• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim entübeyken verilen parti?

Merhaba hanımlar,
Ben maalesef 4 ay önce 25 haftalık doğum yaptım. Bebeğim 600 gram doğdu. Çok çok zor bir süreçti. Bebeğim 45 gün entübe kaldı, her hastaneye gittiğimde resmen ölümünü bekliyorduk çünkü doktorlar öyle söylüyordu. 45 gün sonunda entübeden çıktı. 95 günde yoğun bakımda kaldı ama şükürler olsun ki 1 aydır yanımda çok iyiyiz :)
Sorum ve derdim şu… Bu dönem öyle zorluydu ki, ağlamadığım bir dakika var mıydı bilmiyorum. Ağır depresyona girmiştim. Kendimi suçluyordum, evden asla çıkmıyordum vs. Eşimin 3 ablası 1 abisi var. Ablalarıyla aram çok iyi. Abisiyle bir sebepten ötürü ben mesafe koymuştum ama ortada bir kavga yok. Neyse konuya gelelim. Ortak bir WhatsApp grubumuz var. Ben doğum yapınca herkes ‘geçmiş olsun’a hastaneye gelmişlerdi. Halim çok kötüydü bebeğim yoğun bakımdaydı tabii ki. Ben doğum yaptıktan 14 GÜN sonra bebeğim ölüm döşeğindeyken ve entübeyken gruba abisi şöyle bir şey yazdı:
‘Okullar açılmadan gelin de bir mangal partisi yapalım.’ Gruptaki herkes ‘ooo geliriz tabii’ ‘etleri hazır et geliyoruz bak’ ‘sana köfte ayırdım’ gibi goygoy şeyler yazdılar. Tabii eşim ve biz gitmedik ve gruba da bir şey yazmadık. Ben aşırı kırıldım ama. Kimse demedi de ; bu çocukların acısı var, bebekleri ölüm döşeğinde, entübe, halleri kötü daha 14 gün oldu gruba nispet yapar gibi böyle mi yazılır’…
Şimdi de bebiş evde iyi ya tabii prematüre olduğumuz için eve almıyoruz kimseyi. Ama 2 günde bir görüntülü arıyorlar eşimi. Çoook özlüyorlarmış yiğenlerini, öyle seviyorlarmış böyle seviyorlarmış… Ben de o arama sırasında içeri geçiyorum hep dayanamıyorum. Bebek iyi olup eve gelince herkes sever tabi… Sonuç olarak sizce ben abartıyor muyum? Çünkü bu olayda hiçbir sorun yokmuş gibi davranmaya devam ediyorlar ve neden soğuk davrandığımı bile anlamıyorlar muhtemelen.
Çok iyi anlıyorum seni çok zor bir durum.ben bebeğimi 31 haftalıkken bir çok anomali yüzünden kaybettim 1 saat tek yaşayabildi hastaneden çıktıktan sonra eşimin ailesinin yanında kaldım güya bana bakacaklardı ama ertesi gün yemek davetine gidip beni bir başıma bırakmışlardı söylememe rağmen kimsenin umrunda olmadı aranıza mesafe koyun diyebileceğim tek şey bu

Geçmiş olsun ve gözünüz aydın. O msj geldiğinde muhtemelen zaten kendi derdinizdesiniz diye cvp verme gereği bile duymadınız ama bence eşinize utanmadan bi de arıyorlar sen de açıyorsun biz Orda evladımızın canıyla uğraşırken parti yapıyorlardı ne çabuk unuttun deme zamanı çoktan geçmiş. Ben bile acaip gerildim. Öldünüz mü mangal diye ya el kadar yeğeniniz orda entübe edilmiş. Ay çok sinirlendim.

