bebeğimi kaybettim ve eşimin tavırları!...

Geçmiş olsun, allah bir daha yaşatmasın. Ancak mol gebelikten şüpheleniliyor gibi bir durum olamaz ya vardır ya yoktur çünkü dediğin gibi tehlikeli bir durumdur ama anne için.

Eğer mol gebelik ise senin ciddi bir takipte olman gerekiyor

Mol gebeliği, Gestasyonel Trofoblastik Neoplazi (GTN) olarak adlandırılan bir hastalığa dönüşebilir. GTN, vücudun başka yerlerine de atlayabilen (metastaz) veya rahim içerisinde tekrarlayabilen habis bir hastalıktır

Hastalar, mol gebeliğin nüks riski nedeniyle sıkı takibe alınırlar. Takip programında 1 yıl süreyle hasta gebe kalmamalıdır. Bu amaçla doğum kontrol hapları idealdir. Başlangıçta kan bhCG seviyeleri normale dönünceye kadar haftalık ölçümler yapılır. (Üç ardışık haftalık takipte bhCG sıfır oluncaya dek haftalık takiplere devam edilmelidir). Akciğer röntgeni çekilir. Haftalık takiplerden sonra 6 ay süreyle aylık, daha sonrada 2 aylık bhCG takibi yapılır.

1 yıl süreyle 3 ayda bir jinekolojik muayene, ultrason ve kan testleri ile hastalık nüks açısından değerlendirilir. 1 yıl sonunda her şey normalse hastanın gebe kalmasına izin verilir.

Tüm vücut, çeşitli görüntüleme yöntemleri ile metastaz (yayılım) açısından araştırılır. Hastalığın yaygınlığına, şiddetine göre farklı kemoterapi yöntemleri ile tedaviye başlanır. Kemoterapiye iyi yanıt vermesi ile yüz güldürücü sonuçlar alınabilmektedir.

eşiniz iyi bir insan olabilir ama
neyazıkki bir kötü ol hasta ol falan yani düşmeye gör etrafındaki insanların gerçek yüzünü görüyorsun eşin bile olsa
sen iyiysen herkes iyi
annen falan yokmu git yada onlar gelsin eşinize çok kızdım ama hayat böyle işte

Canim yasadiklarina cok üzüldüm,allah rahmet eylesin,erkek iste,senin ne düsündünü bilmez onlarin arada bi odunluklari tutuyo,insallah en kisa zamand toparlarsin kendini...

Oncelikle gecmis olsun arkadasim, insaAllah bir dahaki bebegini saglicakla kucagini alirsin…bebegin sana sefaatci olsun…

Esim mukemmel demissin…eger oyle olsaydi suan inan bu durumda olmazdiniz…birde sen iyiyken esinin iyi olmasi garip birsey degil…maksat sen dusunce seni yerden kaldirsin…dunya boyle maalesef, insanlar nankor…bi dusun bakalim bundan once hep alttan alan kimdi??? Sesini cikarmadigin icin iyi olmayasiniz???

Buarada dusen bebegin isteyerek mi olmustu bilmiyorum ama canim bir dahaki bebegin icin biraz beklemeni tavsiye ederim sana…cunku hamileligin ilerki zamanlari var dogumu var lohusaligi var derken cocuk buyuturken daha ilerisi var…simdi bu adam boyle birseyde bile seni yanliz birakip bu kadar kiriyorsa…dogum yapsan vs…sana nasil davranir dusundun mu hic???

Ne demek tek dusuk yapan sen misin? Akil alir gibi degil inanki…fiziksel agrilari bir yana, ruhsal olarak zaten kotu durumdasin…sana tabiiki moral verip gonlunu hos tutacak…oyle yapmayacaksa bu evliligin ne anlami var soyler misin? Bu agrilari acilari yasayan bilir ancak, fikir yurutmek ona mi kaldi?

Benim esim dogumuma girdi ve bana dedigi sey neydi biliyor musun?
“annemin kiymetini daha iyi anladim, bu kadar agri sizidan sonra nasil baska cocuk ister insan?”

