bebeğini kaybedenler 2011

iyi akşamlar..kendine iyi bak...

oranje geçmiş olsun arkadaşım.
Yeşim canım ben de kendini çok suçlayanlardan biri olarak biz kendimize acı çektirmeye bayılıyoruz herhalde diyorum.Her yeni gün yeni birşeyler buluyorum kendimi suçlamak için.Ne senaryolar yazıyorum.Yani arayınca mutlaka buluyorsun.Spirale dokundurmasaydın sonra birşey olsaydı bu seferde keşke çıkarttırsaydım diye kahrolacaktın.Hep bir sebep var yani kendimizi üzmek için.Dr bana zaten acın büyük.Kendini suçlamayı bırak.Daha fazla acı çektiriyorsun kendine bunu yapma.Böyle birşey yaşayacağını bilsen elinden ne gelirse yapar mıydın yapmaz mıydın kaybetmemek için? diye sor kendine.Eğer cevabın yapmazdım ise o zaman istediğin kadar suçla.dedi.
Diğer drum Ben kurşunlanmış ölü olarak getirilen annenin karnından bebeği canlı sağlıklı alıyorum.Hiçbir sorun olmuyor.Cenabı Allah yaşamasını istiyorsa sen ne yaparsan yap yaşar.dedi.Allah'ım bunun böyle olmasını istemiş canım.Bu bize büyük bir mükafat aslında.Bu hayatta çektiğin her çilenin mutlaka ki karşılığı verilecek.Rabbimin vaadi var.Çok şükür Allah'a.

sağol tatlım ama hala atamadım üzerimden..
çok haklısn elden bişi gelmiyo aynı şeyleri benim doktorumda söylemişti..karmakarışık duygular işteee...:78:

Gül yüzlüme
Can kızım ne güzel başlamıştı her şey seninle. Büyük bir sürpriz yapmıştın babana, bana ve abine. Seni en çok abin sevmişti belki de benden bile çok. Öyle istemişti ki seninle bir ömür paylaşmayı…
2011
Haziran 2010…
Yazın başında almıştık senin geliş haberini. İnanamadık. Gerçek miydin? Nasıl olabilirdi? Bir daha çocuğum olmayacak derken sürpriz bir şekilde girmiştin hayatımıza. Çok yalvarmıştım biliyor musun Allah’a seni bana versin diye. Dualarım kabul olmuştu. Hem de tam gönlümden geçtiği şekilde.Ve tam zamanında.Ne büyük bir sevinçti.Belki de o yüzden acımın bu kadar büyük olmasına kızamıyorum.Öyle çok sevindirdin ve mutlu ettin ki beni şu kısacık ömründe.Rabbime ‘NEDEN?’ diye soramıyorum.Ya olmasaydın annem?Ya hiç olmasaydın?
Seni öğrendiğinden itibaren baban bana çok iyi baktı annem. Bazen seni kıskandım bile ‘kızın kıymetli tabi’ diye takıldım.O da hiç inkar etmedi.Ama ona kızmadım öyleydin çünkü.Sen her şeydin.Abin de beni hiç üzmedi annem.Biliyordum beni çok seviyordu ama her şey senin içindi.Ne güzel ailemiz büyüyor artık büyük bir aile olacağız derdi.
Biraz üzecek gibi olsa beni Arthur’un kardeşi D.W. gibi olur kardeşin görürsün derdim o Rozi gibi olacak derdi.Artık o çizgi filmleri de seyretmiyorum annem . Ne vardı gidecek annem.Çok mu güzel oralar?
Sen benim birtanemsin derdim abine hemen beni düzeltirdi.Zeyneb de var diye.Yoksun ama annem…
Sana böcekler kesti beşiğini süslemek için.Tuhaf karşılama.En değerli şeyleridir abinin onlar.Çikolatalarını sana sakladı.’Kardeşimin onlar.’derdi.Sana o bakacaktı annem.Her gün seni sever öperdi.Az biraz tekmelesen ’Zeynebim bana kemiğini batırıyor’ derdi.Hissettin mi onun seni ne kadar çok sevdiğini?Sen de sevdin mi onu annem?
Son günlerde dayanamaz olmuştu.’Yeter artık bak karlar bile yağdı.Gidelim hastaneye karnını yavaşça kessin doktorlar hiç acıtmadan.Çıkartsınlar kardeşimi.Diksinler tekrar.Ben senin yanında olurum.Elini tutar güç veririm.Sen merak etme annecim.’derdi hep.Akşam eve gelir ‘bebeğim geldi mi?’ diye sorardı seni.Bebeğim derdi sana.Ne hayaller kurdu annem seninle.Hayallerimizi de alıp gittin gül yüzlüm.
9 ay seninle hep güllük gülistanlık geçmedi tabi.Hergün midem bulandı.Hiç dinmedi annem ama sana kavuşacaktım ya hepsi güzeldi.Dua ederdim Allah’ım bir günüm rahat geçsin çok zorlanıyorum diye.Bilsem eder miydim annem?Ömrümün sonuna kadar çekerdim.Şimdi artık midem bulanmıyor yanmıyor çifter çifter kilo da almıyorum.Hayat öyle tatsız ki sensiz annem….Herkes sabret geçecek diyor geçmiyor annem.Sadece yaşıyorum ,yemek yiyorum, uyuyorum ya geçecek zannediyorlar.Hiçbirşey geçmiyor.Nasılsın annem?Üşüyor musun?Bedenin üşüyor mudur o soğuk toprağın altında?Üzerine karlar yağdı annem.Uyuyamadım sıcak yatağımda.Aklım sende.O gül yüzünde…Hissettin mi ne kadar üzüldüğümü annem.Üzüldün mü benim için?Üzülme gül yüzlüm.Sen üzülme ben iyiyim.Baban var .Abin var.Seni çok sevenlerin yanındayım.Sen orda yalnız mısın annem?