Bence çok haklısınız ama tepkiniz geç olmuş, soğuk yaparak beklemek çok gereksiz orda direk söyleyecektiniz ne partisi biz nerdeyiz siz nerdesiniz diye. Ayrıca eşinizde ne gamsız adammış hiç içerlememiş laf söylememiş üstüne telefonla yeğen gösterme peşinde.
Bu tip durumlarda böyle sessiz kalıp beklerseniz sonradan yağ gibi üste çıkarlar

Üstteki mesaja katılıyorum. Kafanız dağılsın diye de böyle bir sohbete girişmiş olabilirler..
.
Gün sonunda o parti sizsiz yapılmış işte burası üzücü düşüncesizlik yapılmış. Gelip sizi de götürebilirlerdi. Siz gitmeyecektiniz mutlaka en azından gönlünüzü alarak buluşmayı yapacaklardı.

Aman üzülmeyin kin ne yaparsa kendine yapar.
Benim amcam da babamı daha 3 ay olmuştu kaybedeli oğlunun nişanını düğün gibi yapmıştı. Herkes bazı üzüntüleri anlayamıyor. Ta ki kendi başlarına gelene kadar..

Yerinizde olsaydım parti davetine cevaben " biz hayat mücadelesi verirken partileyemiyoruz kusura bakmayın " yazardım. Soğuk davranıp tepkinizi onların anlamasını beklemek yerine açık açık yüzlerine vurabilirdiniz. Bu sağlık konusu hele ki bir bebeğin sağlığı ile ilgiliyse bu kadar yakın çevremin hassasiyetsizliğini asla anlayışla karşılayamam. Her şey bittikten sonra da görüntülü aramasıymış arayıp sormasıymış kabul dahi etmem tavrım nettir. Bebeğinizle size sağlıklı ömürler dilerim.
Teşekkür ederim evet maalesef kendi içime kapanmıştım ve acımı yaşıyordum cevap yazmayı düşünmedim bile. Keşke yazsaydım o zaman

Eşiniz ne diyor bu duruma? Eşinizin kendi kardeşlerine söylemesi gerekirdi bence saçmalayın diye. İnsan yeğeni hastanedeyken de goygoy peşinde olmaz.
Hak verdi tabii böyle iş mi olur gibisinden. Mesajı atıp konuyu açan abisine soğuk yapıyor bayağa uzaklaştı ve pek görüşmek istemiyor ama ablalarına bir şey demedi. Davet etti mecbur gittiler gibi konuşuyor. Ailede abi baba konumunda bu arada gerçekten

Ohaa bu ne düşüncesizlik. Size yansıtmadan biryerlere gidebilirlerdi bunda bir sıkıntı yok ama siz acı çekerken olduğunuz gruba hiçbirşey olmamış gibi yazmaları birde bu adam çocuğun amcası. Yeğeni makineye bağlıyken bağlıyken aklına mangal, parti gelmesin bir zahmet.
Eşime aynısını dedim. Telefonla arayarak istedikleri partiyi verebilirlerdi umurumda olmazdı. Benim olduğum grupta konuşulması sorun zaten

Eşiniz kardeşlerine hiçbir şey demedi mi?
Mesajı atıp konuyu açan abisine soğuk yapıyor bayağa uzaklaştı ve pek görüşmek istemiyor ama ablalarına bir şey demedi. Davet etti mecbur gittiler gibi konuşuyor. Ailede abi baba konumunda bu arada gerçekten

Öncelikle çok geçmiş olsun ve gözünüz aydın.

Evet kırılmakta çok haklısınız.
Ben sessiz sessiz kırılmaz lafımı sokardım ya da hiç bir şey demeyip grubu silerdim keşke gruptan çıksaydınız.

İçinizde tutmayın söyleyin bence.
O zamanlar işte aklım hiç yerinde değildi desem yeridir.. bebeğim yanımda şu an anca şimdi iyice oturup düşünebiliyorum

Hiç mi aklı başında bir aile büyükleri yok başlarında da uyarmıyor bu kardeşleri ? Kayınvalide kayınpederin tepkisi ne oldu peki bu mangal organizasyonuna?
Bu parti zaten kvnin evinde yapıldı bahçeli olduğu için :) Kendisi zaten bebeğimin yaşamayacağını düşünüyordu, yaşasa bile zihinsel sorunları olabilirmiş… Hastane sürecinde 1 kere gittim ona ve bunları söylemişti… şimdi de 6 aylık bebek nasıl yaşadı işte Allahın işi biz hiç böyle bir eşy görmemiştik vs diyor. Ama çok çok yaşlı ben onu takmıyorum, pek de görüşmüyorum. Kendisi ailenin reisi bundan sonra abinizdir, baba onu sayacaksınız dedi kendisi oğluna toz kondurmaz zaten

