- 14 Aralık 2011
- 1.712
- 1.703
- 333
- Konu Sahibi AskKirintisi
-
kaç yıldır ilaç kullanıyorsunuz antidepresanlar sizde olumsuz değişiklilkler yaptımı?
yıllar geçtikçe ilaç dozunda artma yada isim değişikliği oldumu?
ben 5 aydır depresyondayım 27 günlük bebeğim var ilaç alsam süt veremem almasam bakamıyorum eşimi işe göndermiyorum yada kayınvalidemi uzak yoldan getirtiyorum. çaresiz kaldım yok olmak istiyorum 2 çocuğum var ama öyle bir an geliyorki gözüm bişeyi görmüyor, onlara o kadar üzülüyorumki bakamıyorum diye. çocuk acıktım diyor 5 yaşında süt veriyorum. sonrada vicdan azabı.
o kadar kötü bir çaresizlik duygusuki şaştım kaldım..
terapi aldım faydası olmadı.
ilaçlar hakkındada o kadar kötü şeyler söylüyorlarki, beyni sildiğini bağımlılık yaptığını, uyuttuğunu, saflaştırdığını vs....
bana bir çözüm yolu önerirmisiniz.
salı günü doktor randevum var emzirmeyi bırak ilaca başlıycaz dese ne yapayım. daha oğlum 27 günlük 10 gün küvezde kaldı düşük kiloda anne sütüne o kadar ihtiyacı var ki....
İbrahim saraçoğlunun çok güzel bir kürü var maydanoz ve dere otuyla. Kullananlar çok memnun...birde zikirlerden yardım almalısın...
Tatlım merhaba,
Bu öyle ,Hayatının ne güzel olduğunu ,çok şükür aç açıkta olmadığnı falan düşünürek çözümlencek bir şey değil. Bir doktor ile mutlaka görüş ve içinde bulunduğun durumun şiddetine göre gerekiyorsa emzirmeyi bırakıp ilaca başlamalısın.İnan bana çocuklarının sağlıklı olabilmesi öncelikle için senin sağlıklı olman gerekiyor. ve yeri gelir psikolojik rahatsızlıklar normal rahatsızlıklardan daha zor olabilir .Başka bir hastalık geçiriyor olsan doktor ilaç kullanmalısın derse kullanmayacakmısın....Heleki varsa doğum sonrası psikozu hiç mi hiç ihmal etmemen gereken bir şeydir..
Geçmiş olsun...
Tatlım merhaba,
Bu öyle ,Hayatının ne güzel olduğunu ,çok şükür aç açıkta olmadığnı falan düşünürek çözümlencek bir şey değil. Bir doktor ile mutlaka görüş ve içinde bulunduğun durumun şiddetine göre gerekiyorsa emzirmeyi bırakıp ilaca başlamalısın.İnan bana çocuklarının sağlıklı olabilmesi öncelikle için senin sağlıklı olman gerekiyor. ve yeri gelir psikolojik rahatsızlıklar normal rahatsızlıklardan daha zor olabilir .Başka bir hastalık geçiriyor olsan doktor ilaç kullanmalısın derse kullanmayacakmısın....Heleki varsa doğum sonrası psikozu hiç mi hiç ihmal etmemen gereken bir şeydir..
Geçmiş olsun...
Ah canim ya.bebegin cok kucuk.sutune o kadar ihtiyaci var ki.
Herkes sorunlu artik.zaman cok kotu.bin tane dert herkeste.
Iki cocuk var bende de.13 yildir maddi sikintimiz bitmek bilmedi.esimin ailesi,benim ailem cok sorunlu.evimiz hap gibi.tikis tikis.esimle sinirlerimiz tavan yapti.didisip duruyoruz.kilo sorunum var.cok uzuluyorum.emziriyorum rejim yapamiyorum.hic arkadasim yok.of iste bir suru dert sorun.bazen cinnet gecirecek gibi sinirleniyorum.biliyorum,sorunlarim var,ama o ennn bunaldigim anda oyle bir icten Allahhh derim.sana siginiyorum.deriiin bir nefes,Rabbe teslimiyet.sıkılirim bunalirim imdat ederim O na.
Evlatlarim saglikli.esim hala ilk gunku gibi asik.ocakta yemegim var.elim ayagim gozum saglam.basimizda dam.daha ne olsun.ölüm var bu dunyada be.neyin kavgasini yapiyoruz.aha gelmisim 34 yasima.yolu yarilamisim.bebelerim pacamda ana ana diye gezer.ben kimim ki neyim ki isyan edeyim.kendimi bunalima sokayim.toparlan silkelen kendine gel,derim.
Uzun oldu ama kendimden ornek vermek istedim.kimse bu dunyaya bosuna gelmemistir.dunya nimetlerinden faydalanmak ve Allah a hamd etmek icin yaratildik.
Ne olursun yavrularini ac bilac birakip sefil etme.hasta olurlar,yanarsin.sapasaglam iki evlat vermis mevla sana.sukret.
Konusmak istersen buradayim.
Benim annemde ben 9 yasimdayken agir depresyon gecirdi uzun süre ilac kullandı ve düzeldi. Simdi sıkıntı yok maşallah sizinkide gecici bur durumdur bence
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Anladığım kadarıyla yeni doğum yapmışsın haliyle düzenin değişmiş..Bocalaman normal..Herşey yoluna girecek..kendine zaman tanımalısın..Ayrıca mükemmeli yapmana gerek yok ..Sadece o gün elinden geleni yap..Bir süre vitamin kullan..Ve en önemlisi dua et..Ben de sana dua edicem ..
Canım;
Bence emzirmeyi bırak ve ilaca başla. İnan çok rahatlayacaksın.
Senin psikolojin bebeğin için çok daha faydalı bir gıda olacaktır.
İlaç meselesiyle ilgili endişe etme, bakma insanların söylediklerine. Kullanacağın ilacın hiçbir zararını göreceğini sanmıyorum.
Geçmiş olsun...
kızlar fikrinizi almak istiyorum
bu durum sizce genetikmidir.
bakın benim annem gazlı bir çocukmuş sürekli ağlarmış ananemler ona haşhaş (afyon) vermişler uyusun diye ve annem saf biri olmuş, ben onun 3. çocuğuyum. annem başına gelen badirelerden dolayı 45 yaşlarında depresyon geçirdi ve 12 yıldır sinir ilaçları kullanıyor.
bu durumum genetik değilse bir umut var benim için ama genetikse bittim ben...
Merhaba dün size kandilde bol bol dua ettim.Allah çocuklarınızın masumiyeti hürmetine size mutluluk versin. Şifa demicem çünkü siz hasta değilsiniz mutsuzsunuz. Ben lohusalığında çok katkısı olduğunu düşünüyorum bu konuda. İnşallah rn kısa zamanda toparlanırsınız
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
allah razı olsun arkadaşım, allahın en çok kıyamadığı kulları birbirine dua eden kullarıymış. rabbim seninde yolunu bahtını açık etsin afiyet versin...
allah razı olsun arkadaşım, allahın en çok kıyamadığı kulları birbirine dua eden kullarıymış. rabbim seninde yolunu bahtını açık etsin afiyet versin...
canım sen kullandınmı bu ilaçlardan, bu ilaçlara sakın başlama, başlarsan kurtulamassın diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?