Bebeğimin cinsiyet partisine gelmeyen kardeşim. Siz olsanız?

İlk olarak ablanızın bebeği olmuyormuş gözüne soka soka alt katında cinsiyet partisi yapmak biraz kırıcı değil mi? Benim arkadaşımın bir rahatsızlığından dolayı çocuğu olmuyor olmayacak. Hamileyken aynı ortama girdiğimizde bebek ve hamilelik hakkında kesinlikle konuşmaz kimseyi konuşturmazdım. Onun bazen bana bakarken neler hissetiğini bilirdim. Kaldı ki bu benim arkadaşım sizin canınız ciğeriniz ablanız. Bence hassas olması gereken biraz sizdiniz ben olsam bende gelmezdim.

Tam okumasam da başka özel durumları da varmış ablanızın. Yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyorum ama biraz ablanıza destek olmanız gerekmez miydi? Tabi ki mutlu olmak hakkınız ama hassas durumda olan birinin gözüne sokarcasına mutlu partiniz çok kırıcı değil mi?

Ayrıca cinsiyet partisi nedir gerçekten ya. Herşey artık fazla gösteriş için değil mi? Kız olsun erkek olsun öğrenin mutlu olun sevdiklerinize duyurun geçin. İlla balonun içindeki pembe ya da mavi konfetiyi mi saçmak gerek etrafa

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Benim eltimlerin çocuğu olmuyor. Hamileliğimi söyleyemedim. Ya üzülürlerse ne yapsam diye düşündüm. Sizin kardeşiniz. Ümitsizliğe kapılması için çok erken ama yerinizde olsam gösterişli bir parti vs düşünmezdim. İlla yapmak isteyen olursa da kimseye duyurmadan sade bir şey yapabilirdiniz. Gidip konuşabilirdiniz. Unutmayın, daha bebek doğmadı.

Kardeşinizin sikintilari varmış bu durumda nasıl gelip sizinle sevinsin eğlensin.daha sizin sormanız lazım sizin aramanız lazım

Kaynananız niye sizin annenizin evinde parti düzenliyor? 7 aydır istemiş ve olmamış sonunda istediği haberi almış kardeşim adına sevinip hiç kırılmazdım. Daha kalp atışını duymadan gebe bile saymıyor doktorlar.

Konu sahibi arkadaş resmen hasta bir kadınla (üstelik kendi öz kardeşi) yarışa girişmiş..şu an ablam kafasına göre ilaçlarını bıraktı, inşallah durumu kötüleşmez ..doktora gitmeyi ilacını kullandırmayı nasıl sağlarım diye konu açacağına neleri kafaya takıyor

İnşallah

Şey dememizi mi bekliyorsunuz acaba?

Kardeşiniz aşırı fesat
Sizi deli gibi kıskanıyor.
Mutluluğunuzda gözü var.
Aşırı ayıp etmiş olmaz olsun öyle kardeş ben olsam yüzüne bakmazdım. Ama siz mükemmel asil harika her yönden kusursuz bir kardeş olduğunuz için bakıyorsunuz helal olsun size.

Bunların arasında mutlaka beğendiklerin olacaktır çünkü ne desek kendini savunuyorsun. Yok o gün hamile olduğunu öğrenmiş miş de yine de gelmemiş miş. Ki bir de silik çıkmış kesin bile değil. Kaldı ki ilk haftalarda kalp atımını duyana kadar doktorlar bile kesin demiyor hamileliğe. İçinde ne yaşadığınız bilemezsiniz. Hoş anlamak için bir çabanız da yok. O yüzden bence siz kendi dünyanızda takılın o kendi dünyasında kimse kimseye ne mutluluğunu yasıtsız ne mutsuzluğunu.

Merhaba Canım,

Bilmiyorum yazdıklarım seni ne kadar etkileyebilir ama umarım okuyanların aklında farklı bir pencere açabilirim. Öncelikle senelerdir ( 6 senedir) çoluk çocuk derken bu siteye girmedim. şans eseri girdiğimde de senin yazını gördüm. Cevaplamak istedim. Ben 3 kardeşime hem annelik hem babalık yaptım. Belki detaylı anlatsam yaşadıklarımı yaşatılanları kaldırabilirmisiın bilmiyorum. Ama her zaman şu 3 kurala göre hareket ederim.
1) Yanlış yapana küsmem direk karşısına çıkarım yaptıklarını her bir zerresine kadar içimde kalmayacak şekilde sölerim. ve onuda dinlerim.
2) Baktım herşeyi söyledim aramız düzelmiyorsa ve görüşmem gerekiyorsa HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPTI. BEN DE BANA YAKIŞANI YAPAYIM mantığında düşünüp eğer o partiye çağırıldıysam giderim. O karşı tarafın utanma duygusunu iliklerine kadar hissediyorsun emin olabilirsin.
3) Öfkemin dinmediği ve karar vermede zorlandığım aşamada ise RASULÜM OLSAYDI NE YAPARDI? sorusunu kendime sorarım. Ozaman tüm kin öfkem kırgınlığım gidiyor. Tabiki RASULUMUN yapacağı gibi kardeşimin ayıbına ayıpla karşılık vermezdim. Vermedimde.

