bebeğim kız olacak diye eşimin ve kayınvalidemin tavırları,çok sinirliyim

kızlar konuştuklarınızda haklısınız da erkekleri biz değil toplum bu hale getirmiş.
en basitinden bnm kv. konuşurken tam bir feminist olur.
aslında bizim şöylede haklarımız var böylede haklıyız der...
ama konu bana geldimi aman kızım o erkektir kadınla erkek bir olmaz der.
anaları şımartır anlayacağınz...

çok üzücü bir durum hala böyle şeyler sürdüğü için çok şaşırıyorum.evladı için şükretmesi gerekirken yaptığına bak ,allah o istemediği kız evladına muhtaç eder bir gün ama,allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin böylelerine de akıl fikir versin.anladığım kadarıyla eşinize gazı veren kayınvalideniz.

inşallah benden ve bebeğimden uzak sınanırlar

Yapsın tabiki her zaman söylüyorum bunu..

Kabul etmeyen erkeklerde var gerçi,neymiş 2 soyada ne gerek varmış..

Baştan taviz verilirse gerisi geliyor sonrada önüne geçemiyorsun tabi..

Evet
Sanki kendi de 2 soyadı kullanacak ta
Onları bağlayan bi durum olmadığını, kendi tercihinin bu yönde olduğunu kararlı bi şekilde dile getirmeli kadınlar

Yoksa bunun sonu gelmez zaten, onu da yapma bunu da yapma denildiğinde şikayet etme hakkınız olmaz.. Onu bu mertebeye getiren sensin çünkü

şu kocana sölesene akşam gelince bu kadar surat asma cinsiyeti sen belirliyon diye ne tepki vercek çok merak ettim inanmazsa netten araştırsın görsün bizede söle çok merak ettim ne cvp vericek belki aklı başına gelir

bizde 6 kardesiz 4 kız 2 erkek kızla olarak hepimiz calısıyoruz anneme ve babama biz kızlar bakıyoruz kardeşlerimi ben okuttum çalısıyoryum,erkek kardeslerim saddece annemi ve babamı soyuyorlar,baska faydaları yok,

Oncelikle bebeginiz hayirli olsun Allah saglikli sihhatli dogurmayi nasip etsin. Benimde 4 aylik bir kizim var Allahima sukurler olsun. Kiz cocuklari daha sevimli oluyo onu farkettim erkek bebekler hic gulmuyo surat asik :)) saka bir yana bu zihniyette insanlar maalesef hala var. Allahin gucune gidermi demeden boyle dusunmeye cesaret edebiliyolar ya gercekten cahil cesareti bu olsa gerek.

Benim gorumcem 3. Bebeginin cinsiyetini esine soylediginde esi '' yinemi kiz simdi arkadaslarin dalga konusu olucam bi erkegi tutturamadin diyecekler'' demis. Benim gorumce dumura ugramisti. Bende dedimki benim esim boyle bir laf etse bosanirdim. Erkek dogurmak kadinin insiyatifinde olan birsey degil.

Takmayin kafaya inadina kizim canim diye yanlarinda karninizi oksayin catlasinlar :))

Yapsın tabiki her zaman söylüyorum bunu..

Kabul etmeyen erkeklerde var gerçi,neymiş 2 soyada ne gerek varmış..

Baştan taviz verilirse gerisi geliyor sonrada önüne geçemiyorsun tabi..

ben bu konuda sıze katılamıyorum ablacım (boyle dememım bır mahsuru varsa uyarın lutfen :) )
sonucta benım dedıgın ilk soyadın da bır erkegın adı.
gülse bırselın bu konuyla ılgılı cok guzel bır yazısı vardı ılk kıtabında olmalıydı, bence bır goz atın, nacizane fıkrım...

bence soyadımız cok onemlı degıl benı herkes adımla bılsın yeter

bundan 50-55 yıl önce olan birşey anlatacağım..annemler 7 kardeş ve annem 4.kız :) dedem hep oğlu olsun itemiş ama Allah ona 4 tane kız vermiş..ilk üçte birşey dememiş ama anneannem 4.ye hamile kalınca bak hanım bu oğlan olsun artık demiş..annem doğmuş ve anneannem bebeğin yüzüne bile bakmamış.emzirmek istememiş..ağlamış falan.bir de diğer eltisinin de hep oğlu oluyormuş şaka gibi :)

sonra dedem içeri gelince anneannem, bu da kız oldu,yine oğlan değil demiş..

dedem anneannemin başını yukarı kaldırmış,ellerini tutumuş " hanım ağlama,ne mutlu ki bize 4 tane kızımız var..bundan sonra sırtımız yere gelmez asla..şimdi güzel kızımızı al da kucağına emzir artık"
demiş..sonra iki dayım dünyaya gelmiş..

dedem hep der,annen doğunca kız evladın ne demek olduğu anladım,onca sene boşuna oğlum olsun diye yalvarmışım der :)

Son düzenleme:
Benim babam hep der ki " oğlum yirmisine kadar, kızlarım ölene kadar evladım" diye.

