Zaten bu şekilde düşündüğüm için sessiz kalıyorum ama bana inat yapar gibi aynı şeyleri diretince çıldırıyorum. Hele oğlumun çükü pipisi diye sevince kendimi 20. Kattan atasım geliyovalla bir gün gelinim olursa hiçbir şeyine karışmayacağım. evine de misafir gibi gider gelirim. o da bana misafir gibi gelip gidecek tabi. zerre kılımı kıpırdatmam. nasılsa yapan da yapmayan da yaranamıyor.
loğusa modlarını, hamilelik hormonlarını anlayabiliyorum ama herşeye de sinirlenmemek lazım bence. onun da yavrusunun yavrusu ve daha tecrübeli olduğu kesin. kimse çocuğun annesinden çok sevemez ama babaanne,anneanne de o kadar özen gösterip düşünebilir.
bu tepki içinizde büyüyüp en nihayetinde gene çocuğunuza zarar verecek. sizin gerginliğiniz ona geçecek. böyle düşünürseniz daha rahatlarsınız belki.
İlahi anneciğin yaaBen 40 yaşında anne oldum. Sütüm çok çok azdı. Annem, kendi annem ne dedi biliyor musunuz? “Köyde yaşlı ineklerin sütü çok az olurdu, yavrularını besleyemezlerdi. Demek ki insanlarda da aynıymış“.
Bunu kayınvalide söylese, neler olurdu düşünebiliyor musunuz? İlahi canım annem
Sütünüz geliyormu boyle sıkıntı sinir olunca kesilir diyorlarOff çok gerginim. Lahusayım. Kadın bugün geldi ay bu ev soğuk mu ne ? Başını kapat kızım kafası üşür. Altını değiştirirken ağladı bebek keşke önce emzirseymişim. Kızlar gerçekten hepsi mi böyle? Tepki koysam da aynı sussam da. Ben bu çocuğun annesiyim üşüdü üşümedi ben de biliyorum anne diyorum daha neler diyorum iki gün sonra yine aynı. Yaşım 28 diye küçük görüyo beni bakamam sanıyo ama saç baş dalasım geliyo artık kadın ağzını açtıkça. Gitti evine ama gergin bi gelin sinirli bi anne bıraktı ne rahattım kaç gündür gelip gitmiyodu.
Zaten bu şekilde düşündüğüm için sessiz kalıyorum ama bana inat yapar gibi aynı şeyleri diretince çıldırıyorum. Hele oğlumun çükü pipisi diye sevince kendimi 20. Kattan atasım geliyo
Canm sicaga alistirmayim diyorsun ama bebekler en cok kafasindan usur, yeni dogana sapka takmak gerekir, bebek kafasin usuturse burnu akar ve burun akintisi cok cabuk bronsite cevirebilir..anliyorum lohusasin hassas donemdesin soylenen hersey batiyor insana ama biraz kulak vermekte fayda varTamam iyi niyetli torununu düşünüyor ama kendimi yetersiz beceriksiz hissediyorum. Ben bebeğimi çok sıcağa alıştırmak istemiyorum hemen soğuğu görüp hastlanmasın diye kadına kalsa sarıp sarmalayayım bunalsın yavrum
Off çok gerginim. Lahusayım. Kadın bugün geldi ay bu ev soğuk mu ne ? Başını kapat kızım kafası üşür. Altını değiştirirken ağladı bebek keşke önce emzirseymişim. Kızlar gerçekten hepsi mi böyle? Tepki koysam da aynı sussam da. Ben bu çocuğun annesiyim üşüdü üşümedi ben de biliyorum anne diyorum daha neler diyorum iki gün sonra yine aynı. Yaşım 28 diye küçük görüyo beni bakamam sanıyo ama saç baş dalasım geliyo artık kadın ağzını açtıkça. Gitti evine ama gergin bi gelin sinirli bi anne bıraktı ne rahattım kaç gündür gelip gitmiyodu.
Evet bu çocuk sıcağa alışmayacak bütün doktorlar kendi doktoru da dahil bunu söylüyor siz ne giyerseniz bir kay fazlası diyor. Çocuğumu doktorun söylediğine göre mi büyüteceğim cehalate göre mi? Ayrıca sıcağa alışacak diye dondurmuyorum yavrumu şu anda kafasında şapka var mesela ama olması gereken zamana ya da çıkarmam gereken zamana zaten dikkat ediyorum ilk bebeğim üstüne titriyorum ama insana hiç bi şeyi beceremiyo muamelesi yapıyoCanm sicaga alistirmayim diyorsun ama bebekler en cok kafasindan usur, yeni dogana sapka takmak gerekir, bebek kafasin usuturse burnu akar ve burun akintisi cok cabuk bronsite cevirebilir..anliyorum lohusasin hassas donemdesin soylenen hersey batiyor insana ama biraz kulak vermekte fayda var
Direnmenin faydası yok yani. Bu böyle gidecek ozamanBen de anne de aşırın karışırdı tam bir bela ikilisi.
