bebeğini kaybedenler 2011

öyle umut ediyorum ki yeni bir bebekle ben mutlu olacagim Rabbimban saglikli bir hamilelikten sonra saglikli bir evlat daha nasip etsin ins canim cok cok sagol sizlker uzulmyeyin guzel gunler gecirin stresten uzak durun ne olur

gülse 84 ilk hamile kaldığımı ögrendiğimde senin kullanıcı resmini eşim bana moral olsun diye telefonuma yüklemişti bak böyle güzel ve sağlıklı bebeğımiz olsun diye gecen hafta perşembeye kadarda durdu telefonumda takii bebeğimi kaybedene kadar.Yazdıklarınızı okudum belki sizlerininkinin yanında konuşmaya hakkım yok benım bebegim 18 hafta benımle kaldı 5 aylık olmasına 1 hafta kalmıştı kaybettiğimde .gecen hafta perşembe cıktım hastaneden nedense deli gibi aynı seyleri okuyup duruyorum bos kaldıgımda benım gıbı kaybedenlerı .nedenlerını okuyup duruyorum sizin yazılarıda okudum özellikle nehırın annesını okurken hıckırarak kendı kendıme delı gıbı ağladım daha da aglıyorum ya ..biliyorum kaybettım allah verdı allah aldı ..biliyorum belkide sağlıklı olmıcaktı hayırlısı buydu ...bılıyorum bılıyorum ama cok uzuluyorum cok .suanda evde yanlızım esımın ablası almanyadan geldı onlara gıttı ben bahane uydurdum gıtmedım tel konuştum dırek hayırlı haberler mı var bebek mı var dıyor kahroldum kahroldum.benım 7 haftadan buyana kanama oldugu ıcın kımseye soylemedık yavrumu...kızımı artık kımseden bu soruyu duymak ıstemıyorum kı bu soran ınsan daha once bır bebegını kaybetmış senelerce ugrasmış bır ınsan sımdı 3 oglu 1 kızı var ya unuttu herseyı ...nıye ısrarla sorarlar ınsanların ne yasadıgını bılmeden.

.Ben oyle bebek delisi olmadım hiç 3 senedır ugrasıyoruz 7 yıldır evlıyız.kımyasal dusuk yasadım pek bişey anlamadım uzuldum ama gecmıştı sonra tup bebege yonlendırıldık bu ılk denemeydı ama hıc sevınc yasayamadım Ahhh bebegım karnımdayken mutlu olsaymısım ahh ıçim nasıl yanıyor kavruluyor onun ılk kalp atısını duydugumda cok kanamamam vardı oyle boyle degıl ama ambulansla hastaneye kaldırdı drum anlayın..ama bukadar haftaya kadar dayandı kızım meleğim.ama suyu gelince dayanamadı ıkı gun sancı cektım hayatımda ıkı gun sılındi ıkı gun yok .takvımımden sılındı bebegımı doguramadım allahtan yapamadım bıde o travmayı nasıl atlatırım dıye düşünmekten kurtaja alındım ıkı gunun sonunda

NAPICAM BEN SIMDI HEP AKLIMDA YA YINE OLURSA KORKUSU CILGINCA TEKRAR DENEME ISTEGI ,KORKUSU ,DENEME CESARETSIZLIĞİ..BÖYLE KARIŞIK MUTSUZ YANLIZ KORKAN ÖZLEYEN NETTEN BEBEK RESIMLERINE BAKAN AGLAYAN BİŞEY OLDUM .

Şimdi ilk randevum salı gunu meleğim olmadan ilk randevum BOŞLUK BOŞLUK göbeğime baktıkca bağıra bağıra ağlamak gelıyor içimden..

