- Konu Sahibi pessimistic_02
-
canim benim cok uzuldum senin adina ama sabret bebek dogunca esin nasil ona asik olacak goreceksin. benim 2 kizim var 3. bebegimi bekliyorum. esim 3 erkek 5 kiz kardes buyuk eltimin saglik sorunlarindan dolayi cocugu olmuyor sanirim olmayacakda rabbim bilir. insallah da olur. ortanca eltimin 3 kizi oldu fakat 3. de resmen mezardan dondu asla bebek yapamazsin baska dedi doktorlar geriye ben kaldim ve bu bebegimin cinsiyeti de kiz. allah var ne esim ne kayinvalidem veya bir baskasi imada bile bulunmadilar ki kendileri dogulu yani hani su soyunun erkekten surmesi mantigi guden...bende isterdim oglum olsun hatta allah biliyor bu dusunceyle hareket etmistim fakat vermedi rabbim ne diyebilirim? cinsiyetini ogrendigim gun allah biliyor ya birazcik uzulmustum eve geldim netden dua arastiriyorum erkek cocuk isteme duasi var mi diye tum neti taradim (varmis bu arada buldum ama esinin okumasi gerekiyor ama esim yurtdisinda gorevli) iste bu arastirmayi yaparken cocuk isteme duasi olarakda acildi pencereler ve orda gordum o kadar fazla evlat diye yanan yakilan feryat figan arayan insan var ki kizdim kendime resmen simariklik ediyorsun dedim ve suan sadece diyorum ki rabbim hayirli ve saglikli olsun uzun oldu kusura bakma canim sunu soylemek isrterim ki sakin moralini bozma onlari rabbim bu sozleriyle sinayacak senden ve bebeginden uzak sinansinlar sen hamileligin keyfini sur isim dusun esyalarini tamamla mevlam gorelim neyler neylerse guzel eyler
Yapsın tabiki her zaman söylüyorum bunu..
Kabul etmeyen erkeklerde var gerçi,neymiş 2 soyada ne gerek varmış..
Baştan taviz verilirse gerisi geliyor sonrada önüne geçemiyorsun tabi..
1400 yıl önce, kız çocukları insan yerine konmazken, peygamberimiz buna bi son verip kendi kızlarını başının üstünde taşımış...
biz kim oluyoruz da, bunun aksini yapabiliyoruz, düşünebiliyoruz anlamıyorum...
erkek olur, hayırsız olur, kız olur erkek evlatlarından görmediğin hayrı ondan görürsün...bunun tam tersi de olabilir...
önemli olan sağlıklı olması... evladın kızı erkeği mi olurmuş yaa...
Oncelikle bebeginiz hayirli olsun Allah saglikli sihhatli dogurmayi nasip etsin. Benimde 4 aylik bir kizim var Allahima sukurler olsun. Kiz cocuklari daha sevimli oluyo onu farkettim erkek bebekler hic gulmuyo surat asik :)) saka bir yana bu zihniyette insanlar maalesef hala var. Allahin gucune gidermi demeden boyle dusunmeye cesaret edebiliyolar ya gercekten cahil cesareti bu olsa gerek.mrb arkadaslar ben gebeliğimin 4 ayını bitirdim,3 gün önce bebeğin cinsiyetini öğrendik,bebeğin cinsiyetini öğrenene kadar beni el üstünde tutan eşim cinsiyeti öğrendikten sonra bir ddeğisti,yüzüzme bakmıyo günde 20 efa arayan adam bebeği soran adam artık hiç bebeği sormuyo aha önce canın ne istiyo sana ne alıyım,bana bebek gibi davranan adam yüzüme bakmıyo,sürekli tüh kızmış falan en son dün patladım,allah nasip etmiş cocuk vermiş şükretmeiyosunda afra tafra mı yapıyosun.bu nasıl bir zihniyet,bu nasıl bir gerikafalılık,evladın kızı erkeği mi olur o kadar üzgün ve sinirliyim ki anlatamam,kayınvalideme gelince bir hayırlı olsun demedi ya yüzü beş karış yok diğer torunlarıda kızmış falan.banane ya onun diğer torunlarından,benım ilk cocugum kız erkek ne farkeder ben kız cocuklarını daha çok severim,kayınvalideme 3 gündür cıkmıyorum altlı üstlü oturuyoruz nasıl davranacagımı bilemiyorum,sanki cenazemiz var suratlarını görseniz
Yapsın tabiki her zaman söylüyorum bunu..
Kabul etmeyen erkeklerde var gerçi,neymiş 2 soyada ne gerek varmış..
Baştan taviz verilirse gerisi geliyor sonrada önüne geçemiyorsun tabi..
