- 23 Kasım 2008
- 5.893
- 7.345
- 723
öğretmenlerin sokaktaki insanlara extra bi tahammmülü olması gerekiyormuş gibi bir algı var.Nasıl kafa ne demek?
Öğretmenler eğitiyor ya çocuklarımızı..
Aile kadar onları da örnek alıyorlar ya..
Eğitim veriyorlar ya..
Bunu anlatmak istedim ama korkarım siz beni anlamayacaksınız..
Ayrıca teşekkür etmesi gerekmiyor, eyvallah demesi de..
Söylediklerimi saptırmayın.
Ben karşımdakini insan gibi görüyorum da görmeyen konusahibi bilmem farkında mısınız?
Canım klavye başından ne güzel akil veriyorsun. Ya kartimi ben taksim meydanında degil sitede düşürdüm. Küçük yer. Kartı alıp ortadan kaybolan var, yardim edeceği halde başından savan din adamı var. Napiyim zil takip oynayim mi? Daha ise yeni girdim maasimi almama bir ay var. Bir hafta beş kurussuz gezicem. Umarım başına gelir de anlarsın.Kartını kaybetmiş sadece değil ki .Kartını kaybetmiş ama olaya karışanları hayvan ve soyguncu olarak nitelendiriyor. Kaybedildiği farkına varıldığı an bankayı arayıp kartı kullanıma kapatabilir ve bulunca tekrar kullanıma açtırabilir. Tamamen kapamak da bir seçenek. Çözümü var. Ama sağa sola hakaret etmek çok çirkin değil mi? Sonuçta cebinden çalınmamış, kendisi düşürmüş.
Bişeyin kafası değil, insanlara nasıl baktığın burada olay.elinde sihirli değnek öğretmenlerin. haksılığa uğramış eyvallah mı diyecek
teşekkür mü etseydi çalındı, yardım edilmedi diye?
karşınızdakini önce insan olarak görmediğiniz sürece bir de şöyle olacaksın bir de böyle olacaksın diyemezzsiniz.,
başka meslekten olsa istediği gibi konuşma hakkı da var size göre o zaman. bu nasıl bi kafa yaa
Ben senin çocuğunun dadısı değilim. Hicbir öğretmen de degil. Öğretmenliğin ne olduğunu bi ogreniver . esas sen her şeyi öğretmenden bekliyosan sen iyi anne olamazsın. Biz çocukların önünde özel hayatımızı tartismiyoruz. Ya da ben bu olayı derste anlatip imamın dedikodusunu yapmiyorum. Çocuklara yansitmiyorum da özel hayatjmi. Sen kendi çocuğunu evinde adam gibi yetiştir sonra okula yolla. Öğretmen olmamaliymisim karar mercii sen misin?
+1 canım benim yaa eline ağzına sağlık.Ben senin çocuğunun dadısı değilim. Hicbir öğretmen de degil. Öğretmenliğin ne olduğunu bi ogreniver . esas sen her şeyi öğretmenden bekliyosan sen iyi anne olamazsın. Biz çocukların önünde özel hayatımızı tartismiyoruz. Ya da ben bu olayı derste anlatip imamın dedikodusunu yapmiyorum. Çocuklara yansitmiyorum da özel hayatjmi. Sen kendi çocuğunu evinde adam gibi yetiştir sonra okula yolla. Öğretmen olmamaliymisim karar mercii sen misin?
Tesekkur ederim ya. Sizin gibi insanların olması ne güzel. Öğretmeniz diye insanlar artik özel hayatımıza da burnunu sokmaya başladi. Hayatında kaç öğretmen tanidiysa artik. Hepsi sezen cumhur Önal zannediyor bizi. Hicbir şeye sinirlenmeyelim, kizmayalim ağzımızı acmayalim vs. En ufak bi tartışma çıksın " yaauvvv bi de öğretmen olacaksın cık cik çık"öğretmenlerin sokaktaki insanlara extra bi tahammmülü olması gerekiyormuş gibi bir algı var.
konu da öğretmen öğrenci konusu değil , konuyu saptırmayın asıl siz.
boşa yazıyorum ya nasılsa siz de anlamayacaksınız.
ayrıca konu sahibi de gayet insancıl. derdini paylaşmış zorda kalmış kimse yardım etmemiş. kimse yardımcı olmadığı için teşekkür edecek değil ya insan.
burası bdv zaten
kızcağız strese girmiş işte. pozitif enerji mi saçsın?Bişeyin kafası değil, insanlara nasıl baktığın burada olay.
Bayan birini direk hırsız diye yaftalıyor, hiç parası çalınmamasına rağmen; diğeri de o istedi diye camiden anons yapmadığı için "hayvan, hatta hayvan oğlu hayvan" olarak nitelendiriliyor.
İnsanlara bu kadar negatif yaklaşan biri acaba benim çocuğuma nasıl davranır, ne gibi değerler verir diye sizin hiç endişeniz olmaz mı?
Ben yurtdışında pasaport, cüzdan, kartlarım içinde olan çantamı kaybettim. Bir adam almış, başka şehre götürmüş.
Cüzdanımın peşinden şehir değiştirdim. Hayvan herif niye polise bırakmamış demedim hiç. Allah razı olsun, o değil de başkası alsa belki o anki varım yoğum uçmuştu.
O an ne yapacağını hızlı düşünememiş olabilir. Sonuçta kötü niyetli olmaması önemli.
