Bebeğimin cinsiyet partisine gelmeyen kardeşim. Siz olsanız?

Cok anlayissizsiniz.
Kardesinizin cocugu olmuyor ve siz onu dusunmek yerine neymis efendim cinsiyet partisine gelmemis
Ben olsam acaba nasil davransamda kardesim uzulmese diye dusunurdum.aiz tutturmussunuz beni arasin sorsun.belkide sizi gormek ona iyi gelmiyor biraz onun psikolojisini anlayin

Teşekkür ederim çok şükür geçti gitti o günler ablamın 1 kızı var benimde 1 kızım var kısmetse 2.bebeğimi kucağıma alacam
Yapı olarak hep böyleydi hep güzel şeyleri bozmaya çalışır fazlaca geçimsiz biri ne yazık ki. Sadece bana karşı değil ama erkek kardeşime 1 yapıyorsa bana 2 yapar. Anlamsız tepkileri var. Laf a dan başlar direk z ye getirip olay çıkarır.
İnanın tüm herkes konuşuyor ama duvarı var asla bir tuğla indirmez ordan. Olduğu gibi idare ediyoruz.
Ben o haldeyken koşturdum ya kendime haksızlık ettiğimi düşünmedim hiç dünya tatlısı teyze sevdalısı yiğenim var. Canı az yanacak olsa teyzem gelsin der kuşum milyon kere olsa onun tırnağı için yine yaparım
Allah kimseyi kalbi kara kimseyle karşılaştırmasın. Kardeş dediğin iyide de kötüde de yanında olmayı bilmeli

Allah gönlünüze göre versin. Sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.

Ablanızın kulağını bükecek , sağlam nasihat edecek biri lazım ; daha da geç olmadan.

Siz kardeşi olarak bir yere kadar sineye çekiyorsunuz da nereye kadar. Yarın annesi bir yerde arkasından kınanınca yeğeniniz de üzülecek.

Kendisi 43 yaşında hani yaşını da almış biri babam hayattayken bu kadar abartamıyordu. Ama annem yeterli otoriteyi koruyamıyor. Ev annemin orda olanlara müdahale hakkım yok. Çoğu zaman annem ve kardeşlerim bana geliyor. Çocuk içinde konuştuk benim annemliğimi sorgulamayın diyor. Bi destek al diyoruz boşanma davasını bahane ediyor. Zamanla aklımıza gelen her yöntemi denedik ama yok geçimsiz olmak tercihi bir insan kimseyle anlaşamaz mı ya anlaşamıyor

Allah annenize uzun , sağlıklı ömür versin. Ablanız sizden 9 yaş büyükken sizden sonra evlendi, ek olarak şimdi de ayrılıyor ve tüm bunların acısını ( ki evlilik zamanında can acıtacak bir yan yok. ) kendisini çekebilecek en yakınlarından çıkarıyor ; doğru anladım değil mi ?Umarım daha da geç olmadan yaptıklarının farkına varır.

Sebebi o kadar açık ki yani sözüm meclisten dışarı ama ben bu tip partileri çok yalnış buluyorum. Kardeşimin olmadığını bilip yapmak da Ne bileyim.. ben olsam asıl Bem size küserdim.

Hayır. O korunmadigi halde olmuyordu diye çok üzülüyordu aylardır. Sonra vazgeçtim pes ettim dedi. Ama benimkine pek de sevinmemis gibiydi...
İllaki sevinmiştir ama kendi çocuğu yokken sizinde cinsiyet partisine gelmedi demeniz çok saçma geldi belli ki kardeşinizin acısı var olmuyor bebeği tamam sizinde hevesiniz bardır bazı şeylerde ama kendinizi kardeşinizin yerine bir koyun onunne yaşadığımı nasıl üzüldüğünü ve ablasının sanki nispet yaparcasına birde cinsiyet partisi yapacağını duyunca haklı olarak gelmemiştir bnce biraz kardeşinizi anlayın ve sevinseniz bile onun yanında belli etmeyin çünkü sizin mutluluğunuz başkasının yarası acısı olabilir

Amin inşallah evet konu özeti dediğiniz gibi sadece öncesinde de böyleydi ama tepkileri bu kadar abartılı değildi. Şimdi niyetini alanen belli ediyor.
Buarada teşekkür ederim o kadar şey anlattım dinlediniz

Artık çok baymadı mi cinsiyet partileri bilmem beze veda partileri vs gerçekten özür dileyerek söylüyorum inanılmaz demode oldu ogghhkkk geldi

Ve çocuğu olmayan kadının gözüne gözüne sokarak cinsiyet partisi yapıyormuşsunuz olmazsa olmaz gibi besbelli işte neden gelmediği herkes aynı olgunluğu gösteremeyebilir çok üzgündür belki kendisi için çocuğu olmuyor diye öyle bi psikolojidedir hanı doğum yaptım gelmedi der gibi

