- 24 Ağustos 2016
- 3.752
- 6.293
- 158
Kadın zaten boşandı ve çocuğu tamamen babasına benzerse hergün eski kocasını görmüş gibi olacak, bu bile çok sinir bozucu...Son mesajlara bakılırsa anne babası olmayan tüm çocuklar ölsün ! Hatta gidin siz öldürün en azından geleceklerini kurtarın olur mu !
Peki bu değersizlik hissini nasıl önleyebiliriz? Ben doğum yaptiktan sonra eşim bir anda terk etti beni ailelerimiz uyuşmuyor yoksa seninle ilgili sıkıntım yok diye.Şimdi bu durunda benim ve masum yavrumun suçu ne? Baba olmanin sorumluluğunu taşiyamacak birini baba yapmisim farkinda değilmisim.En büyük yanilgim çocuk doğana kadar bir kere bile tartismamiz olmamiz.Yani yüzüme hiçbir şey söylemedi dava dilekçesinde öğrendimBu yaptığınız çok kişisel bir hikaye.
Ben genel bir yorum yaptım.
Herkesin başına böyle bir şans gelmeyebilir.
Benim örneğim genelleme idi.
Kişisel hikayelere girsek anne veya babası olmayıp çok başarılı sağlıklı ruhsal doyumlu insanlar var.
Inkar etmiyorum ama onlar istisna.
Ama gene olarak her iki ebeveynden biri olmayan çocuklarda küçük yaşlarda öz değersizlik duygusu başlar.
Bilinçaltında istenmediklerini düşünmeye başlarlar.
Bunu dede vb. Kişilerle kapatamazsın.
Ben bunu demeye çalıştım.
Haklısınız çocuk ölünce piskolojisi kurtulacak dimiKadın zaten boşandı ve çocuğu tamamen babasına benzerse hergün eski kocasını görmüş gibi olacak, bu bile çok sinir bozucu...Benim demek istediğim şey evliyken insanlar boşanabilir ya da çocuğun annesi babası vefat edebilir , bu durum farklı...Ama şu olayda bir seçim şansı var, kürtaj olup karşısına ona gerçekten değer veren, onu seven ,yücelten biriyle evlenebilir ve o adamdan çocuk sahibi olsa onun için daha iyi olabilir, daha yaşı genç yolun başında çünkü...Çocukla bu devirde bir adamla evlenmesi zor(ki çocuk istismarları da var allah korusun) evlenebilir ama o kişi ne kadar benimseyebilir çocuğunu,ikisinin çocuğu olduğunda öteki çocuk dışlanabilir...bu sorunlar böyle uzar gider..boşandığı eş salça olabilir yıllar sonra , evlense başkasıyla ,çocuğu kullanarak evliliğini yıpratabilir, çocuğun psikolojisi nasıl olacak...
Vallahi ben de yazıp yazıp sildim kaç kereAhh ahh aklımdan geçeni yazmışsınız... yani babasızlığı bir kusur olarak gösteren insanlar olmasa bu çocuklarda özgüven eksikliği oluşmaz diye düşünüyorum. Hayat bu, her an herşey başımıza gelebilir. Çocuklara sevildiğini, değerli olduğunu, ne olursa olsun arkalarında olduğumuzu hissettirmekle başlasak mesela? Öyle konuşulmuş ki evlilik birliği içinde doğarsa ohh ne ala, bebek otomatikman süper bebek olacak ve yaşama hakkı sonuna kadar var. Yok boşandın o çocuk kesin sorunlu, babası da yok aldır gitsin...banlanmayacak olsam neler neler yazacağımda, neyse...!
kesinlikle evlenmesi lazım yani :) tek başına da evladı ile birlikte bir ömrü geçirebilir yada tekrar mutlu bir evlilik yapabilir . bu kadar negatif bir yoruma gerek yoktuKadın zaten boşandı ve çocuğu tamamen babasına benzerse hergün eski kocasını görmüş gibi olacak, bu bile çok sinir bozucu...Benim demek istediğim şey evliyken insanlar boşanabilir ya da çocuğun annesi babası vefat edebilir , bu durum farklı...Ama şu olayda bir seçim şansı var, kürtaj olup karşısına ona gerçekten değer veren, onu seven ,yücelten biriyle evlenebilir ve o adamdan çocuk sahibi olsa onun için daha iyi olabilir, daha yaşı genç yolun başında çünkü...Çocukla bu devirde bir adamla evlenmesi zor(ki çocuk istismarları da var allah korusun) evlenebilir ama o kişi ne kadar benimseyebilir çocuğunu,ikisinin çocuğu olduğunda öteki çocuk dışlanabilir...bu sorunlar böyle uzar gider..boşandığı eş salça olabilir yıllar sonra , evlense başkasıyla ,çocuğu kullanarak evliliğini yıpratabilir, çocuğun psikolojisi nasıl olacak...