Tekrar gecmis olsun, Allah gonlune ferahlik versin canim.

tühhhh yazıklar olsun kocana da ailesine de.. sen iyi katmamışsın ortalığı..hem hastanede beni yapayalnız bırakacaklar, hem bana artis artis laflar edecekler ben susup kalacağım..Hiç sanmıyorum..Çok iyi niyetlisin maşallah..Kocanı da ailesi dolduruyordur düşük yaptı işte ne olacakki diyorlardır, naz yapar izin verme diyorlardır. Senin ne hissettiğini asla anlamayacaklar zaten bunlar nasıl anne olmuş ona da şaşıyorum. Benim ilk gebeliğim kimyasaldı adet oldum düşük oldu yani kürtaj filan bile yok ama o kadar üzüldük ki annem, k.validem herkes. Çünkü onlarda anne biliyorlar ne hissettiğimi. Kocanda ruhsuzmuş böyle sevgimi olur tam ilgi gereken dönemde. Allah yardımcın olsun , geçmiş olsun şekerim. Demekki kimseden birşey beklemeyeceksin bu zamanda kocan da dahil..

annemler kmlerce uzaktalar maalesef kimse aile gibi olamaz tabiki

sağolasın canım evet uzun süren tedavi sonrası oldu bebeğim eşim çok istiyordu..inan çok şaşkınım hala ne yaşadıklarıma ne eşime ne ailesine akıl sır erdiremiyorum.

diğer kızlar hepinizede yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.sabah saat 6:50 falandı koltukta gözlerimi kapattım gündüz hep uyuyayım diye.10 dk oldu eşim gelmiş eve ve omzumdan öptü uyku haliyle sıçradım ama yönümü ona dönmedim. ne mi yaptı çıktı gitti evden çok kıymetli eczanesine sinirden çıldırıyorum resmen benimle konuşmadan nasıl gider aklım almıyo.kendimi tutamıyorum maalesef ağır bi mesaj yazıcam..

Büyük geçmiş olsun da neden suni sancı verdiler size? bebeğiniz büyük de değil 2,5 aylık yazmışsınız direk kürtaja alınmanız gerekirken suni sancı ile doğum yaptırmayı filan mı hedeflediler ki çok mantıksız...

Eşinize ve eşinizin ailesine gelince, eşiniz hiç de yazdığınız gibi mükemmel değil sadece iyi gün eşi, kötü günde yanımda olmayan eşi neyleyim ben.

Kayınvalidene söyleyemiyorsan görümcene mutlaka söylemelisin bence.Beni o halde nasıl bırakıp gidebildiniz hiç mi vicdanınız sızlamadı diye.El olsa yapmaz ki o kızcağızdan Allah razı olsun 7 kat el daha çok koşmuş.Sen iyiysen herkes iyidir.İnsanlar böyle günde belli olur.Demek el kızı görüyorlar seni.Bebeği kaybedip de doğumdan bir beklentileri olmayınca çekip gitmişler malesef işin iç yüzü bu. Eşin de hiç kendini üzmene, yıpratmana değecek biri değilmiş.Sen de önceliklerini değiştirerek hayatına devam et bence.Etrafındakiler sana kıymet vermiyorsa kıymetini kendin biç.Kendinden çok kimseye değer verme.Ve bence eşinin ailesiyle konunun bu yaptıkları olduğunu bildirip sonra da araya epey mesafe koy.Madem siz bir aile değilsiniz, sen de öyle davran.Ananem hep koca sadece yatakta arkadaştır der.Çok geçmiş olsun

Son düzenleme:
Başın sağolsun gerçekten çok üzüldüm canım..
Rabbim sabrını versin, sağlıklı çok güzel bebeler nasip etsin sana..
Hem fiziksel, hem de psikolojik acı yaşıyorsun şuan..
Erkekler surat asmaktan, susmaktan anlamazlar..
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali..
Ne olursa olsun içinden geçen her şeyi eşine anlatmalısın, paylaşmalısın..
Sen sustukça o hiçbir şeyin farkında olmaz ve sen daha beter üzülürsün..
Kv'ne görümcene karşı sessiz kalma
saygını bozmadan gerekli cvpları ver..
Umarım eşin yaptığıı hatanın farkına varır ve senin gönlünü alır...

Canım o suni sancı değil, arkadaşın sıkıntısı var yok öyleydi böyleydi demek istemedim.