Hastaneden sensiz eve geldiğimizde bana kuvvet oldu abin.Anlamış tabi’Annem Zeynebimizi getirmeyecek galiba eve artık.’demiş.Başlarda kabul etmek istemedi sensizliği.Hep seni istedi.Allah’a dualar etti seni geri yollaması için.Senin kıyafetlerin saç bantların vardı ya yanımdan ayırmadım onları bulmuş yastğımın altında. Onlarla oynadı Zeynebimin diye.Yokluğuna alışamadı benim gibi baban gibi bana sordu hep’Zeynebimiz nerde anne?’Anlatmaya çalıştım ‘Zeyneb çok hastaydı annem.Bu dünyada çok acı çekecekti Allah onu acı çekmesin diye yanına aldı.Şimdi orada’ dedim.Diyemedim annem göz göre göre her şey yolundayken seni kaybettiğimizi.’Bizi orada bekleyeceğini ve o gün geldiğinde kavuşacağımızı anlattım.’yani öldü mü’ dedi.Ben bittim annem.Boğazıma düğümlendi kelimeler.Sen ölmüşmüydün?.Benim gül yüzlüm yokmuydu yani?Hiç yaşamamış mıydı?Yakıştıramadım sana ölümü gül yüzlüm.Oysa beraber kutlamıştık son gecemizde abinin doğumgününü.Biz gülerken sen ölüyor muydun annem?Anlayamadım gül yüzlüm anlayamadım beni affet.Bilemedim annem senin sıkıntını bilemedim bilemedim.Bütün bunların bir rüya olduğunu sandım ilk zamanlar.Hep sordum babana ‘Tolga gerçek mi?’ diye.Gerçekti annem öyle acı bir gerçekti ki hem de.Hiç ölü birini görmemiştim senden önce.Çekinirdim de.Ölüler ne kadar güzelmiş annem.Seninle uzun uzun vedalaşabilmeyi isterdim.Senin o güzel saçlarını sevebildim bir tek.’Yavrum’ dedim ve sustum.Konuşamadım annem sana seni çok sevdiğimi sensizliğin çok acı olduğunu anlatmak isterdim oysa.Babanda çok kötüymüş annem.Seni çok istemişti.İlk baban gördü seni.Dayanamamış senin odana bir o girebilmiş ağlamış.Defalarca yanına gelmiş seni sevmiş hissettin mi annem?Seni çok sevdiğimizi anladın mı gül yüzlüm?Sensizliğe dayanmanın zorluğunu?...Eve gelmek istedim hemen.Kalamadım o hastanede.Sende geldin sonra baban getirdi seni.Yanına gelmeyi çok istedim gelemedim annem seni götürmeleri gerekiyordu.Mezarına 3. Gün gelebildim.Kırıldın mı annem bana.Oturdum mezarında sevdim toprağını sen diye.Hasret giderdim gül yüzlümle.Ne yapalım annem böyle hasret gidereceğiz.Dayanacağız…Senden sonra çok okudum.Beni orada bekleyecekmişsin sonsuza dek hasret giderecekmişiz,annem olmadan cennete girmem diye ağlayacakmışsın…o gün için sabredeceğim.Rabbim verdi O aldı diyeceğim hep şükredeceğim…İnşallah sana orada kavuşacağım gül kızım benim.Bekle olur mu annecim?
Biliyor musun annecim o minicik halinle bana hayatımın en büyük dersini verdin.Başıma şer gibi gözüken bir şey geldiğinde çok geç şükrederdim ve hep bundan sonra kötü bir olay olursa önce şükredeceğim derdim gençliğimden beri.Ve ilk defa hayatımın en büyük acısında şükrettim.Garip bir huzurla sabrettim.Ben ki en ufak şeyleri takardım.Allah’ım senden razı olsun gül yüzlüm.
Seni seviyorum güzel kızım ,cennet kokulum.
ANNEN

