• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğine/çocuğuna Annesi Kayınvalidesi bakanlar bir sorum var?

akkuseli

Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
42
1
6
İstanbul
selamlar KK nın güzel bayanları. benim merak ettiğim bir konu var.
bebeğine annesi kayınvalidesi bakanlar para ödüyorlar mı? ödeyenler kaç lira veriyor?

bence para teklif edilmesi veya para istenmesi çok garip... torun sonuçta elalemin bebeği değil .... ancak sonuçta onlar da bebeğe emek veriyorlar ..bu yüzden para yerine ara sıra küçük hediyeler alınması , erzak alınması veya ne bileyim anne veya kayınvalidenin ihtiyacı olan bir şeyin alınması daha iyi olur diye düşünüyorum...

selamlar KK nın güzel bayanları. benim merak ettiğim bir konu var.
bebeğine annesi kayınvalidesi bakanlar para ödüyorlar mı? ödeyenler kaç lira veriyor?
.

soruyu sordum ama kendi cevabımı yazmamışım.
benim öyle maaş gibi verdiğim bir şey yok. ara ara harçlık gibi veririm birşeyler( canım annem çocuğuma bakmasa da veririm gerçi)
ama çevremde duyuyorum annem 400 liraya bakıyor 600-700 e bakıyor diyen çok insan duydum.
merak ettim.

bence para teklif edilmesi veya para istenmesi çok garip... torun sonuçta elalemin bebeği değil .... ancak sonuçta onlar da bebeğe emek veriyorlar ..bu yüzden para yerine ara sıra küçük hediyeler alınması , erzak alınması veya ne bileyim anne veya kayınvalidenin ihtiyacı olan bir şeyin alınması daha iyi olur diye düşünüyorum...

bana da öyle geliyor ama isteyen çok insan var

toruna parayla bakmak :26: bana çok ilginç geliyor.. ya da hep küçük yerlerde yaşadığımdan böyle şeyi ne gördüm ne de duydum :50: dediğim gibi sonuçta emek veriliyor ve bu emeğin karşılığı olmalı ama bu şekilde garip hem de çok garip ...

parayla bakacaklarsa ben gıder krese verırım net
yardımları olsun dıye bakıyorlar
benım annem oyle

elıne uc bes kurus versemde onu kesınlıkle oglumun kumbarasına atıyor

Alinan maas yuksekse ve anneninde ihtiyaci varsa yardimlasma amacli duzenli vermek en guzeli ama aldigiin ancak kendine yetiyosa aarada bir hediye yeterli gibi.

İlginç, toruna parayla bakmak... :) Ama eve aylık ihtiyaçları alır bırakırsınız anlarım, haftalık harçlık niyetine anne bu sende bulunsun lazım olur denilerek verilenleri garipsemem olması gereklidir, ancak bunu maaşa bağlamak bana tuhaf geldi :)

ben olsam para vermem haa sürekli hediye alır ihtiyacı bişi varsa alırım ama aile sonuçta para vermek ayıp değilr bana

eğer annem yada kv bebeğime baktığı için benden para isterse de bi kadın tutar parayı ona veririm

en azından lafım geçer hükm üm parama geçerrr

Benim cocuklarima da kvdem ve kpderim bakiyor.
Ne para istemesi, ustune pazara gider her seyimizi alirlar,
evde tup biter degistirirler
Yag biter gider alirlar vs vs ...
Hem de eve her gun para biraktigimiz halde , o paranin kurusuna dokunmazlar ...

Esim cogu zaman babasina verir arabana benzin alirsin baba her gun gelip gidiyorsunuz der.
Ben de kvdeme hediyeler alirim.

Tum bunlara ragmen yagmurlu bir gunde arabalari yolda kalmis,
Ise gitmek uzereyiz kvdem geldi sirilsiklam.
Kpderim arabanin yaninda kalmis kvdem de yuruyerek gelmis.
Biraz birikmis paramiz vardi onunla kendi arabamizi degistirmeyi dusunuyorduk.
O gun karar degistirdik o parayla onlara yeni araba aldik.
Aradan 2 ay gecmeden o para bize kat kat dondu ve kendi arabamizi da yeniledik. Iyilik karsiliksiz kalmiyor ...

