Bazen Bilmemek Daha İyidir - Eşimin Geçmişi

bundan sonra eşi olarak size konuyu kapatmak düşer.
adamın burada takdir ettiğim 2 özelliği var;
-size yalan söylememiş ne şimdi ne öncesinde.
-kendi kendini değerlendirerek hayatında bir değişiklik yapmış, birinin zoru ile ya da bir torpil karşılığında değil.

geçmişinde yaşadıklarını tecrübelenmiştir vs diye değerlendirmiyorum, kesinlikle uzak durulması gereken bir erkek modeli, en fazla geyik muhabbet etmelik, normal arkadaş bile olmaz diyebileceğim birisi.

insanların değişebileceğine gönülden inanan biri olarak eşinizin değiştiğini düşünüyorum.
böyle insanlara sürekli geçmişlerini hatırlatmayı uygun görmüyorum.

Kendimi tanıyorum, birşey çığrından çıkınca ona saplanıp kalıyorum düzeltemiyorum.
Takıntılarınızı çok hafifletecek düşük dozda anksiyete bozukluğu için kullanabileceğinizin ilaçları pskologunuz ile görüşerek almanızı tavsiye ederim ...

Hayatı kendinize zehir etmeyin lütfen, yaşam kaliteniz düşer, doktora başvurun bakın nasıl da rahatlayacaksınız...

psikolog ilaç yazmak psikiyatrist yazar

O zaman sana Murat Dalkılıçtan bi şarkı gönderiyorum;

"geçmişindeki hikaye beni üzmez, nasılsa yenisini yazıyoruz artık "

Şaka bi yana.. biraz abartmışsınız bence yazık etmeyin güzelim evliliğe.. Hepimizin geçmişi var.. Cinsel içerikli olanı da duygusal olanı da var.. Evliliği de var sözlülüğü de var.. Ona kalsa hiçbirimiz mutlu olamazdık

İnsanlar hata yapar. Önemli olan bunu geride bırakmış olması, onun da hata olarak görmesi. Eşinizin yaşam tarzı sizinle birlikte değişmiş ve inanıyorum o da bunlardan utanç duyuyordur siz karşısına çıkardığınızda.
Değiştiremeyeceğiniz şeyleri kurcalamak sadece mutsuzluk getirir. Eğer bu olayı unutmamaya and içip işi ayrılığa kadar götürmeyecekseniz, kendinize de ona da bu kötülüğü yapmayın.

Haklısınız da ne bileyim onlarla isteseydi de evlenemezdi ki, öyle kızlarda ne arar evlilik. Onlarda gönül eğlendir, sonra benimle evlen

emin ol o kızlarda evlenmek ister. ama her erkek onlarla evlenmez. ayy kocanız yine sabırlıymış biri bana bu muameleyi yapsa ne halin varsa gör diye boşardım heralde. sizinkisi naz değil kaprissss

ayrıca adam pişman olmak zorunda da değil. adı üstünde geçmişşş olmuş bitmiş

Geçmişe takılı kalanın geleceği olmaz başka tenlerle birlikte olmuş ama bunu geçmişe gidip değiştiremezsin allah korusun neleri var eşini kaybedenler sen yuvanın huzurunu bozma başka tenlere dokunmuş ama bi sende bulmuş mutluluğu bak nasıl da kıymet bilmiş evinin sultanı yapmış seni eğer gözünün önüne geliyorsa eşin sana nasıl bakıyor değer veriyor bunu hatırla

bu psikolojiden acilen kurtulmanız gerek çünkü evliliğinizi etkileyecek gibi görünüyor. herkesin bir geçmişi vardır iyisiyle kötüsüyle. siz de bunların geçmişte yaşanmış şeyler olduğunu biliyorsunuz boşuna kendinize ve eşinize eziyet etmeyin. benim eşim de ben hayatında yokken gayet hoppa bir hayat yaşıyormuş ben bunları başından beri biliyordum oturup bunları hayal etsem elbette sinirlenirim üzülürüm ama neden kendime zarar vereyim. siz de bunları aklınızdan atmaya çalışın baktınız olmuyor psikolojik bir yardım alın.