Eğer bebek 10 haftadan büyükse 11 haftalık bile olsa düşük hapı dedikleri aslında mide ilacı olan bir ilaç veriyorlar. Bu ilaç rahim ağzını yumuşatıyor, rahim ağzı açılıyor ve kürtaj işlemi daha kolay yapılıyor.

Sevgili Derya öncelikle çok geçmiş olsun, zor şeyler yaşamışsın.

Eşinin ailesine söyleyecek söz bulamıyorum. Çok anlayışsız davranmışlar, eşin de belki bunlardan etkilendi. Tabi asla bu yaptıklarını hafifletmez... Erkekler bir kadının duygularını, hislerini bilemiyorlar, düşünemiyorlar... Eşin bu konuda haksız ama eminim güzel bir şekilde anlatsan hatasını anlayacağına inanıyorum ben. İnşallah bir an önce kendinizi toparlar ve eşinizle bu sorunu çözersiniz.

öncelikle çok geçmiş olsun.en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inş.erkekleri anlamak çok zor.ben 2 sene önce düşük yaptığımda eşim evde yoktu.hastane dönüşü kapıda karşılaştık,geçmiş olsun bile demedi.ben çok şaşırdım tabi.sorduğumda ise moralinin çok bozulduğunu,konuşacak hali bile kalmadığını söyledi.bana hiç te mantıklı gelmedi bu cevap tabiii.ama yapacak birşey yok.o böyle hissetmişti çünkü.sonuçta bu bebek eşinizin de bebeği.anladığım kadarıyla erkekler çok üzüldüklerinde saçmalıyorlar.sizin durumda şöyle bir ihtimal de var.ailesi yedikleri halttan sonra suçlarını bastırmak için eşinizi dolduruşa getirmişler gibi geldi bana.ayrıca kürtaj olduğunuz akşam kapanma vaazları veren bir kayınvalide çok ta normal olmasa gerek.allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
Normalde okumam bu kadar uzun yazı ama okudum ve duygulandım duygularını yaşamaya çalıştım.

Bana böyle bir şeyler söylense artık ne samimiyetine nede sevgisine inancım kalmazdı. Artık aklında hep o sözler olacak senin.

Ya başı çok kalabalıktı sinirlendi ve patavatsızca ne dediğini bilmedi. Yada cidden baş patavatsız ruhsuz duygusuz biri eşin.

Sana Allahtan bolca sabır dilyorum canıım. üzülme her şey Allahtan bunu unutmayalım. Olacağı varsa olur zaten. Senin çektiğin acıları kimse anlayamaz. Ki halen çok sabırlısın ben olsam herkesi çok bozardım ve ayrılma eşine gelirdim.

Rabbım sabır versin, tez zamanda anne olmayı nasip etsin inşallah.
Yaşayan biri olarak seni o kadar iyi anlıyorum ki atlatılması zor bir süreç.
İnsan yalnızca eşini arıyor yanında, tek limanı eşi oluyor.
Ben eşinizin daha durumu kavrayamadığını düşünüyorum, emin olun daha olanların farkında değil.
Kayınvalidenize gelince size karşı baskı kurmak onun hakkı değil, eşinizle anlaşabildikten sonra onu dert etmemeye çalışın.
Acımı içime atıcam demişsiniz ya, sakın yapmayın. Ağlayın, bağırın çağırın içinizi boşaltın yoksa o içinize attıklarınız yer bitirir sizi.
Eşinizde biraz düşününce anlayacak ve yanınızda olacaktır inşallah.

Yaşadıkların zor şeyler canım.Hele de orda eşinin ailesinin seni orda yalnız bırakması çok kötü.Eşinin geç gelmesi.Durumu umursamaması çok ilginç bir de sana olayı dramatize ediyorsun demiş nasıl bir acımasızlık bu böyle.
Bak canım ben de ilk bebeğimi 13 haftalıkken kaybettim.Aynı senin gibi kahverengi leke ile başladı.Tam dr a gittim annemle dr bebeğin öldüğünü söyledi eşim de bu arada şehir dışından gelirken kaza geçiriyor.Ben hemen eşimi arayıp bebeğimizin öldüğünü söyledim aradan 10 dakka geçti eşim geldi geldi gözleri kıpkırkırmızı sarıldık ağladık.Eşimde benimle beraber ağladı hep teselli etti.Aksine senin eşin gibi olsaydı bu durumu atlatamazdım.Yani sen zaten bebeğini kaybetmenin acısını yaşıyorsun.Bir de bu acayip hareketler.Umarım eşin yaptığı hatanın farkına varır senin gönlünü alır.

