Bebeğim 2500 kg doğdu nasıl toparlıcam odemsiz 2300 lütfen cevap verin

Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için keşke herkes sizin gibi olsa bunu söyleyenlerin hepside akraba güya hepsinin canı cehenneme artık sadece bebeğime odaklancam inşallah bir gün biz toparlandık diye yazarım buraya hepsinin ağzına da lafları tıkarız

Yok fayda etti o da ama ben onun likit olanından kullanıyordum, kullanımı kolaydı sadece birazcık ısıtmak yeterli oluyordu ama bir ara buradaki marketlerde bulamadım öyle olunca doktoruma sordum ne alayım yerine diye, hipp e geçtik. Hipp ten de memnun kaldım.

Merhaba Allah bağışlasın asla üzülmeyin benim kızda 2.5 kilo doğdu hemen toparlıyorlar merak etme hızlı büyüyorlar

benim bebeğim de hastaneden çıkarken 2600 gramdı. küçük bebek daha hızlı toparlar merak etmeyin. sarılık bile geçirmedi. öyle ahım şahım sütüm de yoktu üstelik. sürekli emzirdim ve sağdım. önce emziriyordum, sonra sağdığım sütü şırıngayla veriyordum. arada bir de mama takviyesi yapıyordum. biz pek mama kullanmadık ama çok çabuk normale döndü. birkaç aya akranlarıyla aynı kiloya boya ulaştı. hiç kafaya takmayın. bir rahatsızlığı yoksa sağlığı yerindeyse gerisi kolay. süt yetmediği yerde mamayla devam edersiniz. mama öcü değil. biz de hipp kullanmıştık bir dönem, problem yaşamadık.

Bana şimdiden başladılar kilolusun sütün olmaz kilolusun çocuk küçük doğar zayıf olur diye hepsinin ağzına lafı tıkıyorum kimsenin hakkı yok benim doğurduğum emzirdiğim çocuktan kime ne çocuk benim çocuğum herkes haddini bilecek

Tomrisin emzirme notları serisi var lütfen bunu okuyun ben çok faydasını gördüm.
Eds yöntemi ile mama verin. Bu sütünüzü de arttırır meme uyarıldıkça.
Booool booool emzirin.
Yemeklerinizi düzenli yiyin. Sabah kahvaltıda yumurtanız öğlen akşam etiniz olsun hapur hupur iştah olmasa da olur. Düzenli proteininizi alın mutlaka.
Omega 3 kullanın.d vitamini kullanın.
Ve mutlu olmaya çalışın. Sağlıklı bir bebeğiniz var kucağınızda şükredin bunun için.
Odanızı temizleyin toplayın mis gibi kurulun yatağınıza. Yatın uyuyun bebek uyudukça. Sadece emzirmek için kalkın. Yorgunsunuz bebek de yorgun. Ama düzelecek.

Benim bebeğimede öyle demıslerdı..Neyse ek gıdaya bır gectık çocuk bır anda persentilin sınırına ulasmıs..Boy ,kilo yasıtlarının suan en irisi...

İnanın takmadım..Sağlıkla dogdu ya..Tişörtümün içine sokuyordum onu alnını alnıma koyarak koklardım minnağımı...Şimdi de ayrılmaz ikili olduk gece gündüz..

Şimdi de ay neydi o ilk doğdugunda minicikti bilmemne muhabbetleri yapanlar var böyle agzının ortasına şaplatmalı ama onların enerjisine inmiyorum...

Şükürler olsun ki sağlıklılar ve yanımızdalar...

İlk 2 ay Aptamil prosyneo sonra pronutro 1 ile devam ettim evet 2 saatte bir verdim malesef çoğunluk mama içti sütümü sağıp 2 kez veriyordum sütümde gitmişti zaten emmediği için

Ef
Tuvalet eğitimi verdiniz mi emzirmeyi sonlandırmadan?
Eğitim vermedim tuvalet iletişimi yaptık 12. Ayda 18. Ayda tamamen bezsiz bebek oldu ve bir kere sormadım cisin var mı diye kaçırmadi da hiç.