Enny cim canim Allahtan gelene raziyiz....Allahim tekrar saglikli bir grbelik sonunda bebegini kucagina almak nasip etsin... benim Allaha sukur 3 evladim var Allah onlarin omrunu versin 10 haftalik bebegimin kalbi durdu malesef cok sukur ne edelim Allah bole istedi bizlere birsey olmasin canimiz sag olduktan sonra insAllah yine bebek sahibi oluruz uzulme yanliz kalma guzelim kendine mukayyet ol sabret sabrin sonu selamet

çok geçmiş olsun ve başın sağ olsun cnm. hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz sanırım. şu büyük harflerle yazdığın kısım aynen beni anlatıyor. hemen hamile kalmak istiyorum bi yandan ya bidaha yaşarsam korkusu herşey karmakarışık rabbim sabır versin . bak ben daha çizelgemi bile silmedim. allah sabır versin hepimize ve sağlıklı bi hamilelik diliyorum

Acaba dıyorum senelerce istemedim diye mi allah bunları bana yaşattı diye düşünüyorum.çünkü tedaviye başlarken bile tereddütteydim .Dr ilk sorum tüp bebek diye saglıksız olma ıhtımalını sormuştum.dr bile bu yaşta ne ümitsizlik demişti.yasımda 32 bu arada..çok gençmişim gibi hep endişeliydim .7 haftada drla ilk görüşmemde muayene için üstümü cıkartırken bir anda kan fışkırdı kanama dıye nıtelendıremıyorum.. fışkırdı..sonra masaya yatıp melegımın kalp atışlarını duyunca korkunc bır sakinlik güven inanç sonra ara ara bır hafta evde bir hafta hastanede gecen 17 hafta ...

ilk yattıgım gece yarısı odalardan gelen cıglıklarla uyandım o sesızlıgı yırtan farklı cıglıklardı bunlar nerden bıle bılırdımkı bende bır gun o cıglıklardan atıcam sabahın beşinde aslında bildimde . hemsirelere sordugumda normal dogummu var dıye..Maalesef o farklı birşey dıyolar dı sordugumda sonra öğrenıyordum 6 aylık 7 aylık annelerin meleklerını cennete ugurlama cıglıkları oldugunu ...bu kadar kanamaya ragmen tutunan saglıklı gelişen hatta ultrason kontrollerınde sureklı o strese ragmen kahkahalar atmamıza sebeb olan hareketler yapan drumuzun çok şeker diye sevdiği bebegımızıde benımde bu sekılde ugurllıyacagımı ve bunun ıhtımalımı sordugumda dr bunları dusunme sen oyle bırsey olmıcak demişti. ama düşündüm hastanede yattıgım sürelerde okadar cok rastladımkı bu cıglıklara sonra bir gun bende attım o cıglıkları bebegımın olmesi benden kopması ıcın verılen bır ilaç sayesınde 5 saat cektım o acıyı cunku bır gun boyunca verılen sunı sancı bana zerre kadar etkı etmemeye baslamıstı o karanlıgı unutamıyorum odaya gelen her hemşıreye yalvardıgımı soyluyo esım hatırlamıyorum sadece kustugumu ve o korkunc sancıyla sadece hıç bır sey olmamıscasına cıkmak istediğimi ve sabah drum geldıgınde yorgunluktan araladıgım gozlerım ve o acı veren rahımın acılıp acılmama muayenesınde acılmış bır ıkı saate bıtıcek acın dedıgınde elini optugumu hatırlıyorum..Ne kotu bır anneyım dımı sadece kendımı dusundum o anlarda bıran once gıtsın ıstedım bıtsın ıstedım o herseye dayandı ben dayanamadım
..Ben yalvardım hadı kızım bırak annenı dıye ŞİMDİ KENDİMİ ASLA AFFETMİCEM ASLA BILIYORUM IKI KERE SUYUM GELDI 10 GUN ARAYLA SUSUZLUGA DAYANAMAZDI BILIYORUM .ORDA NEYI ANLADIM BILIYOMUSUNUZ HAYATIMDA ILK DEFA GÖZÜM HİÇ BİRŞEYİ GÖRMEDEN KISKANDIM SAGLIKLI BEBEK DOGURAN ANNELERI KURTAJ SONRASI KORIDORDA BENI YURUTURLERKEN KAPIYA ASILAN SUSLERI KISKANDIM BEN MELEGİM İÇİN AĞLARKEN YAN ODADAN GELEN KAHKAHA SESLERINI BEBEK EMMIYOR DIYE KAPRIS YAPAN VE ALLAHIN VERDİĞİ MUCIZESININ FARKINA VARMAYAN OLAGAN GOREN ANNELERİ KISKANDIM.....

