Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Benim eltimlerin çocuğu olmuyor. Hamileliğimi söyleyemedim. Ya üzülürlerse ne yapsam diye düşündüm. Sizin kardeşiniz. Ümitsizliğe kapılması için çok erken ama yerinizde olsam gösterişli bir parti vs düşünmezdim. İlla yapmak isteyen olursa da kimseye duyurmadan sade bir şey yapabilirdiniz. Gidip konuşabilirdiniz. Unutmayın, daha bebek doğmadı.Kızlar merhaba, sadece bir kız kardeşim var ama o bebeğimin cinsiyet partisine gelmedi. Annemle altlı üstlü oturuyorlar ve bizim parti yapacağımızı bir hafta önceden biliyordu. Ben gebeliğimi açıkladığım andan itibaren sadece mesaj attı hayırlı olsun dedi fakat anneme geldiğimde bir kere bile aşağı inip beni görmedi. Ben cinsiyet partisinden önce anneme geldiğimde kız kardeşim yine yanıma inmemisti ve eşi uyuduğunu söylemişti. Akşam 6den 10a kadar uyumuş. Cinsiyet partisi yaptığımız gün ise bir adımlık aşağı kata bile inmedi. Eşi geldi ama o gelmedi. Yine uyuyormuş. Kayınvalidem de şaşırdı, kayınpederim de sordu Allah Allah bu saatte ne uykusu, neden inmiyor diye sordular. Çok üzüldüm. Hamile olduğum için ekstra duygusal ve hassas hissediyorum zaten. Bir yandan kardeşim de böyle yapınca kendimi yapayalnız hissettim. Siz olsanız napardiniz? İleride onun da çocuğu olsa onun partisine gider miyiniz?
Kardeşinizin sikintilari varmış bu durumda nasıl gelip sizinle sevinsin eğlensin.daha sizin sormanız lazım sizin aramanız lazımKaynanam partiyi düzenledi. Ben istemedim ki. Ayrıca kardeşim de benim gibi 7 aylık evli ve doktoru ona gebelik için çok erken, zaten psikiyatrik tedavi görüyorsun ve yaşın çok erken dedi. O da olmamasına üzülüp durdu
Kaynananız niye sizin annenizin evinde parti düzenliyor? 7 aydır istemiş ve olmamış sonunda istediği haberi almış kardeşim adına sevinip hiç kırılmazdım. Daha kalp atışını duymadan gebe bile saymıyor doktorlar.Kaynanamın düzenlediği o partiden tam üç gün sonra bu sabah kardesim aradı ve hamileyim dedi. Kardeşim de hamileymis ve parti yaptığımız gün o silik testi görmüş. Silik testi görüp sevindiği halde partiye gelmemiş kızlar. Buna ne dersiniz?
Konu sahibi arkadaş resmen hasta bir kadınla (üstelik kendi öz kardeşi) yarışa girişmiş..şu an ablam kafasına göre ilaçlarını bıraktı, inşallah durumu kötüleşmez ..doktora gitmeyi ilacını kullandırmayı nasıl sağlarım diye konu açacağına neleri kafaya takıyorAblacım kardeşin bipolar, bak diğer konunda da yazdık sağlık problemleri olan birisi artık kardeşinle uğraşmayı bıraksan? Kaçtır konu açıyorsun kardeşin hakkında bu kız sağlıklı değil bu şekilde kabul et. Kardeşinle uğraşmayı bırak, yaptığın ayıp artık.
İnşallahGerçekten de öyle. Birazcık sakin olup kendini törpüleyebilse keşke.
Bu durumda ablanız kendini değiştirmiyorsa ; siz kendinizi koruyacak , ruh sağlığınızı , moralinizi etkilemesine izin vermeyeceksiniz. Yeğeninizin babasına da Allah sağlık versin o da korur nasılsa kendi yavrusunu.
Merhaba Canım,Kızlar merhaba, sadece bir kız kardeşim var ama o bebeğimin cinsiyet partisine gelmedi. Annemle altlı üstlü oturuyorlar ve bizim parti yapacağımızı bir hafta önceden biliyordu. Ben gebeliğimi açıkladığım andan itibaren sadece mesaj attı hayırlı olsun dedi fakat anneme geldiğimde bir kere bile aşağı inip beni görmedi. Ben cinsiyet partisinden önce anneme geldiğimde kız kardeşim yine yanıma inmemisti ve eşi uyuduğunu söylemişti. Akşam 6den 10a kadar uyumuş. Cinsiyet partisi yaptığımız gün ise bir adımlık aşağı kata bile inmedi. Eşi geldi ama o gelmedi. Yine uyuyormuş. Kayınvalidem de şaşırdı, kayınpederim de sordu Allah Allah bu saatte ne uykusu, neden inmiyor diye sordular. Çok üzüldüm. Hamile olduğum için ekstra duygusal ve hassas hissediyorum zaten. Bir yandan kardeşim de böyle yapınca kendimi yapayalnız hissettim. Siz olsanız napardiniz? İleride onun da çocuğu olsa onun partisine gider miyiniz?