Bebekken ben üstünü açardım onlar örterdi. Tek bir sözleri vardı, hap kadar daha kuşun kanadından yel alır. İnat ettim ince gezdirdim hiç de hasta etmedik. Benim fiks lafım ben çok üşüyen biriyim sizin sarıp sarmalamanıza bağlıyorum ondan böyle yapmayacağım derdim. İşe de yaradı.
Sonra ekgıda süreci başladı. Ben blw yaptım onlar kaşık tepmedim diye aç bıraktın bebeği dediler. Küstüler hatta. Bir gıdım haşlanmış brokoliyi kim yesinmiş, kendin sevmiyorsun o bebek yer mi dediler. Şimdi kendi yemeğini seçmeden yiyor iyi yaptın diye millete beni örnek gösteriyorlar. Aylarca didiştiker benle ama unutuldu tabii.
Bu bitti dedik bu sefer de çocuğa bağırmak, sert konuşmak, ceza vermek yasak kavgası başladı. Vay çorbayı kasıtlı halıya dökmiş ben ne gevşekmişim, çocuk benim genişliğimden pasaklı olaxakmış, kimse beni evine çağırmazmış. Böyle ufak şeyler ççin zıtlaşmak üzmek istemiyorum arkadaş. Beğenmiyorsanız gelmeyin diyorum.
Geneli böyle devam edecek anladığım kadarıyla.
Ondan daha bu başlangıç daralmayın alışmaya bakın kendi yararınıza olur.
Üç yıl oldu ben bizimkileri geri çektiremedim zira. Kafla sözlw anlasalar benimkiler anlardı
Direnmenin faydası yok yani. Bu böyle gidecek ozaman
Hahah donar donar 25 derece evde aman yanından geçmeyelim rüzgardan üşürKotu bısey dememıs, ev soguk mus yazmıssınız alısmasın diye ama bebek usutur hasta olursa cok pısman olursunuz. Kafasında a cıkmıs sızın ruzgarınızdan bile usur bebek
evin soguk oldugunu kendin kabul etmıssın zaten, seninde oglun var gun olur devran doner. Senin karısına cıkan da sen gıbı susmazsa sasar kalırsın. Yorumları okudum o cocuk bronsıt olursa kafanı duvarlara vurursun evin kac derece napıyosun bilemem, ama yeni dogan bebek hasta edılmemeye calısılmalı. Sana ak dense b.k anlıyorsun zira. Allah kolaylık versin yanındakılereHahah donar donar 25 derece evde aman yanından geçmeyelim rüzgardan üşürallah aşkına fikrini kendine sakla bi ya
Herkes bebeğini bildiği gibi büyütsün ben de zamanı gelince yeni anneye elbette saygı duyucam ama sizin gibi yanından geçse rüzgarından üşür bebek gibi bir zihniyette olanların çocukları en ufak bir soğukta nezle grip oluyorlar. Bağışıklık sistemi çökük sürekli üşüyen bi çocuk olmasın diye kat kat giydirmiyorum çocuğumu. Hasta olursa da pişman olmıycam canım sen merak etme ne gerekirse yapılır illaki hasta olucak bu çocuklar.evin soguk oldugunu kendin kabul etmıssın zaten, seninde oglun var gun olur devran doner. Senin karısına cıkan da sen gıbı susmazsa sasar kalırsın. Yorumları okudum o cocuk bronsıt olursa kafanı duvarlara vurursun evin kac derece napıyosun bilemem, ama yeni dogan bebek hasta edılmemeye calısılmalı. Sana ak dense b.k anlıyorsun zira. Allah kolaylık versin yanındakılere
Uygun bi dille anne sen buyutmussun sıra bizde bende yapa yapa öğreneceğim yaşım kucuk degil bebek sahibi olurken üstesinden gelebileceğini düşünerek istedik oyuzden herkes kendi çocuğuna bildiği yöntemi uygulasın de baktın hala anlamıyor eşine soyle o annesinin huyunu bilir ona gore cevap verirOff çok gerginim. Lahusayım. Kadın bugün geldi ay bu ev soğuk mu ne ? Başını kapat kızım kafası üşür. Altını değiştirirken ağladı bebek keşke önce emzirseymişim. Kızlar gerçekten hepsi mi böyle? Tepki koysam da aynı sussam da. Ben bu çocuğun annesiyim üşüdü üşümedi ben de biliyorum anne diyorum daha neler diyorum iki gün sonra yine aynı. Yaşım 28 diye küçük görüyo beni bakamam sanıyo ama saç baş dalasım geliyo artık kadın ağzını açtıkça. Gitti evine ama gergin bi gelin sinirli bi anne bıraktı ne rahattım kaç gündür gelip gitmiyodu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?