- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
Ben ilk bebegimin kalp atışlarını 5. haftada duydum ama gitmek istedi ve gitti.Oluşan embriyonuz kurbağa yavrusuna benziyor ve belki de bir pirinç tanesinden bile küçük. Ama böyle olduğu halde beyni ve sinir sistemi gelişmeye başladı bile. 4. haftada bir tomurcuk kadar olsa da kalbi dakikada 80 kere damarlarına kan pompalayarak gelişmesini sağlar.
Gebelik döneminde bazı anne adaylarında 5 haftalık bir süreçte yapılan gebelik kontrolünde bebeğin kalp atışları görülebilir. Ancak çoğu gebede bu izlenim 6 haftalık hamilelik döneminde gerçekleşir. Anne adayına yapılacak doppler ultrasonsayesinde bebeğin kalp atışlarını dinlemek mümkün olur. Gebelerde en rahat şekilde 10 ve 12 haftalarda bebeğin kalp atışları dinlenebilir.(alıntı)
Zaten önemli olan kalb sesini ultrasyonda duymak değil. O kalbin, ana rahmine düştüğü andan itibaren var olduğunu bilmek !
"Bir arkadasta sevdiğin adamdan çocuk olsun felan demiş ..ya arkadaşım çocuğu veren Allah öyle taktir etmiş sen kim oluyorsun ."Hepsini okumadım mesajların ama burda saçmalığın dibine vurulmuş yok babasız büyüyen çocuklar kaka yok çocuk istismari..arkadaşım senin bebeğin olmasa o istismar edecek adamla evlensen yine değişen bir şey olmaz ilerde evladına yapar o kansizlar ayrıca veriler gösteriyor ki hocamız konuyu anlattığında sok olmustuk öz babalar daha çok taciz ediyor o vakalar Türkiye'de daha çok üvey babalara oranla ve arada ciddi bir fark var öyle böyle değil...cocukluyuz diye tüm kansizlar basimizda toplanacak değil demem o ki..lütfen biraz daha düşünerek yorum yapın kötü bir şey soylemeyim diye kendimi tutuyorum da fena cahilsiniz....
Bir arkadasta sevdiğin adamdan çocuk olsun felan demiş ..ya arkadaşım çocuğu veren Allah öyle taktir etmiş sen kim oluyorsun...ayrıca kabul etmeyen benimsemeye adamlada konu sahibinin işi olmaz senin kadar aciz değil demek ki ..adamlar beni kabul etsin diye hayatını ona göre sekillendirmiyor..gururlu onurlu kadın ...az bile yazdım yinede banlanabilirim galiba Allah'a emanetsin konu sahibi :*
Hadi ya senin gibi düşüncede insanlar yorum yapıyorsa ben haydi haydi yaparım zoruna gidiyorsa asıl sen yorum yapma ..."Bir arkadasta sevdiğin adamdan çocuk olsun felan demiş ..ya arkadaşım çocuğu veren Allah öyle taktir etmiş sen kim oluyorsun ."
Ben demiştim ilerde yeniden evlenirsin sevdiğin adamdan yeniden çocuğun olur diye. Benim yorumum seni hiç ilgilendirmez sana yapmadım konu sahibine yazdım iyi niyetli bir şekilde. Asıl sen kim oluyorsun da benım yorumumu sorguluyorsun , sana fikrini sordum mu ? Yada senin konuna cevap mı yazdım ? Senin karnın neden ağrıdı şimdi ?
Ben zaten evli 2 çocuklu bir kadınım beni kabul etmesine ihtiyacım yok kimsenin . Şöyle cahil cahil yorum yapmayın Allah aşkına.Hadi ya senin gibi düşüncede insanlar yorum yapıyorsa ben haydi haydi yaparım zoruna gidiyorsa asıl sen yorum yapma ...
