Tebrik ederim canım en doğru kararı verdin. Allah'ın verdiği canı aldırmak yerine emanete sahip çıktın . Allah sağlıkla dogurmani ve hayırlı evlat olmasını nasip etsin . Herşey gönlünce olsunkonumu bilenler merak edenler vardir.. bebegimi kesinlikle dogurmaya karar verdim..allah nasip kismet ederse dogurcam yavrumu
Henüz bir embriyodan bahsediyoruz tam bir çocuk yok bence ortada...5-6 aylık bir gebelik değil bu , 5-6 haftalık bir oluşum sadece...
Evt konu sahibi kararını vermiş, bu yüzden olumsuz yorum yapmaya gerek yok. Zaten en başından beri olumsuz yorumlara cevap vererek bi şekilde konu sahibinin kararını doğru bulup, destekliyorum.Konu sahibi kararını vermiş zaten.
Hayırlı olsun diyelim geçelim bence.
Umarım eski eşi çocuğunu sahiplenir.Çocuğu baba sevgisi de tadar.
Çok sevindim. Doğru olanı yaptınız. Allah bütün işlerinizi kolaylaştırsınkonumu bilenler merak edenler vardir.. bebegimi kesinlikle dogurmaya karar verdim..allah nasip kismet ederse dogurcam yavrumu
Biraz ayıp olmuş sankiNe güzel ben de doğurdum oğlumu. Yani doğurma dışında başka bir yöntem bilmiyorum o yüzden doğurdum. Diğer seçenek neydi ki? Kürtaj olsa gerek. Hay Allah konunu da bilmiyorum ondan anlamadım ben. Doğurmak iyidir ama bak, başka türlü çıkmıyor bebek içeriden. Doğurun.
Konu sahibi sağlıkla büyütsün.Evt konu sahibi kararını vermiş, bu yüzden olumsuz yorum yapmaya gerek yok. Zaten en başından beri olumsuz yorumlara cevap vererek bi şekilde konu sahibinin kararını doğru bulup, destekliyorum.
İnşallah toparlanabilirim tek düşüncem çocuğumun psikolojisi.Ben babasini kötülemem ve pedagoga'da götürücem.Bu sürecin altından tek başıma kalkamam.Bir iki defa mesaj attı bebeğim nasıl diye gelip görmek yok telefon babacılığı yapacak gibi görünüyor.Benim isteğim ya düzenli bir şekilde görsün evladını yada hiç görmesin.Ara sıra kafasına estiğinde görmeye gelirse çocuğumun psikolojisi daha kötü olur diye düşünüyorum.Öncelikle çok geçmiş olsun.
Sizin tabi ki bir suçunuz yok.
Baba olamayacak birisi olduğunu bilemezdiniz.
Zaten size karşı açık olmamış.
Umarım çocuğu ile az da olsa görüşür.
Görüşmezse de hiç zorlamayın.Siz iyi bir annesiniz.
Sadece ben olsam çocuğun yanında babasını kötülemezdim ki ileride babasıyla az da olsa bir ilişkisi olsun.
Bu arada verdiğim genellemeydi her duruma uyarlanmaz.
Demek istediğim adam baba olmak istemez bunu belli eder kadın zorla habersiz korunuyorum deyip hamile kalır.Bunun gibi örnekler içindi.
Umarım toparlarsınız.
Bebeğin kalp atışları kesin ve net 10-12. Hafta arası duyulur ve atmaya başlar, asıl siz neden bahsediyorsunuz ?6 haftalıkken kolu bacağı oluşuyor, tam bir bebek oluyor, daha şekli oluşmadan kalbi atıyor, siz neden bahsediyorsunuz?
Çok sevindim canım.Allahım sağsalim kucağina almayı nasip etsin.Sen çok iyi bir anne olacaksın.konumu bilenler merak edenler vardir.. bebegimi kesinlikle dogurmaya karar verdim..allah nasip kismet ederse dogurcam yavrumu
Burda kürtaj olsun mu olmasın mı tartışmıyoruz, konu sahibi zaten kararını vermiş ben de kendi düşüncelerimi söyledim , 3,5 yıllık evli ve 2 yaşında çocuğu olan bir anne olarak , saygı duymak zorundasınız nasıl ben sizin kürtaj olmasın fikrine saygı duyuyorsam...Bunlar bekar birinin konuşmalarına benziyor, belki bi daha evlenmeyecek, hiç başka çocuğu olamayacak, ayrıca kime benzerse benzesin insan onu kendine benzetiyor, ayrıca erkekler, çocuk olunca bambaşka birine de dönüşebiliyor, Allah vermiş bu bi mucize , bu kağıt değil ki yırtıp atasın, daha 6 haftalıkken kolu bacağı oluşuyor, kalbi atıyor, karıncanın bile canı var, kağıt mıki yırtıp atıyorsunuz, canı veren Allah alacak olan Allah
Ne diyecek dalga geçiyor konu sahibi ile güya(!)Kız ne diyon
Vallahi ben de 16 haftalık hamileyim, kalp atışını 6+5’te ekranda görüp 8+2’de de sesli olarak dinlemiştik bilemiyorum. Daha erken dinletmeme sebebi de doktorun tercihi, çoktan başlıyor kalp atışı zarar vermemek için dinletilmiyor.Bebeğin kalp atışları kesin ve net 10-12. Hafta arası duyulur ve atmaya başlar, asıl siz neden bahsediyorsunuz ?
