bebeğim kız olacak diye eşimin ve kayınvalidemin tavırları,çok sinirliyim

Rabbim analı babalı büyütsün hayırlı olsun inşallah. Şükretmeyi de öğrenirler en yakın zamanda umarım. Bebeğinde sağlıklı mutlu bir hayat yaşasın

benim yaramazlar da aynen öyle canım,her işi birlikte yapıyoruz :) alışsınlar öğrensinler..ileride eşlerine de yardımcı olsunlar..

ilk yazdığın msjına da katılıyorum,bazen kız evletları överken erkek çocukları yeriyoruz farkında olmadan..o konuda da çok haklısın..hele kızı olmayan evladım var demesin lafı gerçekten hoş değil..evladın hayırlısıdır önemli olan :)

eşin o kız evladına kul köle olacak bak gör.

hayırlı ,sağlıklı kucağınıza almak nasip olsun. Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin.

ayrıca cinsiyet belirlemesi eşin vasıtası ile olduğu için kısasa kısas giderdim bende.. " kromozomu yetersiz " derdim. belki o zihniyeti anlardı.

Son düzenleme:

valla bizim ailede 1 erkek iki kız kardeşiz ilerde cinsiyetinin ne olduğu farketmez ama gene içten içe oğlan olmasını isterdim:2:

üzülme arkadaşım sen şükret allah sana sağlıklı bir hamilelik vermiş inşallah evladını hayırlısınla kucağına alırsın.malesef şükür yok insanlarımızda bu duyguyu tatmak için yıllarını ve paralarını döken insanlar var rabbim kimseye aratmasın

Hala var mı bu erkek evlat sevdası. Benim eşimde kız çocuk babaya daha düşkün oluyomuş diye kız istiyordu şimdi erkeği duyunca ''neyse onlada maç yaparız'' diyor. Evlat evlattır hepsinin yeri farklı. Bebek doğup bi de baba baba dillenirse eşin pişman olurda o zamana kadarda sen üzülüp kırıldığınla kalırsın...

Yazıklar olsun böyle insanlara. Ne kadar büyük günaha giriyorlar...

Ya hiç olmasaydı. Evlat, torun hasreti ile yansalardı beğenmedikleri kız evladı bile mumla ararlardı.

İlk defa çocuğunuz oluyor, insan sağlıklı doğsun diye dua eder...

Allah bebeğini sağlıkla doğurmanı nasip etsin, kocana ve k.validene de biraz şuur nasip etsin inşallah...

çocuğun cinsiyetini erkek belirler. o zaman kendi kendilerine kızsınlar.
uzay çağında hala bu kafa. .
bir arkadaşımın babasıda böyleymiş. 3 kızdan sonra oğlan olmuş. 3 kıza kadar olay yaratmış.anneye yapmadığı kalmamış. oğlan bir doğmuş. maalesef bir kol ve bacağı yok..bana anlatmıştı.çok üzgündü. ve o babaya o kızlar baktı sahiplendi ölene kadar..o sevmediği kızları.sadece , sırf kız olduğu için..
çıkıyor gerçekten o insanlardan çıkıyor....
dikkat etsin kv ve kocanız. başlarına birşey geldiğinde neden demesinler..

Hay Allahım ya nasıl bir düşünceye sahipler bilemedim ki :S

kayınvalideyi bilemem de eşiniz nasıl böyle düşünebilir babası olacak bu adam.Allah her ikisine de akıl fikir versin inş.
sakın kendini üzme düşünme onları.
benim gibi bir evlat isteyipte hayal kırklığına uğrayanlar çok.şanslısın Rabbim sana bi evlat vermiş.
Sen Rabbine dua et kalpler ancak onun elindedir.
Rabbim sanada bebeğinede sağlık huzur versin Hayırlı bir evlat olur inş.

öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim..
kız- erkek diye ayrım mı olur..ne insanlar var yıllarca uğraş veriyor çocuk sahibi olabilmek için..şükretmesini bilmeleri gerekir..illaki yokluğunu tattıklarında mı Allah a şükredecekler..benim oğlum var..ne zorluklarla sahip oldum ona..gebeliğim boyunca ne eşim ne de ben dr.a cinsiyeti ne diye sormadık bile....Allah dan hayırlı evlat nasip etmesini dilemeyi öğrenmeleri lazım..ama sen merak etme..sen annesin o da bana..emin ol kucağına alıp minik ellerine dokunduğunda dünyayı unutacaktır..

eli ayağı düzgün olsun sağlıklı olsun da kız olsun. sorun bakalım sakat, engelli olsa ama erkek olsa buna da razı mı eşiniz ve k.v.niz insan şükretmesini bilmeli ne bencil kendini bilmez insanmışlar veren Allah almasını bilir elinizdekini sonra başka çocukta vermez görür eşiniz. Şükretsin haline terbiyesizlik ediyor hem size hem bebeğinize karşı siz üzülmeyin boşverin.

