bebeğini kaybedenler 2011

Arkadaşlar buzlukta nisan mayıs aylarında sağıp sakladığım sütlerim var ve atmak istemiyorum süt ihtiyacı olan varsa paylaşmak beni çok mutlu edecek hep dualarla sağdım sütümü...

Arkadaşlar buzlukta nisan mayıs aylarında sağıp sakladığım sütlerim var ve atmak istemiyorum süt ihtiyacı olan varsa paylaşmak beni çok mutlu edecek hep dualarla sağdım sütümü...

Buradakilerin işine yarar mı ki swanson

Bn de biriktirmiştim sütlerimi. güyaa ankaradan gelince içecekti.

Abim o doğduğu gün dikmek iiçin bir çam ağacı almıştı. Dikemedik bi yere tabi. Kocaman oldu şimdi. duruyor saksıda balkonda. Annem onun dibine dökmüş sütleri günleerrr sonra...

Amin canım inş...Gerçi benim normalde de gecikmem olurdu ama bu sefer çok geçti hayrlısı bakalım...Biliyorum canım benim beni üzmek istemediğini amin Rabbim hepimizede nasip etsin kucağımızı doldursun, boynumuzu bükük bırakmasın...Ben bugün moralsizim eşimde dün gece tartıştık biraz Allah'tan ümit kesilmez tabbi Rabbim kestirmesin de...hayrlısı olsun inş...

..............................

Canım benim bizde 780 gr 34 cm doğduk 15 günde 1 kg a kadar çıkmıştık.5. günde akciğer kanaması geçirdi atlattık daha sonra enfeksiyon kaptı.düşünüyorumda ne kadar zor olursa olsun
tekrar o günlere dönmeyi ne kadar çok istiyorum en azından ümidimiz vardı ölümü bir an olsun aklıma bile getirmemiştim.ümitsiz kalmak herşeyin tükendiği noktada olmak ne fecii...
Doğru yeryüzündeki hiçbirşey acımı hafifletemez, onun yerine konabilecek birşey yok.en çok acıtanda taziye için geldiklerinde yada seni gördüklerinde üzülme bir daha olur demiyorlarmı delirecek gibi oluyorum.eşyamı ki bu kaybedince aynısından bir daha alalım.bunu söyleyenler anne değilmi? Nehirim geri gelir mi? onun için buradayım.benim halimden ancak benim yaşadıklarımı yaşayanlar anlar.sadece şunu biliyorum hepimiz bu acıyla mezara gideceğiz hiç bir zaman hafiflemeyecek sadece onu taşımayı öğreneceğiz....

Hepinizden Allah razı olsun..birbirimizi tanımadığımız halde kalplerimizin karşılıklı konuşuyor farkındamısınız.Başımıza gelen şeyin tesellisi yok .acım çok yeni ve biliyorumki ömrüm boyunca kızım her aklıma geldiğinde içim aynı şekilde içim yanacak.Sabahları göğsümde bir yangınla uyanıyorum gün boyu benimle birlikte heryerde ...artık dünya eskisi gibi değil benim için sadece nefes alıp veriyorum hepsi bu .....

Allah sabir ve dayanma gücü versin canim... duygularini cok iyi anliyorum. kelimesi kelimesine biz de yasadik... Bu bizim imtihanimiz, kesinlikle bir ceza degil.. Hic birsey yavrularimizin yerini tutmayacak, 10 cocugumuz da olsa, onlar bambasaka.. dedigin gibi bu acimizla mezara gidecegiz, ama Insallah imtihanimizi basarmis olarak, yoksa onlara kavusma ihtimalimiz de olmaz.

Ben de o anneleri hic anlayabilmis degilim, cünkü onlar saglikli cocuklarinin bir lütuf oldugunun farkinda degiller, bunun kendi basarilari oldugunu düsünüyorlar, onun icin bizi anlayamazlar... ama bu da onlarin sinavi....

