bebegimi dogurmaya karar verdim

konumu bilenler merak edenler vardir.. bebegimi kesinlikle dogurmaya karar verdim..allah nasip kismet ederse dogurcam yavrumu
Tebrik ederim canım en doğru kararı verdin. Allah'ın verdiği canı aldırmak yerine emanete sahip çıktın . Allah sağlıkla dogurmani ve hayırlı evlat olmasını nasip etsin . Herşey gönlünce olsun

Konu sahibi kararını vermiş zaten.
Hayırlı olsun diyelim geçelim bence.

Umarım eski eşi çocuğunu sahiplenir.Çocuğu baba sevgisi de tadar.
Evt konu sahibi kararını vermiş, bu yüzden olumsuz yorum yapmaya gerek yok. Zaten en başından beri olumsuz yorumlara cevap vererek bi şekilde konu sahibinin kararını doğru bulup, destekliyorum.

Biraz ayıp olmuş sanki

Evt konu sahibi kararını vermiş, bu yüzden olumsuz yorum yapmaya gerek yok. Zaten en başından beri olumsuz yorumlara cevap vererek bi şekilde konu sahibinin kararını doğru bulup, destekliyorum.
Konu sahibi sağlıkla büyütsün.

Son düzenleme:
İnşallah toparlanabilirim tek düşüncem çocuğumun psikolojisi.Ben babasini kötülemem ve pedagoga'da götürücem.Bu sürecin altından tek başıma kalkamam.Bir iki defa mesaj attı bebeğim nasıl diye gelip görmek yok telefon babacılığı yapacak gibi görünüyor.Benim isteğim ya düzenli bir şekilde görsün evladını yada hiç görmesin.Ara sıra kafasına estiğinde görmeye gelirse çocuğumun psikolojisi daha kötü olur diye düşünüyorum.

konumu bilenler merak edenler vardir.. bebegimi kesinlikle dogurmaya karar verdim..allah nasip kismet ederse dogurcam yavrumu
Çok sevindim canım.Allahım sağsalim kucağina almayı nasip etsin.Sen çok iyi bir anne olacaksın.

Burda kürtaj olsun mu olmasın mı tartışmıyoruz, konu sahibi zaten kararını vermiş ben de kendi düşüncelerimi söyledim , 3,5 yıllık evli ve 2 yaşında çocuğu olan bir anne olarak , saygı duymak zorundasınız nasıl ben sizin kürtaj olmasın fikrine saygı duyuyorsam...

Bebeğin kalp atışları kesin ve net 10-12. Hafta arası duyulur ve atmaya başlar, asıl siz neden bahsediyorsunuz ?
Vallahi ben de 16 haftalık hamileyim, kalp atışını 6+5’te ekranda görüp 8+2’de de sesli olarak dinlemiştik bilemiyorum. Daha erken dinletmeme sebebi de doktorun tercihi, çoktan başlıyor kalp atışı zarar vermemek için dinletilmiyor.

Bebeğin kalp atışları kesin ve net 10-12. Hafta arası duyulur ve atmaya başlar, asıl siz neden bahsediyorsunuz ?
Oluşan embriyonuz kurbağa yavrusuna benziyor ve belki de bir pirinç tanesinden bile küçük. Ama böyle olduğu halde beyni ve sinir sistemi gelişmeye başladı bile. 4. haftada bir tomurcuk kadar olsa da kalbi dakikada 80 kere damarlarına kan pompalayarak gelişmesini sağlar.
Gebelik döneminde bazı anne adaylarında 5 haftalık bir süreçte yapılan gebelik kontrolünde bebeğin kalp atışları görülebilir. Ancak çoğu gebede bu izlenim 6 haftalık hamilelik döneminde gerçekleşir. Anne adayına yapılacak doppler ultrasonsayesinde bebeğin kalp atışlarını dinlemek mümkün olur. Gebelerde en rahat şekilde 10 ve 12 haftalarda bebeğin kalp atışları dinlenebilir.(alıntı)
Zaten önemli olan kalb sesini ultrasyonda duymak değil. O kalbin, ana rahmine düştüğü andan itibaren var olduğunu bilmek !

Aynen öyle, çok erken haftalarda var aslında kalp atışı, teşekkürler bilgi için bu arada.

Sonu
Sonuç olarak evliyken o kadar denemelerine rağmen gebe kalmakta başarısız olmuş ve bir mucize gerçekleşmiş boşandıktan sonra gebe olduğunu öğrenmiş konu sahibi, yanlış hatırlamıyorsam da doktor ümitlenmeyin beta hcg düzensiz demişti ama bebek tutunmuş bir şekilde, bu kadının yaptığını herkes de yapamaz zor bir yolu seçti ve inşallah herşeyin üstesinden gelir...Olay bizim başımıza gelmediği için şöyle böyle yapardım demek de kolay tabiii...O kadının psikolojisinde olayları değerlendirmek gerek,ne yaşadı bu evlilikte bilmiyoruz...Demekki bu bebeği çok istiyormuş, Allah da sağ salim kavuştursun inşallah...

Henüz bir embriyodan bahsediyoruz tam bir çocuk yok bence ortada...5-6 aylık bir gebelik değil bu , 5-6 haftalık bir oluşum sadece...
Sanırım bebek 8 haftalık falan, netten 8 haftalık bebek nasıl olur bakabilirsiniz... kaldı ki 5-6 haftalık olsa bile kalbi atıyor, organları şekilleniyor, hücreleri katlanarak artıyor. Yaşıyor yani. Dahası annesi doğmasına karar vermiş bile! Siz kendiniz bu durumda kalırsanız gebelik olarak görmez aldırabilirsiniz ama bu konuya artık bu şekilde yorum yapmayın bence.

Hepsini okumadım mesajların ama burda saçmalığın dibine vurulmuş yok babasız büyüyen çocuklar kaka yok çocuk istismari..arkadaşım senin bebeğin olmasa o istismar edecek adamla evlensen yine değişen bir şey olmaz ilerde evladına yapar o kansizlar ayrıca veriler gösteriyor ki hocamız konuyu anlattığında sok olmustuk öz babalar daha çok taciz ediyor o vakalar Türkiye'de daha çok üvey babalara oranla ve arada ciddi bir fark var öyle böyle değil...cocukluyuz diye tüm kansizlar basimizda toplanacak değil demem o ki..lütfen biraz daha düşünerek yorum yapın kötü bir şey soylemeyim diye kendimi tutuyorum da fena cahilsiniz....

Bir arkadasta sevdiğin adamdan çocuk olsun felan demiş ..ya arkadaşım çocuğu veren Allah öyle taktir etmiş sen kim oluyorsun ...ayrıca kabul etmeyen benimsemeye adamlada konu sahibinin işi olmaz senin kadar aciz değil demek ki ..adamlar beni kabul etsin diye hayatını ona göre sekillendirmiyor..gururlu onurlu kadın ...az bile yazdım yinede banlanabilirim galiba Allah'a emanetsin konu sahibi :*

Bende olsam doğururdum ne olursa olsun o bebeğin hiçbir günahı yok ayrıca o kadar kanama oldum dediniz düşdü dediniz ve birden düşmediğini yaşadığını öğrendiniz o size bu kdar sıkı baglanmış ve bırakmamışken sizin onu bırakmanız olmazdı. Aldırmanın her zaamn günah olduğunu inanmış biri olarak sağlıcakla gelsin. Her sorun atlatılır düzelir yeterki saglıkla gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…