Bebeğimizin altını değiştirmek dert oldu…

Bir de öyle bir kodlanmış ki bebeğine bakım veren, ilgilenen, ev işi, yemek falan yapan adamın tamirat tadilat yapamadığını, pazara markete gidemediğini sanıyor. Kendi öküzünü kabullenme çabası herhalde.

Bebek daha iki aylık ve annesi sizsiniz. Hemen eşitlik adalet naraları atmayın, her şeyin zamanı var. Adam babalığa bir alışsın.
Bebeğim 25 günlük. İlk 10-15 gün sezaryen ağrılarımdan eğilip kalkamadığımdan altına dokunmadım. Bebekle tek bağım emzirmek koynumda uyutmak oldu. Annesi kendini toparlamaya çalışırken tüm bakımını babasının yapması eşitlik falan değil babalık göreviydi. 9 ay karnında taşıyan sonra onu güçlükle içinden çıkaran bir anda tüm hormonları tepetaklak olan kişi “anne” bi anneliğe alışsın bence ya. O kadar hazıra alıştırmışsınız ki ailenizdeki erkekleri; babayı,kardeşi,eşi. Bunun normal olduğunu savunuyorsunuz. Eşinden sadece babalık yapmasını bekleyen bir kadına annesi sizsiniz diyebiliyorsunuz. Vah ki ne vah..
Hadi sizden de buna gelsin beğenmedim

böyle şeyler ısrarla kavga dövüşle olmuyor. yapmayan adam yapmaz yani. isteksiz yaptığı işten de hayır gelmez.

Sen yokken diye bir şey yok, kadın yok olamıyor. Kuaföre, spora, alışverişe gidemez. Çünkü kazık kadar herif karısıyla ortak yaptığı bebekten tiksiniyor.

Eşiniz senin çocuğun var sen annesin, oraya buraya gidemezsin dedi mi? Erkeklerin yapacağı işlermiş. Gavur dedikleriniz nasıl yapıyor? Emzirme dışında her şeyi yapıyorlar hatta bebeğin çamaşırlarını bile yıkıyor aklayıp paklıyor babaları. Elalem denen listede baş sırada sizin gibiler var. Kadın güçsüz düşmesin, açık vermesin, aciz görünmesin. Hemen ortaya çıkıveriyorsunuz, görünmez sopayı indirip erine itaat et, kocanın lafını ikiletme, erkekler şunda bunda haklı üzme kocanı diye tünüyorsunuz tepelerine.

Benim kocam bebeğin altını değiştiricem hijyen lazım diye elli tane losyon vs almıştı, arkamdan gizlice kontrol ederdi pişik olmuş mu düzgün bezlemişmiyim diye. Sizin gibi ben bilmem beyim bilir, erim ne derse o kafasındakiler hazmedemiyor ama hem karısına hem çocuğuna önem veren erkekler de var.

Kocanız paylaşımcı ve açık iletişim kuran biri değil tam tersine savunmaya geçen manipülator bencilin teki. Sinirlenmeniz onu haklı duruma getiriyor, ya yıpranıp sinir hastası olacaksınız ya da pes edip bütün sorumluluğu alarak içinize ata ata pasif, mutsuz, neşesiz devam edip gideceksiniz kocanız taviz de vermez değişmez de. İğrenç bir adam.

İlgileniyor derken?
Altına yapsa sizi çağıracak bu ilgilenmek değil ki.
Bir sabah ben biraz daha uyumak istiyorum sen bak çocuğuna dediğinizde kalk altını değiştir önce mi diyor mesela?
Şu yaşadığınız şey normal değil. Size yardım falan da etmiyor. Bayağı takılıyor evde bu adam.
tuvalet temizler mi?
Bulaşık makinesini boşaltır mı?
Akşam yemeğinden sonra mutfağı toplar mı?
Tam olarak nerede görev alıyor ki?

Birey olacak, eşit olacak, geleneksel adı altında kadının sömürülüp, sırtına onlarca yüklenmiş sorumlulukları "hayat arkadaşıyla" paylaşmış olacak. Erkek erillik sizin sandığınız gibi bir şey değil, bebek altı aldı, çocuğuyla ilgilendi sorumluluğunu yerine getirdi diye hiçbir errrkkkeek kadısılaşmaz saçmalamayın. Bu zihniyet değişmeli artık.

