Bebeğimizin altını değiştirmek dert oldu…

Veya onun bunalmaması durumu normalleştirmez.

Bunu yazmaya gidiyordum. Dün gece bebeğim çok huysuzdu emzirmeye çok kalktım. Sabah işe gitmeden uyanınca almış bezini değiştirmiş, oyun oynamaya başlamış bir de ikimize kahve yapmış. Bunları yaptığı halde hala erkek diye biliyorum erkekliğine bi zeval gelmiyor yani yapınca

Çok yanlış geldi yorumun. Her şeyi yapsın demiyor ki. Sadece bebeğin sorumluluğunu paylaşmak istiyor. Toplumumuzdaki erkeklere bakınca en ufak yaptığı şey bir sürü tebrik alırken kadının ufacık beklentisi ufacık yapmadığı şey bir sürü tepki görüyor. Çocuk sahibi olmaya gelince okey ama sorumluluğunu almam mantığı yanlış geliyor. Senin istediğin zaman değil benim istediğim zaman yaparım demesi zaten ayrıca saçma.

Oğlum 3 yaşına kadar babası değiştirdi altını ama şuan kızımızın değiştirmiyor korkuyorum bişyey olacak diye diyor ıslak mendili alıp alıp bıraktı yapamadı bende hak verdim açıkçası. Belki gerçekten tedirgin oluyodur bilemiyorum. Ama kimi de erkek alt mi değiştirir kafasında olabiliyor cidden

Adam yapamıyor değil ki yapmak istemiyor, zaten öğrenme ile derdi olsa kendisi söylerdi göster bende bi deneyim vs diye. Evde zaten yemek temizlikle işide yokmuş, bebek bakımındada yok ee ne yapcak bu adam? Devrilip yatmak için mi evlenmiş.
Birde yukarda erillik yorumları gördüm şaka gibi gerçekten, siz evde ne yaşıyosunuz hanımlar böyle ya.
Benim eşim emzirme dışında tüm bakımları yaptı, nöbetten geldi bebeğimizi aldı ben uyumaya devam edeyim diye kahvaltı hazırladı beni öyle uyandırdı ki bir iki kez değil aylarca, bu adam aynı zamanda bana eşya taşıtmaz perde tül astırmaz ağırlık gerektircek şeyleri “kadınım” diye yaptırmaz.
Kadınlık/erkeklik başka anne/babalık başka.

her iki cocugumun doğumumda kocam refakatçi idi, hastane de ilk o altını değiştirdi hala da banyoları ıvır zıvırı ondadır,
gece emzirmeye kalktığımda altan kesi dikişi beni zorlardır gece uyandırır alt değiştirtirdim.
bence onu yaparsa ev hakimiyeti elden gidecek, ona iş yükü ekleyeceksin diye korkuyor

Aslında kilit cümleyi söylemişsiniz “ben ilgilenmek istiyorum”, eşinizin kendi bebeğiyle sizin gibi ilgilenmek istememesi normal mi?
Yani ataerkil diyorsunuzda burada ev işlerinden bahsetmiyoruz, çocuk bakımından bahsediyoruz.

bebek iki kişiyle yapılır. bebeğin sorumluluğu yapan 2 kişidedir. bu sorumluluk eşittir. anne de baba da eşit derecede sorumludur. anne şu kadar baba şu kadar sorumlu diye paylaşım olmaz. anne de baba da o bebeğe bakmaz zorunda. zorunda yani ötesi yok. bebeği yaparken iyi de bakarken mi zor?

öylesine sinir oluyorum ki bu zihniyetteki erkeklere. Onları baba yapmak da hata. Babalık onların neyine..