Anlamadiniz sanırım. Kredi kartı bu. İçinde de para var bir suru. Ne kadar zor durumda olduğumu gördü. İnsanlar da araya girdi hocam kız zor durumda yardim etseniz falan dediler. Ne var yani 1 dakika anonstan gebermez. Hayvan değil hayvan oğlu hayvan hem de.
Hic sorma valla. Nerden nereye geldik.+1 canım benim yaa eline ağzına sağlık.
tatilde bile öğretmeni dadı diye gören var malesef
Yapamayız dedi her bi sey kaybeden bize gelir o zaman dedi. Hayvan herif.
boşver canım yaa. insanlara laf anlatmak zor.Hic sorma valla. Nerden nereye geldik.
Canım bak köy değil ama küçük bir site. Herkes birbirini az çok tanir. Hayır herkesin her gün bir şeyi mi kayboluyor da camiye kosacak. Kirk yılda basa gelecek bir durum. Boyle zor bir duruma düştüm. Yardim eden olmadı. Hala sinirliyim.Bulup cebine atan hatun kişisi suçlu zaten orası herkesin malumu da ama imam çok doğru söylemiş. Adama hakaret etmeniz çok yanlış.
Küçük bir köyde yaşıyorsanız yapılabilir bir şey ama koskoca yaşam alanında bunu yapması dediği gibi olaylara meydan verir.
Artık düşürdüğünüz bir şeyi yolda bulamazsınız ilk işiniz bankadan iptal ettirmek olsun bundan sonra.
Ca
Canım klavye başından ne güzel akil veriyorsun. Ya kartimi ben taksim meydanında degil sitede düşürdüm. Küçük yer. Kartı alıp ortadan kaybolan var, yardim edeceği halde başından savan din adamı var. Napiyim zil takip oynayim mi? Daha ise yeni girdim maasimi almama bir ay var. Bir hafta beş kurussuz gezicem. Umarım başına gelir de anlarsın.
Canım benim sagolasin. Ne kadar anlayisli birisin. Keşke su sitede Herkes mağdur olmuş insan halinden anlasa senin gibi.Paranizin gitmedigine sevinin. Artik yapacak birsey yok. Bir hafta disinizi sikin. Baska dert vermesin Allah. Iptal ettirmeniz iyi olmus. Herkes isine geldigi gibi calisiyor. Alan ne niyetle aldi belli degil. Bosuna kizmayin artik olan olmus.
Basimiza illa kötü seyler de geliyor. Cok sükür baska birsey olmamis.
Bazen kaybolan bulunuyor bazen bulunmuyor. Bosuna da kizmayin insanlara herkes zaten niyetinden sorumludur siz kendinizi bozmayin degmez.
Benim cocugumun bebek arasini caldilar valizlerle ugrasirken, tek parcasini. inanin ben de cok kizmistim. alan neden aldi, neyine yarayacak yahu neden diye cok sinirlenmistim.
Sinirinizi de cok iyi anliyorum. Ama kaybiniz yok sevinin. Benim arabam gitti pahali bir markaydi, gittigine mi yanayim paraya mi o arada cocugumun arabasiz kalmasina mi..
Zarar görmeden atlattiginiz iyidir yine bunu düsünün.
iptal ettiysen birşey olmaz. ama şunu da unutmamak gerekir. internet alışverişlerinde şifre gerekmiyor. ama sen iptal ettiğin için artık korkmana gerek yokSelam. Az evvel kredi kartimi kaybettiğimi farkettim. Bir sitede otueuyoriz sitede bir market bir bakkal bir cami ve bir de yasam merkezi var. Dun marketten sigara alıp eve döndüm. Bugün de anladım ki kartı eve giderken dusurmusum. Paniğe kapıldım tabi. Allahtan nerde düşürdüğmü biliyorum ya hemen çıktım. Sitemiz büyük değil. Hemen yolları aramaya başladım. Bi kız çocuğu " abla kart mo ariyosun" dedi. Bem de evet dedim. Çocuk kartı dun bir kadının bulduğunu bu ne diye sorup kredi kartı olduğunu öğrenince eve götürdüğünü söyledi. Ben de kadını tarif et dedim çocuk tanımıyorum ki dedi. Bakkala markete sordum camiye yasam merkezine vs her yere sordum kart getirilmemiş. Güvenlik görevlileri var onlara da dedim bi bilginiz vsr mi bi kadın bulmus dedim. Onlar da bizim haberimiz yok ama camiye anons yaptırın bulan kişi getirip bıraksın dediler. Caminin imamına gidip rica ettim güya allah yolunda cok dindar birisi ya beni başından atti. Yapamayız dedi her bi sey kaybeden bize gelir o zaman dedi. Hayvan herif. Ben de ne yapayım bankayı arayıp iptal ettirdim. Alan kadın alışveriş yapmamış. Zaten şifreli de netten de alışveriş yapmamış hic nedense. Uzun lafın kısası bugün sinirlerimi ziplattilar. İsin kötüsü daha yeni para yatirmistim bin liraya yakin limit var. Bir hafta sefil sefil dolasicam artik kart çıkana kadar. Nefret ediyorum insanların kotu niyetinden, fırsatını bulduklarında hazıra konma heveslerinden. Normal bir insan kart kimlik vs bulsa gider markete bırakır guvenlige verir camiye verir. Ama insan olan yapar bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?