Kendi kendinizi boş yere üzmüşsünüz.
Kendinizi o kadınlarla kıyaslamışsınızdır bile. Kim bilir neler neler düşündünüz..
Yıpratmayın evliliğinizi.. Onları o kadar önemseseydi gidip onlardan biriyle evlenirdi.
Kıymetli olan sizsiniz
Tek gecelik ilişki onlar ihtiyaç meselesi...

eşinizin o geçmişi olmasa şu an aşık olduğunuz sevdiğiniz bu adam olmazdı. bunu anlayamamış olmanız garip.
yaşadığı her şey bir tecrübe. onları yaşamasa sizi sevmeyecekti belki de. ve o kafanıza çok taktığınız tek gecelik birliktelikler sayesinde siz aranızdaki cinsel uyumdan memnunsunuz, bunu göremiyor musunuz?

ayrıca geçmişindeki kadınları onlar evlenilecek kızlar değil ki diye aşağılamanız da çok ucuzca. her şey karşılıklı yaşanır. kocanız ile o kadınların arasında insani bir fark yok. sizin kendinizi kocanıza saklamanız sizi ilgilendirir en basiti. bu sizin mahrem ve kutsalınızdır. sizin gibi yaşamadılar diye oturup bir kez konuşmadığınız insanları kıskançlıkla aşağılamamalısınız.

Ne gerek var böyle şeylere takılmaya? Baştan birbirinizi kabul etmişsiniz. Bence boş yere üzülüyorsun. Adam belli ki o hayatı geride bırakıp seninle bir yola çıkmış ona haksızlık etme. Aksi takdirde bundan sonra sana karşı dürüst olmayacaktır haberin olsun.

dertsiz başına dert aramak diye buna denir.. eşin o hayatı yaşayıp gözü doymasaydı şimdi dert yanıyolar ya hani şuraya buraya gidiyo sürekli arkadaşlarıyla hatta aldatıyo felan diye sen de aynı bunlardan dert yanacaktın.. daha mı iyi olcaktı.. yaşamış görmüş gözü doymuş iyi de olmuş yani.. içinde kalan hiçbir şey yok üzülmek yerine mutlu olmayı dene bence..

Herkesin değer yargısı farklıdır, saygı duyarım.

Yeni evlisiniz, evliliğe alışma arefesinde kendinize dert edinecek şey arıyorsunuz. Emin olun, bundan 3 5 sene sonra bugünkü halinize gülersiniz :) Geçmiş geçmişte kalmıştır, resmen siz arayıp bulmuşsunuz geçmişe dair şeyler. Eşiniz farkında olsa o fotoğrafların ve sizin üzüleceğinizi bilse silerdi zaten. Ama erkekler bizim gibi değil işte, unutmuş gitmiş. Demek ki önemsememiş. Tek gecelik ilişki yerine, uzun yıllar birine aşık olsaydı ve onunla birşeyler yaşasaydı daha kötü değil mi? Tamam tek gecelik ilişkiler denilen şey iğrenç ama genç yaşta belki cahillik belki merak yaşamış birşeyler. Sonunda sizi tercih etmiş, siz onun resmi karısı olmuşsunuz. Üstüne üstük sizinde bir ilişkiniz olmuş, eşiniz hiç sorun etmemiş. Bence eşiniz sizi gerçekten çok seviyor. Bu düşüncelere kapılıp evliliğinizi huzursuz etmeyin.

Bunları yaşarken ileride sizinle evleneceğini biliyor muydu ? Hayır. E o zaman?

O kadar güzel yazmışsınki tek bir cümle bile eklemicem, yüzde yüz aynı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…