bebegimi dogurmaya karar verdim

Kesinlikle dogru kalir. Hamile kalmakta zorlanan biri olarak dogru karar aldigini dusunuyorum. Eger cocuk istiyorsan mutlaka dogur bu bebegi sonra pisman olma ihtimalin yuksek.

Çok merak ediyorum çocuğunuz falan var mı anne misiniz ?
Ama hanımefendi anne olup olmaması ile ilgili değil ki konu, herkes kendi görüşlerini belirtmekte özgür elbette, argümanlarınızda tutarlı ve haklısınız, ben de zor bir yol olduğunu düşünüyorum, ancak konu sahibi kararını vermiş, bundan sonra olumsuz taraflarını göstermek ancak canını yakabilir fayda sağlamaz ki. Faydası olabilecek yorumlar hayatını nasıl planlayabilir, hangi durumlarda psikolojik destek alması gerekir, bebeğin anneanne ve dede ile ilişkilerini nasıl düzenlemesi en sağlıklı olur gibi konularda tecrübesi olanların önerileri olabilir ancak.

Benim 2 yaşında bir çocuğum var ve bir anne olarak( özellikle anneysen kürtaj konusunda daha hassas bakarsın olaya) ben kürtajı savunduğumu düşündüm( eş kişisinin baba olmayı hak etmediğini ve onunla bir bağı kalmasın boşandıktan sonra evli ya da bekar temiz bir sayfa açsın kendisine diye), ben olsam öyle yapardım dedim ki bu konuya ilk yaptığım yorum , size saygı duyuyorum şeklindeydi..Ki konu sahibi de bir karar vermiş ama endişeleri de var ki farklı yorumları da kendi içinde değerlendirmek için bu konuyu açmış diye düşünüyorum...Ama o kadar denemeden ve boşandıktan ve kimyasal gebelik muhabbetinden sonra da bebek anneye tutunduysa vardır Allahın bir hikmeti...Umarım en doğru karar budur, en hayırlısı budur ve bu bebek anneye mucizeler getirir, hayırlı bir evlat olur inşallah...Tek temennim bu olur...

Reactions: 000
Ben okudum anladım ve ona göre içimden gelen bi yorum yapmıştım, siz arada genel örnek verdiniz diye mesajımda genel olarakmı vermem gerekiyordu
Peki ozaman şöyle değiştireyim yorumumu.
Herkesin hikayesi kendine özel, ve yaşamadan bunu bilemeyiz. Sırf genel düşünceler olumsuz diye bir evlada kıyılmaz.

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Sizin tabi ki bir suçunuz yok.
Baba olamayacak birisi olduğunu bilemezdiniz.
Zaten size karşı açık olmamış.
Umarım çocuğu ile az da olsa görüşür.
Görüşmezse de hiç zorlamayın.Siz iyi bir annesiniz.
Sadece ben olsam çocuğun yanında babasını kötülemezdim ki ileride babasıyla az da olsa bir ilişkisi olsun.
Bu arada verdiğim genellemeydi her duruma uyarlanmaz.
Demek istediğim adam baba olmak istemez bunu belli eder kadın zorla habersiz korunuyorum deyip hamile kalır.Bunun gibi örnekler içindi.

Umarım toparlarsınız.

0 000
Demek istediğim adam baba olmak istemez bunu belli eder kadın zorla habersiz korunuyorum deyip hamile kalır.Bunun gibi örnekler içindi.
Keşke ilk yorumlarınızda bunu belirtmiş olsaydınız. Böyle bi durumda elbette kadın bile isteye böyle bir riske girmemeli.

