bebeğini kaybedenler 2011

Bugün 25.gün gitgide dahada ağır geliyor yaşamak , dünya dar geliyor.kimseyle konuşmak istemiyorum ,tek olmak istediğim yer burası ..sanırım depresyondayım.geçen hafta gittiğim psikolog öküz gibi yüzüme bakarak dinledi beni o kadar kızdımki kendime ne işim var benim burda diye daha beter bir şekilde çıktım ordan şimdide işyerimden başladılar ne zaman gelecen demeye çok kolay değilmi ne kadar basit neymiş hayat devam ediyormuş Allah hepinizi bildiği gibi yapsın ben canımı ciğerimi verdim toprağa tabi onunla birlikte bütün hayallerimi ve kendimi sadece bedenim kaldı bu yeryüzünde hiç kimse farkında değil....

bunun adi depresyon degil canim, "evlat acisi"...

onun icin sana ne psikoterapi, ne de ilaclar yardimci olabilir, bunu sana doktor olarak söylüyorum.. Kendi kendimize, kafamizda cözecegiz bunu.. Bu aci ama hic gecmeyecek, sadece bununla yasamayi ögrenecegiz... Allaha siginacagiz, baska caremiz yok!

Peygamber Efendimizin ogullarini kaybettigini biliyor musun? O da aglamis, cok üzülmüs ve söyle demis en kücük oglu Ibrahimi kaybettiginde; YA iBRAHiM! ÖLÜMÜNE ÇOK ÜZÜLDÜK, GÖZLERiMiZ AĞLIYOR, KALBiMiZ SIZLIYOR. FAKAT, RABBiMiZi GÜCENDiRECEK BiR ŞEY SÖYLEMEYiZ" buyurdu. ve bundan önce 2 oglunu daha kaybetmis..
Sadece O'nu örnek almaliyiz, tamam mi canim? Ve bizler hep burdayiz, ne zaman istersen...

Rabbimden sabır diliyorum zaten özlem hepimiz için ama bazen boğuyor sanki biri beni, boğulacak gibi oluyorum. ağlamak ayıpmış gibi gizli gizli ağlıyorum sürekli.
başka bir boyuta geçtim sanki başka bir dünyadan bakıyorum insanlara günlük yaşantılarına ben gerçekten öldüm galiba..

Böyle konusma bitanem... ilac, terapi yaramiyor dedim ama, eger kendini cok kötü hissediyorsan, bu konuda uzman olan bir terapiste git istersen, bayan olsun daha iyi anlayabilir seni... belki birkac tane denemen gerekebilir, kendini iyi hissedebilecegin birini bulana kadar....

Senin hissettiklerini aynen biz de hissediyoruz, sen yalniz degilsin burda canim.... Lütfen hergün burda bizimle paylas duygularini..

Bi de su acidan düsünmeye calis, belki minik kizin yasasaydi, cok zor, ona acilar veren bir hayati olacakti, bunu ister miydin? onun aci cekmesini...gözlerinin önünde... o simdi cok mutlu, buna inanmalisin... biz de bunu istemiyor muyuz zaten, onlarin aci cekmemesini, mutlu olmalarini....

üzülerekt olsa hoşgeldin arkadaşım.rabbim tekrar yaşatmasın.dayanma gücü versin.hepimiz aynı durumdayız inan.istediğin sıkıldığın her zaman yaz.inan bizi bizden daha iyi anlayan yok.birbirimizi hiç tanımaskta aynı acıları tatmış kocaman bir aileyiz.lütfen sorgulama ben çok yaptm.şimdi çok pişmanım.ilk sabır metanet çok önemli canım.imtihan.benim imtihanım buymuş diye düşün olur mu?dua et.tesbih çek.bu sayfanın gerilerini oku.yanlız olmadığını bilmek birazcık olsun insanı rahatlatıyor.

cnm bende aynı sebepten 5 aylık kızımı kaybettim. hidrops ve kistik higromada vardı . bizde genetik danışmanlık alıcaz

aynı şeyleri yaşamışız 13. haftamda çıkmıştı prblem cvs istediler çok maliyetliydi 16. haftada amniyosentez yaptılar sonuç turner sendromu yaşamla bağdaştığı için sadece bununla sonlandrma olmayacağını söylediler fakat hidropsu artmaya devam ettiği ve kistik higromada olduğu için 20. haftada suni sancı ile normal doğum yaptım. bizde kan uyuşmazlığıda var sizde varmı ? rabbim bidaha yaşatmasın inş. otopsi falan yaptrmadım kıyamadım zaten amniyosentezden belli idi sonucun neden olduğu. şimdiği genetik danışmanlık alıp bian önce hamile kalmak istiyorum. korkularım çok ama acmı böyle hafifletebilirm diyorum. kafamda hep hastane görüntüleri doğum anım dönüp duruyor uykularım kaçıyor. mayısın 13 de doğum yaptım daha çok yeni herşey

yazını okuyunca gözlerim yandı... yandı...ağladım....

