- 6 Mart 2024
- 11.370
- 21.981
- 318
Amin Allah razı olsunHahaah çok güzeldi o günler yaa
Maşallah Allah'ım tüm yavruları korusun inşallah
Ne kadar emzirdiğinizi bilemezsınız o yüzden mm nasıl takip edesiniz . Ben Emzirdikten sonra bi 30 veriyorum devamını isterse ağlarsa bi 30 daha veriyorum . Her doyurmadan sonra mutlaka gazını çıkarınMamayı kaç mm yapayım 11 günlük
Belli olmuyor canım bazen 5 dk bazen 10 dk genelde küçük oldukları için az az sık sık emiyorlarSiz sadece 2 saatte bir emziriyor muydunuz emzirmeniz ne kadar sürüyordu
Bende aptamil kullandım 2 saatte bir 60 cc veriyordum ilk 1 ay daha sonra arttırdım bebeğin durumuna göre sizde arttırırsınız çok fazla vermeyin kusuyorlar çünkü doyduğunda anlarsınız zatenAllah bağışlasın nasıl ilerlediniz benim ilk gebeliğim lütfen bana da yardımcı olun Aptamil kullanıyorum anne sütü de az veriyorum ne kadar bı sürede vermem lazım kaç ölçek şuan 11 günlüğüz
3 hafta küvezde kaldığı için beni emmedi eve geldiğinde de o yüzden mama vermek zorunda kaldımBende aptamil kullandım 2 saatte bir 60 cc veriyordum ilk 1 ay daha sonra arttırdım bebeğin durumuna göre sizde arttırırsınız çok fazla vermeyin kusuyorlar çünkü doyduğunda anlarsınız zaten
Benimki dünden beri kendini sıkıyor kıpkırmızı oluyor niye acabaBende aptamil kullandım 2 saatte bir 60 cc veriyordum ilk 1 ay daha sonra arttırdım bebeğin durumuna göre sizde arttırırsınız çok fazla vermeyin kusuyorlar çünkü doyduğunda anlarsınız zaten
Benimki dünden beri kendini sıkıyor kıpkırmızı oluyor niye acabaBende aptamil kullandım 2 saatte bir 60 cc veriyordum ilk 1 ay daha sonra arttırdım bebeğin durumuna göre sizde arttırırsınız çok fazla vermeyin kusuyorlar çünkü doyduğunda anlarsınız zaten
Mamayı bilmem ama ağzıyla her emme hareketi yaptığında, elini ağzına soktuğunda emzirdim. 2 saat en geç diye biliyorum. Doktorla konuşun.Kaç dakikada bir emzireyim ve kaç dakika da bir mama vereyim
Gazdan oluyordur büyük ihtimalle gaz damlası kullanınBenimki dünden beri kendini sıkıyor kıpkırmızı oluyor niye acaba
Çok biliyorlar densizlerHaklısınız ama ben napayım bir değil ki hepsi aynı şeyi söylüyor sanki ben isterdim böyle olsun
Gazı vardır. Sizde yediklerinize dikkat edin soğuk su içmeyin . Eğer gaz damlası kullanırsanız sap sımplex tavsiye ederim . Birçok damla denedim en çok etkiyi bu yaptı , acı elma yağıyla da karnına ayaklarına masaj yapabılırsınız rahatlatıyorBenimki dünden beri kendini sıkıyor kıpkırmızı oluyor niye acaba
Takmayın bu kadar benim kızımda aynı doğmuştu sık sık emzirdim bir ayda 2 kilo almıştı normal bence kilosuMerhaba hanımlar 39 haftalık gebeydim bebeğimin gelişimi 35 haftayla uyumlu kaldı diye acil sezeryana alındım 2500 kilo 45 cm 32 baş çevresi ile dünyaya geldi baş çevresi normal mi gelenler gidenler çok zayıf küçük bir bebek diyorlar psikolojim alt üst oldu lütfen yardımcı olun bebeğimi nasıl toparlıcam
Haklısınız aslında çok kafama taktım yok çok küçük çok zayıf başı çok küçük gelişmez bı sürü şey söylüyorlar bende hep ağlıyordum iştahım kesildi bişey yiyemiyorum onların yüzündenTakmayın bu kadar benim kızımda aynı doğmuştu sık sık emzirdim bir ayda 2 kilo almıştı normal bence kilosu
