bebeğim kız olacak diye eşimin ve kayınvalidemin tavırları,çok sinirliyim

ayy ne gerikafalı insan bunlar yaa çok sinir oldum valla...böyle bir malda bizde var görümcemin eşi ve ailesi,kız hamile kaldı 2 ay önce müjdeyi ben verdim ilk söylediği görümceme dönüp şakayla karışık eğer kız ise geri yolluyoruz tamammı oldu şok oldum abi sen ne diyosun yaa ALLAH sana bi erkek evlat verir al madem öyle ömrün boyunca uğraş bunla der dedim sonra lafı değiştirdi yok şaka yaptım ama erkek oldun yaa dedi...görümcemde üzüldü blue bak nasıl psikolojimi bozuyolar dedi neymiş diğer abisinin hep kızı olmuş kız torun istemiyolarmış bende demekki sizin ailedeki erkeklerin geninde var bu sonuçta cinsiyeti erkek belirlerdedim bozuldu baya ama fena gıcık oldum yani benim eşim ve aileside kız çok istiyolar ben erkek istiyorum ama RABBİM önce hayırlı sağlıklı versin...kayınvalidemin bi lafı vardır bi oğlum bi kızım var ama kız çocuğu 10 erkeğe bedeldir der hep...sen hiç sıkma canını o bebeğide kaynana olucak kadının kucağına bile verme doğunca

Bu düşünceler insanı her şeyden soğutur..
Erkek, erkek diye deli danalar gibi dolaşan kaynanalar kendi cinsiyetlerine neden hiç bakmazlar ki?
Eş zaten apayrı bir durum, o suratı kime yapıyorsun sen? Resmen Allaha aksi kul düşüyor.
Evladın kızı, erkeği mi olurmuş? Yazık gerçekten..

benim de ilk çocuğum kız kayınvalidem hamile olduğumu öğrendiğinde gidip mavi renkli bi sürü bebek kıyafeti almış..görseniz hep mavi yeşil ve sarı renklerde herşeyi :) kız olduğunu öğrenince e napalım sağlıklı sıhhatli olsun da dedi bana ama suratlar beş karış kayınpedere adını ne koyalım diye usulen sorduk ben kıza isim misim vermem erkek olunca gelin bana dedi çok ama çok üzüldüm ama şimdi kızıma resmen aşıklar yere göğe sığdıramıyorlar sevgilerini..benden sonra eltimin de yine kızı oldu kadın yapmadığını bırakmamış eltime yok işte oğlan olsaydı iyi olurdu bi daha doğurmak zorunda kalmazdın demiş!! ne acı bi durum bu ya..şimdi ben yine hamileyim hamileliğimin ilk 4 ayı hergün arayan kaynana bebeğin kız olduğunu duyduktan 3 gün sonra aradı konuşma şöyle:
kv: naber
ben: iyi anne
kv: bebek kızmış öyle mi
ben : evet kız
kv: aramadım seni kaç gündür çünkü bozuldum niye kız diye
ben: sen niye bozuluyosun sana ne oluyor ki?
kv: ne bileyim keşke erkek olsaydı
ben: onu Allah yarattı Allah istedi kız olmasını senin tercihin veya benim tercihim değil
kv: eee öyle ama..
ben : illa da erkek çocuk olsun diye uğraşmak çook eskilerde cahiliyede kaldı biz aştık bunları hangi çağdayız
kv: tamam bi isteğin var mı iyi akşamlar
ben: iyi akşamlar
bu görüşmeden sonra 1 hafta ağladım bozuldum ne demektir ya kadın beni 2 ay hiç aramadı sormadı..kalbim çok kırık..şimdi yine bebeğe kıyafet alıyormuş arayıp soruyo bana ne renk olsun diye..laf geldi mi de bunu doğurda seneye de bi oğlan doğur diyo bana..fesupanallah ya.. bu kadar cahil başka var mı diyordum varmış..yazıklar olsun hepsine..yatacak yerleri yok

hiç de

ay allahım zihniyete bak kız diye tavır mı yapılır ya allah akıl fikir versin eşinle kv ne ben anneannem hep aklı olan kız doğurur der allah sağlıklı sıhatli doğum nasip etsin sana takma kafana

Bana hamileyken cinsiyeti ne diye soranlardan bazilari kiz deyince olsun olsun diyodu sinir kapiyodum. Ayni tavri esin yapmasi cok agir ya. Konu sahibi acaba ilerde 2. Yi dusunuyormu?

bende 14 haftalık hamileyim kısmet olursa c.tesi cinsiyetini öğreneceğim .
geçenlerde muhabbeti oldu kayınpederi erkek olursa tam kız olursa çeyrek takacakmış diye söyleniyordu kayınvalidem kızdı o evlat değil mi ne biçim konuşuyorsun hayırlısı ne ise o olsun diye

bir daha aynı şeyi söylerse bende bizimkiler erkek olunca çeyrek takacakmış sizin soyunuz diyeceğim bakalım kendini nasıl hissedecek.Allah kimseyi cahil etmesin ama inşallah kızım olur benden yana erkek torun görmesinler diye çok dua ediyorum .