Sen şimdi git düşün erkekler beni nasıl kabul eder nasıl sever onu düşün en iyisi ..mazallah kabul etmezsen seni biri felan
Kime nasıl yorum yapacağımı size soracak değilim...ben kendi fikrimi söyledim,beğenmek zorunda değilsiniz ama saygı göstermek zorundasınız, medeni insanlar böyle yapar...Sizin sığ mantığınıza göre bir kadın tecavüze de uğrasa doğurmalı o zaman, sonuçta 8 haftalık bebeğin kolu bacağı var size göre, yazık olur...Sanırım bebek 8 haftalık falan, netten 8 haftalık bebek nasıl olur bakabilirsiniz... kaldı ki 5-6 haftalık olsa bile kalbi atıyor, organları şekilleniyor, hücreleri katlanarak artıyor. Yaşıyor yani. Dahası annesi doğmasına karar vermiş bile! Siz kendiniz bu durumda kalırsanız gebelik olarak görmez aldırabilirsiniz ama bu konuya artık bu şekilde yorum yapmayın bence.
Çok sevindim allah başlasin hayırlı bi evlat olsun inşallahkonumu bilenler merak edenler vardir.. bebegimi kesinlikle dogurmaya karar verdim..allah nasip kismet ederse dogurcam yavrumu
KuşlarPardon da kim söyledi bunu size çok merak ettim.
Evliyim, istediği kadar arazi olsun o nafakalar toplanır icra yoluyla tahsil edilir. Nasılsa babalık yapmayacak diyip kimsenin hevesini kırmamak gerekiyor, dediğim gibi bu rüzgarın nereye döneceği belli olmaz, baba olmaz dedilen çok iyi baba çıkar kırk yıllık baba çocuğunu tanımaz, hayırlısı diyelim.evli misiniz bilmiyorum ama bdv de boşanma sonrasında müşterek çocuklarını görmeyen, tek kuruş vermeyen babaların nice hikayelerini bulursunuz. Görümcemden örnek veriyim; 15 yaşında kızı var ve boşandıktan sonra babasıyla hiç görüşmediler. Nafaka iptali için bile dava açtı adam. Nüfus cüzdanında baba kısmında isim yazması pek bir şey ifade etmiyor hanfendiciğim... çok güzel söylüyorsunuz ama pratikte arazi olan adama babalık yaptıramıyorsunuz malesef.
Bu nasıl bir laf?Sen şimdi git düşün erkekler beni nasıl kabul eder nasıl sever onu düşün en iyisi ..mazallah kabul etmezsen seni biri felan
Kişi kendinden bilir işi canım. Kendi içinden geçenleri söylemiş. Böyle düşünenler yüzünden erkek milleti kendini bulunmaz hint kuması sanıyorlar zaten. Sanki herkes kendini bir erkeğe beğendirmek zorunda.Bu nasıl bir laf?
Bir hemcinsinize bu lafı nasıl diyebiliyorsunuz?
Sizin adınıza şu an çok utandım.
Çok ağır bir laf bu.
Sizi kınıyorum.
Dilin bir ayarı olmalı.
Mune
YaHadi ya senin gibi düşüncede insanlar yorum yapıyorsa ben haydi haydi yaparım zoruna gidiyorsa asıl sen yorum yapma ...
Sen şimdi git düşün erkekler beni nasıl kabul eder nasıl sever onu düşün en iyisi ..mazallah kabul etmezsen seni biri felan
Burda boyle birbirimizi gormeden konusuyoruz diye bu kadar kaba ve cirkin konusmak zorunda degiliz sanirim... ne kadar ayıp...Hadi ya senin gibi düşüncede insanlar yorum yapıyorsa ben haydi haydi yaparım zoruna gidiyorsa asıl sen yorum yapma ...
Kusura bakmayın ama bu kadar hassas konuya yazacaksanız ölçüp tartıp yazmak zorundasınız. Medeniyet demişsiniz ama yazım şeklinizde zerresini göremedim ayrıca belirteyim. Gidin bir zahmet öğrenin sonra bana laf yetiştirirsiniz...Mantığımızda bir sıkıntı yok, kocasından hamile kalmış, bebeğini doğurmak isteyen, maddi manevi hazırım diyen bir anne adayı var karşımızda. Tecavüz konusunda ise anne doğurmak isterse tabi ki doğursun derim, can sonuçta. Allahın verdiği cana siz kıymayı göze alabilirsiniz, alamayana sığ demek ne haddinize. Kusura bakmayın ama hem boş konuşuyorsunuz üstüne bilmediğiniz konularda da çok bilmiş gibi yorumlar yapıyorsunuz. Daha bebeğin kalp atışı hangi haftada başlar ondan bir habersiniz ama maşallah yorumlarınız profesör edasında.Kime nasıl yorum yapacağımı size soracak değilim...ben kendi fikrimi söyledim,beğenmek zorunda değilsiniz ama saygı göstermek zorundasınız, medeni insanlar böyle yapar...Sizin sığ mantığınıza göre bir kadın tecavüze de uğrasa doğurmalı o zaman, sonuçta 8 haftalık bebeğin kolu bacağı var size göre, yazık olur...
