Tamam iyi niyetli torununu düşünüyor ama kendimi yetersiz beceriksiz hissediyorum. Ben bebeğimi çok sıcağa alıştırmak istemiyorum hemen soğuğu görüp hastlanmasın diye kadına kalsa sarıp sarmalayayım bunalsın yavrumAllah bebeğinize sağlıklı ömür versin. Eğer normalde aranızda iyi ise, iyi niyetli bir insan ise önemsemeyin. Çünkü kendi anneniz, kayınvalideniz komşumuz hep böyle bebekle ilgili yorum yapacaklar, her şeye karışacaklarmalesef eğer iyi niyetli insanlarsa ve sadece konuşuyorlarsa He deyip geçmek gerekiyor
Biraz lohusalik biraz bilmedigimizi dusundukleri icin canim. Sen takma , ne derse oyle mi anne tamam de yada anne burasi sicak gibi filan de gecistirOff çok gerginim. Lahusayım. Kadın bugün geldi ay bu ev soğuk mu ne ? Başını kapat kızım kafası üşür. Altını değiştirirken ağladı bebek keşke önce emzirseymişim. Kızlar gerçekten hepsi mi böyle? Tepki koysam da aynı sussam da. Ben bu çocuğun annesiyim üşüdü üşümedi ben de biliyorum anne diyorum daha neler diyorum iki gün sonra yine aynı. Yaşım 28 diye küçük görüyo beni bakamam sanıyo ama saç baş dalasım geliyo artık kadın ağzını açtıkça. Gitti evine ama gergin bi gelin sinirli bi anne bıraktı ne rahattım kaç gündür gelip gitmiyodu.
İnan hepimiz ayni durumdayiz takmamayi guclu durmayi ogren. Bebeginde telef olmasin.Off çok gerginim. Lahusayım. Kadın bugün geldi ay bu ev soğuk mu ne ? Başını kapat kızım kafası üşür. Altını değiştirirken ağladı bebek keşke önce emzirseymişim. Kızlar gerçekten hepsi mi böyle? Tepki koysam da aynı sussam da. Ben bu çocuğun annesiyim üşüdü üşümedi ben de biliyorum anne diyorum daha neler diyorum iki gün sonra yine aynı. Yaşım 28 diye küçük görüyo beni bakamam sanıyo ama saç baş dalasım geliyo artık kadın ağzını açtıkça. Gitti evine ama gergin bi gelin sinirli bi anne bıraktı ne rahattım kaç gündür gelip gitmiyodu.
Ay asıl siz sakin biraz. 3 günlük bilgi olduğunu nerden çıkardınız pardon? Kaç çocuk büyüttüyse büyüttü benim bebeğimi benden daha çok düşünecek değil heralde.Nerden biliyorsunuz? Yani evet yeni annelere yapılan aşırı baskı çok can sıkıcı ve saçma ama bu ben o çocuğun annesiyim en doğrusunu ben bilirim tavrı da lüzumsuz. Bilemezsiniz çünkü bu kadar sinirlenmemek lazım kadın çok saçma bi şey de dememiş. En önemlisi çocuk doğurup büyütmüş kadın sizin 3 günlük bilginize kıyaslanamaz yani bilgisi. Annelik kitaplardan yada tamamen içgüdüsel öğrenilmiyor. Az sakin.
Sorma versem tamamen eline bebeğe havale geçittirecekİnan hepimiz ayni durumdayiz takmamayi guclu durmayi ogren. Bebeginde telef olmasin.
Yaştan degildir diye dusunuyorum 28 yaş cokta ufak sayilmaz.. tecrubesiz gördüğü için mudahale ediyordur bide ilk torunsa...Off çok gerginim. Lahusayım. Kadın bugün geldi ay bu ev soğuk mu ne ? Başını kapat kızım kafası üşür. Altını değiştirirken ağladı bebek keşke önce emzirseymişim. Kızlar gerçekten hepsi mi böyle? Tepki koysam da aynı sussam da. Ben bu çocuğun annesiyim üşüdü üşümedi ben de biliyorum anne diyorum daha neler diyorum iki gün sonra yine aynı. Yaşım 28 diye küçük görüyo beni bakamam sanıyo ama saç baş dalasım geliyo artık kadın ağzını açtıkça. Gitti evine ama gergin bi gelin sinirli bi anne bıraktı ne rahattım kaç gündür gelip gitmiyodu.
İlk torun değil ama ilk erkek torun. Çüklü pipili seviyor çocuğu bide aşırı sinirleniyorum.Yaştan degildir diye dusunuyorum 28 yaş cokta ufak sayilmaz.. tecrubesiz gördüğü için mudahale ediyordur bide ilk torunsa...
Haklısınız ama malesef bebeğe karışmayan anne veya kaynana modeli henüz üretilmediTamam iyi niyetli torununu düşünüyor ama kendimi yetersiz beceriksiz hissediyorum. Ben bebeğimi çok sıcağa alıştırmak istemiyorum hemen soğuğu görüp hastlanmasın diye kadına kalsa sarıp sarmalayayım bunalsın yavrum
Aralık ayındayız, havalar soğuk.Sorma versem tamamen eline bebeğe havale geçittirecek
Allah yardimciniz olsun uyuz oluyorum böyle zihniyetlere..İlk torun değil ama ilk erkek torun. Çüklü pipili seviyor çocuğu bide aşırı sinirleniyorum.
Haha çok tatlısınız deniycem bunu bi dahakineHaklısınız ama malesef bebeğe karışmayan anne veya kaynana modeli henüz üretilmedibenim kız 1 yaşında annem ve tüm akrabalar hala çocuğu üşüttüğümü,iyi bakamadığımı ,çünkü şeker yedirmiyorum süt içirmiyorum , düşünüyor çocuğun devamlı zayıf olduğunu söylüyorlar mesela. Yukarda bir arkadaşın dediği gibi yemekle oyalayın anne süt yapıyormuş şunu yapsana bunu yapsana diye iş çıkarın
Ev 25 derece 3 kat giydirip üstüne battaniyeyle kundak yapmak istiyorAralık ayındayız, havalar soğuk.
Ne kadar havale geçirtebilir ki ☺
Bir de bu sıcak soğuk meselesi alışkanlık sizin dediğiniz gibi.
Kv öyle alistiysa, bebeği de üşüyor sanar haliyle..
Mesela bizde de tam terdi olurdu, ben oğlumu orterdim, kv açardı üstünü..
İnsana herşey batıyor tabi, yalan değil
Her halukarda kayınvalidenizden az bilginiz var. Sizden daha çok düşünecek de demedim bu kadar sert yapmayın gereksiz dedim.Başlığınız bile çok itici bebeğim ve kaynana. Yarın öbür gün kitaplarda olmayan bi sorununuz olduğunda anlarsınız demek istediğimi :) Biraz çıkın dolaşın hava alın ayrıca lohusalık biraz etkilemiş gibi sizi.Ay asıl siz sakin biraz. 3 günlük bilgi olduğunu nerden çıkardınız pardon? Kaç çocuk büyüttüyse büyüttü benim bebeğimi benden daha çok düşünecek değil heralde.
Kendisi de öyle giyiniyorsa ondandır o.Ev 25 derece 3 kat giydirip üstüne battaniyeyle kundak yapmak istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?