• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve kayınvalidem

Katiliyorum size bende ayni tepkileri verdim surekli. Hatta gercekten bebegim erkek olursa esime benzesin istiyordum.. Soyle soyleyim esim esmer ben beyaz tenliyim. Bebegim benim gibi beyaz ama nedense BEyazligini da Halasindan Almis
Yapacak biraey yok. Torunlarini cok sevdiklerini biliyorum gerisini de takmiyorum.

Tabi yeter ki bizden almasın :) aynen takmamak gerek.

Benimde yiğenimi hep bana benzetirlerdi aynı halası diye. Yooo bence aynı annesi derdim kiii haklı çıktım annesinin fotokopisi oldu :)

Benim kvde sürekli bana böyle yapsa bende sinir olur çıldırırdım. Benim bebeğim ilk doğduğu zaman biraz babasına benziyordu şimdi büyüdü benim bebeklik fotoğrafımın birebir aynısı. Hatta annem benim bebeklik fotoğrafımı bulmuş fotoğrafını çekmiş bana yollamıştı. Bende fotoğrafı hiçbir şey demeden eşime gösterdim. Fotoğrafdaki beni bebeğimiz sandı. ne zaman çektin bu fotoğrafı .neresi bu ev , nereye gittiniz siz bugün dedi bana. o kadar benziyor yani .Ben de böyle şeyleri takmam sağlıklı olsun önemli olan o ama kayınvalidem ve eşinin babanesi çok görüşmesemde , gördüğüm zamanlar bebeğimin babasına benzediğini söylüyorlar sürekli. Insanda göz olur biraz. Eşim sarışın mavi gözlü. Ben kahverengi ve kumralım. Bebeğimde kahverengi gözlü ve kumral. Ona rağmen sürekli babasına benziyor deyip duruyorlar kafayı yemişler. İşin komiği eşim de onların lafını inanıp bebeğimizin kendisine benzediğini zannediyor. Kendi bebeklik fotoğrafımi göstermiş olmama rağmen. Ben de mutlu olsun diye sesimi çıkarmıyorum. Ama sürekli tepemde bu muhabbeti yapsalar çenelerini kapatırdım.

Anlayacaklarını bilsem ben de konuşurum ama tabi kendisine benzemedi o yüzden çekemiyor diyecekler.

İnan aynılarını yaşıyorum.

merhaba, sinir olmak yerine oğluma benziyor aynı dediği zaman evet birtanecik kocama benzedi benim oğlumda ne şanslıyım kocam gibi yakışıklı oğlum olacak. o oğluma benzedi dedikce sizde sevgili kocama benzedi ay ne güzel oh ne güzel diyip geçin.. ki şaka bir yana gerçekten de iyi değil mi sevdiğinize benzemiş olması :anne: ben sizin sıkıntınızı anladım ancak başka bir zararı yoksa bu şekilde geliştirin.

Anlatiminiza istem dışı güldüm çok hossunuz sizinle inatlasmasa kendi de çok eğlenir kv çok sanssiz:) dua edin babasına benzemesini dile getirmiş benim öz annem kardesime benzetiyor sadece ve daha dogmadi. Ne ben ne eşim söz konusuyuz:) insan deliriyor umarım size benzer de şok olur o 40 kere dedi olduysa biz daha kalabaligiz hepimiz diyelim size benziyor size :))

:) çok teşekkürler... Beni bir anlayabilse çok daha farklı olurdum. Anlamasını bırak hiç ses etmese ona da razıyım ama yok. Hiç tarzım olmayan şeyler aslında. Yok bebek babaya benzemiş vs hiç işim olmaz ama inadına yapmaları beni sinir ediyor.

Çok sağolun anneniz de inadına yapmıyordur eminim. İnşallah size benzer sizinki de :)))

Ay kuzum b.ka da benzeşe senin yavrun. Ötesi var mı?
Ama çok şükür bize benzedi dediğinde susmazdım. Ne ayıp!
Sen de ne varmış ki çok şükür onlara benzemiş..
Bu arada evet bebekler değişir :KK66:

İşte kızdığım noktalar bunlar. İşine gelincr de millete tlf açıp gelinim şöyle böyle diye hava atıyor. Çirkin olsan seni almazdım bile diyebilecek kadar basit biri. Herşey görünüş onlara göre. Bebeğin benzemesi de onlara göre bir güç meselesi. Cahiller çünkü. Of of

bemim kizimda ayni babasi bende evet babasina benziyor diyorum babasi yakisikli simdi iyikide benzemis babasinin fistigi diye seviyorum kv denin yaninda.bosver cnm ya bunu mu dert ettin o bebek senin.klasik kv zirvaliklari duyma gorme bosveerrrr saglikla buyusun minigin

Bu benzetilme konusanda hep insan ister ki çocuk anneye benzesin buda verilen fedakarlıktan ve emekten dolayı sanırım benim kızımda hiç bana benzemez birtek gözdeki çukuraltı
boşluklar benden ki öğretmen ilk okulda'da şaşırmıştır benim kızım deyince ama yinede ama benzemediğine şükrediyorum
boylu olması artı puan hep biraz boylu olmak istemişimdir aldığım kotlar hep kısa gelir terzi parası ödemekten bir bıkan biri olarak