Kişi kendinden bilir işi canım. Kendi içinden geçenleri söylemiş. Böyle düşünenler yüzünden erkek milleti kendini bulunmaz hint kuması sanıyorlar zaten. Sanki herkes kendini bir erkeğe beğendirmek zorunda.
Kaldı ki yukarıdaki yorumlarımda konu sahibine kararlıysan hayırlı olsun da demiştim. Konu hemen Allah vermiş sen kimsin karışıyorsuna gelmiş. Bir kadın ister doğurur ister doğurmaz kendi tercihi, Allah vermiş diye her kadın çocuk doğurmak zorunda değil bu bi tercih .
Kesinlikle. Ben kendim doğurmazdım. Boşandığım adamla bir bağım kalsın istemezdım. Yeniden evlenir hayatıma bakardım bu benim fikrim, herkes katılır katılmaz ama saygı duymalı.Size katılıyorum.
Ben kişinin yorumunu görünce şok oldum.Onun adına çok utandım.
Siz mesajınızda kötü bir şey kast etmediniz ki. Kişisel yorum yaptınız.
Ben anlamıyorum herkes hayata aynı bakış açısı ile bakamaz ki.
Benimde yorumlarım çok irdelendi, çoğu üyeye tek tek açıklama yaptım.
Halbuki bende genel görüşü yazıp sonra hayırlı olsun dedim ki hala bu görüşteyim.
Çocuk sahibi olmak isteyen çocuk sahibi olur, istemeyen de gebeliği sonlandırır.
Her insanın inanç sistemi, yaşayışı farklı. Bunu toplum olarak daha idrak edemedik.
Zaten bu konu tahminen kapanacak gibi duruyor.
Halbuki herkes başkasının fikrine saygılı olsa güzel bir üslupla konuşsak güzel olur.
Değil mi oysa yüzyüze konuşuyor olsak bu kelimeleri bu kadar rahat söyleyemezler yüzümüze maalesef. Buradan öfke ve mutsuzluklarını başkalarına kusarak mutlu olmaya çalışıyor arkadaşımız.Ya
Burda boyle birbirimizi gormeden konusuyoruz diye bu kadar kaba ve cirkin konusmak zorunda degiliz sanirim... ne kadar ayıp...
Kesinlikle canım.Değil mi oysa yüzyüze konuşuyor olsak bu kelimeleri bu kadar rahat söyleyemezler yüzümüze maalesef. Buradan öfke ve mutsuzluklarını başkalarına kusarak mutlu olmaya çalışıyor arkadaşımız.
Benimde bebegim var alıntılama yaparken yanlïs bir yere basıyorum duzelmiyor :) kusura bakmayin.Değil mi oysa yüzyüze konuşuyor olsak bu kelimeleri bu kadar rahat söyleyemezler yüzümüze maalesef. Buradan öfke ve mutsuzluklarını başkalarına kusarak mutlu olmaya çalışıyor arkadaşımız.
Bende bu düşüncedeyim.Kesinlikle. Ben kendim doğurmazdım. Boşandığım adamla bir bağım kalsın istemezdım. Yeniden evlenir hayatıma bakardım bu benim fikrim, herkes katılır katılmaz ama saygı duymalı.
Konu sahibi benimle aynı fikirde değilmiş doğurmaya karar vermiş hayırlı uğurlu olsun diyebiliriz sadece .
Kesinlikle katılıyorum canımKesinlikle canım.
Benimde bebegim var alıntılama yaparken yanlïs bir yere basıyorum duzelmiyor :) kusura bakmayin.
Evet canim ya aslında çok farkı yok benim icin nasil dikkat ediyorsak arkadaslarimizla konusurken mumkun oldugunca oyle konusmaya yazmaya calisiyorum.
Birbirimize kotu seyler soyleyip uzmenin anlami yok. Hayat zaten hepimiz icin yeteri kadar zor yıpratıcı. Mumkun oldugunca olumlu olmak gerekiyor klavye basinda iste evde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?