ilerde yeni çocukların da doğsa geçmiyor kaybettiklerinin acısı....

bu hisler ne 25. günde, ne de 25. haftada geçer..
karşımızdakilerin bize ''üzülme'' deyişi, bize ''sus konuşma, derdini içine at'' anlamı taşır.
O yüzden hepimiz buradayız. burada güçleniyor, sonra bizi anlamayanların karşısına sağlam olarak çıkıyoruz.

psikologlar için ise ortak genel düşüncemiz, kitabi bilgilerin bu konuda işe yaramadığı. kimin başına geldiyse o anlıyor bizi ve o anlayan da ööyyle kıymetli oluyor ki.

özleme katılıyorum hem kızım hem de oğlum için '' yaşasaydı..............................'' diye onlarca kelime kuruldu dr lar tarafından. Hele kızım için 17 yaşına kadar falan yaşar dediler, kaybetmeden önce. Düşünsene nasıl geçerdi ki acaba o 17 yıl? geçermiydi? bilemiyorum.

Ama şunu çok iyi biliyorum; ''Allah ne veriyorsa bizim için o en iyidir''

biz hep buradayız. hatta senin bilmediğin anda bile yanındayız, çnk hiö tahmin etmediğin anda bi yerlerde sana dua ediliyor güzelim:)
(daha önce özel msj da atmıştım sana, ismini yolla duamıza katalım diye, bn yine de kandil gecesi dualarımda nehirinannesi diye de dua ettim)

iyi olmaya çalış nolur, seninleyiz...

diğer topikteki arkadaşlar hatırlar belki; hep derim; ''eşimle bn artık farklı bir boyuttayız. renkleri görmüyoruz, canları farketmiyoruz. dünyayla ilgili tüm meşgaleler yalan geliyor, en sessizden en derinden izliyoruz herkesdeki bu karmaşayı ve vurdumduymazlığı''

bi de bn midem bulanmasa bile kusacak gibi olurum. sanki o an deşarj olucam:S

Ama izlendiğimi düşünürüm hep, nasıl davrandığım izleniyor, çocuklarımı veren ve alan Allah tarafından izleniyorum, nasıl davranacağım çok onemli diyorum.

elimi uzatmak ve onları tutmak istiyorum. Ama tutamıyorum.
(bi hoşlaştım mı yine ne)

Bundan iki yıl önce eşim askerdeyken iki arkadaş bana gelmişti.Söz oğlumdan açıldı tabi ben hem anlattım hem ağladım o gece...Arkadaşlardan birinin eşi de KBBci.Eve gidince benim ne kadar kötü olduğumdan filan bahsetmiş olacak sevgili KBB'ci kocası bana "Uzamış Yas Sendromu"tanısı koymuş...Anlamadığım şu oldu evladını kaybetmiş bir anne onu anlatırken nasıl anlatmalıydı acaba?Ağlayınca ya da kötü hissedince kendini hastalık sahibimiymişiz gibi düşünülüyor demek ki diye düşündüm o zaman..Ve bu teşhisi koyan da kulak burun boğaz uzmanı bir doktor sağolsun...Bir yandan acımıza sabrederken bir de böyle insanların düşüncesizliklerine katlanmak zorunda olmak beni çok yoruyor.Çok doğru söylemişsin canım bunun adı depresyon değil "evlat acısı" ..Anlayamayan depresyon sanıyor...

bana da bir arkadaş doğum sonrası depresyon yaşıyorsun demişti:s

Genelde kimseye yaşamamya çalıştım acımı, ama annem an be an gördü tabi (bn ne kadar sansürlesem de) bİ gün abime dedi '' iyi bi dr bulalım da gitsin, hiç iyi değil'' (abim de işini iyi yapan bi dr oldğu için ona danışıyor)

abim dedi ki, ''şimdi hangi dr a gitse ona depresyon ilacı verirler. o depresyonda değil. ''

Aman Allahım, şimdi sizin yazdıklarınıza bakıyorum da, demek ki drlar bize depresif insan gözüyle bakıyorlar. canım abim nasıl da anlamış halimden. diğer dr ların da ne düşüneceğini tahmin etmiş demek ki. Allah razı olsun ondan.