Allah razı olsun canım benim.zaman ayırıp bana yazdınız , yüce rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah ..

gerçekten öylemidir özlem..buna inanmayı o kadar çok istiyorumki.doğru sağlıklı bir bebek sahibi olmanın ne kadar mucizevi bir şey olduğunun farkında değiller ne yazık.bakıyorumda şimdi etrafıma ne kadar çok hamile ne kadar çok küçük bebek varmış dünyada sanki gözüme gözüme sokuyorlar kıskançmıyım yoksa deliriyormuyum bende bilmiyorum neden benimki yanımda değil anne olmayı haketmedimmi ?

Sen dünyanin en güzel annelerindensin, sen bir melek annesisin.... bizim anneligimiz sadece bu kisacik hayatta degil, sonsuz bir annelik... Bundan sonra bu misyona layik olarak yasamamiz lazim, cünkü mükafati cok büyük, bunu unutma....

Ayrica ne kiskancsin, ne de delirdin.... bu cok normal insani bir duygu.... Zamanla daha iyi basa cikacagiz bu durumlarla canim...

bak biz NKOB'un topiginde bulusuyoruz, sen de ara sira oku buralari, bizimle paylas herseyi, göreceksin, cok iyi gelecek

başın sağolsun cnm
inşallah yeni bir bebek tüm acılarımızı dindiriz hamilelerin bebeklerini kucağına almayı nasip etsin Rabbim isteyenlerede aratmadan versin bizim acımızın tek çaresi yeni bir bebk
istersen face e ben ekleyebilirim cnm
ne güzel demişsin....

yazını okurken senden tam bir yıl önce yaşadığım günler geldi aklıma..ne tesadüf ki 19 Mayıs 2010 gecesi bende preeklampsi teşhisiyle yaşadığım şehirden Ankara'ya yollandım ambulansla.ve 20 mayısta doğum gerçekleşti.belki 33 haftalık olmlarından belkide bu dünyada yiyecek ekmekleri içecek suları olmasından Şükür ki 3 haftalık küvöz macerasındann sonra benimleydi ikizlerim..yazını okuyunca duyarsız kalamadım.çok etkilendim.başın sağolsun canım,çok üzüldüm.diyecek söz bulamıyorum..

iyi geceler melek anneleri..yazılarınızı hergün okuyorum..sizler için hep dua ediyorum..biliyorum ki tüm güzellikleri sonuna kadar hak eden annelersiniz..dualarım sizlerle..

bugun kandil gecesi kızlar tüm edilen dualar kabul olur hayatımızda yaşadığımız acı anlar biraz olsun hafifler bebeklerini kayıp eden annelerimiz bebekleriniz eminim ki bu gece yanınızda olacaktır umarım bu acıyı bir daha yaşmayız.Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

Tüm arkadaşların başısağ olsun bende 32 haftalıkken kaybettim bebeğimi, yüksek tansiyondan (preeklampsi),herşey dörtdörtlük giderken birden ellerim yüzüm heryerim şişmeye başladı,tüm hamilelerdeki gibi sandım ama yanılmışım,tansiyonum hiç renk vermeden artmaya başlamış,eğer devam etseydik edebilseydik 10 gün sonra belkide kucağımda olacaktı yavrum ama olmadı.Allah yardımcımız olsun gerçekten çok zor.İlk bebeğim olacaktı.çok yıpratıcı bir durum.Allaha sığınmaktan başka yapılacak hiç bişey yok,sorgulamak insanı dahada beter ediyor ne sabah oluyor ne gün geçiyor.

hoşgeldin.

Allah yardımcın olsun, gücünü arttırsın.Hepsini yaşadık dediklerinin. İnşallah hepimiz kazançlı çıkarız bu imtihandan...

