Son cümlen çok iyi. Sen bni güldürdün, Allah da seni güldürsün inşallah.
Ayyyyynısını yaşadım. kız alkol bile aldı. kola ve sigarayla beslendi. topaç gibi de doğurdu maşallah. ya bn? kolayı ıkı yudum aldırırdı eşim çok canım ısteyip yalvardığımda o da.
kendimi değil, bebeğimi besliyorum derdim. kucağıımda olsa boyle dıkkat etmezmıydım , karnımdayken de bebek besler gibi beslenmeliyim derdim...
ooy oyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ha bugün birde gazetede okudum kız hamile olduğunu doğumdan 4 dk önce öğreniyor.karnı ağrıyor geçmeyince ambulans çağırıyorlar , ambulanstaki hemşire söylüyor bebek geliyor diye.şimdi ne bu dedim kendi kendime ??? sakındığın göze çöp batar derlerdi eskiden inanmazdım yaa...........
Bundan iki yıl önce eşim askerdeyken iki arkadaş bana gelmişti.Söz oğlumdan açıldı tabi ben hem anlattım hem ağladım o gece...Arkadaşlardan birinin eşi de KBBci.Eve gidince benim ne kadar kötü olduğumdan filan bahsetmiş olacak sevgili KBB'ci kocası bana "Uzamış Yas Sendromu"tanısı koymuş...Anlamadığım şu oldu evladını kaybetmiş bir anne onu anlatırken nasıl anlatmalıydı acaba?Ağlayınca ya da kötü hissedince kendini hastalık sahibimiymişiz gibi düşünülüyor demek ki diye düşündüm o zaman..Ve bu teşhisi koyan da kulak burun boğaz uzmanı bir doktor sağolsun...Bir yandan acımıza sabrederken bir de böyle insanların düşüncesizliklerine katlanmak zorunda olmak beni çok yoruyor.Çok doğru söylemişsin canım bunun adı depresyon değil "evlat acısı" ..Anlayamayan depresyon sanıyor...
bana da bir arkadaş doğum sonrası depresyon yaşıyorsun demişti:s
ilk bebeklerimi kaybettiğimde yine hamile kalırsın vs vs diyerek samimi bulmadığım tesellilerle karşılaşmıştım..2,5 sene oldu onları mezara vereli...evlat acısı yaşamamış olan asla tahmin edemiyor ,anlayamıyor duygularımızı...ilk bebeklerimi kendi doğum günümde kaybetmiştim..şimdi kardeşleri oldu..ama ne zaman mezarlarına gitsem ilk günkü kadar taze olan acım yüreğimi acıtır..gözlerim yana yana ağlarım...öbür dünyada onlara kavuşacağım umudunu taşıyorum...tekrar anne oldum ama Allah affetsin sanki tam anne olamadım gibi garip bir psikolojideyim..yeniden hamile olduğumda yine aynı isimleri verip vermeyeceğimi sordular...her insan farklı..kimse kimsenin yerini tutmuyor..onlar ölen meleklerimdi..şimdikiler de meleklerimin kardeşleri...onların yerini alsın diye dünyaya getirdiğim varlıklar değil...
amin canım amiiiiiinnnnn.o kadar çok güç alıyorumki sizden vuslatın dediği gibi keşke burda bu sebepten tanışmasaydık ama yinede iyiki varsınız bende öptüm..
slm cnmm yazılarını okudum sende ikizlerini kaybetmişsin çok üzüldüm ama bak şimdi kardeşleri yanında çok şüküe allah onlara sağlıklı uzun ömür wersin işlhhilk bebeklerimin kaybında annem teselli ve sözüm ona avutmak için izmir den bize gelmişti..annem hiç evlat kaybı yaşamamış biri...ben de eşim de o kadar zor günler yaşıyoruz ki..ikimiz de salya sümük ağlar vaziyetlerdeyiz...annem ya ne zamandır haberleri izlemedim,dünyadan bi haber kaldım diyerek tv izlemeye koyulmuştu........oysa eşimin ve benim gözümüzde dünya batsa görecek durumumuz yoktu.....yaşamayan bilemiyor işte....
amin canım amiiiiiinnnnn.o kadar çok güç alıyorumki sizden vuslatın dediği gibi keşke burda bu sebepten tanışmasaydık ama yinede iyiki varsınız bende öptüm..
cok mutlu oldum simdi, kendini biraz daha iyi hissettigin icin....