Tabi ki babasının da benim de iyi yönlerini alsın sonuçta insan evladını hep iyi görmek istiyor :)

Sizdede kiskanclik var heralde niye bu kadar taktiniz bu duruma çok saçma esinize benzesin yani kocaniza nolmuş cok garipsiniz yahu

Hayır onların tavırlarına kızıyorum. Hayatta tarzım değik bu tür düşünceler. Onların bunu baskınlık olarak görmesi sinir bozucu bana göre. Çok misafir gelmesiyle bile hava atıyorlar misal. Benim ailem kalabalıktan hoşlanmaz örneğin ama onlara göre kalabalık olmak karşı tarafı bastırmak demek. Değişik bir güç anlayışları var.

Ben sana kesinlikle hak veriyorum konu sahibi arkadasim.
Takmiyor gibi davraniyoruz ama ister istemez bilincaltimiza isliyor bu ve buna benzer seyler
Kendimi senin yerine koyuyorum, kesinlikle bende cok kafaya takar sinir olurdum.
Surekli surekli neden soylenir durur bunlar.

Zaten bebek ya babaya benzer ya anneye.
Mesele o degil zaten.
Surekli basinda bit bit bit bitt yapan birinin olmasi.
Cok sinir bir durum:KK12:
Bide bu kv modellerinin her seye trip atanlari da yok mu... Ah ahh:63::KK14:

Aynen öyle. Ben rahatlıkla derim şurası sana benziyor vs diye. Ama onlar Allah korusun hiç derler mi? Bu saçmalığı anlayamıyorum işte. Cahillik.

Ayyy hiç çekilmiyorlar valla.

esinize benzemesi gayet tabi normal hatta bundan neden rahatsz oluyosunuz. esinize sevdiginiz adama benzemesindn daha guzelimi war. kaynanan oyle soyledikce ben gayet memnunum kocama benzemesnden dersen o da inadina uzatmaz mewzuyum sendeki rahatszlgi farketmis olacak ki uzatiyor.

Eşime benzemesinden değil kv.nin Allaha şükür bize benziyor demesinden rahatsızım.

Hayır belli etmiyorum. Biri doğum yapınca sağlıklı mı diye sormadan önce kime benziyor diye sorarlar. Kendileri kız tarafıysa mutlaka anneye erkek tarafıysa mutlaka babaya benzemelidir o bebek. Bu düşünce tarzına kızıyorum.

E kocanızın tarafından bu kadar nefret ediyorsanız, kocanızdan boşanın. Aynı yatağa girmeyin. Neden bebekten uzaklaşıyorsunuz?

Benim kaynana da ayyy aynı kayınpederim diyor ben de bunu anlamıyorum:) insan bari kendine ya da oğluna benzetir. Ataerkilliğin suyunu çıkaran cins benimki.

Tabi ki bebeğimden uzaklaşmam. Boşanmaya birçok kez karar verdim ama değmeyeceğini düşündüm sonra.

Çok çektirdiler hem de çok. Yaşadıklarımı yazsam herhalde sayfa yetmez ama eşimle mutluyum ve bir bebeğimiz oldu 4 ay önce.

Hamilelik haberinden beri kayınvalidem beynimi yedi. Babasına kırmızı çok yakışırdı babasına benzeyecek ya diye kırmızı body almış gelmiş birgün. 4d ultrasondan sonra iyice coştu. Her gördüğümde ve her tanıdığına ultrasonda gördük aynı biz aynı biz Allaha şükür bize benzedi diye dolanıyordu. İyice takıntı yaptı bebek doğana kadar. Ve ben böyle şeylere hayatta önem vermem. Ama onun bu tavrı beni de inada bindirdi. Tabi ben çaktırmadım.

Bebeğim doğdu şu günlere kadar bana benziyordu. Ama her gelişinde aynı amcası, aynı kuzeni, aynı vs vs diye başka akrabalara benzetti. Eşime benzeten insanlara tabi ki bize benzeyecek diyordu sürekli. Sanki ben yokum :KK43:

Ve bingo dün ilk kez bebeğim gerçekten eşime benzemeye başladı. Tam da akşam ordaydık. Kapıdan girer girmez ayy oğlum bu oğlum demeye başladı. Oradaki misafirler de onaylayınca bağıra bağıra ve vurguyla gitgide de daha benzeyecek başka ne bekliyordunuz ki dedi.

Akşamdan beri bebeğimi inceliyorum. Ve kendime inanamıyorum. Bu tür konulara zerre takılmayan ben bebeğime bir garip bakmaya başladım. Çünkü bu kadın benim psikolojimi günden güne bitirşyor.