Oluşan embriyonuz kurbağa yavrusuna benziyor ve belki de bir pirinç tanesinden bile küçük. Ama böyle olduğu halde beyni ve sinir sistemi gelişmeye başladı bile. 4. haftada bir tomurcuk kadar olsa da kalbi dakikada 80 kere damarlarına kan pompalayarak gelişmesini sağlar.Bebeğin kalp atışları kesin ve net 10-12. Hafta arası duyulur ve atmaya başlar, asıl siz neden bahsediyorsunuz ?
Aynen öyle, çok erken haftalarda var aslında kalp atışı, teşekkürler bilgi için bu arada.Oluşan embriyonuz kurbağa yavrusuna benziyor ve belki de bir pirinç tanesinden bile küçük. Ama böyle olduğu halde beyni ve sinir sistemi gelişmeye başladı bile. 4. haftada bir tomurcuk kadar olsa da kalbi dakikada 80 kere damarlarına kan pompalayarak gelişmesini sağlar.
Gebelik döneminde bazı anne adaylarında 5 haftalık bir süreçte yapılan gebelik kontrolünde bebeğin kalp atışları görülebilir. Ancak çoğu gebede bu izlenim 6 haftalık hamilelik döneminde gerçekleşir. Anne adayına yapılacak doppler ultrasonsayesinde bebeğin kalp atışlarını dinlemek mümkün olur. Gebelerde en rahat şekilde 10 ve 12 haftalarda bebeğin kalp atışları dinlenebilir.(alıntı)
Zaten önemli olan kalb sesini ultrasyonda duymak değil. O kalbin, ana rahmine düştüğü andan itibaren var olduğunu bilmek !
Sonuç olarak evliyken o kadar denemelerine rağmen gebe kalmakta başarısız olmuş ve bir mucize gerçekleşmiş boşandıktan sonra gebe olduğunu öğrenmiş konu sahibi, yanlış hatırlamıyorsam da doktor ümitlenmeyin beta hcg düzensiz demişti ama bebek tutunmuş bir şekilde, bu kadının yaptığını herkes de yapamaz zor bir yolu seçti ve inşallah herşeyin üstesinden gelir...Olay bizim başımıza gelmediği için şöyle böyle yapardım demek de kolay tabiii...O kadının psikolojisinde olayları değerlendirmek gerek,ne yaşadı bu evlilikte bilmiyoruz...Demekki bu bebeği çok istiyormuş, Allah da sağ salim kavuştursun inşallah...Vallahi ben de 16 haftalık hamileyim, kalp atışını 6+5’te ekranda görüp 8+2’de de sesli olarak dinlemiştik bilemiyorum. Daha erken dinletmeme sebebi de doktorun tercihi, çoktan başlıyor kalp atışı zarar vermemek için dinletilmiyor.
Sanırım bebek 8 haftalık falan, netten 8 haftalık bebek nasıl olur bakabilirsiniz... kaldı ki 5-6 haftalık olsa bile kalbi atıyor, organları şekilleniyor, hücreleri katlanarak artıyor. Yaşıyor yani. Dahası annesi doğmasına karar vermiş bile! Siz kendiniz bu durumda kalırsanız gebelik olarak görmez aldırabilirsiniz ama bu konuya artık bu şekilde yorum yapmayın bence.Henüz bir embriyodan bahsediyoruz tam bir çocuk yok bence ortada...5-6 aylık bir gebelik değil bu , 5-6 haftalık bir oluşum sadece...
Pardon da kim söyledi bunu size çok merak ettim.Bebeğin kalp atışları kesin ve net 10-12. Hafta arası duyulur ve atmaya başlar, asıl siz neden bahsediyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?