Nitekim allah etmesin bir hastalık falan olsa kız evlat babasına da anasına da bakar ama erkek evlat bakamaz, karısı da bakmak zorunda değildir.

Bizim aile de sizinkinin tersi anneannem ikinciye oglan doguran bir tanıdıga " üzülma, belkim hayırlı evlattır" diyip teselli vermiştir.

herşey bir yana kız olsun erkek olsun onemli olan sevilen, sevildigini bilen bir evladınızın olması gerisi boş.

böyle her bir şeye kulp bulanların aslında hastanelere gitmelerini, onkoloji servislerinde tedavi gören yavrucakları
ziyaret etmelerini istiyorum. sağlık kavramı kız erkek olmadan ne kadar önemli belki anlamaları için bir fırsat olur..

hayatımda en çok istedğim şey bir kız evladımın olmasıyadı,Allah'ım nasip etti çok şükür:)))
eşine ve kayınvalidene bebeğin cinsiyetini belirleyenin erkekten gelen kromozom olduğunu anlat canım,ya da boşver tahminimce kromozomdan falan anlamazlar,direk bebeğin cinsiyetini erkek belirler,inanmıyosanız açın bakın internete,ya da bi doktora sorun da kendinizi biraz geliştirin de!!,
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım

evet kayınvalidem

bak bu cevap yeter de artar bile :)

cinsiyeti belirleyen erkektir..yani k.valideciğine söyle sevgili oğlu sayesinde kız torunu olacak..bu da ona kapak olsun

sen doya doya yaşa hamileliğini,kimseye kulak asma.

Benim kocacigimda kız olsunki ezilmezsin büyükleri tarafından
Ne tatlı ve düşünceli değilmi:) ama şimdilik cocuk düşünmüyor(uz)
Zaten burdan gördükçe muşdeleri hefesleniyor, zor tutuyorum kendimi..:)

Konu sayibi arkadasım gercekden cok şanslisiniz. Tebrikler!

ne geri kafalilar var ya rabbiiimm o kayinvalidene ve kocana deki kadin xx erkek xy kromozonu tasir cocuk erkek degilse bu senin beceriksizligin , cinsiyeti belirleyen erkektir de apissin kalsin ikiside

Fikir ayrılığı elbette olacak saygı duyarım ben buna,tabiki mahsuru yok abla demende

Şöyle düşünüyorum,kanun bunu kadınlara verdiyse nedn kullanmasın baba soyadını..

Günümüzde artık bir çok kadın bunu kullanmaya başladı,örnekleri görüncede hoşuma gidiyor,gurur duyuyorum bununla..

Bu soyadı kullanmak erkeği ezip geçmek anlamında olmamalı tabiki..

Kadın istedi diye olmalı.

gerikafalılıktan başka bişey değil...
hem ayıp hem günah yaptıkları...

erkeklerı bu hale getıren ne yazık kı bızız hanımefendı.
kocalarımız, erkek kardeslerımız cok degerlı, toz kondurmuyoruz...
ogullarımıza kımse yan gozle bakamaz, nıye cunku onlar erkek..

toplum dedıgımız tanım bıreylerden olusuyor bu bıreylerı de kadınlar sekıllendırıyor...

mesela ben kocama da, kardesıme de kök sökturuyorum ama kızkardesım sevgılısıne de kardesımıze de kıyamaz....
gercek bu.. uzgunum...

inşallah benden ve bebeğimden uzak sınanırlar

inşallah

öncelikle rabbim güzek prensesini sana bağışlasın inş.sağlıklı ve hayırlı bir evlat olur
insanlar ne kadar zor buluyo böle demeleri kara cahillik
allahtan gelene ne hakla burun kıvırırlar
güçleri yetiyorsa tırnağını yaratsınlar
ole söle
yapa biliyosa o kocanla kv den bir erke evlat yapıp koysunlar senin rahmine töbe töbe sabah sabah asbım bozuldu ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…