Kilo vermek isteyen arkadaşlar ben birşey keşfettim inanamayacaksınız.Başka bir forumda paylaştım size de kopyalıyorum.Hadi hayırlı olsun inşallah.Bebişleriniz gelmeden tığ gibi olun.
1.Asla diyet yapmayın.Sevdiğiniz yiyeceklerden mahrum olmak sizi sıkıntıya sokacaktır;mutsuz olacaksınız ve bir müddet sonra diyeti bırakıp yemeye başlayacaksınız.Daha fazla kilo alacaksınız belki de.Asla diyet yok.Unutmayın.
2.Asla vazgeçmeyeceksiniz.Dediklerimi defalarca okuyun.Hatta ezberleyin.Ve hayatınızı buna göre değiştirin.Tamamen yaşamınızı buna göre ayarlayın.Her sabah kalkınca ve gün içinde tartılın.Aynı saatlerde olsun(mesela sabah saat 8-9 öğleden sonra 2-3 gibi). İki tartınız arasında 1 kilo kadar fark olacaktır.Paniklemeyin.Kilo vermeye başlayacaksınız.Bir müddet sonra duracak. Siz de muhtemelen ne yapayım ben bu kadar veriyorum işte durdu. Benim metabolizmam böyle çalışıyor demek ki diyeceksiniz. İşte bu dediğinizde sabredin.Sanki patır patır o kiloları veriyormuş gibi kendinizden emin devam edin yola.Sonra bakın tekrar hızlı hızlı düştüğnü göreceksiniz.Sonra tekrar duracak ama siz yola devam edeceksiniz.Asla vazgeçmek yok unutmayın.
3.Beyninizi kandıracaksınız.Sürekli ben zayıfım ve zayıf olacağım diye.Ve buna kendinizi inandıracaksınız.
4.Çok kalorili bir şeyi yemeyi canınız istediğinde amacınızı düşünün.Seni yersem 5 dakika bir haz alacağım.Sonra çok pişman olacağım yıllarca vücudumda senden olan kiloları taşıyacağım.İstediğim giysileri giyemeyeceğim aynada kendimi beğenmeyeceğim.5 dk sonra bitmiş olacaksın.Ve ben hala sana doymamış olacağım.5 dakika için değer mi deyin kendinize.Ve bırakın.Ama çok istediyseniz mutlaka küçük bir ısırık alın.Keyfini çıkara çıkara ağzınızda çiğneyin.Uzun süre çiğnerseniz diliniz hep o tadı alacak.Koca bir lokma yemiş kadar olacaksınız.Unutmayın 5dk için değer mi yıllarca üzülmeye.
5.Gelecek bebeğiniz içinde kilo vermeniz gerektiğini,hamileliğiniz için iyi olacağını ve bebeğinizin buna deyeceğini asla unutmayın.
Şimdi gelelim yapmanız gerekenlere:
1.Gün içinde her aklınıza geldiğinde karnınızı ve poponuzu içinize çekeceksiniz.Otururken yemek yerken çalışırken ne zaman aklınıza gelirse.Hatta bazen bunu yalnızken yapın insan nefesini verirken etraftakiler tuhaf karşılıyor derin ve yavaş yavaş bir nefesi almaya başlarken karnı ve popoyu çekebildiğiniz kadar çekin çekin çekin acıdığı yerde durabildiğiniz kadar durun.tabi bu arada nefesinizi tutmuş oluyosunuz.Sonra bırakın.Merdivenden çıkarken evde yürürken bir sağ kalça bir sol kalçayı sıkın.Her adımda biri.Unutmayın her aklınıza geldiğinde yapın.
2.Sevdiğiniz şeyleri yiyin.Ama az.Unutmayın küçük bir lokmada da büyük lokmadada tat aynı tat.Tadı diliniz alıyor.Mideniz değil.Küçük küçük lokmalarla uzun süre çiğneyin ki yukarıda yazdığım gibi diliniz o süre içinde aynı tadı alacak ama mideye az gitmiş olacak.Aynı zevk az kilo.
3.Tabağınızı azaltın yine aynı şeyleri yiyin ama 2 kepçe yerine bir kepçe olsun.Yavaş yavaş.Tadını çıkara çıkara yerseniz 2 kepçe yemiş kadar olacaksınız.
4.Ekmeği azaltın.Her ekmeğe elinizi attığınızda normalde yiyeceğiniz kadar ekmeği elinize alın.Yarısını bölüp geri koyun.Veya çaya şeker atıyorsanız yarısını bırakın.Olmadı çayı azaltın.
5.Gece saat yediden sonra hiçbirşey yemeyin.Geç geliyorsanız hadi 7:30-8:00 olsun ama meyve çay ve kilo aldırmayacağını düşndürdüğünüz bir şey dahi yemeyin.Kendinize saati belirleyin 8’i geçmesin o saate kadar yemeği ne yapıp yapıp bitirin.
6.Hele bir de yemekten sonra basit bir step aleti var.her yerde satılıyor 70-90 tl arası bir şey onuda yarım saat –bir saat arası yaparsanız dizi falan izlerken süper.Anormal hızlı gidiyor kilolar.İlk hamileliğimden sonra onu da yaptım.3 er 5er gidiyor tartılara inanamıyorsunuz.Unutmayın 20 dk sonra yağ yakmaya başladığınız için en az 30 dk.Ben 40 dk yapmıştım gün aşırı.Okulda arkadaşlarım inanmadılar.Yağ aldırdım zannediyorlar hala.44 beden giyerken biraç ay içinde 36 bol geldi.Siz hesap edin artık.
32 kilo verdim öyle 6 ay falanda sürmedi.
Şimdi step aleti yapmıyorum ama başlayacağım .Bu doğumdan sonra şu an 38 bedenim.Yukarıda yazdıklarıma yarım yamalak dikkat ettiğim halde.Yapan herkes inanamıyor.Yapın arkadaşlar.Sevdiklerinizden vazgeçerek bu iş olmuyor.Yeme alışkanlığınıza dikkat edin ve 7 den sonra yemeyin asla vazgeçmeyin küçük lokmalar az porsiyon kalça karın egzersizi.Süper bir fizik.Hadi kolay gelsin.Size yarın 2 foto da yollarım isterseniz.Yaz ve kış arasındaki değişimimi.

