Oranje bende eltimden şüpheleniyorum.2 ay oldu daha bana baş sağlığı dilemedi.40 gün İstanbuldaydım.Kayınvalideme bile gelmedi.Kızı var.Ne aradı ne sordu.Doğumdan birkaç gün sonra kayınvalidem artık şaşkınlıktan mı bilmiyorum.Tuhaf bir telefon açtı bana.Ben çok şükür napalım bu da Allah'tan geldi ama elde değil üzülüyorum işte dedikçe aman kızım bu söylediklerin isyana girer tövbe de deyip durdu anlam veremedim.Sonra da sen bak acınla şimdi başkalarının bebeklerine beddua edersin.Arkadaşım kocasını kaybedince herkesin kocası ölsün demişti.Sende öyle yapma o bebeklerin ne suçu var yazık onlara kötü gözle bakma deyip durdu anormal bir ısrarla.Olur mu öyle şey ancak dua ederim onlara Allah birşey vrmesin.Kimseye bu acıyı yaşatmasın dedikçe de.Hep aynı şeyleri tekrar edip durdu.Anlam verememiştim.Bu iki kafadar eltim ve kayınvalidem acaba benim nazarımın değeceğini falan mı düşündü anlamadım.Yoksa her gittiğimizde en azından bir kere görüşürüz.Hele ki böyle bir durumda insan aramaz sormaz mı?Yürüme mesafesindeyken 4o küsur gün fırsatları olmamış amcasının ve yengesinin.Kadın da ev hanımı bu arada.Eşi de 7 de eve geliyormuş da anca yemek falan derken kızlarının uyku saati geliyormuş.Ben çocuğumu kaybetmişim insan 5 dk gelir.İşin ilginci ben kayınvalidemden başka bir evde kalmaya gittiğim zamanlarda onlara gelip gidiyor.Ben oradayken aile ve arkadaşlarıyla gezdikleri yerlerde resimler çektirip facebook ta paylaşıyorlar.Şimdi sizce iyi mi düşünmeliyim.Ne ayıp birşey.
Canım öyle boş insanları hayatından çıkar. Hangi melek annesi bir başkasının yavrusunu kıskanır ki.Değmez öyle insanlarla dostluğa.Malesef ki çok tuhaf bi dünyanın tuhaf insanlarıyla karşılaşıyoruz..bu acı çok farklı canım bence, sadece anne baba durumun farkında herkes ya boşver der,yada dediğin gibi kıskanırda nazara değdirmesin düşüncesiyle bi kenara geçmiş durumda..bizde ilk haberi aldığımızda arkadaşlara gittik kütahyaya hatta o acımızla onların yanında olalım diye dostlarımız diye.ama kaç defa eskişehire geldiler uğramadılar eşi de benle aynı zamanda hamileydi..aramadılar bile beni belki eşimi aramıştır eşi ama önemli olan tam anlamıyla destek...
başka kayıplar gibi değil bu ,,kimse üzülmesin diye susuyoruz yada sessizce gizlice ağlıyoruz,teselli diye üzücü şeyler duymamak için içimize atıyoruz paylaşamıyoruz, iyiyim ddiğimizde tuhaf bakışlar kötüyüm dediğimizde aman boşver gibi cümleler falan vsvsvs....ve bu yüzden kapalı bir ruh haliyle tıkanıp kalıyoruz kendi dünyamıza...ben isyan etmiyorum .rabbime şükrediyorum daha kötüsüde olabilirdi.kimseyide kısakanmıyorum aksine seviniyorum ve dua ediyorum rabbim yaşayanlara sabır versin ve yüzümüzü güldürsün inşalah.tüm anneleri ve bebekleerini korusun..kimseye yaşatmasın.....
