Bebeğim

Aybukeelif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
2
0
1
Merhaba benim 3 buçuk aylik bir bebeğim var çok yaramaz ve yemek yapmaya bile fırsat bulamıyorum alt komşumuz eşimin ailesinin ahbabi oluyor bende akşam ustu oğlumu oraya birakiyorum işlerimi ve yemeğimi yapabilmek için benim yaslarimda bir kızı var ve oğlumu çok seviyor çok iyi bakıyorlar bugün oturmaya gittim komşum bana kızı için diyor onun kokusuna alışmış onda çok güzelduruyor dedi ve bu durum beni biraz endişelendirdi oğlum bana değilde o a alışır diye k iskandim sanırım bu durumu eşim bana bırakma diyor ama oğlum gerçekten durmuyor sizce oğlumona alışır mi

3,5 aylık bebek ne yaramazlığı yapabilir ki. Bırakmayın kimseye, değil komşunuza kimseye bırakmayın, oyun halısı, anakucağı alın onlarla oyalansın, gününüzü çok iyi planlayın , hergün temizlik yapmayın en önemli işleri yapın sadece.
Bebek annesinin yanında olmalı( çok acil durumlar hariç)

Benim oğlum da üç buçuk aylık, şu an sürekli yanlarında olan kişileri tanıma evresindeler, komşunun kızını hergün gördüğü için onu da tanıyordur alışmıştır tabiki, umarım komşudan daha fazla vakit geçirebiliyorsunuzdur bebeğinizle,

Bana sorarsanız bir ergonomik kanguru alın takın önünüze ya da arkanıza onubla iş görün,
Ben yerinizde olsam bırakmazdım komşuya ne olursa olsun, bebekle iş yapmaya alışmaya çalışın

Öncelik herzaman için bebeğin olmalı işler bir zaman yolunu bulur ama iş güç yüzünden bebeğinin başına (Allah korusun) bir şey gelse geri dönülmesi zor sıkıntılar doğabilir. Bence bebeğini ihmal etme. Kimse bebeğine annesi gibi bakamaz. Tamam arada olur ama her gün hergün ne gerwk var? Yok eğer bakacaksa da sizin eve çağır o kızı. Bu arada Annesini bebiş bilir merak etme ki ilerde daha çok tanıyacak

YavruPancar a katılıyorum. bence de ergonomik bir kanguru edinin bebeginiz siz is yaparken uyur bile onun icinde sizin kokunuzla. ben yemegimi, temizligimi hep oyle yaptım.

kızım su an 15 aylık hala acele işim olduğunda ve durmadiğinda takıyorum sırtıma hallediyorum işlerimi.

ama bebeğinizi kimseye emanet etmeyin. iş bebeğinizden önemli değil.

saka gıbı
ne cesaretle 3 bucuk aylık bebegı bırakıyorsunuz ya
4 aylık benımde bebegım var
gecenın korude olsa uyudugu an yaparsın yemegını
öncelıgınız bebek olsun
degıl 3 bucuk aylık 3 yasındada olsa komsuya bırakıp gıtmem
komsunuzu kahveye cagırın madem okadar samımısınız kendısı kahvesını ıcerken sız yemegınızı yapın mutfakta oturun cocuklar da sızden uzak olmamıs olur

Yemek yapmak cocugunuzdan daha mi onemli? Sastim kaldim dogrusu. Esinizin yerinde olsam sizi birakirim komsuya oglumu alir kendim bakarim
bellıkı bebegın gazı var ondan durmuyor 3 bucuk aylık bebek ne yaramazlık yapıcak
2 saatde bı besler gazını cıkarır yatırırsın hıc durmuyosa gaz damlası verırsın elbet uyuyacak 40 dk da olsa hemen yemegı fazlasıyla yapar ertesı gune de yersın bukadar basıt yanı
ılk gunlerden ıtıbaren hayatımda ılk kez bebek kucagına alan ben bıle bunu dıyorsam...

ben baska odaya gıttıgımde bıle kameradan ızlıyorum ayrılmak ıstemıyorum kuzudan nasıl kolay bırakıyorlar oyle ya
zorunlu iş degıl bırsey degıl

Ne kadar iyi tanirsan tani bu kadar kucuk bebegi kimseye birakma bence. Alismasi en onemsiz mesele.