Herkese merhaba,
Bende sizler gibi aynı acıyı yaşıyorum. İçim yanıyor ama elimden birşey gelmiyor. İçimi sizlere dökmek istedim. Beni en iyi siz anlarsınız.
Benim yaşadığım ikinci acı bu. 2009'da on haftalık ikizlerimi kaybettim. çok zor günlerdi. bir sürü test yaptırdık ve sonunda bende kan pıhtılaşması olduğu ortaya çıktı. ikizler bundan ölmüştü. bir daha hamile kalırsam iğne kullanmam gerektiğini söyledi doktorlar. bu olaydan sonra iki seneye yakın hamile kalamadım. meğer rahimde polip oluşmuş doktorum bunu gördü ama bu engelliyor olamaz demişti. sonra doktora güvenemedim ve başka doktor buldum kendime o hemen polipin alınması gerektiğini hamile kalamayışımın sebebinin bu olduğunu söyledi. gerçektende dediği gibi ameliyat olduktan iki ay sonra hamile kaldım. Hemen iğnelere başladım. Hergün iğne coraspin ve folik asid içiyordum. Herşey çok güzel gidiyordu. Sorunsuz bir hamilelik geçiriyordum. ama içimde hep bir korku vardı. ya bu da ölürse diye. ben hep kan pıhtılaşmasından korkuyodum. altıncı aya geldik korka korka. ayrıntılı ultrasona girdim ve o zaman herşey değişmeye başladı. doktor üç bulgu buldu. bir kalpte parlaklık, iki böbrekte büyüme, ve kordon bağında 3 arter damar bulunması gerekirken 2 bulunuyormuş. Hemen amniyosentez istedi. Yaptırdım. iki gün sonra ilk fish dediğimiz hızlı sonuç çıkar dedi. eğer o iyiyse fazla korkmaya gerek yok dedi. O iki gün nasıl bekledim bir allah bir ben bilirim. ve sonuç çıktı. temiz. üç hafta sonra diğerleri çıkar o sonucu bekliyelim dedi doktor. ama ben hep iyi düşünmeye çalıştım bu sürede. ilki temiz çıkarsa korkma demişti ya doktor korkmuyordum. ve sonuç çıktı. yüzde 70 oranında anomali 9. kromozomda farklı yapılanma var. başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. inanamadım. hemen doktora gittik gebeliği sonlandıracağız dedi. yetinmedim inanamadım amerikada genetik profosörü bir akrabamız var sonuçları ona bildirdik. o da aynı şeyleri söyledi ve şimdi burada anlatamıyacağım şekilde çok zor suni sancıyla doğum yaptım. kızımı benden aldılar. daha bir ay oldu. ama şimdi şimdi acısı daha zor katlanması daha zor. hala sütlerim akıyor. çok üzgünüm hemde çok.
gülşahcım başın sağolsun
o sunisancının verdiği acıyı cok iyi bilirim inş. en kısa zamanda hamile kalırsın cnm acın az da olsa diner
Gerçekten allah hastaneden kimseyi eli boş çıkarmasın çok zor. ama doktorlar ve hemşireler o kadar katılaşmışlar ki beni de sancı çekerken azarladılar. amma bağırıyomuşum herkes rahatsız olurmuş. bide ben kızdılar diye çığlıklarımı içime gömdüm. off allahım inşallah hepimize sağlıklı sıhhatli sorunsuz bir hamilelik geçirip, sonunda da o hastaneden bebeklerimizle çıkmayı nasip eder inşallah.
cenk koray da evlat acısını tadanlardan biri hem de 20 li yaşlarda oğlunu kaybetmişti ben cok küçüktüm o zamanlar 10 12 yaşlarındaydım
evet .kavuştu yavrusuna şimdi ne kadar mutludur kimbilir.tamda damdan düşenin halini anlatırcasına yazmış dizeleri ,bu yangın başka nasıl anlatılır ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?