Öncelikle Allah en kısa zamanda tekrar sağlıklı bir evlat gönderir inş. sana.

Yaşadıklarına gelince fazla yorum yapıpta seni etkilemek istemiyorum ama kayınvalidenin, görümcenin yaptıkları hoş değil hele eşininki hiç ama hiç hoş değil.

Ben insanlardan bişey beklememeyi öğrendim, beklentim olmayınca davranışları karşısında da üzülmüyorum.

6 Yıl önce bende düşük yapmıştım, insan düşükten sonra çok ama çok duygusal oluyor, ben ağlarken ne biliyim eşimde benimle birlikte oturup ağlamıştı.

canım benim çok geçmiş olsun.benzer şeyleri bende yaşadım. ama biz olayı öğrenince eşimle birbirimize sarılıp ağladık.eşim beni teselli etti sağolsun güçlü durmaya çalıştı.ama olayın ertesi günü eltim beni aramış duymamışım hemen kv aradı beni.sen onun telini neden açmıosun kötü olma ara eltini.iyi ol vs. gibi saçma sapan laflar etti.benim canım burnumda üstelik ikinci düşüüğmdü.kadın bana neler dio.kv işte. o günden sonra kv yi tanıdım.

sen yine iyi dayanmışsın.içini boşalt.sabırlı olmak zorunda değilsin.ama eşine anlam veremedim.böyle bir zamanda yanında olmayacakta ne zaman olacak???

sende bundan sonra hepsine hakkettikleri kadar değer verirsin.sıkma canını.

Çooook geçmiş olsun,başın sağolsun....Rabbim kendini hazır hissettiğinde sağlıklı gebelikler ve bebeklerini sağlıkla kucağına almanı nasip etsin inşallah...
konunun daha yarısında gözyaşlarımı tutamadım inan hala ağlıyorum...nasıl bir vicdansızlıktır bu..yanında,kaldığın oda da durmasalar bile hastanede olmalarını bilmek insanın içinde oluşan bir güvencedir..ameliyattan çıktığında kurduğun o cümleler içimi parçaladı resmen...
Belki tek düşük yapan sen değilsin ama inanıyorum ki tüm düşük yapanlar yaraları,acıları tazeyken, senin gibi eşlerinden sevdiklerinden destek görmek istiyorlardır..Allah eşinide diğerlerinide ıslah etsin....

Allah yardımcın olsun,tez zamanda acın hafifletsin inşallah...

Bir kere daha emin oldum ki, erkekler bizim gibi değiller.
En iyisi bile, bazen ince düşünemiyor..
Sen iyi durumda olsan bile, ki şu an çok zor o, başın sağolsun arkadaşım, onun ne olur ne olmaz diye yanında durması gerekiyordu.
Neden böyle yaptı anlayamadım ama, düşüncelerinde abartı yok canım.
Haklısın.
Ne kadar kızsan, üzülsen yeridir.
Tekrar başın sağolsun, rabbim hayırlısını versin.

amin sağolasın canım Rabbim kimseye yaşatmasın..
kendi ailem türkiyenin diğer ucunda onlar olsa bu kadar çaresiz kalmazdım..
meleğime mi üzüleyim olanlara mı bilemedim.kendimi çok kötü hissediyorum..

canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm evlat sahibi olmaya çalışan birisi olarakrabbim bidaha yaşatmasın ama en zoruda gurbette olupta yalnız kalmak sende benim gibi olmuşun canım ama eşinin ailesi varmış çokta ayıp etmişler ya çok kızdım onlara insan tanımadığı kişilere yardım eder bayanın halinden bayan anlarben kapalı birisiyim ama insanlar istediği gibi yaşamakta özgürler kayınvalide namzetin sana kapan diye akıl vereceğine önce insan olmayı öğrensinkimsen yok ailen yok hastanede nasıl seni yalnız bırakmışlar ya rabbim hepimize vicdan merhamet versin:18:eşinde ailesinden etkilenmiştir kesin canım ama senin yanında olması lazımdıpeki son söylediğin sözlere eşin bişey demedi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…