Oranje bende eltimden şüpheleniyorum.2 ay oldu daha bana baş sağlığı dilemedi.40 gün İstanbuldaydım.Kayınvalideme bile gelmedi.Kızı var.Ne aradı ne sordu.Doğumdan birkaç gün sonra kayınvalidem artık şaşkınlıktan mı bilmiyorum.Tuhaf bir telefon açtı bana.Ben çok şükür napalım bu da Allah'tan geldi ama elde değil üzülüyorum işte dedikçe aman kızım bu söylediklerin isyana girer tövbe de deyip durdu anlam veremedim.Sonra da sen bak acınla şimdi başkalarının bebeklerine beddua edersin.Arkadaşım kocasını kaybedince herkesin kocası ölsün demişti.Sende öyle yapma o bebeklerin ne suçu var yazık onlara kötü gözle bakma deyip durdu anormal bir ısrarla.Olur mu öyle şey ancak dua ederim onlara Allah birşey vrmesin.Kimseye bu acıyı yaşatmasın dedikçe de.Hep aynı şeyleri tekrar edip durdu.Anlam verememiştim.Bu iki kafadar eltim ve kayınvalidem acaba benim nazarımın değeceğini falan mı düşündü anlamadım.Yoksa her gittiğimizde en azından bir kere görüşürüz.Hele ki böyle bir durumda insan aramaz sormaz mı?Yürüme mesafesindeyken 4o küsur gün fırsatları olmamış amcasının ve yengesinin.Kadın da ev hanımı bu arada.Eşi de 7 de eve geliyormuş da anca yemek falan derken kızlarının uyku saati geliyormuş.Ben çocuğumu kaybetmişim insan 5 dk gelir.İşin ilginci ben kayınvalidemden başka bir evde kalmaya gittiğim zamanlarda onlara gelip gidiyor.Ben oradayken aile ve arkadaşlarıyla gezdikleri yerlerde resimler çektirip facebook ta paylaşıyorlar.Şimdi sizce iyi mi düşünmeliyim.Ne ayıp birşey.
Merhaba Melek anneleri. Allah yardımcınız olsun. Bende sizin gibi melek annesiyim. Geçen sene ikizlerim erken doğumla beni bıratı. Size azıcıkta olsa moral vermek istedim. Ağlamaktan bahsetmişsiniz. Ağlayabildiğiniz kadar ağlayın.Şimdi meleklerimin kardeşine hamileyim ben hala meleklerim için ağlıyorum. Kimsenin dediğini önemsemeyin. Bırakın duygularınızı. Sizler melek annesisiniz sizi anlayacak ancak bizleriz. Dışardakiler sadece öyle boş boş konuşmaktan başka birşey yapmazlar.
Canım öyle boş insanları hayatından çıkar. Hangi melek annesi bir başkasının yavrusunu kıskanır ki.Değmez öyle insanlarla dostluğa.
Ne yazık ki hep böyle kara cahil insanlar böyle zamanlarda insanın acısının en taze olduğu zamanda çıkarlar karşısına. Birde böyle aileden oldu mu sinir oluyorum. Konuştuklarının nereye gittiğini, nasıl incilttiğini hiç ama hiç anlamıyorlar. Destek olcaklarına birde kalkıp acısı olan bir anneye hiçde hoş olmayan ithamlar.Sap döner keser döner bir gün hesap döner de ALLAH a havale et.Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Malesef ki çok tuhaf bi dünyanın tuhaf insanlarıyla karşılaşıyoruz..bu acı çok farklı canım bence, sadece anne baba durumun farkında herkes ya boşver der,yada dediğin gibi kıskanırda nazara değdirmesin düşüncesiyle bi kenara geçmiş durumda..bizde ilk haberi aldığımızda arkadaşlara gittik kütahyaya hatta o acımızla onların yanında olalım diye dostlarımız diye.ama kaç defa eskişehire geldiler uğramadılar eşi de benle aynı zamanda hamileydi..aramadılar bile beni belki eşimi aramıştır eşi ama önemli olan tam anlamıyla destek...
başka kayıplar gibi değil bu ,,kimse üzülmesin diye susuyoruz yada sessizce gizlice ağlıyoruz,teselli diye üzücü şeyler duymamak için içimize atıyoruz paylaşamıyoruz, iyiyim ddiğimizde tuhaf bakışlar kötüyüm dediğimizde aman boşver gibi cümleler falan vsvsvs....ve bu yüzden kapalı bir ruh haliyle tıkanıp kalıyoruz kendi dünyamıza...ben isyan etmiyorum .rabbime şükrediyorum daha kötüsüde olabilirdi.kimseyide kısakanmıyorum aksine seviniyorum ve dua ediyorum rabbim yaşayanlara sabır versin ve yüzümüzü güldürsün inşalah.tüm anneleri ve bebekleerini korusun..kimseye yaşatmasın.....