İyi de bizim kavga dövüş rekabette olduğumuzu kim söyledi. Çok uyumlu şekilde iş bölümü içerisindeyiz mesela.
Siz bebeğinizi eşinize bırakıp dışarı çıktınız mı? ERKEK eşinize yakışmamış ama.
Burada sorun başka anlamıyor musunuz?
Bu kadının eşi spora gitmesine de hayır diyor çünkü ANNESİN SEN BEBEĞİNİN BAŞINDA OTUR ALTINI BEN DEĞİŞTİREMEM diyor.

esas ilk günler yardım lazım. Sonra zaten kolaylaşıyor her şey eli alışıyor insanın. Lohusalık dönemi zor. Bebekli hayata alışmaya çalışan bir kadın varken ortada aman eşim alışsın diye bir de ona mı sabredecek.

İlk zamanlar eşim değişmedi ama yardım ederdi ıslak mendil, bez getirirdi, ellerini tutardı oyalardı dokunmasın diye genelde de ben değiştim ama o birkaç kere arada değişirdi ve bizi dışarda gezdiyor,oyun oynuyor. Uyku problemi olduğunda sen mi uyutsan acaba dediğimde zaten bi uyutmadığım bi de emzirmediğim kaldı o da olsa tamam dedi ne kadar çok şey yapıyor gibi görüyolar kendilerini . Ve hamileyken yemek yapardı keşke alıştırmasaydım dedi mantık bu yani onlardaki

Eşimde çocukların bezini çok nadir değiştirmiştir. Ama genel olarak ben onu yapmam, bunun yapmam kafasında değildi. Çocuklarla ilgili yaptığı çok şey olmuştur. Alt değiştimeyi sevmiyordu, ben evde yoksam, müsait değilsem çocuğu öylece bekletmezdi ama diğer türlü bendeydi. Burada aranızdaki iletişim ve eşinizin genel tavrım önemli ve zaten orada sorun varmış sizde.

Benim esimde benimkini kontrol ediyor bizde genelde esim degistiriyor altini.ama ben degistirirsemde illaki izliyor goz ucuyla pisik olmasin diye, bol suyla yapmaliymisim bu erkekler, ortasi yok

Agzini yuzunu dagitirdim herhalde ya bana kadin dedigin hayirdan anlayacak dese esim. Ozellikle 2 aylik lohusa halimle bana bunlari dedigini dusunuyorum da kan beynime firlardi.
Ayrica ise giderken sorun yok da spora gidince mi anneliginiz birden ortaya cikiyor.
Ohh ne guzel para gelsin yiyelim ama spora sira gelince sen annesin.
Ayrica yardim diye birsey yok. O evde ikiniz yasiyorsunuz ve o isleri o da yapacak. Cocuga da bakacak, evi de temizleyecek, yemek de yapacak. Yapmiyorsa yol verin gitsin. Bu sekilde hayat gecmez.
Ben sahsen ise basladiktan sonra cok spora halinizin kalacagini dusunmuyorum ama bunu soylemek kocanizin haddine degil. Ise basladiktan sonra da gercekten hayat uzunca bir sure cok yorucu olacak ve sorumluluklari paylasmak zorundasiniz.

Bu arada bez değiştirmeyi de göstermeye ne gerek var ki?

İnsan zaten 2 saatte bir açar,yıkar,kurular,temiz bezi takar. Hepsi de cırt cırt.

%10000
Altı üstü bezin cırt cırtlarını üst üste koyuyorsun, atomu mu parçalıyorsun

Bir diger konu bunu zamanla anlayacaksiniz siz de. Evdeki butun sorumlulugu siz aldiginizda ve esinize ihtiyac kalmadiginda, onun olmadigi zamanlar daha sakin geciyor olacak. Kendinize ve bebeginize yetecek kadar yemek olacak, camasir ayni sekilde, eviniz cok buyuk ihtimalle cok daha temiz ve duzenli olacak.
Bu durumda evinizde bu adami beslemek daha da zor gelmeye baslayacak.
Bir de simdi, ya cocuk hastalancak biresy olacak en azindan bana destek diye dusunuyorsunuz ya, o durumlari da tek basiniza halledebileceginzi gordugunuz an ipleriniz iyice kopacaktir. Ayrica, karsi taraftan bir beklentiniz de kalmayacagi icin sizi sinir ve strese sokacak bir durum da olmayacak.
Yol verin gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…