• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğin cinsiyeti önceden belirlenir mi?

Bilinsel olarak kadının yapacağı herhangi bir şeyin bebeğin cinsiyetini belirlemesi imkansız bayanlar. X ve Y kromozomu erkekten geliyor, kadında ise sadece X kromozomu vardır. Dişiler XX erkekler XY kromozomlarına sahiptir. Yani adetinizin hangi günde olduğu malesef etkilemez.

Bir kocakarıdan pozisyonun etkili olduğunu duymuştum. Bilimsel olarak bir dayanağı olduğunu zannetmiyorum ancak mantıken düşündüğünde Y kromozomu X kromozomundan çok daha ufaktır. Bu sebeple Y kromozomuna sahip spermler daha hızlıdır. Kadın üstteyken erkek boşaldığında Y kromozomlarına sahip spermlerin, erkek üstteyken boşaldığında ağırlıklarının fazla olmasından dolayı daha çok etkilenen X kromozomuna sahip spermlerin yumurtaya ulaşmasının daha kolay olma ihtimali var. Ama dediğim gibi bilimsel bir dayanağı olduğunu zannetmiyorum, sadece mantıken düşünüldüğünde bu çıkarıma varılabilir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

oncelikle hayirli ve saglikli olmasi şartıyla her annenin bir kizi olur insallah isterim. yumurtlama gunune 2 gun kala iliskiye girmeyi birak. tabi bu durum hamile kalmaya biraz kisitlik getiriyor ama olursa kiz ihtimalini yukseltiyor. Nette baska yontemler de var. beslenme ve pozisyon gibi. Allah gonlune gore verir inşallah

Sağol canım. Söylediklerini dikkate alirim. Allah'tan önce sağlıklı ve hayırlı bir evlat diliyorum. İnşallah hayırlısıyla benimde bir kızım olur. Rabbim isteyen herkese versin.

bu teoriyi ortaya atan bir erkek. ben bayan olarak bilmiyorum onun bunu bilmesi ya da bildiğini düşünmesi beni çok şaşırttı. kadın rahmi belli dönemler x kromozonunu belli dönemler y kromozonunu kabul edermiş. hal böyle olunca cinsiyeti bilerek hareket edermişsin.

Benim
De komşum derdi ki. Eger adetin düzenliyse 12 ve 14 inci gununde iliskiye girersen ( ama 12 sinden once 3-5 gun girmiceksin,bide 13 unde girmiceksin)o zaman tutarsa erkek oluyo der di iki kere dogum yaptı erkek doğurdu. Tabi ben inanmıyorum Rabbim ne yazdıysa o

Bu sitede ve netten okudugum öykülerden sonra benim ilerde tek istegim 1 hamile kalmak ve 2 saglikli bir sekilde bebegimi dünyaya getirmek. Herseyden önce artik günümüzce en zor seyler bunlar. Bende mesela kiz isterim fakat oglan olsa agliyacak yada mutsuz olacak halim yok. Sonuçta dedigim gibi, en önemlisi o bebisin saglikli olmasi.

Protein agirlikli beslenen erkeğin genelde spermleri gizli hareket edermiş gizli hareket eden sperm erkek cinsiyetindenmis, cinsiyet de erkekten gelirmis

Tüp bebek gibi bebek için erkek ve kafinin spermleri alinio erkeğin spermlerinden en gizli hareket eden seçilip bunlar erkek olurmuş, yavaş hareket edense koz, dollendiginde boyle olurmuş çok zenginler falan boyle secebiliyorlar veya ikiz isteyebiliyorlar öyle biliyorum ben.:39:

Bir de sola yatarsan erkek sağa yatarsan kiz yani o is sonrasında hehe..

Bu da rivayet boyutu.

Ama en önemlisi allah saglikli hayirli evlat versin. Kizmis erkekmis farketmez evlat evlattir kiz olsa az mi sevecen ya da çok mu sevecen işte..:22:

Bu da rivayet boyutu.

