• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve kayınvalidem

yani bu aman mutlu olsun deyip gecilcek siniri asmis kimse cikipta esimin anasi babasida olsa bize benziycek tabi iyiki bize benziyor gibi seyler diyemez dur bakiyim.orda sen derim.kim.olursa olsun tabiki babasinada benzer babaannesinede amcasinada ama bunu soyleyis bicimi cok onemli

Ins ogluma benzer diyo kvdem bende ins benim esim cok yakisikli diyorum kime benzetirse benzetsin sen kendine benzet o ogluna bir baskasi baskasina benzetsin cokda dert degil Rabbim saglik sihhat versin hayirli evlat olsun insan gormek istedigi gibi gorurmus bana benziyormu diye bakip sana benzeyen gozlerini gorursun bana benziyor dersin. Esime benziyor diye bakarsan esine benzeyen burnunu gorup ona benzedigini dusunursun.

Çok çektirdiler hem de çok. Yaşadıklarımı yazsam herhalde sayfa yetmez ama eşimle mutluyum ve bir bebeğimiz oldu 4 ay önce.

Hamilelik haberinden beri kayınvalidem beynimi yedi. Babasına kırmızı çok yakışırdı babasına benzeyecek ya diye kırmızı body almış gelmiş birgün. 4d ultrasondan sonra iyice coştu. Her gördüğümde ve her tanıdığına ultrasonda gördük aynı biz aynı biz Allaha şükür bize benzedi diye dolanıyordu. İyice takıntı yaptı bebek doğana kadar. Ve ben böyle şeylere hayatta önem vermem. Ama onun bu tavrı beni de inada bindirdi. Tabi ben çaktırmadım.

Bebeğim doğdu şu günlere kadar bana benziyordu. Ama her gelişinde aynı amcası, aynı kuzeni, aynı vs vs diye başka akrabalara benzetti. Eşime benzeten insanlara tabi ki bize benzeyecek diyordu sürekli. Sanki ben yokum :KK43:

Ve bingo dün ilk kez bebeğim gerçekten eşime benzemeye başladı. Tam da akşam ordaydık. Kapıdan girer girmez ayy oğlum bu oğlum demeye başladı. Oradaki misafirler de onaylayınca bağıra bağıra ve vurguyla gitgide de daha benzeyecek başka ne bekliyordunuz ki dedi.

Akşamdan beri bebeğimi inceliyorum. Ve kendime inanamıyorum. Bu tür konulara zerre takılmayan ben bebeğime bir garip bakmaya başladım. Çünkü bu kadın benim psikolojimi günden güne bitirşyor.

Sağlıklı olmasına şükret vs demeyin lütfen bu başka bir konu. Tabi ki çok şükür o benim canımdan bir parça. Ama şunu sormak istiyorum haksız mıyım bozulmakta? Bu nasıl bir nispet yapmaktır ve niye? Ben çok şükür sağlıklı derken o neden kime benziyor telaşında? Ve bebeklerin tipi sonradan dönebilir mi değişir mi?
Kime benzediği niye bu kadar önemli ki
He de geç ya
Benim kızım da olduğu gibi görümceme ve kayınvalideme benziyor
Eşim tarafından her gören de ayyyy bu kız çok güzel aynı halası yani ben Çirkinmişim de allahtan halasına benzemiş :işsiz::işsiz:
Boşver ya o senin canın kanın
Benzer şeyleri yaşadığım için ben hep aaaa evet aynı halasına benziyor kızım diyorum geçiyorum
Sen de öyle yap İnan kafan rahatlar

Allah Huyunu size benzetmesin ,tipi benzese nolacak der ,lafi sokar ,
İcimi bosaltirim ,
Yahi kayinvaliden bir deli sende onun lafina mi bakiyorsun ,
Bizim gelinimizde bebek dogdugundan beri bana benziyor diye gobek atti ,
Cocuk toparlandikca bir baktik,tipki kardesimin bebekligi huyu suyu ,
Devamli gelinin ailesi bizim kiza benziyor diyor gunlerdir ,
Ambalaj sizden icerik bizden cok sukur ,oldu masallah dedik konuyu kapadik

Kızım doğduğunda doğar doğmaz sürekli kv aynı halası deyip duruyordu görümce geldi başladı tabi sürekli aynı ben demeye nasıl sinir oluyordum yaa

Gerçekten insanı sinir ediyorlar

Ben eşime benzeyen bir oğlum olsun isterim ama eşime benzetilse sinir olmaö hatta 'tabi babasına bemzeyecek, babasına olan aşkımdan" derim :)

Ya kadın normal değil belli niye takıyorsun ki sen onu babasına benzeyecek tabi kime benzeyecekti ya deyip bozsana onu sende , allah ıslah etsin ne diyim bilmiyorum bu kıskanç kaynana modeline uyuZ oluyorum

Çok çektirdiler hem de çok. Yaşadıklarımı yazsam herhalde sayfa yetmez ama eşimle mutluyum ve bir bebeğimiz oldu 4 ay önce.