Aminn...Yaşadıklarının benzerini ben de yaşamıştım. O zaman kendi kendime bak kimsenin umurunda bile değil. Herkes işinde gücünde,eğlencesinde dedim. Herkes ardını söylemeden boşboğazlık yapıp durur.Sorsan onlar da çok üzülmüştür. Ama söyleyeceklerinden arda kalmazlar. Bundan sonra sende ona göre davran. Sen üzülceğine onlar üzülsün.aynen canım çıkardım bende sildim beynimden.zaten değer veren de vermeyende belli ediyo iyi günde herkes laylaylom kötü günde olanlar gerçek yerini hak ediyo zaten...benim 4.ayımdan itibaren kayın validem gelmişti 1 ay kaldı yapmadığını bırakmadı gözleri önünde hamile halimle ağlar dururdum önemsemezdi.en sonunda herşeyi kattı gitti.ertesi gün doktora gittik kötü haberi alınca yıkılan ben oldum..kimsenin yüzünden olmuş diye düşünmüyorum allahın takdiri.ama hamile halimle yapmadığını bırakmadı birde üstüne torunum deyip duruyordu ama kaybedince birkez bile arayıp sormadı neden kaybettiğimiz torunu değilmiydi.ateş düştüğü yeri yakıyo ve ağlarsa anam ağlar sözü çok eskidendi artık birtek insan kendi yanıyo kendi sönüyo ...kendi açımdan söylüyorum ki kimsenin umurunda değilim yapa yalnızım..sığındığım allahım korusun bizi, hep iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah...
Aminn...Yaşadıklarının benzerini ben de yaşamıştım. O zaman kendi kendime bak kimsenin umurunda bile değil. Herkes işinde gücünde,eğlencesinde dedim. Herkes ardını söylemeden boşboğazlık yapıp durur.Sorsan onlar da çok üzülmüştür. Ama söyleyeceklerinden arda kalmazlar. Bundan sonra sende ona göre davran. Sen üzülceğine onlar üzülsün.
Esmeray hadi geçmiş olsun canım.Sonu güzel olsun da bir ay bekle nolucak.
Yaptığın ebrularda bize sergi yap bari bu arada.İyi olmuş terapi gibi olur sana da.
ukomut Allahın izniyle hamile kaldığımda bnm gibi melek annelerine hediyelerim olacak
sana ceynoxa lifoa orange a hanifeye
lifos sen nasılsın toparlanabildinmi
ya bence yaşadıkların oldukça zor ama sen melek gibi birisin çünki ben daha tanımadan kayınvalidene sinir oldum resmen ya senin yanında olcakken niye beddua edesinki başka annelerde mi aynı acıyı çeksin istersin bence sende ilerde ona göre davran bu kadına
ahh lifos ahh ağlattın beni yine
bu arad kızlar ben enfeksiyon tedavisi görüyordum ya çok şükür tedavim başarılı gecmiş fakat dr 1 ay daha bekle ne yaplaım geç olsun güç olmasın ben artık evde durmamaya calışıyorum kafa dağıtmak için arkadaşlara gidiyorum ebru kursuna filan yazıldım sizede taviye ederim
Lifos spersin arkadaşım.Valla aslında çok pis olacak ama ben Zeynebimin gebelik testlerini bile saklıyorum.Dur onları da strechleyip baş ucuma koyayım.Tıp biraz ilerlese belki kızımın DNA sı bile vardır içinde.Bugün isminin yazılı olduğu bir bileklik yaptırdım kendime hep takayım kimseye unutturmayayım diye.Az değilim ben de ya.
ukomut Allahın izniyle hamile kaldığımda bnm gibi melek annelerine hediyelerim olacak
sana ceynoxa lifoa orange a hanifeye
lifos sen nasılsın toparlanabildinmi
lifos+ zirefgend kardelenbhr
meraba kızlar nasılsınız....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?