Başın sağolsun arkadaşım.Rabbim dayanma gücü versin.Kelimelerin tükendiği noktadayız hepimiz bende aynı sebepten 23 gün önce toprağa verdim güzel kızımı 17 gün yaşadı meleğim.her sabah uyandığımda bütün dünya üzerime çökmüş gibi nefes alamıyorum . sanki üzerimde bir kaya var ne gelir elden eşim için güçlü olmaya çalışıyorum.hissettiklerimiz aynı bizi ancak biz anlarız.en yakın arkadaşın bile yanında olmayabiliyor.yaşadığımız şey o kadar ağırki düşün artık bizi kaldıramıyorlar . seninle konuşurken ses tonları kullandıkları kelimeler bile değişiyor.bir an önce unutup normal hayata döneceğimizi düşünüyorlar sığındıkları tek cümlede üzülme bir daha olur.kimseyi yargılamıyorum anlamalarınıda beklemiyorum dilerim hiç kimse bizim yaşadıklarımızı yaşamasın ama dünya döndükçe yaşanıyor malesef bizden öncede vardı bizden sonra da olacak.onun için kader arkadaşım dik duracağız acımızı içimizde yaşayararak kaybettiğimiz meleklerimiz için hayata tutunacağız.onlar bizim gözümüzden bakacaklar güneşe , aya bizim gözümüzle bizim kalbimizle yaşayacaklar bu hayatı bu mübarek gecede rabbim dualarımızı kabul etsin.

Allah razı olsun canım.Allah bebişlerini sana bağışlasın sağlıklı ve uzun ömürleri olur inşallah....

Allahım o kadar aglıyorum kı su yazdıklarınıza..acınıza..cıgerlerınızın yanışına..kardesım rabbım su mubarek gunde kulaklarımın duyarak sahıtlık ettıgı mevlud eslıgındekı duama cevab buyurur ınsaallah..rabbım sızın gıbı evlad acısı cekmıs kardeslerıme cennetlerınde köşkler hazırlasın inşaallah kaybettıklerı yavrularını emzıreceklerı bir saray olsun inşaallah o.rabbım sabrınızı daım eylesın oyle artırsın kı melekler sızın adınıza duaya kalksın..gucunuzu artırsın..ımanınızı artırsın...

kendımden utanıyorum bunları okurken ..hıc cocugum olmayacagı ıhtımalıyle evlendım esımle..onda sorun vardı ve cocouk olması pek mumkun gorunmuyordu..oyle dusundugumuz ıcınde daha ılk korunmasız ılıskıde hamıle kaldım..ılk aylar gebelıgın de vermıs oldugu sancıyla sıkıntılarla hıc ıstemedım bebegımı..anne olmaya hıc hazır degıldım..hatta Allahım benı affetsın düşecegını bıle ümit ettm bılıyomusunuz.. ama obırakmadı benı...hıc esırgemedım kendımı oncelerı..nasılsa ıstemıyorum düşmesi işime gelır gıbı davrandım..sımdı tekmelıyor artık..goruyorum onu her ay ultrasonda..yenı yenı farkına varıyorum bazı seylerın..sızlerı okudukca utancım bın misli artıyor..bı kendıme bakıyorum bı sıze..bırde uzun tedavıler ama ne uzun tedavılerle anne olan kardeslerım varya..hepınızın duacısıyım..uzaklardan baka baka aglaya aglaya boynunuza sarılmıs aglıyorum adeta...rabbım sızlerle ..bu acıların bu kahırların oyle karsılıgını alacaksınız kı oyle bır karsılıkkkı huzuru mahserde rabbım SEN bana az cektırmıssın bu odule karsılık dıyeceksınız ...rabbım hayırlar ve hayırlı haberler duymanızı nasıp eylesın su mubarek kandılınız sızın ve kayıb ettıgınız canların miracı olsun ınsaallah..amın amın amın

canım benim Allah sağsalim bebişini kucağına almayı nasip etsin iyi dileklerin ve duaların iin sonsuz teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…