canım benim....ne güzel anlatmışsın duygularını okurken bile dayanamadım..sen ki yaşadın... iş yerindeyim ve bilgisayarın ardına grdim girebildiğim kadar ağladım burnumu çeke çekegrip olduğum için anlamadılar.ama içimden hıçkıra hıçkıra ağlamak geldi...diyecek hiç bi söz yok ötesi yok cümlelerin...rabbim meleklerimizle kavuşmayı nasip etsin...oğlunu sana bağışlasın inşallah...yeni umutlarla hayat versin size allahım....

sağol canımarkadaşım
hepimize inşallah.Böyle arada kızıma mektup yazdıkça rahatlıyorum.
İlk zamanlar bilgisayardaki resmiini öpüp kokluyordum.Dışarıdan ne kadar tuhaf gözüküyordur kim bilir.Sağa sola bakarsın kimse bana bakııyor mu diye.Yok herkes kendi işyle ilgileniyor.Kimse fark etmeden halletmeliiyim şu işi dersin içinden. Sonra laptop kucaklanır kimse görmeden hızlıca minicik bir buse ekrana.Sonra bir daha bir daha öpmek istersin.1 dk sonra laptopla bütünleşmiş onu şapır şupur öpüp koklayan bir tip.Düşünebiliyor musun?Ne durumlara düştük.
Şimdi taktik değiştirdim.Ya mektup yazıyorum böyle yada Ona onu ne kadar sevdiğimi söyleyemedim ya her gece dualarımda mutlaka Rabbime yalvarıyorum kızımı çok sevdiğimi ona söyle nolur ya Rabbim diye.Dua ederken ağlamaya başlıyorum tabi mutlaka.İşte o an sanki ona sarılıyormuşum öpüyor kokluyormuşum gibi bir his geliyor içime.Çok hoşuma gidiyor.Deliriyor muyum acaba?

[B]
canım çok iyi anlıyorum seni.. ama ben bennnn bebeğimi görmedim bile şimdi keşke görseydim kollarımda tutsaydım kızıyorum şimdi ne kadar korkaksın diye kendi kendime..acıysa bu da acı varsın daha büyük geçsindi diye..ben dayanamam diye bakmamıştım ama çok pişmanım şuan...şimdi her gece dua ediyorum rabbime bebeğimi göreyim diye sonrada gene kendime kızııyorum..bakma görme imkanın varken görmedin şimdi ne yüzle diliyorsun diyee...ama gene diliyorum işte belki birgün gösterecek rabbim meleğimi..
isim bile koyamadım be bi adı bile yok oğluşum diye seviyorum..eşim ben hastanede iken götürüp defnetmiş imam isim koyacakmısınız demiş eşimde kendi kendine koymak istememiş koymamış şimdi diyorum bi isim koysak olur mu diye oğluma adıyla seslensem gerçi ne isim koyacağım onu bile düşünmemiştik ama içimden hep UMUT diyesim geliyo umudum diyorum..sen yoksun ama annen senin varlığını biliyo cennettesin biz cennete layıkmıyız bilmiyorum ama seni görmemiz için dua et seni sevmeyi yaşat bana diyorum...
ben eskiden beri hep hissederdim bir çocuğum olabileceği aklıma bile gelmez di eşime sanki ben ya hiç anne olmayacağım yada bebeiğimi doğururken öleceğim demiştim..şimdi diyorum acaba o hissim doğrumu çıkacak diye ya bidaha anne olamasam o duyguyu tadamazsam..daha çok genciz ama herşey zor görünüyo bana...
şimdi sen söyle sence ben kafayı yememişmiyim...delilikse senin halin ben çıldırmış olmalıyım...cümle bile kuramıyorum..daha dün gibbydi karnımda bir bebeğim vardı ve dokunuyordum şimdi ise dümdüz karnım ve bomboş..ellerim boş gözlerim yaşlı yüreğim sancılı....yansıtmıyorum ,,ağlayamıyorum,,,ama tüm bedenimle yaşıyorum oğlumun gidişini hasretini..onu koklamak nasıl bir duygu olacaktı hep bu özlemi yaşayacağım..[/B]

15 martta oğlumu kaybedeli 2 yıl oldu.Koca 2 yıl ama benim acım aynı, hafiflemiyor.1 gün bile çıkmıyor oğlum aklımdan.Çok şükür bir kızım var şimdi.Bu ayın sonunda 1 yaşına girecek,yaşama sebebim oldu kızım.Her gün bebeğini kaybeden annelerin yazılarını okur,onlarla üzülür,onlar için dua ederim.
İnşallah Allah sizlere de en kısa zamanda bebişler nasip eder,sizlerinde yaşama sebebiniz olur bebişleriniz inşallahhhh...Bunu gönülden diliyorummmm...

