bebeğimi kaybettim ve eşimin tavırları!...

Başın sağolsun,yaşadıklarına çok üzüldüm.Bende Şubat ayında kürtaj oldum, eşim hep yanımda olduğunu hissettirdi ağladığımda benimle ağladı ama en önemlisi ben onun yanımda olduğunu hep hissettim,görümcem sağolsun işten apar topar geldi refakatçim olarak bence bu dönemlerde en çok ihtiyaç duyulan şey bunlar.Onlarda ne olursa olsun senin yanında kalmalıydı ne demek bi pijama,ıslak mendil bile almadan hastaneden seni o halde bırakıp gitmek? Gerçi benimde kürtajdan 2 gün sonra kaynımın nişanı vardı ben de zorla o halde nişana gittim keşke gitmeseydim diyorum çünkü o psikoloji bambaşka

arkadaşım... uzun zaman oldu senle tanışalı ve bu süreçte iyi-kötü çok şey paylaştık... hem kendi dertlerimi,sevinçlerimi hem senin hemde diğer arkadaşlarla birbirimizin... ama üzüldüm şimdi,çünkü yaşadığın zor sürecin sonrasını burdan okudum... hem şaşkınlık,hem üzüntü içinde,tabi birazda hayal kırıklığı... ben yazdıklarına,yaşadıklarına yorum yazmak istemiyorum şu an..he o zaman neden yazıyor diyebilir bazı arkadaşlar ama sen bilirsin,sen anlarsın şimdi neden yazıyorum... unutma ki sevinçli anlarda,mutluyken kimle ne paylaşırsan hep yanında görünürler hep destek olur gibidirler... ama iş kötü günlere,olaylara gelince çoğu kaybolur gider... gerçek dostluk,arkadaşlık gerçek bağlılık bu olsa gerek,öyle değil mi? ama değilmiş,görüyorum... ben olsam sevdiklerimle,bunca zaman dertleştiklerimle paylaşırdım ilk... ki öyle de yapmıştım açıkçası... yargılamak,suçlamak değil amacım ama Zeynebe kızarken aynısını sen yaptın şimdi... ben çok üzüldüm,şaşırdım,kırıldım... yinede biliyorum,tercih meselesi bunlar... sen nasıl iyi hissedeceksen,nasıl mutlu ve huzurluysan öyle olsun bakalım...

çok geçmiş olsun canım,herşey de vardır bir hayır ,Allah tekrar nasip etsin size inşallah.....bebek sahibi değilim yaşadıklarınızı anlayamam ama çaresiz durumda tek başınıza bırakılmanız canımı çok sıktı okudum yaşadıklarınızı....
zor şartlarda hamile kalıp bı anda kaybetmişsiniz hemde tek basınıza...eşinizin yanınızdan ayrılması gezmeye gıtmesini doğru bulmadım,kaldı kiii herşey bıtmiş size destek olacagı yerde suçluymussunuz gibi size patlamış ilgilenmmemiş,elbette oda içinde farklı şeyler hissetmiştir ama zaman şuan destek zamanı bence.... davranışları çok onur kırıcı,eğer gidebilme ımkanınız varsa kendı ailenızden bırılerınden destek alın,bız bayanlar daha ağır yaşıyoruz bu gıbı durumları....bıraz zaman geçincede eşinize kırgınlıklarınızı anlatın yaşadıklarınızı paylaşın,kv.vs diğer kişileride takmayın gereken cevabı verın susarsanız daha da yüklenırler.....

tekrar geçmiş olsun umarım yenıden annelık duygusunu tatdırır sıze rabbimm

amin sağolasın canım Rabbim kimseye yaşatmasın..
kendi ailem türkiyenin diğer ucunda onlar olsa bu kadar çaresiz kalmazdım..
meleğime mi üzüleyim olanlara mı bilemedim.kendimi çok kötü hissediyorum..

canım çok çok üzüldüm geçmiş olsun ... bebeğim melek oldu canım bu yönden için rahat huzurlu olsun ... çok zor şeyler yaşamışsın her zaman bir insanın arkasında destekçisi olması lazım olmazsa hiç huzurlu olamıyorsun rahat içinde huzur içinde yaşayamıyorsun hep bir boşluk oluyor içinde üzülme diyemem acını yaşa ama sana yapılanları unut diyemem asla unutma ama sana nasıl davranılırsa sende öyle davran bu dünya etme bulma dünyası canım unutma sana ne yapılırsa rabbim onlara daha kötüsünü verir yeter ki sen Allaha havale et .......üzülme kocişinle de umarım aran düzelir kızgınlıkla söylenen şeyler çok ağır gelir taşıyamazsın ama elden bişi gelmez işte ........ geleceğine odaklan ve yapılanları sineye çekmeye çalış canım .......... hayata tutunmanın en iiyii yolu senden daha kötülerini düşünüp haline şükretmek inan bu şekilde aşacağına eminim iyi günler kendine iyi bak derya ..

Canim basin sagolsun cok uzuldum.

Tevekkul et.

