bebeğini kaybedenler 2011

herkese merhaba...

yeni birşey öğrendim sizlerle de paylaşmak istedim...

fetal anomalilerin, erken dönemde bebek kayıplarının oranı son yıllarda bir hayli artmış. nedeni olarak da hormonlu zamanında tüketilmeyen sebze ve meyveler, hazır gıda kullanımının artması, fast food alışkanlığı ve obezite gösteriliyor. anne karnındaki bebek kayıplarının %60-65 bu sebeplere bağlıymış.
Yeniden hamile kalmak isteyen arkadaşlar bu kayıpları önlemek için tükettiklerimize çok dikkat etmeliyiz.

ne yapalım canım bizim kaderimiz böyleymiş.güçlü olmaktan bende sıkıldım ama etrafımızdaki insanların bizden beklentileri var.bu olay başıma geldiğinde dünyada sasece benim başıma geldi sanmıştım.görüyorumki sayımız hiçte az değil.buradaki arkadaşlarımı tanımasamda manevi olarak güç alıyorum.iyiki varsınız.

glisem haklısın.benden sonrada benim doğum yaptığım hastanede kayıplar olmuş.herkes son zamanlarda bu tip olayların arttığını söylüyor.ama ben günlük hayatta bile herşeyi mevsiminde ve doğal olarak tüketmeye çalışırım.fast food yemem.hazır çorba bile almam.ama bundan sonra daha dikkatli olacağım.

canım başın sağolsun.ne kadarlık kaybettin.inşallah bir sonraki gebeliğinde bebeğini kucağına alırsın.

amin ins arkadasim benim ikiside 10.haftalardaydi ilk bebegim gelism olmadi kalbi atmadi diye alindi sonra 4ay bekledim gene hamile oldum bu da hersey normal giderken 10.haftasinda kalbi durdu gectigimiz pazar günü oldu ikiside kürtajlan alindi simdi arastirmalar yapilcak ben istedim bidaha hamile olmadan önce bakilsin belki kücük bi ayrinti yüzünden olmustur kim bilir

evet cok haklisin ben Almanyada yasiyom burda maalesef dogal seyler cok yok diyom keske bi köyde yasasam hamileyken bebegim sagliklan kucagima alsam burda yedigimiz hersey hormon

öyle canım evet...Bizden daha da kötü durumda olanlar var halimize hamdolsun ama Rabbim bi daha da yaşatmasın...Aynen canım sana katılıyorum aileme, eşime bile anlatamadıklarımı burada sizlere anlatıyorum ve çok destek alıyorum...Allah hepinizden razı olsun bence de iiki varsınız...

Mrb canım evet başka neden olacak...hep yediklerimiz doğal olmayan şeyler...Ekmek de bile var katkı maddesi...Sebze pek almam kışın...Yazdan dondurucuya koyarım...Hazır çorba, etsu tablet falanda kullanmam...Ama şimdi kimi duysam ya düşük yapıyo ya erken doğum oluyo ya da hiç bebeiği olmuyo tedavi görüyo...Şöyle normal hamile kalıp sağlıkla doğuran çok az...Rabbim hayrlara eriştirsin inş...

Ayy kıyamam sana ben yaa... Offff bebeği olan kimse ile aynı ortamda olamasak keşke ((8

Ayy kıyamam sana ben yaa... Offff bebeği olan kimse ile aynı ortamda olamasak keşke ((8

benimde kardeşim 20 aylık bi oğlu var... başka bebek çocuk görsem zırıl zırıl ağlarım ama onu gördüğümde çok farklı... kardeşimin doğumuna girdiğimden midir bilmem onun çocuğu değil sanki benm gibi... hiç kıskançlık, duygusallık yok. sadece bebeğimi kaybettiğimden beri daha bağlıyım, bebğimin yerine koyarak seviyorum... zaten benm oğlum diyorum

benim hamileliğimde hiç bulantım olmadı ve dolayısıyla inanılmaz iştahlıydım. canım ne istese yedim. sonra kızımın hasta olduğunu öğrendiğimde ilk söylediğim keşke bulantı kusmadan kafamı kaldıramasaydım sadece krakerle beslenseydim... herkes neden öyle diyosun dediğinde sağlıklı bişey mi var sanki demiştim. şimdi haklıymışsın diyolar...

Evet canım yaa haklıosın ben hastanede doğum için beklerkende doktor bu ne abi yaa 10 hamileden 4 ü erken doğum noluyor anlamıyorum dedi... Bende çok çilek yemiştim onlarda çok hormonmu vardı ki acaba diye kafayı yiyorum şimdi

Aylardıııırrrr takip ettiğim 3 forum sayfasından birisi burası.

7 aylık kızıma, gününde sapasağlam, güzelliklerle doğurduğum oğluma MELEK adını koyduk..

Rabbime sığınmk ayrı bir güzellik.