Sağlıklı olmasına şükret vs demeyin lütfen bu başka bir konu. Tabi ki çok şükür o benim canımdan bir parça. Ama şunu sormak istiyorum haksız mıyım bozulmakta? Bu nasıl bir nispet yapmaktır ve niye? Ben çok şükür sağlıklı derken o neden kime benziyor telaşında? Ve bebeklerin tipi sonradan dönebilir mi değişir mi?
yuzu benzesin huyu benzemesin bosver...
armut dibine duser....boosssverrr

Benzetmek var benzetmek var kaşını gözünü benzetirsiniz ama attığı adımdan yaptığı dışkıya kadar benzetme olmaz ( eşimin annesi bunlara kadar benzetiyor)
Konu sahibinin kızdığı şey tabiki bize benzeyecek gün geçtikçe daha da benzeyecek kısmı. Çünkü kv yeni anneye dış kapının dış mandalı gibi hissettiriyor.
Sanki bebek sadece oğlunun

Aynen teşekkürler. ..

Takilmayin bu kadar yahu tasdikleyin aynı siz deyin geçin nolur yaa kendinizi hasta edince ne olacak emin olun kimse dönup de bakmaz

Bence çok ufak şeylere takılan birisin , KV kötü şeyler yaşamış olabilirsin ama bebeğinizin babasına benzemesi neresi kötü ? Esinizide babane doğurdu diyemi . Bide takıntı haline getirmissiniz hayret ettim ..

Babasına benzemesi değil sorun. Allaha şükür bize benzedi demeleri. Bebeğimin sağlığından çok görüntüsüyle ilgilenmeleri. Hatta herkesi görüntüleriyle değerlendirmeleri. Ailedeki özürlü çocuklarla dalga geçip taklitlerini yapıp eğlenmeleri. Ve ben anne büyük konuşma bizim de evladımız var deyince. Hayır benim torunum dünya güzeli o yamuk gibi olma ihtimali var mı demeleri. Bilmem anlatabildim mi?

Benimde kızım babasına benziyor.
kv görümcemin fotolarını getiriyor aynı kızım diye
bende yooo babasına benziyo diyorum.
siz hic cevap vermiyomusunuz o öyle derken.

Buradaki yorumlarda bile benzesin babasına kıskançlık yapmayın vs denmiş. Ben kv.ye cevap versem kıskandı derler iyice emin oldum :) ben diyorum aynı babası falan diye...

Anladim da o kadar degisik aileler varki onu demedisine kizmayin bazi insanlar sadece kendi ailelerinin cok iyi oldugunu sanirlar karsi tarafi da kucumserler sanirim kaynananizda böyle biri ve hic bi zaman değişmicek yani hep benim ailem diyen tiplerden ama yinede sükut edin ve bişi demeyin en azindan kocaniza benzetiyor ya kendine benzetsetdi bardagin dolu tarafindan bakin :)))

Çok çektirdiler hem de çok. Yaşadıklarımı yazsam herhalde sayfa yetmez ama eşimle mutluyum ve bir bebeğimiz oldu 4 ay önce.

Hamilelik haberinden beri kayınvalidem beynimi yedi. Babasına kırmızı çok yakışırdı babasına benzeyecek ya diye kırmızı body almış gelmiş birgün. 4d ultrasondan sonra iyice coştu. Her gördüğümde ve her tanıdığına ultrasonda gördük aynı biz aynı biz Allaha şükür bize benzedi diye dolanıyordu. İyice takıntı yaptı bebek doğana kadar. Ve ben böyle şeylere hayatta önem vermem. Ama onun bu tavrı beni de inada bindirdi. Tabi ben çaktırmadım.

Bebeğim doğdu şu günlere kadar bana benziyordu. Ama her gelişinde aynı amcası, aynı kuzeni, aynı vs vs diye başka akrabalara benzetti. Eşime benzeten insanlara tabi ki bize benzeyecek diyordu sürekli. Sanki ben yokum :KK43:

Ve bingo dün ilk kez bebeğim gerçekten eşime benzemeye başladı. Tam da akşam ordaydık. Kapıdan girer girmez ayy oğlum bu oğlum demeye başladı. Oradaki misafirler de onaylayınca bağıra bağıra ve vurguyla gitgide de daha benzeyecek başka ne bekliyordunuz ki dedi.

Akşamdan beri bebeğimi inceliyorum. Ve kendime inanamıyorum. Bu tür konulara zerre takılmayan ben bebeğime bir garip bakmaya başladım. Çünkü bu kadın benim psikolojimi günden güne bitirşyor.

Sağlıklı olmasına şükret vs demeyin lütfen bu başka bir konu. Tabi ki çok şükür o benim canımdan bir parça. Ama şunu sormak istiyorum haksız mıyım bozulmakta? Bu nasıl bir nispet yapmaktır ve niye? Ben çok şükür sağlıklı derken o neden kime benziyor telaşında? Ve bebeklerin tipi sonradan dönebilir mi değişir mi?
Degisir tabi.Sana gicikligina yapıyor anlasana.Ayrica esinize ya da erkek tarafına benzemesi bir sorun değil yani varsın benzesin ama bu konuda kvnizi bi bozun yani

Back
X