Çok merak ediyorum çocuğunuz falan var mı anne misiniz ?
Hayır anne değilim, fakat anne olmak için senelerce uğraştım fakat olmadı sonrasında başka sebeblerden ötürü boşandım. Hatta boşanmadan acaba son bi şans tekrar bebek deneyeyim mi bile dedim. Çünkü çocuk sahibi olarak boşanmak istemiştim, çok zor bi süreç olacaktı, ailemin destek olacağınada güveniyordum fakat sonra vazgeçtim.
Ama bu yorumlarımın anne olup olmamakla alakası yok diye düşünüyorum

Son düzenleme:

Çevrenizdeki örnekler iyi diye tüm örnekler iyi değil maalesef.
Çevrenizdeki örnekler kötü diye de tüm örnekler kötü olmaz.
Zaten o yüzden genelleme olarak yazmıştım.
Istisna olabilir demiştim.
Benim mesajıma çoğu üye çevresindeki öznel iyi örnekleri vermiş.
Ben zaten istisnalar çıkar demiştim.
Ama genellersek o çocukların psikolojik rahatsızlıklara yatkınlık miktarı fazladır.
Bunu demek istedim.Hatta konu sahibi alınmasın diye sizin için yazmadım da dedim.
Sorun aramıyorum zaten.
Konu sahibi karar vermiş bitmiş gitmiş.
Bundan sonra umarım eski eşi çocuğunu benimser tek temennim bu.

Başınız sağ olsun.
Gerçekten sizi takdir ettim.
Siz gene de istisnai bir örneksiniz.
Sizin gibi anneleri olan çocuklar zaten bir şekilde sağlıklı büyür.
Genellemeler kesin yargılar değildir ki.
Sadece ortalama durumları betimler.
Ben ortalamada annesiz veya babasız çocukların çok sorunlar yaşadığını ve yaşattığını görüyorum ondan dedim.
Bu arada ben babasız derken vefat veya beklenmedik ayrılık demek istemedim.
Baba olmayı hiç istemeyen bir adam baba olmamalı onu dedim.
Yoksa sizin eşiniz vefat etmiş.Takdiri ilahi.

Çocuğunuzla güzel yıllarınız olsun.

Rumuz seçiminiz çok yerinde, tebrik ederim.

Herşeyin elimizde olduğuna dair ne dedim?
Ben bu yazdıklarımdan onu çıkaramıyorum.

Siz nasıl çıkardınız şaşırdım.

Hu hu kadın "bebeğim" diyor "kimse benden alamaz" diyor. Yani baya baya benimsemiş.
Bir dursanız mı artık? Moral bozmaktan öteye gitmiyorsunuz çünkü..

Kadın "doğurmaya karar verdim" diye başlık atsa da şu kürtaj muhabbetinden kurtulamayacak anlaşılan.

Hadsiz insanlar her yerde..
Hani konu sahibinin kararıydı? Onaylamıyorsanız susun konudan uzaklaşın işte bu kadar basit. Bana bile daral geldi yahu..

Allah'ın verdiğinin bir hikmeti olduğunu kabullenip razı geliyor. İstenmeyen gebelik, kaza falan değil üstelik.
Bunda anlayamayacak ne var?

Kolay olan aldırıp önüne bakmasıydı zaten orada herkes hemfikir..

önceki konuya da yazmıştım. ben konu sahibinin yerinde olsam aldırırdım. ama kadın kararını vermiş. buraya gelip de babasız büyüyen çocuklar travma sahibi olur, sağlıklı büyüyemez vs demenin manası yok. günümüzde boşanmalar çok yaygın. bir çok kişi annesiz babasız büyüyor. zaten burada baba ölmemiş, istediği zaman çocuğun hayatında yer edinebilir. babası vefat eden her çocuk sorunlu travmalı mı diyelim o zaman?

Evet görüşünüze katılıyorum.

Konu sahibi kararını vermiş zaten.
Hayırlı olsun diyelim geçelim bence.

Umarım eski eşi çocuğunu sahiplenir.Çocuğu baba sevgisi de tadar.

Bunlar bekar birinin konuşmalarına benziyor, belki bi daha evlenmeyecek, hiç başka çocuğu olamayacak, ayrıca kime benzerse benzesin insan onu kendine benzetiyor, ayrıca erkekler, çocuk olunca bambaşka birine de dönüşebiliyor, Allah vermiş bu bi mucize , bu kağıt değil ki yırtıp atasın, daha 6 haftalıkken kolu bacağı oluşuyor, kalbi atıyor, karıncanın bile canı var, kağıt mıki yırtıp atıyorsunuz, canı veren Allah alacak olan Allah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…