İki kızım var. Eşim kız çocuğunun annesi varken annesi almalı altını derdi hep. Kakasını aldığını hatırlamıyorum. Mecbur kalırsa ben yada başka bir kadın almayacaksa almıştır bikaç kez. Çok saçma ben erkek çocuğum olsa erkektir sen al mı diyecektim. Erkeklerin kaçma yöntemleri işte

E müstehak 3 aydır tsnıdığın adamla evlen koşa koşa doğur ne bekliyordun ki? Ben olsam ne yemek ne temizlik ne ütü ne çamaşır hiçbir şey yapmam oldu hem paranı yesin hem kölesi ol. Beraber yaptınız onun da görevi yapacak benim 2 aylık bebeğim var 1 haftadır gece uyanıp bakmıyorum bile babası bakıyor sen her şeye tmm dersen tepene çıkar o ortamı gerim gerim ger sorun çıkar kavga çıkar asla huzur verme laftan anlamıyor. 1 şans ver güzelce konuş anlamıyorsa o evde asla huzur verme

Maalesef ataerkil bir ailede yetişen erkek buna dönüşüyor tabi istisnalar elbette vardır. Benim eşim de bol kız kardeşli bir evde yetişmiş ilk evlendiğimizde sinir krizi geçirecek gibi oluyordum. Şükür yontuldu çocuk olmadan değiştirebildim.
Birbirinizi pek tanımadan çocuk olmuş sıkıntılar üst üste binmiş. İşe başladığınızda belki sorumluluklarını hatırlar.

Sen haklısın o haksız

Adam kolayını bulmuş işin. Onun iş seçme lüksü var senin yok. Sen çok mu gönüllüsün alt almaya ? Mantık bu o zaman. Erkekler yapmasa da olur diyenleri de anlamıyorum. Kadın çocuğu kendine bağlayıp mı gezsin ? Nefes almaya hakkı yok mu? Bu yapmasın diyenler kendi eşi yapmadığı için normal karşılayanlar. Yok valla yapsın. Tek ayakla koşulmuyor. Yapsa daha konforlu bir hayatları olur. Ama böyle sadece adamın hayatı konforlu

ya çocuğun altını temizleyip dışarı öyle çıksa 2-3 saatlik bir işini rahatça yapabilir

yani adam diğer şeyleri halletse, çocuğu koyup kanguruya/ana kucağına neyse, ev süpürse, yemek yapsa, uyutsa, ek gıdaya geçtiğinde mamasını yapsa verse mesela ya da koysa arabasına marketi pazarı görse gelse, altını almıyorsa da almasın -benim kafam böyle açıkçası.

ama konudaki adam hiç o tınıyı vermiyor, o konuda size katılıyorum.

Korkmuyor mu ki iş üzerine kalsin istemiyor. Bebegi ona birakip biryerlere gidemeyin de istiyor olabilir yani niyeti kotu

Bu adama asla başka çocuk yapmazsın inşallah

Konu alt değiştirmek değil.. baba olmaya hiç hazır değilken pat diye baba oldu.. sorumluluk almak istemiyor.. yaptığı en basit şeyleri bile dile getiriyor halbu kl yapması gereken şeyler zaten.

Sen annesin ve oda artık baba sen nekadar bakıyorsan oda bakıcak. Ama istemiyor.. korku felan değil adam sorumluluk taşıyacak biri değil tek taraflı istekle çocuk yapılmış... kucağınıza büyütmeniz gereken küçük bir insancık verildi geri dönüşü olmadığını anlatıcaksın..

Bu arada şu anne veya kaynana her kimse olaylara karıştırmayın inada bindiriyolar sonra. 3. Şahısları karıştırmayın evliliğinize..

Adam zaten skıntıya strese gelemiyor zaten pat diye baba olmuş. Üstüne gitmeyin daralıyor hatta inadı tutuyor ters tepiyor sorumluluk alacagı varsa da daha da uzaklaşıyor. Çift terapistine gidin en kısa sürede çözmeye çalışın ortada el kadar bebek var sonuçta. Aşırı üzüldüm ya olan olmuş sağlıklı ömrü olsun ama işte bu yüzden planlı bir gebelik önemli. Şakası yok geri dönüşüde..
Rabbim sağlık huzur versin umarım tez vakitte alışır eşin

Bu alt değiştirmede moda oldu anlamıyorum. Etrafta alt değiştirme hikayeleri. Eşim ben varken hiç değiştirmez bende talep etmem. Ama kızım bebekken ben işteyken gayet güzel yapardı. Oğlan da kızı kursa götürünce bebeğe bakıp gene yapar. Yani mecbur kalınca yapıyorlar merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…