bebeğim kız olacak diye eşimin ve kayınvalidemin tavırları,çok sinirliyim

Kontesim kız evlat cidden çok farklı,ama hep diyorum ya kız evladın bile hayırlısını versin rabbim..

Allahım nazarlardan saklasın evladını

Tedavi üstüne tedavi deneyip evlat sahibi olamayan çiftler var
Bunlara bulmuş ta bunuyo derler
Yatıp kalkıp şükretmesi gerektiğini idrak edemeyip hala bebeğin cinsiyetine takılı kalan zihniyet için işe yarar mı bilmem ama tüp bebek merkezlerini ziyaret etmelerinde fayda var

Jeton o zaman düşer belki, epey bi köşeli de olsa..

ablacım benden ne kadar buyuk oldugundan emın degılım ama su yorumunu okuduktan sonra ver o guzel elını opeyım ben

Estafurulllah ben senin yanaklarından öpeyim şimdi

Yaşım 49 oldu artık.

Kadınlarımıza çok iş düşüyor evlat büyütürken ..

Lütfen erkek evlat yetiştiriken birazda kız evlatlarını düşünün ..

Biz kız anneleri çocuğumuz üzülsün diye büyütmüyoruz..

insan elindekinin kıymetini bilmiyor canım..böyle insalar çok var..sağlıklı olsun diye dua etmeyi unutup "ay ben kız istiyordum ama erkekmiş ya da off kızım olacakmış ben erkeğe odaklanmıştım" diye ortalıkta gezinen çok insan var.

ben tedavi ile anne olmuş bir insanım ve bu tipleri ömrüm boyunca anlayamayacağım.herşeyden önce hayırlı evlat olsun diye dua etmek lazım,cinsiyet son sırada gelmeli.

ben 27 olmusum :) yenı yılın kotu yanı :)
boyle dusunen kadınlar oldukca ümidim tükenmıyor bu toplumdan...

Zaten günümüzde hamile kalmak eskisi kadar kolay değil.. Yediğimiz içtiğimiz herşeyde zararlı birşeyler bulunduranlar sağolsun..
Benim de eniştem ve ablam tedavi ile ikiz bebek sahibi oldular.. Nasıl olsa tedavisiz olmuyo dedi doktor diye rahatlardı ama ikizlerden sonra birden sürpriz bi üçüncü yeğen geldi bana o kadar sevindik ve Allah'ın hikmeti dedik ki anlatamam..

Bu arada üçü de kız Renk renk patik ve yelekler ördük, şimdi de renk renk tokalarla ikizler 2.sınıfa kardeşleri de 1.sınıfa gidiyor çok şükür Allah isteyen herkese nasip eylesin..

bunlara ne dicemi bilemedim ben yaaa cahil desem okuyamamış insanlara hakaret sayarım.....

geçen yıl iki elti olan kadınlarla oturuyorm..
büyük eltinin iki kızı var küçük elti hamile cinsiyet kız..
başka bir kadın''benim oğlana ultrasonda bakıp kız dedi dr..herşeyi pembe aldık meğer erkekmiş''dedi.
bu küçük eltinin gözler bir döndü ''ayy benimde öyledir inş. erkektir inş.''
sırf diğer eltiye hava atmak için erkek derdine düştü gariban
doğum yaptı kızı oldu her gün hast.deler küçücük bebekte troid bozukluğumu çıkmadı neler neler...
Allah sağlıklı hayırlı evlat versin gerisi boş

Bir de bulunduğum topiklerden bilenler bilir
31.12.2012 de 19 yıldır burada çalışan bi personel vardı , emekli olup ayrıldı
Kendisi yıllardır evlat hasreti ile yanıp tutuşuyordu
Ben yeni yeni buraya başladığımda 2 tedavi denedim olmadı bu üçüncü bakalım diyordu, internetle pek arası yok birde heyecandan sonucuma bakamayacağım mailime sen bakar mısın dedi

Baktım ama anlamadım tabi, o anlıyormuş daha önce de aynı sonuçları aldığından
Yine de bi umut doktorunu aradı
Evet yine olmamış
Ağlıyordu yanına gittim biraz konuştuk, hayırlısı böyledir belki dedim
Tamam Kadercim sağ ol dedi ben biraz yalnız kalayım
Tamam dedim ama birşey lazım olursa bana söylebilirsiniz
O da üst kata lavaboya çıkacaktı

Ben arkamı döndüm odama geliyordum
Küt diye bi ses duydum bi döndüm kadın yerde dümdüz
Bir de ilaçlardan filan da epey kilo almış biriydi
Kimse bilsin de istemiyordu ama tek başıma kaldırmadığımdan ve bayıldığından yardım istemek durumunda kaldım
Ödüm de kopmuştu

10:00 olduğundan tam bizim katta ki balkonda millet sigara içmeye çıkmıştı
Yardım istedim geldiler
Kolonya filan birkaç kişi kaldırdılar
Bana ne oldu denildi, bilmem dedim üzüntüden herhalde
Çünkü kendisi bilinmesini istemiyordu artık..