te Allahım yaaa. Allah saba sabır, bebeğinede sağlık sıhhat versin. boşver sen onları şekerim.

benim kayınvalidem yine inşallah kız oluyor diyor önce sağlık tabii demeyi unutmuyor... böyle erkek meraklısı insanlarıda anlamıyorum erkek olunca ne oluyor ki benim 2 ağabim var babam ki her zaman der 10 tane erkek olacağına bi tane kızın olsun yeter bende kasım kasım kasılıyorum tabiii şaka bi yana kızlar ailelerine daha düşkün oluyorlar... heleki babalarına kızın doğup babacım dedikten sonra kocanın yelkenler suya düşür o zaman sende bu dediklerini hatırlatırsın kendisine..

saçma bi diyalog var cinsiyetle ilgili
cinsiyeti ne ?
kız
olsun sağlık lı olsun da kız olsun:))))
ne diye teselli ediyon ki ?

Onlar o bebişin tek bir hücresini yapabiliyorlar mı ki cinsiyetinin beğenmeme lüksünü kendilerinde buluyorlar.

Hem bakınız ne kadar güzel bir şeye değinmişler

çok sinir oldum ayrıca hem eşim hem kendim için çok üzüldüm. bizim de istememize ragmen olmuyor. kız erkek hiç farketmez tabi. hatta kız bebek daha tatlı gelir eşim tarafında

Allah eşine Akıl fikir versin canım. şükretmeli bence Allah ona böyle bir hediye nasip etti

pes valla
kayinvalide neysede esine yani pesss
halbuki erkekler kiz cocuklarian daha düskündür
bilemedim ama sen üzme kendini
belki esinin kafasina dank eder
hamilelignin taqdini cikarmaya bak

Esinize söyleyecek söz bulamiyorum ama o kayinvalideniz söyleyeceginiz tek sey olmali.
Baktiniz yine surat asiyor kiz diye " anne sen bu kadar mi nefret ediyorsun kadinligindan, sende bir kadinsin, sen dogunca baban, ailen yasmi ilan etmis kiz diye" deyin.
Yazik onlarin zihniyetine.
Esinize de " belki bizim oglumuzda olacak Rabbim verirse ama biliyormusun bu davranislarin yüzünden bu kiz seni hic sevmeyecek, birgün pisman olacaksin su yaptiklarina " deyin.
Kendinizide cok üzmeyin birakin onlari kokusmus düsünce tarzlari ile basbasa.

allah sağlıcakla kucağına almayı nasib etsin.
umarım eşinin ve kayınvalidenin bu insanlık dışı tavırları
bebeğine ve hayatına yansımaz.

sanırım bu zamanlar eşinin büyük konuşma zamanı.
sen kimseyi takma ve bebişine sarıl , o kayınvalidenin değil, senin bebişin
kız erkek ne fark eder? allahından bulsun insanlıktan haberı olmayan kayınvalıden
eşinde de hiç kafa yok.

ayrıca bundan senın suçun yok, çocuğun cinsiyetini baba belırler.
bunu ona söylemelisin.
annesinin burada surat yapacağı kişi sen değil, oğludur.
cahillik başa bela.

Valla canım benden önce başka arkadaşlar yazdı mı bilmiyorum ama..Bebeğin cinsiyetini kadından gelen genler değil erkekten gelen genler belirliyo.. Tüh erkek olup da bi y kromozomu veremedin bana de eşine :) Şakası bi yana saçma sapan şeyler bunlar ya sağlıklı eli,ayağı ve en önemlisi zihni sağlıklı bir bebek olsun inşallah kızın ...

İnsan şükretmeyi bilmedikten sonra demekki böyle ayrımları kolaylıkla yapabiliyor.

Allah sağlıklı bir evlat verdiği için eşinin,

Allah sağlıkı bir torun verdiği için de kayınvaliden şükretmesi gerekmez mi?

Bir kızım var bir kızım daha olursa eminim eşimde bende dünyanın en mutlu insanlarından oluruz. Bu ayrımı anlamış değilim.

Hiç kimseyi kafana takma, sağlıklı bir hamilelik diliyorum sana, sağlıkla kucağına alırsın inş. prensesini.

kayınvalideni ve eşini kafana takıp kendini üzme bebeğinide üzme..bırak ne halleri varsa görsünler ama bu tavırlarınıda asla unutma..
İNŞALLAH sağsalim bebeği kucağına almayı allah nasip ederde,kaynanan olacak kadın torunu sevmeye kalktığında laflarını verirsin..eşin şimdi anlamıyor ama bebeği kucağına aldığında anlayacak evladın kızı erkeği olmaz..sağlıklı olsun hayırlı evlat olsun..

hayatta herşey bizim için sınavdır..sanırım allah kaynananı ve eşini sınavdan geçiriyor..bu tavırları senin nekadar gücüne gidiyorsa Allahın daha çok gücüne gider..çünkü bebeğinizin kız yada erkek olması senin elinde değil..rabbimin taktiri..Allahtan gelene burun kıvırarak,tavır yaparak çok günaha giriyorlar..üstelik çoğu insan o bebeğin tırnağına hasretken...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…