Benim bebeğim de 2680 doğdu 40+1de ama 37 uyumlu. Hiç kimseye takılmayın lütfen söylenenleri kulak ardı edin. Öyle güzel toparlıyolar ki onlar. Kızım zayıf doğdu diye yok çok minyon yok küçük boylu olacak yok burası öyle şurası şöyle dediler hep ama hep bi bahane buldular söylenecek. Sadece bebeğinize ve kendinize odaklanın. Zayıf ve küçük diyenlere de evet bunu siz söylemeden ben de görebiliyorum diyin lütfen susmaları gereken sınırı bilsinlerMerhaba hanımlar 39 haftalık gebeydim bebeğimin gelişimi 35 haftayla uyumlu kaldı diye acil sezeryana alındım 2500 kilo 45 cm 32 baş çevresi ile dünyaya geldi baş çevresi normal mi gelenler gidenler çok zayıf küçük bir bebek diyorlar psikolojim alt üst oldu lütfen yardımcı olun bebeğimi nasıl toparlıcam
Tuvalet eğitimi verdiniz mi emzirmeyi sonlandırmadan?30 ay emzirdim 1 kere ateş düşürücü şurup bile içmedi 6 yaşında oldu antbytk bile bilmez. Siz moralnzi sakın bozmayın
Çok teşekkür ederim o kadar güzel anlattın ki sizin gibi insanlar iyiki varlar alerjik olduğunu nasıl anladın bide benimki ben uyandırmadan uyanmıyor gündüzleri emzirmek için ne kadar bı sure bekleyeyim uyanmasi içinCanım benim öncelikle stres yapma, stres sütün en büyük düşmanı. Benim oğlum 2800 doğdu 37+3te. Çok ufaktı. 1-2 aya toparladı normale döndü. 3 persentildeydi. Milletin dediğini takacaksan kimseyle görüşme. Şuan kilosu 50 persentil üzerinde, boyu da 50 persentilde. Sadece anne sütü ile topladı, 2 ayda kilosu 50 persentile çıktı zaten. Gak dese emzir. Gece 2 saatte bir alarm kur uyandır (bezini aç) emzir. Toparlayacak merak etme. Ama stres yapma, milletin ağzı torba değil takacaksan da görüşme kimse ile.
Bu arada benim oğlum alerjik ben oğlum 2,5 aylıkken süt, yumurta, kuruyemiş diyetine girdim resmen aç kaldım. Yemekle sütün alakası yok, hayatta kalacak kadar yiyeceksin aç gezme tabiki, bol su iç. Eksik vitaminlerin varsa onları tamamlamaya bak süt için.
Bizim 40ından sonra aşırı gaz huzursuzluk en son kanlı kaka oldu. Benim bebeğim de hep göğsümde uyurdu bıraksam 6-7 saat. Aslında doktor sarılık riskinden sonra 5-6 saat uyusun uyandırma dedi ama ben ya uyurken veriyordum ayağına uyarı yapıyordum ya hiç emmiyorsa altını açıp ıslak mendi ile siliyordum uyansın diye. En kötü 3 saat beklemiştim ben açıkçası. 2 aya kadar hep saatli emzirdimÇok teşekkür ederim o kadar güzel anlattın ki sizin gibi insanlar iyiki varlar alerjik olduğunu nasıl anladın bide benimki ben uyandırmadan uyanmıyor gündüzleri emzirmek için ne kadar bı sure bekleyeyim uyanmasi için
Benim bebeğim 3400 doğdu oda öyle tosuncuk gibi ya da kilolu gibi durmuyordu yani üzülmeyin beslendikçe toparlayacak hatta ufak doğanlar daha hızlı toparlanıyor diyorlar arkadaşımda aynı sekilde 2350 gr doğun yaptı gelişimi yavaşlamış denilmişti ona da şimdi gayet sağlıklı etli butlu 5. Ayına girecek üzülmeyin önemli olan bundan sonra persentili bebeğinMerhaba hanımlar 39 haftalık gebeydim bebeğimin gelişimi 35 haftayla uyumlu kaldı diye acil sezeryana alındım 2500 kilo 45 cm 32 baş çevresi ile dünyaya geldi baş çevresi normal mi gelenler gidenler çok zayıf küçük bir bebek diyorlar psikolojim alt üst oldu lütfen yardımcı olun bebeğimi nasıl toparlıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?