Yanlış anlaşılmasın depresyonda da olabilirdim o sırada .Oğlumdan sonra psikiyatriste de gittim fayda da gördüm Allah razı olsun doktorumdan.Beni asıl üzen hakkımda hiçbir şey bilmeyen beni bir kez bile görmeyen birinin-ki bu kişi o konuda yetkili bir kişi bile değil-bana hastalık tanısı koyması...Oğlunu toprağa vermiş bir anne 3 yıl değil 30 yıl geçse de aradan yanarak anlatır özlemini aksini düşünmek hata bence..İnsanlarla paylaşmadım yazmışsın ya canım hepimiz sanırım böyle şeyler yaşaya yaşaya öğrendik paylaşmamayı...Çok üzüldüğüme tanık olan başka bir arkadaş da "Sen acı çekmeyi seviyorsun bence.."demişti:)) Onun dediğine ise sadece gülmüştüm ne kadar farklı diller konuştuğumuzu düşünüp...Bizi sadece biz anlıyoruz velhasıl..Keşke olmasaydınız ama iyi ki varsınız(

Son düzenleme:

NKOB um canım benim
ben sana mail attım ama ulaşmadı sanırım .çok teşekkür ederim .Dualarınız için Rabbim sizden razı olsun .keşke yanımda olsanız tek tek sarılıp ağlasam size ama bellimi olur bakarsın bir gün biryerlerde bir araya geliriz meleklerımiz sayesinde bulduk burada birbirimizi .

kendisi evlat acısı yaşamadığındandır beyefendinin...insan başına gelmeden bilmiyor..öyle uzaktan uzamış yas diye teşhis koyuyor...

Son düzenleme:

Gelmedi maill.. enteresaannn..
ama bn dediğim gibi tefriciyemizde de, o gün kendi okuduklarımda da nikinle dua ettim. kısmetinde varmış demek ki elhamdulillah.
bn de senın gıbı hıssedyrm bazen. kızlar bilir, sızımın arttığı günler olur. yazarım kızlara, keşke biriniz burda olaydınız da sarılaydım diye.
ama dualarımız, birbirimizi htrlayışımız sarıılmanın gücünü fazlasıyla veriyordur bize.
özleme demiştim onceden, çocuklarımız cennette oyunlar oynuyordur, cennet ehlinin dizleri dibindedirler. bizler de burada anaları olarak birlik olduk. ve bu acıyı allahın yolundan çıkmadan yaşamak için elele verdik.güçlerimizi birleştirdik:)
hamdolsun
Allah hepimizin yardmcısı olsun.
acın çok yeni, düşüncelerine hakim ol olur mu.. öptüm:)

Son düzenleme:

canım benim , empati yapmaktan yoksun insan görünümündeki zavallar ile konuşmayacaksın . şu son 26 günde hayatımdan kaç kişiyi sildim biliyormusun.kızım daha yoğun bakımdayken akıllı bir arkadaşım arayıp ''canım yanına gelemiyorum kusura bakma üzüntülü ortamda fazla kalmak istemiyorum '' dedi bana bende ona demiştimki tabiki istediğin yerde olma hakkın var ama benim öyle bir lüksüm yok ! daha sonra kızımın vefat ettiği ikinci günü gelmiş diyorki ''bugünleri çabuk atlatmalısın seni hiç iyi görmedim kötü bir hastalığın vardı da ameliyat oldun farzet'' birde bunu diyen yaratık anne o yüzden canım şimdi yalnızım sadece ailem ve eşim var sadece, diğerleri kendi dünyasında yaşasın dursun ölene kadar biz onlara başka bir pencereden bakacağız....

ilk bebeklerimi kaybettiğimde yine hamile kalırsın vs vs diyerek samimi bulmadığım tesellilerle karşılaşmıştım..2,5 sene oldu onları mezara vereli...evlat acısı yaşamamış olan asla tahmin edemiyor ,anlayamıyor duygularımızı...ilk bebeklerimi kendi doğum günümde kaybetmiştim..şimdi kardeşleri oldu..ama ne zaman mezarlarına gitsem ilk günkü kadar taze olan acım yüreğimi acıtır..gözlerim yana yana ağlarım...öbür dünyada onlara kavuşacağım umudunu taşıyorum...tekrar anne oldum ama Allah affetsin sanki tam anne olamadım gibi garip bir psikolojideyim..yeniden hamile olduğumda yine aynı isimleri verip vermeyeceğimi sordular...her insan farklı..kimse kimsenin yerini tutmuyor..onlar ölen meleklerimdi..şimdikiler de meleklerimin kardeşleri...onların yerini alsın diye dünyaya getirdiğim varlıklar değil...

Son düzenleme:

Yuhhhh diyorum başka da bişey demyrm. bi de onlarla uğraşıyoruz.
Allah her zaman iyilerle, vicdanlılarla karşılaştrsn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…