım valla merak ettik hepimiz yenge nasıl gelinlermiş bunlar bize de bı tanışmak nasip olur inşallah dedim. Sen gelin görmeye gelmişsin bu ne biçim şey ya. Anlamış değilim. Yorumlarınızı bekliyorum.
Ortada bi övme durumu varsa seni muhtemelen begenmiyorlar. Ex kv de hep baska gelinleri överdi ağzına çarpmak isterdm. Genel olarak bakarsak kendi bildiklerini okuyacaklarmış gibi geldi bana

bayramlık gelince hizmette beklenir. işinize gelen gelenekleri yürütüp gelmeyenlere burun kıvırtmazlar insana.

Ben burayı atlamışım, şimdi bunu görünce fark ettim.
Yani evet yengenin söylediği şey saçmalık ötesi, bu devirde anlamsız bir beklenti. Ama geline bayramlık almak da bu devrin işi değil.
İnsanlar ellerinde bayramlıkla, kolye ve bileklikle gelmiş. E bu gelenekler bi tek bizim cebimizdeki paraya mı uygulanacak demişlerdir doğal olarak.

Yanlış anlamayın da meclis toplantısı gibi ailelerin toplanıp ortak karar alacağı bir şey değil ki, iki kişinin evlilik tarihinin kararı; kaldı ki bunu evlenen çiftler belirler, ailelere ilân ederler. Gelenekmiş, orada burada toplanmaymış, babanızın konuşmasıymış, kayınvalide adayının fikir belirtmesiymiş; ailelerle çok yüz göz olmayın. Kararları siz alıp, aileleri bilgilendirin sadece.

Ayağına kadar suyunu getirip, meyvesini hazır edip, temizliğini, hizmetini yapıp robot süpürge gibi köşesine geçip kendini şarj edecek hizmetçi arayanlara gülün geçin.
Ben olsam bozarım, patavatsız ve boşboğaz insan sevmem.

Back
X