İyi hoş söylüyorsunuz da, konu sahibinin eski konularını derlemiştim geçmiş birkaç sayfa önce. Bi göz atın sonra yorumunuz ne olacak gerçekten çok merak ediyorumMerhaba Canım,
Bilmiyorum yazdıklarım seni ne kadar etkileyebilir ama umarım okuyanların aklında farklı bir pencere açabilirim. Öncelikle senelerdir ( 6 senedir) çoluk çocuk derken bu siteye girmedim. şans eseri girdiğimde de senin yazını gördüm. Cevaplamak istedim. Ben 3 kardeşime hem annelik hem babalık yaptım. Belki detaylı anlatsam yaşadıklarımı yaşatılanları kaldırabilirmisiın bilmiyorum. Ama her zaman şu 3 kurala göre hareket ederim.
1) Yanlış yapana küsmem direk karşısına çıkarım yaptıklarını her bir zerresine kadar içimde kalmayacak şekilde sölerim. ve onuda dinlerim.
2) Baktım herşeyi söyledim aramız düzelmiyorsa ve görüşmem gerekiyorsa HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPTI. BEN DE BANA YAKIŞANI YAPAYIM mantığında düşünüp eğer o partiye çağırıldıysam giderim. O karşı tarafın utanma duygusunu iliklerine kadar hissediyorsun emin olabilirsin.
3) Öfkemin dinmediği ve karar vermede zorlandığım aşamada ise RASULÜM OLSAYDI NE YAPARDI? sorusunu kendime sorarım. Ozaman tüm kin öfkem kırgınlığım gidiyor. Tabiki RASULUMUN yapacağı gibi kardeşimin ayıbına ayıpla karşılık vermezdim. Vermedimde.
Bu yöntemlerle kimseyle aram bozuk değil yada içim dolu değil. Yada yada yapılanları umursamaz biri oldum resmen :) Umarım yardımcı olabilmişimdir kardeşim. O KENDİNE YAKIŞANI YAPMIŞ. SEN SANA YAKIŞANI YAP
Hamileymişsiniz. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Dogal yollarla ve kolayca mi hamile kaldiniz bilmiyorum ama 6 yildir deneyip 1 kere bile hamile kalamamis biri olarak soyluyorum ki kardesiniz bile olsa sevinip, mutlu olamiyorsunuz. Her kim aksini soylerse hem kendini hem cevresini kandiriyordur emin olabilirsiniz. Ama evet 7 ay kendini harap etmesi icin cok erken belki baska problemleri de vardir ustuste gelmistir.Yani üzülmesi ona göre normal ama henüz 7 aylık evli ve bu kadar psikolojik olarak çökmesi iyi değil. Sonuçta ne olursa olsun kardeşisiniz. Ben üzülsem de kardeşimin adına sevinir mutlu olurdum şahsen
Aynı fikirdeyim hatta kardeşim için o partiyi yapmazdım bile ben.Şu paylaşımızdan ben bile kardeşinizin psikolojisini anladım ,sizin anlamamanız ve buraya yazmanız çok ilğinç .evet belki kardeşininizde yanınınzda olmasını istiyorsunuz ama biraz onun da düşünseniz keşke. bizim gibi evlat isteyip olamayanların yaralarını en çok sizin gibi yakınlarımız kanatıyor
Zamanim olup okumamistim acikcasi ama cevabim soruyu okuyunca ben bana yakisani yaptim yardimci olmaya calistim. Eger hak eden biri degilse kotu amacliysa oda kendine yakisani yapmisİyi hoş söylüyorsunuz da, konu sahibinin eski konularını derlemiştim geçmiş birkaç sayfa önce. Bi göz atın sonra yorumunuz ne olacak gerçekten çok merak ediyorumiyi niyetli yorumunuzu hak eden birisi değil bence konu sahibi
kardeşimin istediği halde çocuğu olmuyorsa parti yapmazdım sanırımHayır. O korunmadigi halde olmuyordu diye çok üzülüyordu aylardır. Sonra vazgeçtim pes ettim dedi. Ama benimkine pek de sevinmemis gibiydi...
İyi hoş söylüyorsunuz da, konu sahibinin eski konularını derlemiştim geçmiş birkaç sayfa önce. Bi göz atın sonra yorumunuz ne olacak gerçekten çok merak ediyorumiyi niyetli yorumunuzu hak eden birisi değil bence konu sahibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?