Sonra o sinir kriziyle bağırdı bebeğim yine olmamış diye
Çok kötü oldum, hiç gözümün önünden gitmeyen anlardan biridir
Ve şimdi buradan ayrıldı ama bi kez daha tedavi deneyecekti
İnşallah ona ve tüm evlat hasreti ile yanıp tutuşanlara Allah evlat nasip etsin

Cinsiyette takılı kalan zihniyete de Allah şuur nasip etsin, Allah'ın yarattığını beğenmeyen insandan ne beklenir ki

ben bu erkek çocuk özlemi ne ise onu hiç anlamam..ne oluyo erkek olunca yani?adamlar kendileri de kadından çıkmalar,kadınla evleniyolar,eee çocukları kız olunca neyini beğenmiyolar acaba??
ama bu arada bazı yorumlarda da kız çocukları yüceltmek adına,erkek çocuklara da verip veriştirmişler yani,o da ayrımcılık..ne bilim kız çocuk ölene kadar erkek 20 sine kadar falan..kız çocuk daha hayırlı...bana göre cinsiyet değil önemli olan,yetiştirme tamamen..çocuğun dünyaya bakışını,karşı cinse bakışını,kişiliğini oluşturmasına yardımcı olmak..
önce kendine yetebilmeyi öğretmesi,karşı cinse saygıyı ve daha birçok şeyi öğretebilmesi..

neyse bu konu uzun da ,konu sahibine söyliyeceğim tek şey;kimseyi takmaması gerektiğidir...boşver sen kardeşim,kızını sağlıkla kucağına al inşallah,ilerde de anlatırsın bu günleri ona..:)
onu en iyi şekilde,sağlam karakterli,güçlü bir kadın olarak yetiştirisin..hem bu zihniyetteki insanlara erkek evlat,torun verseydiniz zaten,eğitmeniz zor olurdu sanırım,zira oğlum diye diye şımartıp dururlardı ,başa çıkamazdınız.:)..hayırlısı böyleymiş..

Ben eşime diyorum cinsiyette benim hiç payım olmadığı ve annesi 4 erkek doğurduğu için erkek olmaması biraz kaçınılmazdı dedim. Eğer benim biraz payım olsaydı kız olurdu büyük ihtimal çünkü sülalemin çoğu kız dedim oda evet haklısın diyor :))

Kader ya,naptın sen okurken yaşadığım anlar geçti gözümün önünden..

kendiliğinnden,beklemeden,aramadan,yalvarmadan hamile kalan arkadaşlar bebeğinizin cinsiyeti ne olursa olsun bu büyük bir nimet lütfen bunun farkına varın artık..

evlatsızlıkla sınav edilmek çok zor.

Pardon Kadesa

Ben böyle cinsiyeti bile beğenmeyenleri duyunca neler var hayatta diye bahsetmek istedim
Şükürsüz olmaktan Allah'a sığınırlar belki diye

bu arada oğlum 2 yaşında,ben yemek yaparken yanımda o da yemek pişşirmecilik oynar :):)..
yap oğlum diyorum,temizlik de bil,yemek de,hayatta birşeyden eksik olma,hayat bu.. babası da (ki öyle erkek evlat falan düşkünü değildir),çok öğrenmesin,oğlum yemeyi seviyor,yesin sadece diyor..
bak saçmalığa bak,,yok canım dedim,pişirsin de bak ilerde gelinin çok duasını alırız dedim..)::):)

işin şakası bir yana,erkek de olsa kız da olsa,hayırlı olsun ,ailesi için,milleti için..ben daha geniş kapsamlı düşünüyorum,ilerde bana baksın diye değil,gerçekten önde kendine,sonra diğer insanlara..
o yüzden hayrın kimden geleceği de belli olmaz,bugün kız çocuk diye kınayanlar,yarın ona muhtaç olmasınlar dikkat etsinler de..

Akıl fukaraları!
Kusura bakmayın ama bu zihniyetler için daha uygun sıfat bulamadım!
Evladın kızı erkeği olmaz hayırlısı hayırsızı olur..
Ve genel anlamda kız çocuğu erkek çocuklarından daha hayırlı olur..
Hele de babalar kız çocuklarına daha düşkün olur derler..
Şimdi farkında değil eşiniz ama doğduktan sonra üzerine titreyeceğinden eminim.
Zamanla baba kız arasında derin bir bağ kurulur.
Sanırım kv etkisi ile de eşiniz saçmalıyor.
Ama bu saçmaladığı gerçeğini değiştirmez..
Küsün ve konuşmayın ikisiyle de hatasını görüp özür dileyene kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…