Bence esinle cok ciddi bir konusma yapman lazim. Yazdiklarini okuyunca benim icim parcalandi, onlarin bu kadar duyarsiz kalmalari insafsizlik. Sen bu adamin sana iyi bir koca oldugundan emin misin? Ya Allah'in izniyle bebegin olunca ne olacak? Seni boyle bir durumda yalniz birakan insanlarin o zaman yaninda olacagini mi saniyorsun.

Acin henuz cok taze ama bunlari iyi dusun derim. O esini de Allah islah etsin. Ben erkek olsam, esimin benzer bir durumunda uzakta olsam da kendi ailem hastanede birakip gitse karimi, herhalde ailemi asla affetmezdim. Konus bunlari. kaynanan sana hic birsey olmamis gibi, basini kapat cehennemde yanacaksin dediginde de yapistir lafi. Allah kendine karsi islenen her gunahi affeder ama "kul hakki" oncelikle kullar arasindadir. Sen onu affetmeden nasil girecek acaba, "senin giremeyecegini soyledigi" cennete.

Susma! Sana en buyuk kotulugu yapmislar. Boyle bir gununde bu insanlar senin yaninda olmayacak da ne zaman olacak?

Bak cok samimi soyluyorum. Yoldan tanimadigim biri beni cevirse, dese ki hastaneye gitmem lazim ama refakat edecek kimsem yok. Yemin ederim ayrilmam yanindan.

Yazdikca sinirleniyorum.

Canim sen en kisa zamanda kendini toparlamaya bak. Sonra da burunlarindan fitil fitil getir. Ben senin yerinde olsam daha kesin cozumler dusunurdum aslinda ama bosver simdi bunlari. Sen oncelikle bir sagligina kavus.

çok büyük geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin.

bir yakınım 9 aylık bebeğini doğuma diye gittiğinde kaybetmişti,yani son anda.ertesi günü kızın kocasını gördüğümüzde 'hee ya,

ölü doğdu çocuk işte hanım da evde yatıyor' gibi salak cümleler kurmuştu,inan suratının ortasına patlatasım gelmişti o an.

şurası bir gerçek ki erkekler bizim gibi hislerle yaşamıyor,bizler doğuştan anneyiz,ama onlar babalığı çok sonra öğreniyor.

eşinin senin kadar üzülmemesi biraz kabul edilebilir.

benim kabul edemediğim şeyler bunca acıyı yalnız yaşaman.

sen dünyayı onların başına yıkmadın mı beni kimsesizler gibi bırakıp gittiniz diye?

okurken delirecektim,nasıl bir düşüncesizlik?ben olsam o görümcenin ,eltinin yüzüne bir daha bakmazdım sanırım.

eşinin ailesine çok ama çok kızdım bn,ne kadar duyarsız insanlar...
bn senin yerinde olsam asla yüz vermem bu insanlara,kötü gününde yanında olmayacakları nekadar belliii

gerçekten böyle vicdansızlık görmedim
benim bile gözlerim doldu da burda onlar nasıl bunu yaptı
Allah yardımcın olsun
yazını okuyunca bu hayatta Allah' tan başka kimseye güvenilmemesi gerektiğini bir kez daha anlamış oldum

başın sagolsun. ben eşinin ailesinden çok eşine kızdım anladıgım kadarıyla zaten tedavi ile hamile kalmışsın bir eşin hamile karısını bırakıp gezmeye gitmesi çok yanlış bence iş için falan olsa anlayabilirim ama sen hamilesin görüldüğü gibi çok kötü birşey gelmiş başına senin yanında olması gerekirken o kafasını dagıtmak için başk yerde sen tek basına neler yasamıssn. eşinin çok ii oldugunu falan yazmıssın ama kusura bakma hem hastanede sen acı çekerken yanında olmucak hem ailesine senin yanında olmaları için birşey yapmıcak hemde bebegini kaybetmenin psikolojisinde yanında olmayıp birde ailesine sana laf söylettiricek bunları ben yasasam bu kişiye ne iyi koca nede iyi insan derdim

Saçından yılanlar asılacakmışmış yobazlık işte esas şu an senin etrafını yılanlar sarmış o hastanede işler kotu gidebilir olebilirdin bile nasıl yanlız bırakırlar seni bide inançlıyım diye geçiniyolar

kızlar öncelikle iyi dilekleriniz için sağolun.
dün sabah kk'ya o yazıyı yazdıktan sonra evi terkettim bi akrabanın yanına gittim..öfkeyle boşanmayı düşündüm.. izimi bulması çokta zor olmadı.hediyeler falan almış.eşim bin pişman..bayaa bi konuştuk.

ailesinin yaptıklarının bi çoğunu bilmiyordu detaylı anlattım.ailemden kendimden utandım dedi bana hak verdi.dedim ben onlarla kötü olmak istemiyorum.tamam ben konuşucam onlarla bu yapılanın bi telafisi yok ama istemezsen görüşmek için zorlamam dedi.bende küsmeyeceğimi ama uzun bi süre kapılarını çalmayacağımı söyledim.

bende zaten boşanma taraftarı değilim.bi olaylada bitirmek istemedim.16 yaşımdan beri flört ederdik.birbirimizin ciğerini tanırdık.ilk defa böyle oldu. gerçekten bu zamana kadar mükemmel giden bi evliliğimiz oldu..düşünüyorumda canımı yakan bu olaydan başka bi olayımız olmadı.. kırgınlığım küskünlüğüm hala devam ediyor. zamana bıraktım bugün eve döndüm..