Ama en önemlisi allah saglikli hayirli evlat versin. Kizmis erkekmis farketmez evlat evlattir kiz olsa az mi sevecen ya da çok mu sevecen işte..:22:

Yok artik! Sevisirken pozisyonun önemi yine mantikli degil ama bir nebze analarim fakat sevistikten sonra hangi tarafa yatman? Insanlar artik cinsiyet için delirmisler yahu! Hele su "elini göbisin üzerine koy ve çoçugun adini muhamed koy" olayi iyice abarti. Sanki insan eli sihir yapabiliyor. :60: :60:

Aslinda böyle seylere gülüp geçeceksin. Dedigin gibi, sonuçta evlat, evlatdir. Artik hormonlardan,.. dolayi bebisler saglikli bile dogmuyor her zaman! Yani birak cinsiyeti!

bilim adamları cinsiyet belirleme üzerinde çalııyrlar ama hep çok pahalı hemde uzun bir iş kromozomlar üzerinde çalışıyorlarmış türkiyede yasak ama kıbrısta falan böyle klinikler var demişti bir jinekolog

Protein agirlikli beslenen erkeğin genelde spermleri gizli hareket edermiş gizli hareket eden sperm erkek cinsiyetindenmis, cinsiyet de erkekten gelirmis

Tüp bebek gibi bebek için erkek ve kafinin spermleri alinio erkeğin spermlerinden en gizli hareket eden seçilip bunlar erkek olurmuş, yavaş hareket edense koz, dollendiginde boyle olurmuş çok zenginler falan boyle secebiliyorlar veya ikiz isteyebiliyorlar öyle biliyorum ben.:39:

yok arkadasim yalannnnnn benim esim hergun gereginden fazla protein yer karbonhidrat yok denecek kadar az ama iki kizimiz var sunuda itiraf edeyim gr yag tutmaz vucudu proteinden sanirsam:27:ikinciside ikiz bebek yurtdisinda hemen hemen araplarin her evinde moda halinde olmus hepsinde var bende merak edip sordum cogunlugu dogal dedi ama enson bir arkadasla muhabbet ederken ozellikle tup bebek yaptiriyorlarmis ikiz olsun diye ve dr erkek isteyene erkek yaptiriyormus cok nadir tutmuyormus bende spiral takririrken sormusdum senin icin daha basit hicbir sorunun yok kesin cogul gebe kalirsin dedi erkek istersende rahatlikla yaparsin dedi ben bilgi amacli sordum benim mis gibi cennet kokulu 2 kizim bir oglum var zaten :16:demekki oluyormus gecenlerde bir tanidigima rast geldim 3 kizi vardi dr erkek istersen yaptiririz demisdi buda korkuyordu deli cesareti geldi gittim dedi simdi oglu var yalniz belirli bir tarih ay falan hikaye benim yine arkadasin iki ogluyla minik kizimin dogum tarihi gunu ayni hatta arkadas bu erkekdir dedigi halde prensesim dogdu :34:

Bizim bir komşunun teorisi de akıllara zarar cinstendi:1:
Eğer ilişkinin olduğu gece erkek erken boşalıyorsa erkek, geç boşalıyorsa kız oluyor demişti, hamileyken sürekli ''oğlum olcak oğlum olcak'' diye ortalıklarda geziniyordu, kızı oldu:1:
İtimat etmeyin böyle şeylere hanımlar:ssz:

evet öyle bir inanış var, kan değişm yılları vs gibi tekniklerde var
ama ilgi alanıma girmiyor

yorumlarda yazan oldu mu bilmiyorum ama çin takvimi diye birşey var. bir arkadaşım söylemişti banada annenin yaşı ve hamile kalınan ay bebğin cinsiyetini belirliyormuş çinliler bunu bile yapmış yaw:)