Bu yöntemlerle kimseyle aram bozuk değil yada içim dolu değil. Yada yada yapılanları umursamaz biri oldum resmen :) Umarım yardımcı olabilmişimdir kardeşim. O KENDİNE YAKIŞANI YAPMIŞ. SEN SANA YAKIŞANI YAP

İyi hoş söylüyorsunuz da, konu sahibinin eski konularını derlemiştim geçmiş birkaç sayfa önce. Bi göz atın sonra yorumunuz ne olacak gerçekten çok merak ediyorum iyi niyetli yorumunuzu hak eden birisi değil bence konu sahibi

Bence kardeşinize ayıp ediyorsunuz. 3.5 senedir bu yolda mücadele veriyorum 1 tup bebek negatifim var,ablamin 2 cocugu var biri 10 biri 7 yaşlarında onlar benim canlarım,Benim ablam bana nispet yapar gibi çocuklarını benim yanımda daha çok seviyor. Annelik ne zor, 1 aylık hamileyken bile karnini cikarta cikarta geziyorsun çok mutlu oluyorsun diyordu.ortalıkta bir sohbette şahsıma değil genelleme(benim çocuk için uğraştığımı biliyor , ) oyle ağrıma gidiyorki bu yaptıkları, kendi öz yegenlerimden soğuttu beni suan sende onun gibi olmuşsun,hic hoş değil yaptığın, ister 7 ay ister 7 sene uğraşsın,bebek isteyen,anne olmak isteyen yanında bu tarz yapılan hareketler bana yanlış geliyor..

Yani üzülmesi ona göre normal ama henüz 7 aylık evli ve bu kadar psikolojik olarak çökmesi iyi değil. Sonuçta ne olursa olsun kardeşisiniz. Ben üzülsem de kardeşimin adına sevinir mutlu olurdum şahsen
Hamileymişsiniz. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Dogal yollarla ve kolayca mi hamile kaldiniz bilmiyorum ama 6 yildir deneyip 1 kere bile hamile kalamamis biri olarak soyluyorum ki kardesiniz bile olsa sevinip, mutlu olamiyorsunuz. Her kim aksini soylerse hem kendini hem cevresini kandiriyordur emin olabilirsiniz. Ama evet 7 ay kendini harap etmesi icin cok erken belki baska problemleri de vardir ustuste gelmistir.

Aynı fikirdeyim hatta kardeşim için o partiyi yapmazdım bile ben.

Zamanim olup okumamistim acikcasi ama cevabim soruyu okuyunca ben bana yakisani yaptim yardimci olmaya calistim. Eger hak eden biri degilse kotu amacliysa oda kendine yakisani yapmis

Benim kardesım evlat sahıbı olamıyor ve bunun üzüntüsünü yaşıyorsa ben öyle bir kutlama yapmam net..! Sürekli sürekli dile getirip ciğerlerini daha da yakmam birakın kutlamayı...
Hadi diyelim kardeşim canımın yandıgını anlamıyor,umursamıyor ben yine de onun "partisine" gitmemezlik yapmazdım..Alkışımı yapar evıme gıdınce de aglardım belkı de hüzünlenip...Peki benim gam telimden vurana kardeş dermiydim? Neyse herkesin kendi görüşü...Siz değil arkadasıda olsaydı aynı tutumu sergılerdı buna emin olun...Ama normal sartlarda bırakın kardesı,uzaktan arkadasım olsa her gün gececegi yol üzerinde bir mekan bile tutmam böyle birşey için...Bir şarkıda diyor ya; Canımın acısını bir ben bilirim...İşte öyle...Kardesınıze sımsıkı sarılmak isterdim ..Rabbime onun için dua ediyorum.Allah'ım ona tez zamanda hayırlı,sağlıklı evlatlar nasip etsin..Siz de aynı şekilde sağlıkla kucağınıza alın
Kardeşinize de sarılın ...

hızlıca baktım da, kayınvalideniz partiyi neden annenizin evinde organize etti?
sürpriz olması için mi?
7 ay "çocuğu olmuyor" demek için erken. ama demek ki bu konuşulmuş. buna üzüldüğünü biliyorsunuz.
bana sizin yaptığınız daha sevimsiz geldi açıkçası.
haberim olmasa kayınvalidem böyle bir şey yapsa bu düşüncesizliği için ona tavır alırdım sanırım.
illa yapılmak isteniyorsa eşinizin tarafıyla, sosyal medyada paylaşmadan yapsaydınız.
başka bir sorununuz yoksa kardeşiniz alındığını daha ne kadar gösterebilir ki? eşi de gelmiş üstelik.
kızkardeşiniz o sizin. şimdiden böyle mesafeler koyarsanız zamanla daha da uzaklaşırsınız birbirinizden.
açık ve samimi olun.

aslında onun da böyle yapması yanlış. sonuçta sizin adınıza sevinebilir mutlu olabilir kardeşsiniz sonuçta ama içinde ne yaşadığını tabii bilemeyiz. gerçi evleneli daha 7 ay olmuş. yani pes etmesi için çok erken.

düştün mü sen kıyamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…