Evlat konusunda hiç hiç kimseye anlayışlı olamıyorum maalesef. Siz orada canınızın canıyla sınanın onlar boğaz derdine düşsünler. Ben daha o gün yazardım ve engellerdim hepsini. Sonraki süreçte eşimi de paylardım. Bebeği göreceğim diye arayanları açmaya dötü yer miydi bakalım.
Siz size yapılan bu saygısızlığı ailesinden önce evdekine bir anlatın, o da pek anlamış gibi görünmüyor.

Benim yigenimde 900 gr doğdu, yoğun bakımda iken annesi diğer odaların süslemelerine insanların sevincine bakıp üzülmesin diye gidip alışveriş yapıp odasını süsledim doğum hediyesini ayarladım ki açıkçası bizde yiğenimin o hastaneden çıkabileceğini hiç sanmıyorduk.
Eve çıktıklarında moralleri haliyle bozuktu elbette bizimde bozuktu ancak birilerinin sağlam durması gerekiyordu mecburen bize düştü.
Kafalarını dağıtmak için yemeğede çıkardık, parkta bahçede bol bol yürüşe vs de çıkardık amacımız onların üzerinden biraz olsun bu korkuyu atıp rahatlayarak beklemelerini sağlamaktı.
Belki eş ailenizde bu amaçla yapmıştır ama siz haklı olarak farklı algılamışta olabilirsiniz.
Aksi durumda bir insanın yeğeni orda öyle yatarken mangal partisi yapabilmesi için şuursuz falan olması lazım.
Başta ben de böyle düşündüm aslında ama içlerinden biri de dememiş mi yanlış anlarlar diye.
Benim de teyzem böyledir kendince beni motive ettiğini sanır ama dibe çökertir, hayır anlatınca da anlamaz. Ben iyi niyet göremedim.
Konu sahibi, size de geçmiş olsun, Allah güzel günlerini göstersin kuzunun 💝

Benim yigenimde 900 gr doğdu, yoğun bakımda iken annesi diğer odaların süslemelerine insanların sevincine bakıp üzülmesin diye gidip alışveriş yapıp odasını süsledim doğum hediyesini ayarladım ki açıkçası bizde yiğenimin o hastaneden çıkabileceğini hiç sanmıyorduk.
Eve çıktıklarında moralleri haliyle bozuktu elbette bizimde bozuktu ancak birilerinin sağlam durması gerekiyordu mecburen bize düştü.
Kafalarını dağıtmak için yemeğede çıkardık, parkta bahçede bol bol yürüşe vs de çıkardık amacımız onların üzerinden biraz olsun bu korkuyu atıp rahatlayarak beklemelerini sağlamaktı.
Belki eş ailenizde bu amaçla yapmıştır ama siz haklı olarak farklı algılamışta olabilirsiniz.
Aksi durumda bir insanın yeğeni orda öyle yatarken mangal partisi yapabilmesi için şuursuz falan olması lazım.
Olması gereken bu şekilde evet… Maalesef bizim için yapılmadı. Hatta gruptaki herkes tabii geliriz yazdı bir tane büyük ablası hiçbir şey yazmadı. Gitmiş ablasını telefonla aramış herkes geliriz yazdı sen bir şey yazmadın bekliyorum bak kırılırım gibisinden. Ablası öyle mecbur gittim dedi. O grupta mesajları ve ben eşimde görüyorduk ama bizi aramadı. Sonuçta bebeğimizden ötürü gelmeyeceğimizi biliyordu ve zaten öncesinde aramızda soğuktu…

Üstteki mesaja katılıyorum. Kafanız dağılsın diye de böyle bir sohbete girişmiş olabilirler..
.
Gün sonunda o parti sizsiz yapılmış işte burası üzücü düşüncesizlik yapılmış. Gelip sizi de götürebilirlerdi. Siz gitmeyecektiniz mutlaka en azından gönlünüzü alarak buluşmayı yapacaklardı.