Bni anlayan sizlerle paylaşım gücünü bile zor buldum kendımde.

offfff allahın güç kuvvet wersin inan kahwaltı yapıyodum boğazımda düğümlendi lokmalar
cnmm teselli cümleleri kurmucam çnkü bnde çok duydum artık duymak istemediğim zmnlar oldu
seni en ii anlayanlar bzleriz başka hiçkimse anlayamaz bu acıyı yaşayan bilir
rabbim bzleri ne kdrda büyük bi sınawdan geçiriyomuş meyersem....
bz hep burdayız ne zmn istersen ne anlatmak istersen dinleriz cnmm...
başka bşy yazamıcam

Evet çok acı veriyo Abimin 2 kızı oldu onu kucağıma aldıkça herkes darısı sana diyo ve o an kucağımdan bırakasım geliyo...Kimse bana darısı sana demesin istiyorum Rabbim olanların bebeğini bağışlasın...

Canım evet en çok çilekte varmış hormon...mümkünse yememek çok daha doğru...Geçen eşim misafire diye almış saplarının ynında bi delik hepsinde...Hormon sıkılmış...Ama sen kendi kendini yeme canım...Tek çilek yedin diye kaybetmedin sen bebeğini Rabbim öyle istedi...Bize yardım etsinler diye...

çok geçmiş olsun canım Rabbim boool bol sabırlar versin inş...Seni çok ii anlıyorum...Aslında bu cümleden de sıkılmışsındır ama öyle...İnş bize yardım edeecekler onlar ne mutlu bize...

canım başın sağolsun.rabbim sabırlar versin.inan burada herkes birbirinin acısını paylaşıyor.bu duyguyu tatmayan bilemez.tek sığınacağımız kapı rabbimiz.bu dünyada çok üzülsekte inşallah ahirette yavrularımız bize şefaatçi olacaklar.bende birkaç ay öncesine kadar internette yemek sitelerine bakardım.bu olay oldu olalı sadece buraya bakıyorum.bende kimseye anlatamadıklarımı burada paylaşıyorum.ne zaman paylaşmak istersen bizler buradayız.hepimiz melek annesiyiz.

ukomut seni merak ediyordum.geçmiş yazılarını şimdi gördüm.hikayemizzde benziyor.bende 38.haftada kızımı kaybettim.ilk çocuğumda hiçbir sıkıntı yaşamamıştım.bunda da son ana kadar olumsuz hiçbirşey yoktu.doğum başladı diye gittim.kucağım ve karnım boş olarak çıktım.hala kendime gelemeim.bende de faktör 5 leiden heterozigot mutasyon çıktı.tekrar bebek düşünürseniz gebelik saptnınca kan sulandırıcı iğne başlanması gerekir denildi.sende de kan pıhtılaşması çıkmış.tekrar düşünürsen sanıyorum sanada iğne başlanır.bu şekilde olan çok kişi varmış.ben kan vermeye gittiğimde orada bir hanımla tanıştım.1 düşük 1 ölü doğum yaşamış.3.gebeliğinde iğne kullanmış.doğum yapalı 3 ay olmuş.iğneyi kesmek için kan tahliline gelmiş.ben o zaman bende de aynı sorun olduğunu bilmiyordum.bilseydim iyice sorardım.canım sen nasıl hissediyorsun bilmiyorum ama bir yanım deli gibi tekrar hamile kalmayı istiyor.bir yanımda çok ama çok korkuyor.dr'um sezeryan olduğum için 1 yıl süre verdi.bu kızıma planlamadan hamile kalmıştım.sanki bir daha hiç bu duyguları yaşayamayacakmışım gibi geliyor.birde etrafımda çok hamile var.onlar için seviniyor,kendim için üzülüyorum.

nedeni sadece çileğe bağlamak olmaz ama çileğin daha yeni mevsimi tabii... ben bundan böyle organik gıda alıcam. fiyatı normalin 2-3 katı ama napim... hamilelikten önce beslenmeyi düzenlemek lazım... ilk önce kendimize iyi bakmalıyız ki sağlıklı bedende sağlıklı bebekler büyütelim..

Saolasın n__a__z.
Evet teselli hiççç kar etmiyor.
Zaten anlamayan da çok.
burada paylaşmaya bile hiiçç gücüm yoktu. 6 ayda ancak kendimde bu cesareti buldum

[QUOTE/] çok geçmiş olsun canım Rabbim boool bol sabırlar versin inş...Seni çok ii anlıyorum...Aslında bu cümleden de sıkılmışsındır ama öyle...İnş bize yardım edeecekler onlar ne mutlu bize...[/QUOTE]

Saolasın lifos. Sizleri takip ettim hep. Sizlerle ağladım.
Senin '''bebek defterini kapattı'' iletini en çok belki bn beynimde indirdim bindirdim.

Allah yardımcımız olsun:)

Son düzenleme:

Seninki de çok olmadı demek ki.
Ne kadar zor evlat kaybetmek..
Ama insanlar sanki bir beyaz eşya siparişi vermişsin de, gelirken yolda kırılmış eve ulaşmamış gibi görüyor.

Meleğim onlar benim. Hem soyut anlamda, hem de somut anlamda.

Yani gerçek meleklerr.. :)

Ne güzel değil mi hepimiz için....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…