bana kızma Y kromozomu yollayamayan sensin de sıyrıl işin içinden hatta onunla dalga geç erkek evlatmış anneannemin 6 tane oğlu var ama annem bakıo 8 yıldır herşeyine annem koşuyor allah hayırlısını versin canım kızlar daha sevimli hem :)

yazık günah yaa bebeğin sağlıklı olduktan sonra cinsiyetin ne öbnemi var...erkekte aynı kızda aynı kayınvalideni anladım eski kafalıda eşine ne oluyor ya insan evladını nasıl dışlar ..şükretsin kız çocuğuna bile sahip olmak için servetlerini döken insanlar var yatıp kalkıp sağlıklı olsun diye dua etsin ALLAHIN(c.c) verdiğine burun bükülmez

Allah bağışlasın canım çocuklarını,iki erkek demek,bir de eşin,3 erkek ayy ne zor,Allah kolaylık versin sana:)

kadesa ;o lafı hiç duymamıştım,ne çirkin laf o öyle..bak sana bir şey daha anlatayım: Maraşta ,kaç çocuğun var denildiğinde(eskiler tabii genelde böyle);sadece erkek çocuk sayısı söylenirmiş..annem ilk maraşa geldiğinde ,(biz 2 kız kardeşiz),sormuşlar annem gururla 2 kızım var demiş.. kadınlar yok onu sormadık,oğlan kaç tane demişler...yok deyince de:ahh yazık oğlan olmadı demek ki demişler..:)

bu zihniyet eskide kaldı sanıyodum demek değilmiş;tabii böyel düşünen kadınlar böyle çocuk yetiştiriyolar ne yazık ki..
kayınpederim de inşallah bir kız doğur diyo bana...

ogluma hamile kaldım tabi bi tüp bebekten sonra dondurulmuş embiryo ile doktor kontrollerı fılan cınsıyetını ögrenmeye gidiyoruz..

doktor yüzde yüz erkek bakın pipisine dedi

eşim: iyi bak baska bısey olmasın o kesinmi yanılma payı var demi nasıl bu kadar emin oluyosun
ben:

oldum olası kız cocuk sever eşim aynen erkek oldugunu ögrenınce yüzü düştü

geçen aksaşm konuşuyoruz 2012 ne kadar kötü gectı hayatım dıyorum
2013 patlatalım bi kız bebek havamız yerine gelsin diyo ben
şampanyamı patlatıyosun sen bu kadar kız kız dedıkce asla olmaz zaten bende düşünmüyorum dedım

millet uzay a ev yapıcak nerdeyse biz daha kız erkek vs konusuyoruz allah akıl fikir ihsan eylesin

hayırlı evlatlar nasip etsin

Cahiliye döneminden kalmış insanlar gibi davranmışlar.
Siz niyetinizi bozmayın. Düşünmeyin onların söylediklerini..
Kız çocuğu hem yarendir hemde bol nasibiyle gelir.
Hayırla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşaallah..

Son düzenleme:
yazık çok yazık ya cahiliye döneminde yaşıyor bunlar
benim eşimde ilk önce oglum olsun sonra kızım olsun kızımı korusun diye derdi
şimdi bi kızımız var hiçbişeye degişmez baba baba dedikce dünyalar onun oluyor
seninkide zamanla anlar inş.

Allah sağlıklı doğum nasip etsin Analı babalı büyütsün.. Neden size tavırlı!Bir daha tavır yaparsa of larsa git aynaya bak da of'la dersin... Sonuçta eşinizin vücudunda ki en hızlı sperm kızsa bu sizin suçunuz değil

Eşiniz büyük günah içinde.. Allah'ın gücüne gider.. nasip etmiş,hayırlı evlat olması için dua edeceğine şikayet ediyor! Kv ye hiç bir şey söylemiyorum!!

Sen kendini bebeğini düşün..Boş ver aramasın,sen beklenti içine girme üzülme..

Benim arkadaşım 2.kızına hamile kalınca eşine fırsat vermeden, sen ne koyduysan ben onu doğuruyorum demiş.Bir erkek koyamadın demiş tarlaya ne ekilirse onu biçiyorum demişti. Daha bir laf söyletmeden eşinin ve herkesin çenesini kapattırdı. Adam tek laf edemedi .. bazı erkekler gerçekten böyle laflar istiyor. İnan ilk kızın olması o kadar güzel ve özel birşey ki anlatamam.. Ayrıca kız çocuğu rahmet, erkek çocuğu berekettir.Kaynana diğer gelinlerine laf söyleyemiyor sana mı gücü yetiyor... Ezdirme sakın kendini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…