canım ya
ben hala daha karnımda gibi hissediyorum bazen.İçeride hafif bir hareket olsa elimi götürüp bebeğim diye severken buluyorum kendimi.O pişmanlık hep oluyor.Mutlaka birşey buluyoruz.Gönlünü serin tut.Doğuma giderken herkese yalvardım bebeğimi görmeden morga indirmeyin diye ağladım kendimi parçaladım.Hastanede çalışanlar göstermek istemedi.Onlara noluyorsa.Ameliyathanede sedyede yatarken herkeskin eline yapıştım benim ameliyatıma girecekmisiniz diye.Evet derlerse bebeğimi mutlaka göreceğim diye ağladım.Eşimi de tembihledim.Zeynebim çıkınca beni bekleme hemen onunla git mutlaka resimlerini çek diye.Önce itiraz etti.Durdum durdum gözlerinin içine bakıp hiçbir şey demeden avazım çıktığı kadar bağıra bağıra ağlamaya başladım.Şok oldu tabi.Çekmiş çok şükür.Sonra siliceksin demişti bana.Ne mümkün her yere kopyaladım rötüşler bile yaptım.Ben de gördüm ama su toplamış derisi beklediği için dokunmayın yırtılıyor dediler hep.Korkumdan öpüp koklayamadım.Kucağıma alamadım inciteceğim gibi geldi.Sadece baktım saçları var derisine direk temas etmeyeceğim onları sevdim.Kıvırcık saçlarını.Şimdi çok pişmanım keşke kucağıma alsam öpsem koklasaydım diyorum.Eve getirdiler hemen defnedilmesi gerekiyormuş bende dikişli seni beklersek geç kalırız dediler akşam oluyor.İnemedim aşağıya.Yıkanmış kefenlenmiş mis gibi kokular sürülmüş nasıl inmem ne biçim bir anneyim çok kızıyorum kendime.Son kez vedalaşacak şansımı kaybettim pisi pisine işte diyorum.O güzel haliyle de resimlerini çekseydim diyorum.Defnedilirken yanında olsaydım.Nolcak dikişlerim atarsa bir daha dikerlerdi.Zorlasaydım kendimi diyorum.Yani suçlamaların sonu gelmiyor canım.Görünce de pişmanlıkların olacaktı.O an senin için en doğru kararı vermişsindir aslında.Görsek nolacak biz onunla beraber yaşadık bir hayatı zaten.Beraber yedik güldük uyuduk ağladık di mi?Görsek ne olur görmesek ne olur.Biz onların annesiyiz.Bitanecik annesi.En sevdikleriyiz daha ötesi var mı?
Bu arada Peygamber Efendimizin sünnetiymiş bebek düşükte olsa isim koymak.Koymasan da olur ama.Ben çok araştırdım.Defnederken koymadıysan bile sonra gıyabında istediğin zaman koyabiliyormuşsun istersen.Kulağına okumaya gerek yokmuş bizimkilerin.İster misin koyalım mı?Güzeller güzeli oğluşunun UMUT'unun ismini annesi.

Canım benim seni tanıyorum.İlk foruma girdiğimde tanışmıştım sen ve oğlunla.Hep takip ettim 2 aydır sizi tabi sen onları 1-2 sene önce yazmışsın.Heyecaanla bekledim acaba tekrar hamile kalmış mıdır diye sayfaları 3er 4er atlaya atlaya gittim.Hamile olduğunu 2011 martta okudumacım çok yeniydi ama havalara uçtum senin için.hele birde doğum yaptığını öğrendim.Dünyalar benim oldu.Çok şükür.Rabbim oğluşunla kavuşmayı kızınla da uzun hayırlı bir ömür geçirmeyi nasip etsin.Bize hep dua et çok ihtiyacımız var.Darısı inşallah tüm bebek isteyenlerin başına.
Ara sıra bize deneyimlerini başından geçenleri hamileliğinde yaşadığın korkuları yaz olur mu?LÜTFEN