Allah korusun dusurse sana soylemese?

Ser yere bir ortu yatir ustune oynasin kendi kendine. Elbet keyifli bir saati vardir bu bebegin.

Uyut yap isini, yemegini. Esin aksam gelince ona birak, yarinin yemegini yap bu aksamdan.
Hafta sonu fazla fazla yap; gunlere bol dondurucuya at, hafta ici isit ye.

Cozum gelistir durumuna gore...

Aynen oyle
Ben de zorlaniyorum ama kalkip da zevkine kimseye birakmiyorum, yahu birakilir mi? Nasil bir psikolojide bu insanlar anlamadim

Yaptığınız yemek yada temizlik yavrunuzdan önemli değil. Eşin akşam gelince yap yemeğini. Ertesi gün de yersin. 2 günlük yap. Temizliğe de durumun el veriyorsa yardimci tut. Yada o komşu çocuğuna bi saat senin evinde bakarken yap temizliği. Benim de 6 aylık bebeğim var ve annem hariç kimseye emanet edemem. Ona da acil durumlarda

bencede komşuya filan bırakma komşuya alışmasından ziyade bir arkadaşında dediği gibi çocuk düşse korkudan sana söylemese ne bileyim akla gelmedik bir şey olsa ne yapacaksın? benim bebeğim de 4 aylık.çok gazlı bir bebek.sabahtan akşama kadar ağlıyor kısa aralıklarla uyuduğu oluyor ama 8 dedimi hemen uyuyor, bende 8'e kadar bir şey yapamıyorum ama ondan sonra bir kaç saatte hallediyorum işleri.sende çocuğuna göre düzenle hayatını.yakında gaz problemi geçer zaten.yaramazlık değil yaptığı canı yanıyor.

Kimseye güven olmaz gercektdn birakma bebegini hergün neler görüyoruz bu fani dünyada. Benin de oglum durmuyor kucakci alt katda bir komsum var airf onunla görüsüyorum Allah razi olsun gercekden cok iyi biri yasli teyze ve amca haca gitmis insanlar hep diyor teyze birsey olursa bebegi birak ben bakarim felan sadece birkere 10 dakkaligina vermistim oda gercekden mecvuri idi. O kadini siz evinize cagirin madem cok öenmli ev isi yemek evde baksin bir saat felan. Ben bazi günler yemek yapmiyordum evi hergün silmiyordum cocuk durmadigi icin evin twmizligi de bir gün olmayi versin bebegin ögle uykusunda yaparsin ya da aksam esin isden gelince ya da aksam bebek uyaninca tas tarak degil o bebek herkese güvenme

Bak ben yurtdisindan türkiye ye gitdim cenaze icin bebegimi tabikide yanima aldim orada cenazeyi götürmeye gitdik dedilerki götürme bebegi burada kalsin 2 aylik di yarim saatlik de olsa asla birakmadim bebegimi. Tabiki bebegin cenaze defnedilen yerde ne isi var evde de oturabilirdim ama yapamadim bebegimi de bir an yanimdan eksiltmedim

3.5 aylik bebegi komsuya birakiyorsunuz ve tek derdiniz onlari daha cok sevmesi mi?
Cocugun basina bisey gelirse ama yemek yapıyordum mu diyeceksiniz?
3.5 aylik bebek ne yapabilir ki en fazla? Gun icinde yarim saat de mi uyumuyor ki o esnada karninizi doyuracak biseyler hazirlayamiyorsunuz?
Hepimiz gectik o donemlerden makarna yersin, tost yersin, haftasonu esin evdeyken corba kofte vs yapar dolaba atarsin 5 dk da isitir yersin, yemek yapicam diye cocuk komsuya mi birakilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…