ısrarlada söylediklerimi yanlış anladın vs. eşiminde başka sorunları vardı onlarıda söyledi işte bunlardan dolayı biraz kötüyüm dedi.hata ettim farkındayım dedi.bin pişman.
ben ağlamadım mı üzülmedim mi sanıyorsun vs. dedi.eşimde bendede birbirimizin yanında ağlayamama gibi bi huyumuz var.hep güçlü zannederiz birbirimizi ve herkez içinde yaşar bişeyleri. kafam allak bullak çok şey konuştuk inanın kelimeleri toparlayamıyorum...

baya bi kişi sormuş eşim bebeği benden çok istiyordu.maddi manevi arkamda doktor doktor benimle geziyordu.benden fazla dikkat ediyordu. şehir dışına gideceği zaman doktor kontrolünde bebeğim sağlıklıydı düşük riski falan yoktu.beraber gitmeyi planlıyoduk ben cesaret edemedim yola gitmeye bişey olur diye.istemezsen gitmem dedi.ama çok istediği için tek gitmesini istedim.

mol gebelikle alakalı bilgiler yazan arkadaşa çok teşekkür ederim.parsiyel molde kanser ve kemoterapi çok sık gözüken şeylermiş bende okudum,doktorda söyledi.eşime onlarıda anlattım.düzenli olarak beta ölçümü yapıcam inşallah sıfırlanır ve yükselmez inşallah. doktor benimkinin kısmi mol olduğunu düşünüyor bebek olduğu için.kısmi mol diğeri kadar çok riskli değilmiş.buna sevindim.hayırlısı artık

bunca yılın hatrına 2. bir şansı hakettiğini düşünüyorum.daha dikkatli olacağına söz verdi.şimdilik bu kadar yazıyorum kafamı toparlayınca detaylı yazarım.

eşim daha evvel böyle yaptıklarında kavga çıkarmıştı.''benim karım nasıl isterse öyle gezer kimse tek kelime edemez,benim karım nasıl giyinmesini biliyor siz gidin mini etek giyen gögsünü bağrını açan ablama karışın demişti.böylede bi ayrıntı var büyük görümce aşırı açık ufak olan aşırı muhafazakar..
şimdi yine öyle olacak ben tartışmaya karışmak istemiyorum.hiç halim yok benim derdim bana yeter.eşim sorsun hesabını..uzun zamandır sesi çıkmıyodu bu konuda zaten.. birde eşim banyoya giriyor yada odada eşim olmayınca diyor.eşimede işte eşe de günah vs. diyerek yanımda dolduruyor.

neden tepki vermediğimi soranlar olmuş onuda buraya yazayım kendimi aciz göstermek istemedim.evime geldiklerindede ağrım sancım vardı yatmadım bile oturdum hep yanlarında hiç ağlamadım.Allah ellerine düşürmesin onlarda belim elime düşmesinler inşallah..zaten herşey bir anda gelişmişti.artık daha tedbirli olurum bu konularda

Çok geçmiş olsun. Yaşadıkların kolay şeyler değil ancak seni sap gibi hastanede bırakıp gitmeleri de unutulacak cinsten değil. Neyseki eşinle herşey tatlıya bağlanmış. Çok geçmiş olsun. Sen bilirsin ama bu yaşadıklarından kv ve görümcelerine mesafeli olman gerektiğini düşünüyorum ben. Seni en kötü gününde bırakmaları normal değil çünkü.
Bebeğin için de üzülme. Sağlıklı bebek değilmiş demek ki. Herşeyde bir hayır vardır. Tekrar geçmiş olsun.

canım vallaha yazını okurken gozlerım doldu..kendımı senmın yerıne koydum da..Allah caresızlıkten kousun...yanı sonuna kadar okumak ıstemedım ne yalan soyleyeyım..yazına yazılacak o kadar cok sey var kı..ama yok yorum yapmıycamm....Allah sana yardım etsın kardesım..w

çok teşekkür ederim cnm..benim için önemli olan eşim gerisi bu saatten sonra bitiktir benim için.tabiki içimden asla çıkmayacak..onlarla aramda büyük bir mesafe olacak hemde eşim sorsun hesabını..ben ağzımı açmam onlara muhtaç olduğumu eyvallahım olduğunu düşünmesinler..eve geldiler o gün geliş o geliş sonradan nasıl oldun?ağrın var mı?bişeye ihtiyacın varmı? diye telefon eden bile yok.misafir gibi gelip gittiler.bişey bekleyen yok zaten Allah görsün napalım

Allah razı olsun canım..Allah cümlemizin yardımcısı olsun bu durumlara düşürmesin

ben hala merak ediyorum hastaneden ayrılmalarını nasıl açıkladılar

Arkadaşım o ilaç geçen yaz ortalarında yasaklandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…