Hamilelik haberinden beri kayınvalidem beynimi yedi. Babasına kırmızı çok yakışırdı babasına benzeyecek ya diye kırmızı body almış gelmiş birgün. 4d ultrasondan sonra iyice coştu. Her gördüğümde ve her tanıdığına ultrasonda gördük aynı biz aynı biz Allaha şükür bize benzedi diye dolanıyordu. İyice takıntı yaptı bebek doğana kadar. Ve ben böyle şeylere hayatta önem vermem. Ama onun bu tavrı beni de inada bindirdi. Tabi ben çaktırmadım.

Bebeğim doğdu şu günlere kadar bana benziyordu. Ama her gelişinde aynı amcası, aynı kuzeni, aynı vs vs diye başka akrabalara benzetti. Eşime benzeten insanlara tabi ki bize benzeyecek diyordu sürekli. Sanki ben yokum :KK43:

Ve bingo dün ilk kez bebeğim gerçekten eşime benzemeye başladı. Tam da akşam ordaydık. Kapıdan girer girmez ayy oğlum bu oğlum demeye başladı. Oradaki misafirler de onaylayınca bağıra bağıra ve vurguyla gitgide de daha benzeyecek başka ne bekliyordunuz ki dedi.

Akşamdan beri bebeğimi inceliyorum. Ve kendime inanamıyorum. Bu tür konulara zerre takılmayan ben bebeğime bir garip bakmaya başladım. Çünkü bu kadın benim psikolojimi günden güne bitirşyor.

Sağlıklı olmasına şükret vs demeyin lütfen bu başka bir konu. Tabi ki çok şükür o benim canımdan bir parça. Ama şunu sormak istiyorum haksız mıyım bozulmakta? Bu nasıl bir nispet yapmaktır ve niye? Ben çok şükür sağlıklı derken o neden kime benziyor telaşında? Ve bebeklerin tipi sonradan dönebilir mi değişir mi?
Takılmayın böyle şeylere anne sonuçta oğluna benzetiyor torununu evet anne aynı babası derseniz hiç bişey kaybetmezsiniz

Sende bir garipsin canım benim, o öyle dedi diye öyle mi olacak salla gitsin he he de geç o seni sinir etmek için öyle yapıyor gaza gelme

Benim büyuk oģlum aynı babası dedesi ve amcası hatta sesini ayiramiyorum diger odadan .Eşimi cok seviyorum bu hoşuma gidiyor .Digerlerini sevmesemde olur .
Küçükte aynı ben herkes bana benzetiyor .
Hiç takılmadım .Sorun etmeyin .Eşinizle aynı renk giydirin daha ćok benzesin .
Eşinizi beğenmiyormusunuz .

Tabi ki eşimi beğeniyorum ve bana göre yakışıklıdır eşim. Ama mesele kv.nin bunu güç gösterisi zannetmesi ve her görüştüğümüzde sadece ve sadece bunu konuşması.

kayınvaliden tam bir manyak :)) (kusura bakma ama)

gül geç takılma böyle şeylere

Ya daha neler neler var. Anlatsam 300 bölümlük dizi falan çıkar sanırım. O kadar komik şeyler gördüm ki çoğunu unutmuşumdur. Tabi ki tam bir manyak :)

Kayinvalideniz ağır işsiz, dayak istiyor :)
Tabii ki bize benzeyecek vs dediğinde, direkt o ne demek diye sorun. Sizi taşıyıcı anne yerine koymuş, ya da oğlu bölünerek çoğalmış herhalde.

Sanırım farkında değil bu bebeğin nasıl dünyaya geldiğinin :) konuşsam daha da havalanacak diye korkuyorum. Kadın için herşey sebep havaya. Hastanede randevu alıp gittiği doktorlar bile türkiyenin hep en iyi doktorları mesela hep hava :D

Bu onun terbiyesizliği ve Allah'a karşı gelmesi onun günahı . Sen niye bu kadar dert ediniyosun bunları , kafana bu kadar çok takarsan hem cocugunla düzgün ilgilenemezsin hemde kendin dert sahibi olursun hiç gerek yok çünkü KV çok gereksiz birisi ..

Örnek verdim onu yoksa tabi ki banane. Ama vicdanen insan üzülüyor engelli biriyle dalga geçilmesi falan. Anne olunca iyice dokunur oldu bu tavırları. Tabi ki öncelik çocuğumla ilgilenmem...