Benim kızıma kayınvalidem bakıyor.Kendi annemler şehir dışında.Herhangi bir ucret vermiyorum ki bana saçma geliyor para ödeme mevzusu.Yalnız arada kucuk hediyeler alıyorum(Hani konusurken surda sunu beğendim der yaarada begendiklerini ben alıyorum.Arada temizliğine ,işlerine yardım ediyorum.Ama kızım şu iş yapılacak sen yap da dememiştir daha.Aksine ben soylerim anne ben yaparım sen yapma diye.Evimde pasta,börek,çörek tarzı birşeyler yaptıysam mutlaka onlara götürürüm.(Kayınpederim böyle şeyleri çok sever:))Diğer arkadaşların dediği gibi arada yiyecek ev ihtiyaçlarını biz alırız.İhtiyaçları yok ama ben kendii bi nevi borçlu hissediyorum onlara karşı.İnsan kendi torununa para ile bakmaz bence.Ama arada bazı art niyetli kişiler olabiliyor.Annem ilk kızıma bakacağı zaman bi akrabaları geldi.Adam art niyetli hemen dedi eee aylık ne kadar para alacaksınız diye.Annem insan kendi torununa para ile mi bakar(ki bu adam kendi torununa para karşılığı bakıyor.)Asıl biz onlara para vermeliyiz her gün kızmızı bize bırakıp sevdiriyorlar diye dedi.:) Tabi adam dumur:)

Benim annem de o kadar bağ bahçe işinin yanında haftanın 3 günü ablamın oğluna, 4 günü de abimin kızına bakar. yaz tatilinde ben de bakarım. annem asla para almaz ben de almam. para teklif etmezler çünkü teklif edilmesi dahi ayıptır bizde. sadece ablam ve yengem, yiyecek içecek, hediye falan alır onu bile istemez, annem. kızar,paranızı çar çur etmeyin biriktirin der.

Bana da saçma geldi toruna para ile bakmak .
Ben yeğenime bakıyorum hafta içi hiçbir beklentimde yok sevdiğimde yanıma kar kalıyor pıtırcığımı .

ilk bir yıl kızıma kayinvalide bakmıştı. kendisi bişey demedi ama komşuları -arada güya şaka mahiyetinde- bu kadına maaş baglaman lazım senin falan dediler. bende maaşla baktircak olsam okula yakın biyerden birini ayarlar baktirirdim dedim babaanne çok bozulmuştu buna:) sonrasında da annem baktı 5 yil. ona da para falan vermedim

aslında ben bu soruya gülümsedim. gerçekten en azından para teklif etmek hoş olmasa da, o evdeki gider için bir takım maddi destek yapılmalı gibi geliyor bana. ya da bir şekilde emeğine karşı kayıtsız kalmamak adına hediyeler ya da jestler gerekli. çünkü bazı hanımlar öyle rahat ki kayınvalide var diye çocuk yapıp işine gücüne devam ediyor. ben bunu pek hoş karşılamıyorum.

Esim cogu zaman babasina verir arabana benzin alirsin baba her gun gelip gidiyorsunuz der.

Aradan 2 ay gecmeden o para bize kat kat dondu ve kendi arabamizi da yeniledik. Iyilik karsiliksiz kalmiyor ...

iki taraf arasında da iyi niyet olduğu için Allah hepinizin yüzüne gülmüş ne güzel :)
çok beğendim davranışlarınızı.alıntılamadan geçemedim.

anne babanın para talep etmesi bana garip geldi.hiç de karşılaşmadım bugüne kada.ama ihtiyacı olan bir şeyi almak,eve arada erzak götürmek ya da bir pazar parası vermek gönüllerini daha hoş eder kanımca.

.

soruyu sordum ama kendi cevabımı yazmamışım.
benim öyle maaş gibi verdiğim bir şey yok. ara ara harçlık gibi veririm birşeyler( canım annem çocuğuma bakmasa da veririm gerçi)
ama çevremde duyuyorum annem 400 liraya bakıyor 600-700 e bakıyor diyen çok insan duydum.
merak ettim.

Aileye yardımı destekliyorum ama bu bana çok çirkin geldi. Öyle bile olsa böyle bir cümle kurulmamalı bence. Bir yaşıma daha girdim.

Konudan sapmaları sevmiyorum ama o kadar tatlısınız ki bi seferlik ben de yapmak istedim.

merhabalar,
kızıma kayınvalidem bakıyor ama aynı zamanda altlı üstlü oturuyoruz ben öyle maaş olarak bişiler vermiyorum. açıkcası beraber yaşadığımızda eşim evin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. ben sadece arada anneme haçlık amacıyla küçük miktarlarda para veriyorum.

Back
X