Adı bile itiyor insani cinsiyet partisiymiş hayır ne kutlanıyor onu da anlamıyorum kız diye mi kutluyorsunuz erkek diye mi her ne olursa olsun biz kutlayalım mi diyorsunuz canınız parti çekiyor sebeb mi arıyorsunuz

Amin inşallah evet konu özeti dediğiniz gibi sadece öncesinde de böyleydi ama tepkileri bu kadar abartılı değildi. Şimdi niyetini alanen belli ediyor.
Buarada teşekkür ederim o kadar şey anlattım dinlediniz

Rica ederim. Umarım niyetini düzeltir. Boşanma kesinleşti mi ? Ablanız umarım sizlerin kıymetini anlar.

Maalesef bu hepimizde var. Sokaktaki , işteki insanlara kibar olmak kolay ; mecbursun çünkü. Biliyorsun kimse senin nazını çekmez. Halbuki en kıymetliler çekirdek ailen , en yaķınındakiler.

Aile mahkemesi boşanma kararı verdi ama yargıtay a itiraz etti karşı taraf ne zaman sonuçlanır bilmiyorum
Ne mutlu ailenin kıymetini bilene

Yani kardeşinizin bir sürü sorunları varken siz saçma bir partiye gelmedi diye sorun yaratıyorsanız biraz empati yapın derim. Gelmiyorsa sebebinin çocuk konusunda üzülmek ve kalabalığa, sorgu suale karışmamak olduğunu düşünürdüm ben olsam ve üzerine gitmezdim.

Aile mahkemesi boşanma kararı verdi ama yargıtay a itiraz etti karşı taraf ne zaman sonuçlanır bilmiyorum
Ne mutlu ailenin kıymetini bilene

Gerçekten de öyle. Birazcık sakin olup kendini törpüleyebilse keşke.

Bu durumda ablanız kendini değiştirmiyorsa ; siz kendinizi koruyacak , ruh sağlığınızı , moralinizi etkilemesine izin vermeyeceksiniz. Yeğeninizin babasına da Allah sağlık versin o da korur nasılsa kendi yavrusunu.

cinsiyet partisinin modası ne zaman biter tahmini acaba ya. değil kayınvalidem kocam istese saçma olduğunu anlatır ve yapmazdım herhalde. doktorun bir çırpıda söylediği ve sadece bizi ilgilendiren bir durumun balonlarla pastalarla heheeyyt kız oluyor, erkek oluyor diye paylaşılması acayip itici geliyor. her neyse özenmişler yapmışsınız, sizin kararınız. kardeşiniz için de belli ki depresyonda, olsun isteyip olmaması ne demek çok iyi bilirim, hala da biliyorum. tek kardeşim fakat hamileyim diye mutlulukla haber veren her arkadaşım adına kendim hamileymişim gibi seviniyorum. sonuçta benim olmaması, sevdiğim insanların da olmamasını isteyeceğimi göstermez. ama demek ki bu duruma içten içe içerlemiş, ruh hali ortada. ben karşıma alır güzelce konuşurdum, ama ben zaten sizin yerinizde olsam o abartılı partileri vs kardeşim üzülebilir diye düşünüp es geçebilirdim de.

Benim kız kardeşim olsa ve sulaleyi toplayıp cinsiyet partisi yapsa sanırım bende gitmezdim tanımamazliktan gelirdim kendisini cinsiyet partisi ne Allah aşkına

Benim de yıllarca çocuğum olmadı korunmadığım halde, okadar üzülüyordum ki, arkadaşlarımın çocuklarına imreniyordum içim gidiyordu, hamile olduğumu öğrendiğim anların hayalleriyle yattım, her regl olduğumda yataklara düştüm ağladım, doktor doktor gezdim ve hayat inadına yapar gibi yakın çevremden arkadaşlarımdan hamile haberleri aldım tabi ki onlar adına çok sevindim sağ salim kucaklarına alsınlar diye hep dua ettim ama okadar değişik Bi his ki Bi yandan da hep içim buruldu içim üzüldü, onların yerinde kendimi hayal ettim acaba nasıl güzel bir histir diye, yani bu kelimelerle anlatabileceğim Bi duygu değil inanın, hasretlik fesatlık asla değil, değişik Bi burukluk, ha şükürler olsun şimdi 4 aylık bebem var, yani demem o ki kardeşiniz de bence benim zamanında hissettiğim gibi hissediyordur, art niyet aramayın, eminim sizin adınıza seviniyordur ama anne olma yolunda umudunu yitirmiş kadınların o üzüntüsü bambaşka oluyor. Rabbim isteyen herkese nasip etsin, umarım kardeşiniz Bi gün anne olur

Siz de sağ salim kucağınıza alırsınız umarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…