Reactions: Gao
Ef
Eğitim vermedim tuvalet iletişimi yaptık 12. Ayda 18. Ayda tamamen bezsiz bebek oldu ve bir kere sormadım cisin var mı diye kaçırmadi da hiç.
Artık piyasada ılmayan tuvalet iletişimi kitabını okudunuz mu? Yoksa başka bir kitap mıydı?
12. aya kadar normal bezli miydi hep?
Hiç arada açıp bezsiz yaptırdınız mı?

Benimki de 2600 doğdu, sadece anne sütüyle 4900 oldu 2,5 ayda. İştahım yok diye kesip atamazsınız bol beslenme ve bol emzirme yapın 2 saati beklemeyin. Zayıf kilo alsın diye mama vermek kolaya kaçmak olur.

Hayırlısı olsun ama mama konusunda ne kadar vereceğinize çocuk doktoruna sorunuz kafanıza göre vermeyin

İnsanlar derlerde derler. Kilolu doğsa çok şişman, zayıf olsa çok küçük boyu normal olsa az daha uzun olamamış diye diye bir sürü sıralanır.

Siz bebeğiniz sağlıklı mı değerleri normal mi gelişimi ilerliyor mu ona bakın. Kilonun hiçbir yaşta faydası yok yeterki sağlıklı olsun insan.

Artık piyasada ılmayan tuvalet iletişimi kitabını okudunuz mu? Yoksa başka bir kitap mıydı?
12. aya kadar normal bezli miydi hep?
Hiç arada açıp bezsiz yaptırdınız mı?
Evet okudum Facebookta grup vardı ona da dahil.olmustum ama bizim süreç biraz farklı gelişti.
Oğlum haftada 1 büyük tuvaletini yapardı ( tüm tahlil tetkik yaptrmstm normal bağırsak düzeni idi)
Ama yaparken çok ve sıvı şekilde yapıyordu kucağıma gelip bir gün oturma hareketi yapıp çıkınca rahat ettgni gördüm kucağıma gelmektense.
Klozete benzeyen lazimlik aldım ve büyük tuvaletini yapacgni bana anlatıyordu harektlerle ve lazimlga oturttum bezini çıkarıp ve öyle rahatça yaptı ki.
Sonra tuvaleti gelince hep ona oturdu. Ve ben bunun bilimsel bir temeli olabilir mi diye okuyunca " tuvalet iletişimi" ile tanıştım. Grupta ve kitapta yazinlrla yolumuza devam ettik. 1 gün bile zorlamadim. Kitap okuduk bazen lazimlikta, bazen emdi, oyucak oynadık derken fitratmzda olan şey zaten bu dedim.
18. Aya girince de tamamen kuru kalkıyordu ve tesadüf mü bilmyrm o ay gece emmeyi de bıraktı.
Grupları hala var diye biliyrm.

Benim bebeğim de 3.100 doğdu 2.500 e düştü ememedi diye sonra hemen topladı üzülme dışarıdan gelen laflara kulak verirsek kafayı yeriz bazı insanlar ne dediğini bilmiyor saçma sapan konuşuyolar

Maşallah ne güzel ek gıdaya kaçıncı ay geçtiniz

İlk 2 ay Aptamil prosyneo sonra pronutro 1 ile devam ettim evet 2 saatte bir verdim malesef çoğunluk mama içti sütümü sağıp 2 kez veriyordum sütümde gitmişti zaten emmediği için
Bende şuan Aptamil prosyneo veriyorum peki neden sonra diğer pronutroya geçtiniz bide gaz damlası olarak hangisini önerirsiniz

Maşallah gerçekten. Gizem Erbirer anlatıyordu youtubeda o kitabı.
Fıtratımız o kesinlikle inanıyorum ben de. Afrikada kadınlar hiç bez kullanmıyorlar. Nasıl anlıyorsunuz tuvaletini yqpacağını dün doğdu o daha diyorlar. Siz nasıl anlamıyorsunuz diyorlar. Hep kucakta taşıyorlar. Öğrenmişlerdir tabi doğru gözlemlemeyi. Şehirde yapamadım. Daha soğuk bir yere taşındık bir de tabi. Hiç yapamadım yazın. Ama planlamam lazım iyice öğrenip. Bana kitap önerir misiniz Türk ya da yabancı? Bildiğim tek şey çişini yaparken titriyor hafif. Kakasının yakın olduğunu farkediyorum çok gaz geliyor önce. O kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…