Kızlar hızlıca anlatayım çok dar bir vakitte yazıyorum. En objektif sonuç burdan gelir diye düşündüm. Yedi yıllık bir beraberliğin ardından birkaç ay önce nişan yaptık. Şu an herhangi bir evlilik tarihi aileler tarafından konuşulmadı ancak biz bu yola girerken babam nişanlıma hayırlı bir işin uzatılmaması gerektiğini söylemişti. Nişanlımla ben de en geç sene sonu diye konuşuyoruz aramızda arada. Şu an görev yerleri ile ilgili bazı sıkıntılardan dolayı net bir tarih belirleyemedik kendi aramızda. Dün gelin görmesine gelindi. KV bayramlık kıyafetimi, kolyemi, bilekliğimi kendi imkanı kadar yapmış. Burda bir sıkıntı yok. Yengesi de gelmişti ve konu bir şekilde düğün tarihine geldi. Kv bizi kastederek onların daha var. İkisinin de görev yerleri belli olsun bir seneden çok var daha evlenmelerine dedi. Bunu benim ailemin yanında söyledi ve babamda bende şaşırdık. Babama bakarak ben de daha yeni öğreniyorum dedim herkesin içinde. Bozuldum haliyle ve bu anlaşıldı. Onlar misafirler diye ve akrabaları da var diye bu konuyu ailem yüzlemedi ama onlar gidince aramızda konuştuk. Babam bunun konusunu biz onlara bayramlaşmaya gidince açacak. Bizim rahatsız olduğumuz konu kendileri beni alamayacak diye ödleri koptu. Kendi akrabaları olsa bile daha aileler arasında bir karar verilmemişken kadının bu şekilde söylemesi. Babam bunun saygısızlık olduğunu ve bu tarz konuların başkaları varken konuşulmayacağını, daha en başından nişanın uzatılmaması gerektiğini söylediğini dile getirecek. Ortam gerilecek biliyorum ama dün biz de gerildik. Şimdi bunu yapmazsa bu ve benzeri olayların yaşanacağını düşünüyoruz. Nişanlımla konuştum gece. Annesine neden öyle bir şey dedin diye sorduğunda daha ailesiyle konuşmadık belirli bir tarih yok öyle diyiverdim demiş ama samimi gelmedi. Daha konuşulmadı, karar verilmedi de diyebilirdi. Beni sanki bekletmek için nişanlamışlar gibi oldu. Bu akşam iade-i ziyarette babamın dile getirecekleri bir yandan bana kendimi güvende hissettirecek bir yandanda gerginim. Bir diğer patavatsızlık da iki yengesiyle geldiler. Bu yenge dediklerim nişanlımın amcalarınin hanımları. Büyük yenge başladı başka bir tanıdıklarının gelinini övmeye. Öyle gelin görmemiş ömründe. Hizmetten pır dönüyorlarmiş etrafta. Çok güzellermiş. Şehirli kızlar bile öyle değilmiş. Ama bunu rahat on dk evire çevire anlattı. Ben de dayanamadım valla merak ettik hepimiz yenge nasıl gelinlermiş bunlar bize de bı tanışmak nasip olur inşallah dedim. Sen gelin görmeye gelmişsin bu ne biçim şey ya. Anlamış değilim. Yorumlarınızı bekliyorum.