Aman üzülmeyin kin ne yaparsa kendine yapar.
Benim amcam da babamı daha 3 ay olmuştu kaybedeli oğlunun nişanını düğün gibi yapmıştı. Herkes bazı üzüntüleri anlayamıyor. Ta ki kendi başlarına gelene kadar..
Başınız sağolsun gerçekten bazı insanlar niye böyle bilmiyorum… Ve parti maalesef bizim için yapılmadı. Hatta gruptaki herkes tabii geliriz yazdı bir tane büyük ablası hiçbir şey yazmadı. Gitmiş ablasını telefonla aramış herkes geliriz yazdı sen bir şey yazmadın bekliyorum bak kırılırım gibisinden. Ablası öyle mecbur gittim dedi. O grupta mesajları ve ben eşimde görüyorduk ama bizi aramadı. Sonuçta bebeğimizden ötürü gelmeyeceğimizi biliyordu ve zaten öncesinde aramızda soğuktu…

Merhaba hanımlar,
Ben maalesef 4 ay önce 25 haftalık doğum yaptım. Bebeğim 600 gram doğdu. Çok çok zor bir süreçti. Bebeğim 45 gün entübe kaldı, her hastaneye gittiğimde resmen ölümünü bekliyorduk çünkü doktorlar öyle söylüyordu. 45 gün sonunda entübeden çıktı. 95 günde yoğun bakımda kaldı ama şükürler olsun ki 1 aydır yanımda çok iyiyiz :)
Sorum ve derdim şu… Bu dönem öyle zorluydu ki, ağlamadığım bir dakika var mıydı bilmiyorum. Ağır depresyona girmiştim. Kendimi suçluyordum, evden asla çıkmıyordum vs. Eşimin 3 ablası 1 abisi var. Ablalarıyla aram çok iyi. Abisiyle bir sebepten ötürü ben mesafe koymuştum ama ortada bir kavga yok. Neyse konuya gelelim. Ortak bir WhatsApp grubumuz var. Ben doğum yapınca herkes ‘geçmiş olsun’a hastaneye gelmişlerdi. Halim çok kötüydü bebeğim yoğun bakımdaydı tabii ki. Ben doğum yaptıktan 14 GÜN sonra bebeğim ölüm döşeğindeyken ve entübeyken gruba abisi şöyle bir şey yazdı:
‘Okullar açılmadan gelin de bir mangal partisi yapalım.’ Gruptaki herkes ‘ooo geliriz tabii’ ‘etleri hazır et geliyoruz bak’ ‘sana köfte ayırdım’ gibi goygoy şeyler yazdılar. Tabii eşim ve biz gitmedik ve gruba da bir şey yazmadık. Ben aşırı kırıldım ama. Kimse demedi de ; bu çocukların acısı var, bebekleri ölüm döşeğinde, entübe, halleri kötü daha 14 gün oldu gruba nispet yapar gibi böyle mi yazılır’…
Şimdi de bebiş evde iyi ya tabii prematüre olduğumuz için eve almıyoruz kimseyi. Ama 2 günde bir görüntülü arıyorlar eşimi. Çoook özlüyorlarmış yiğenlerini, öyle seviyorlarmış böyle seviyorlarmış… Ben de o arama sırasında içeri geçiyorum hep dayanamıyorum. Bebek iyi olup eve gelince herkes sever tabi… Sonuç olarak sizce ben abartıyor muyum? Çünkü bu olayda hiçbir sorun yokmuş gibi davranmaya devam ediyorlar ve neden soğuk davrandığımı bile anlamıyorlar muhtemelen.
Kesinlikle haklısınız ve ben sizin yerinizde olsam madem bu kadar iletişim halinde siniz,siteminizi söyleyin içinizde kalmasın bu pasif agresif durum sadece sizi yer bitirir,gruptan bile yazabilirsiniz,insanlara yanlışlarını bir çıtlatmak lazim

Back
X