çin takvimi min takvimi hiçbirşey tutmadı bendeee :1::1::1::1::9::9::9: hepsi kız diyor ama benim oğluşum karnımdaaa :16::16::55::55::49::49:

çin takvimi min takvimi hiçbirşey tutmadı bendeee :1::1::1::1::9::9::9: hepsi kız diyor ama benim oğluşum karnımdaaa :16::16::55::55::49::49:

ben dahil çevremde sorduğum çoğu insanda tuttu tabi inandığımdan değil ama nasıl denk getirmiş çinliler onu anlayamadım. doğduğunuz aydan sonrasını +bir yaş diye bakmak lazımmış tabi %100 tutar diye birşey de yok
sağlıkla alın kucağınıza inşaallah

öncesinde 2 oğlu olan bir akrabam çin takvimine göre yaptı 3. çocuğunu. kız oldu.
tabi raslantıdır değildir bilemem. sonuçta %50 bi şans meselesi.
arkadaşlarında dediği gibi, tamamen başarısız olma şansı yok hiçbir yöntemin:ssz:
evli olmadığımdan konuyla hiç alakam yok, benimki sadece duyum...

Bunun ne önemi var ki?
Tabi insanın içinden bir şey geçer ama bunu saplantı haline dönüştürenlere çok kızıyorum.
Bir kere sağlıklı ve hayırlı olsun bundan güzel mükafat var mı?

Evlat hasretiyle tutuşan insanlar için böyle şeyler o kadar önemsiz ki.

Yumurtlamadan once zaten istesede kiz bile olamaz :)) hic birsey olmuyor cunku..
Kitaplardan okumadim ama aklimda soyle birsey kalmis..
Atiyorum 1-2 gun sonra yumurta catlicak ciftte iliskiye girdi X kromozomlari daha dayanikli ama yavas olduklari icin kadinin rahminde 1-2 gun yasayabiliyorlar.. Ama Y kromozomu tam aksine daha hizli ama daha dayaniksiz..
Bu nedenlede tam catlama gununde iliski olursa Y kromozomu daha cabuk yumurtaya ulastigindan erkek oluyormus.. Diger sekilde iliskiye girildi 1 gun sonra catlama olduysa bu surede Y-ler dayanikliligini yitirip X-ler ulasiyormus:)
Kitaptan okumadim dedigim gibi hocama sormayida hic akil edemedim ama cokta mantik disi gelmiyor acikcasi.

Benim anlatmak istediğimde aynısı, yani yumurta çatlamasından bir kaç gün önce ilişki yaşanırsa X kromozomu Y kromozoma göre daha yavaş ve dayanıklı olduğundan rahim de daha fazla yaşıyormuş, yumurta çatladıktan sonra da kız bebek oluyormuş :) Yoksa bende çoook öncesini kastetmedim, erkek isteyenler yumurta çatlama takibi yaptıkları için, ondan önce ilişki yaşamaktan kaçınırlar bunu kastedip öncesi dedim.. :31:

Ben takıntı haline getirmeye, bu denli planlamalara karşıyım, yoksa herşeyin bir mantıklı açıklaması vardır elbet, ama bu denli takıntı haline getirip yöntemler deneyim bir de şöyle yaptım oğlum oldu diyenler sanki Allahla pazarlığa oturmuş gibi geliyor. Yani o güne denk getirmese oğlu olmayacak? O zaman ilahi gücü yok saymış oluyoruz, yani bana göre sadece bir olasılıktır bu, benim 8 teyzem var, hayırlısı değil de hiç yumurta çatlama anını tutturamamış demek ki benim anaannem kızları olmuş :)

Arkadaşımın 6 amcası var hiç halası yok, hep çatlama zamanına denk gelmiş demek ki..:37:

Yaradan neylerse güzel eyler, en önemlisi sağlıklı ve hayırlısı.. :16:

Son düzenleme:

Bu da rivayet boyutu.

Yuzu koyun da yatarsak ikiz oluyomus :))))) hehe

Back
X