Canım benim yazını okurken çok duygulandım ağladım kendimi toparladım yazmak iiçin...Rabbim bi daha yaşatmasın...inş Rabbim bi dahaki bebeğini kucağına almayı nasip etsin...Bende 16 haftalıkken bebeğe ruh gediğini biliyorum...16 haftadan sonra olan düşük ya da doğumlarda bebeğe isim verilmesi gerekiyomuş...Benimde ikizlerim 25 haftalık doğduğunda öğrenmiştim...Kızıma mina oğluma emir taha ismini vermiştik...Canlarım benim

inanmıyorum yaaaaaaaaaaa ne güzel insanlarsınız siz...burda kimse bebeğimi yok saymıyo..olmamış kabul etmiyo ..oysa çevremdekiler unut gitsin yenisi olur diyo onu yok sayıyolar...
eşimede söyeldim ben bugün telde eğer hala isim koyabilirsek koyalım diye ..evet olsun oğluşumun adı UMUT olsun umudum olsun... inan şimdi gözlerimden sicim gibi yaşlar dökülüyo hazır kimse odada yokken rahatladım yüreğimden akan yaşlarla...
sizleri çok seviyorum ...

tam güzel güzel yazdım o kadar duygu düşüncelerimi kk bakım onarımda demesinmi sinir oldum. Bi daha yazamadım. O kadar yazdıklarım kayboldu.

tam güzel güzel yazdım o kadar duygu düşüncelerimi kk bakım onarımda demesinmi sinir oldum. Bi daha yazamadım. O kadar yazdıklarım kayboldu.

:84::84:canım benim kıyamam çok kötü oluyo öyle olunca amaa:84::84:

ah canım öldürdün bizi, bende kızıma gülyüzlüm diye hitap ediyordum. bende oranje gibi ağlamaya çalışıyom artık, gizli saklı, iş yerindeyiz, gözyaşlarımız içimize akıyor. soranlara desen hani bebeğime üzlüyom, aman geçsiniz olur diyorlar. Olmuyor işte, o bizim canımız.
aynen canım. rabbim öbür tarafta cennette görmeyi nasip etsin hepimize, bebeklerimizi.

bende selin koyacaktım kzımın adını, tekrar kızım olursa ona başka isim koyacağım, selinde büyük birinci kızımın adı olarak kalacak. umut güzel isim oranje, oğluşunun ismi olsun.

:84::84:canım benim kıyamam çok kötü oluyo öyle olunca amaa:84::84:

he ya ne güzel yazmışım duygumu düşüncemi, şimdi bi daha yazdım ama ilki gibi olmadı, kötü oldum. o an ilk aklıma gelen düşüncelerimi yazmıştım. Yavruşlarımız hep bi tarafımızla bizlerle yaşayacak, allah unutturmasın, ben selinime bi hatırat yaptım teyzesi, 2 tanede mektubu var, bir tane daha yazağız ama hamile kaldığımızda, sonrada ultrasyon fotolarını dvd sini mektuplarını ömür boyu saklayacağız.

canım ben de umut ismini çok severdim bir kaç isim daha vardı aklımızda ama hiç karar verememiştik.ama tuhaf bi duyguyla sanki adını UMUT koymuşum gibi o şekilde seslenesim oluyo ama adını koymadığımız için çok acayip oluyorum..bencede şimdi benim 1 oğlum var ilk göz ağrım gönül sancım..adıda umut nasip olursa bir bebeğimiz olursa abin var senin cennette adı UMUT deriz büyüyünce ona...Eşime daha isim konusunda bahsetmedim ama beni kırmaz oda severdi umut adını hem

yaa birde bişi sorcam şimdi benim 1,5 ay oldu doğumum olalı..şimdi ismi için bişi yapmamız gerekiyormu..kulağına okumak şart değilmiş çünkü..yani allah katındada isminin koyulması için bişi gerekiyormu:26::26:

Biz öyle bişey yapmadık, 18 haftalıktı benimki, daha cinsiyetini bile öğrenemedik, kız olursa selin olacak diye ismini hazırlamıştık. Doğduğunda öğrendim, hemşirelere sordum ney diye, söylemeyelim üzülürsün dediler, yok dedim söyleyin, kız dediler. Sonrası kabus gibi, biliyorsunuz.

Ama ilerde bebeğim olursa senin bi ablan vardı ismi selin diyeceğim, yani hep yaşayacak bizimle. Bizim teyzemiz var, bi oğlu var adı barış, ikinciyi düşürmüş, bundan 20 yıl önce eğer o bebekde doğsaydı ismi savaş olacaktı diyor. Düşün artık 20 yıl önce yaşanmış ve hala unutulmuyor ve kaybettiği bebeğin bi ismi var. 3 aylık düşürmüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…