çok üzücü bir durum hala böyle şeyler sürdüğü için çok şaşırıyorum.evladı için şükretmesi gerekirken yaptığına bak ,allah o istemediği kız evladına muhtaç eder bir gün ama,allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin böylelerine de akıl fikir versin.anladığım kadarıyla eşinize gazı veren kayınvalideniz.
sinir oluyorum böyle zihniyete.allaha şükür etmek varken kız, erkek ayrımı nasıl yapar bir insan..
ayrıca eşin ve kayınvaliden erkek çocuğu yapan kromozomun erkekten geldiğini bilmiyorlarmı..
valla ben senin yerinde olsam,hamileliğimde beni üzen kocanın ömrünü çürütürdüm,bi erkek evlat veremedin bana ,bak şunun şunun oğlu olmuş diye..
kısasa kısas valla..
bak bu cevap yeter de artar bile :)
cinsiyeti belirleyen erkektir..yani k.valideciğine söyle sevgili oğlu sayesinde kız torunu olacak..bu da ona kapak olsun
sen doya doya yaşa hamileliğini,kimseye kulak asma.
öncelikle hayırlısıyla kucağına al inşallah
şimdi bende k.valde, k.peder hikayesi bol
çok şükür eskiye öre çok çok iyi olmamıza rağmen eskiler işte unutulmuyor
benim ortanca kaynım abisinden önce evlenmiş, ilk torun ondan yani
eltim hamile kalmış, ama kız bebek olabileceği gibi bir ihtimal bile yokmuş onlarca,illa erkek yani,kız olacaksa düşebilir,zihniyet bu
eltim de kız delisi. neyse cinsiyet belli oluyor, bebek erkek
çok mutlular tabii, sadrazamlar ya bunlar, soyları devam edecek
neyse bebek doğuyor
bedesel,zihinsel engelli
şu an 15 yaşında
doktorların dediğine göre 6 aylık bebek zekasında, yatağa mahkum
o günden beridir, erkek demem, evladın sağlıklısı,hayırlısı derim, der k.valde
demem odur ki,hiç canını sıkma, kız bebek, hem çok kısmetli gelir, hem de öyle bir aşık olacak ki babası, gün gelecek yaptıklarından dediklerinden kendisi de utanacak
bu nedenle keyfini çıkar hamileleiğinin
gerisini kızın doğunca halledecek zaten
Allah böylelerini bildiği gibi yapsın inşallah...
İnşallah!!!
Eşim nişanlıyken ilki oğlan olsun kızı korusun derdi şakayla karışık :)
Hamiş olduğumda sordum, gönlünden geçen ne, herkes oğlan diyor bak dedim...
Bebeğimiz kız olacak dedi, sonra oğlan gelirse gelir, Rabbim hayırlısını versin..
Ama ilk çocuğum kız olsun inşallah dedi :)
Kızımız kocaman oldu hamdolsun Rabbime, şükürler olsun böyle bir eşim var..
Umarım kafasına dank eder de Allah korkusu varsa susar!!!
mrb arkadaslar ben gebeliğimin 4 ayını bitirdim,3 gün önce bebeğin cinsiyetini öğrendik,bebeğin cinsiyetini öğrenene kadar beni el üstünde tutan eşim cinsiyeti öğrendikten sonra bir ddeğisti,yüzüzme bakmıyo günde 20 efa arayan adam bebeği soran adam artık hiç bebeği sormuyo aha önce canın ne istiyo sana ne alıyım,bana bebek gibi davranan adam yüzüme bakmıyo,sürekli tüh kızmış falan en son dün patladım,allah nasip etmiş cocuk vermiş şükretmeiyosunda afra tafra mı yapıyosun.bu nasıl bir zihniyet,bu nasıl bir gerikafalılık,evladın kızı erkeği mi olur o kadar üzgün ve sinirliyim ki anlatamam,kayınvalideme gelince bir hayırlı olsun demedi ya yüzü beş karış yok diğer torunlarıda kızmış falan.banane ya onun diğer torunlarından,benım ilk cocugum kız erkek ne farkeder ben kız cocuklarını daha çok severim,kayınvalideme 3 gündür cıkmıyorum altlı üstlü oturuyoruz nasıl davranacagımı bilemiyorum,sanki cenazemiz var suratlarını görseniz
ben bu konuda sıze katılamıyorum ablacım (boyle dememım bır mahsuru varsa uyarın lutfen :) )
sonucta benım dedıgın ilk soyadın da bır erkegın adı.
gülse bırselın bu konuyla ılgılı cok guzel bır yazısı vardı ılk kıtabında olmalıydı, bence bır goz atın, nacizane fıkrım...
bence soyadımız cok onemlı degıl benı herkes adımla bılsın yeter
şu kocana sölesene akşam gelince bu kadar surat asma cinsiyeti sen belirliyon diye ne tepki vercek çok merak ettim inanmazsa netten araştırsın görsün bizede söle çok merak ettim ne cvp vericek belki aklı başına gelir
kızlar konuştuklarınızda haklısınız da erkekleri biz değil toplum bu hale getirmiş.
en basitinden bnm kv. konuşurken tam bir feminist olur.
aslında bizim şöylede haklarımız var böylede haklıyız der...
ama konu bana geldimi aman kızım o erkektir kadınla erkek bir olmaz der.
anaları şımartır anlayacağınz...
inşallah benden ve bebeğimden uzak sınanırlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?