Birebir aynı şeyleri yaşamışız. Çocuk doğduğu andan itibaren babasının kopyası. İşin ilginci ilk eşim kızımın babasıyla bizde çok benziyorduk. İş yerinde kardeş sananlar bile olurdu. Çok bozuluyordum. Kızım neden bana benzemiyor diye. Sonra nolfu biliyomusun uz? Kizim üç yaşındayken eşimi kaybettim. O gün bugün şükrediyorum iyiki babasına benzemiş bana ondan izleri hatirlatıyor diye..
Takılmayın bunlara hiç. Çocuk sizin yavrunuz varsın babaya benzesin. Bahtı güzel olsun...

Çok üzüldüm gerçekten :( Allah evladınıza uzun ömürler nasip etsin, evladınızı bağışlasın size...

Emin ol çoook değişecek şok olacaksın.benim kızım ilk dogdugunda bana sonra babaya simdi geri bna benzio ve daha değişecek.ama kv göre hep ogluna kızına benzer hiiiç takmam güler geçerim aynı seninki gbi yapar.biri annesine benziyo dese oooo sen oglumu görsen aynıydı aynıı der durur seninde derdin yokmuş kız:halay::halay:

Bizde de ilk bana benziyordu şimdi babası oldu. Demek yine bana dönecek bu çocuk :D

Valla insan gerçekten hassas oluyormuş bu süreçte galiba :)

Benimki daha ayrı birsey biraz erkek düşkünü kaynanam.oğlumu hep kendilerine benzetiyor.kizimida doğdu doğali, ne sever nede kendilerine benzetir hep derki bu "kız sana benziyor "Oysaki birtek göz yapısı benziyor kızımın gerisi onlar . Çocuğunun cinsiyetini göre değer verilmesi daha zor inancın olsun tek bir örnek verecem erkek torunları na taktiği takinin yarısını bile takmadi kizima öyleki bazen ölümden gıcık aldım. Herkeste oluyor bir şeyler insanı evladından sogutuyorlar.

O da çok kötü birşey gerçekten. Ama bizimki tam tersi hep kız istedi. O mevzu da var yani. Hatta erkek dediğimizde telefonda bağırmaya başladı hayııır olamaz işte sizin seçtiğiniz doktor göremedi kabul etmiyorum erkek olmasını falan diye sinir krizi geçirdi. (Doktoru benim bulmuş olmama da giydiriyor bir yandan)

Daha hamileyken başladı bu erkek ya 2.kız olur. Bu doğsun hemen doğur vs. (Garantisi var sanki) oysa ki büyük konuşmayayım 2.yi düşünmüyorum. Amaaan saçma sapan işler..

Şu kv lere agzinin payini neden vermiyorsunuz her bebek kv konusu okudugumda küplere biniyorum bu kadar cok sahiplenmeleri her seyine karismalari ve sizleerin de sadece sinir olmakla kalmanız beni deli ediyor . Yapistirin lafi kapasin çenesini ..
O çocuğu sen ve esin yapti illaki benzicek ilk cocuk cogunlukla babaya benzer zaten size benzeyince ne oluyor hayirdir de benzemese sevmeyecek misin benzesin benzemesin benim cocugum sonucta de sen mi dogurdun de iki boz insan icinde bak agzini acio mu bi daha. Siz kendi kendinizi yiyeceginize o yesin. Ben öyle yapiyorum lafımı esirgemem .. saygi ugruna psokolojinizi bozuyorsunuz deger mi her sey hakedene yapilir..bir sey kirk defa soylenmez ki ..bu benim düşüncem o sakayla söylüyorsa sende sakayla o ciddi soyluyorsa sende ciddi olarak lafini yapistir herkes yerini bilsin.

İnan saygı vs düşünmekten değil. Şimdi konuşsam işte bebek bize benzeyince sinir oldu hazmedemedi diyecekler ve anlamayacaklar. Çünkü kendileri o fıtratta insanlar. Başka konularda ben de konuşuyorum.

Cok sinir bozucu ama bence mutlaka soyle ona. Belliki o sinir bozmak icin uyuzluk ivin yapjyor bence soyle cocugun annesi bnm suna bnzedi buna bnzedi benim diyecegim yerde sen diyorsun, bnde sana soyliyim ozmn de saglikli olsn yeter de. Sizede bnzese huyu guzel olsun yetrr bnm icin de. Ama dinya tersine donuyor anne bunu senin bana soylemen lazim de. Baskasina da bnzese cocuk bnm de gul gec . Uyuz olsun iyice. Manyak bunlar ya bazilari boyle takintili iste sana bnzese ne olcak ona bnzese ne olacak tmm insan sevinir bana bnzior diye ama sacmalik yani. Insallah size bnzer sizin aile tarafina donerde gorur oda :)

Aynen. Valla hiç takılmam bana benzemiş benzememiş ama sırf böyle düşündükleri için bana benzesin istiyorum dediğiniz gibi :)

Back
X