Dimi ya, evlilik olmazsa olmaz gibi. Yada evlenince çok iyi bir adama rastlayacak huzur bulacak garantisi var gibi, sırf çocuğu var diye tüm bunlardan mahrum olacak gibi negatif yorumlar var.kesinlikle evlenmesi lazım yani :) tek başına da evladı ile birlikte bir ömrü geçirebilir yada tekrar mutlu bir evlilik yapabilir . bu kadar negatif bir yoruma gerek yoktu
Acılen terapiye baslayın hanımefendi.Son mesajlara bakılırsa anne babası olmayan tüm çocuklar ölsün ! Hatta gidin siz öldürün en azından geleceklerini kurtarın olur mu !
Şu yorumunuzu alkışlamak istiyorumAhh ahh aklımdan geçeni yazmışsınız... yani babasızlığı bir kusur olarak gösteren insanlar olmasa bu çocuklarda özgüven eksikliği oluşmaz diye düşünüyorum. Hayat bu, her an herşey başımıza gelebilir. Çocuklara sevildiğini, değerli olduğunu, ne olursa olsun arkalarında olduğumuzu hissettirmekle başlasak mesela? Öyle konuşulmuş ki evlilik birliği içinde doğarsa ohh ne ala, bebek otomatikman süper bebek olacak ve yaşama hakkı sonuna kadar var. Yok boşandın o çocuk kesin sorunlu, babası da yok aldır gitsin...banlanmayacak olsam neler neler yazacağımda, neyse...!
Benimde piskolojim bozuk, biride beni öldürsede bende kurtulsam, halbuki anne babamda çok şükür başımdalarAcılen terapiye baslayın hanımefendi.
Cidden böyle yasanmaz.
Hayır tabikiii illa evlenmesi gerekmiyor ama hayat paylaşınca güzel, eminim çoğu kadın ya da erkek tek başına bir ömür geçirmek istemez, aidiyet duygusuyla kendine bir hayat arkadaşı arar, sevinçlerine , üzüntülerine tanıklık edecek onu sevgisiyle sarıp sarmalayacak bir yoldaş, eş ister...Bu kişi doğurmaya karar verdiği bu çocuk da olabilir pekala ama ben nefret ettiğim eski eşle bir bağım kalmasın isterdim, kendi fikrimi beyan ettim sadece , şu an olmasa bile ilerde rahatsızlık verecektir o adam öyle düşünüyorum...Keşke eski eş kişisi hatalarını anlasa , köpekler gibi pişman olsa ve o çocuk anne babasıyla büyüse...Mutlu olsalar, gönül ister ki..kesinlikle evlenmesi lazım yani :) tek başına da evladı ile birlikte bir ömrü geçirebilir yada tekrar mutlu bir evlilik yapabilir . bu kadar negatif bir yoruma gerek yoktu
Ayy Allhım cidden Allah yardımcınz olsun.Benimde piskolojim bozuk, biride beni öldürsede bende kurtulsam, halbuki anne babamda çok şükür başımdalar
Ne kadar sığ ve düz mantık düşünceler bunlar, ne içtiyseniz aynısından istiyorumBenimde piskolojim bozuk, biride beni öldürsede bende kurtulsam, halbuki anne babamda çok şükür başımdalar
Henüz bir embriyodan bahsediyoruz tam bir çocuk yok bence ortada...5-6 aylık bir gebelik değil bu , 5-6 haftalık bir oluşum sadece...Haklısınız çocuk ölünce piskolojisi kurtulacak dimi
Sizinkide kişisel hikayelerden istina birer örnek !
Ve Herkesin başına böyle şanssızlıklarda gelmeyebilir. !
Herkesin hikayesi kendine özel, ve yaşamadan bilemeyiz. Sırf Bi ihtimal içinde evlada kıyılmaz.
Cocuk olduktan sonra baba olmaması tamamen kaderdir.kendi evim var sukur hersey kocada degill..sknti tabikide cekicem ama eski esimi öldu sayiyorum oyle yasiyorum cocuk oldukdan snrda baba olmayabilrdi yani hersey olabilrdi nasip boyleymis 4 yil boyinca bebegm olsn diye maddi manevi cok caba verdim.. allah bu zmanda bana boyle bisey verdysa kesnlkle vardr bi bildigi diyorum
İşte tam da bundan bahsediyorum ben de sonunda beni anlayan biri çıktıCocuk olduktan sonra baba olmaması tamamen kaderdir.
Bu noktada insan kaderini kendi cizebilir takdir edersinizki.
Hakkınız da hayırlısı olsun.
İşte tam da bundan bahsediyorum ben de sonunda beni anlayan biri çıktı
Neden ki, kürtajı daha doğru bulan üyelerden ne farkı varki. O bebekler dünyaya gelmedikleri için ölmeleri normal mi geliyordu. Yoksa ölümün öldürmenin kelimesini size korkutucu geldi ? Kürtaj daha hafifletici oluyor sanırım ; )Ayy Allhım cidden Allah yardımcınz olsun.
Ben ölmek,öldurmek lafını bukadr cok kullanan insandan korkarım.
Cvp veremicem.
Çok merak ediyorum çocuğunuz falan var mı anne misiniz ?Neden ki, kürtajı daha doğru bulan üyelerden ne farkı varki. O bebekler dünyaya gelmedikleri için ölmeleri normal mi geliyordu. Yoksa ölümün öldürmenin kelimesini size korkutucu geldi ? Kürtaj daha hafifletici oluyor sanırım ; )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?