Cok ozur dılerım cok uzun yazdım

Zordur.Bebeği kaybettiğiniz haftaya göre acısı, yüreğinizdeki sızısı o kadar derindir.İlk öğrendiğinizde bir şok yaşarsınız. Hele ki kalp atışlarını daha önce duymuşsanız… bir sonraki kontrolde doktorunuzun suratındaki endişeli ifadeden anlarsınız ters giden bir durum olduğunu. ”Tanrım, lütfen lütfen…” diye yakarırsınız. Normalde odayı inletmesi geren pıt pıt pıt sesi yerine kocaman bir boşluk vardır. Başınız döner, mideniz bulanır.Ağlarsınız, çok hem de… sonra sakinleşip mantıklı olmaya çalışırsınız. ”Bir daha deneriz, herkesin başına geliyor, ne var ki?!?” dersiniz.Çoğu zaman nedenini de bilemezsiniz. Araştırmaya kalkar, internet canavarı olup çıkarsınız. Kafanız daha da karışır, binbir türlü hastalık teşhisi koyarsınız kendinize. Sonra bir ağlama hali gelir. İsyan belki de inkar. ”Bir doktora daha görünmeli” diye düşünürken aklınıza o sessizlik gelir. Kalp atışını beklerken içinde boğulduğunuz sessizlik. Yok, gitti, biliyorsun, bu sefer olmadı…Atlatmak, yaşama devam etmek lazım. Bir an önce hem de.Kocanın desteği, yakınların, arkadaşların varlığı önemlidir. Ancak yakın zamanda düşük yapmış bir kadına en son söylenecek söz ”biliyor musun, benim başıma neler gelmişti…” ile başlayan veya ”ilk düşük yapan sen değilsin ki canım” cümleleridir. Çünkü herkesin acısı kendinedir. Elbette çok daha büyük sıkıntılar çeken, tedavisi imkansız hastalıklarla uğraşanlar var ama onları örnek göstermek ilk aşamada çok sakıncalı.Düşük yapan kadın;Nerede hata yaptım? diye sorar kendine.Kızgındır. Herkese, her şeye, yolda sokakta gördüğü hamilelere.Depresyona girer. Ağlar. Ağlar. Ağlar.Oysa hata ne kadındadır ne de erkekte. Hele ki erken dönemdeki düşüklerde, bunun doğal seleksiyon olduğunu söylemişti doktorum bana. Kızgınlık hissi bir süre devam eder. Normaldir. Çıkış yolu bulamaz insan çünkü. Olur olmadık zamanlarda ağlar. Tutamazsınız kendinizi. Olsun, ağlayın. Saatlerce ağlayın. Kimsenin sizi susturmasına izin vermeyin. Ben size bir şey diyeyim mi, ne kadar çok ağlarsanız, depresyondan o kadar çabuk çıkarsınız.Geçecek, bu da geçecek.Düşük sonrası, biraz iyi hissettiğinizde şunları hatırlayın:Hamile kalabileceğinizi biliyorsunuz. Öyleyse hazır olduğunuzda tekrar deneyebilirsiniz.Erken dönemde bir düşükse; bebek çok daha büyük olduğunda da düşük yaşayabileceğinizi düşünün.Beklenmeyen ve geç dönemde bir düşükse; bebeğin büyük sıkıntılarla doğabilme ihtimalini düşünün.Biraz kaderci olmakta yarar var bu dönemi kolay atlatabilmek için. ‘‘Her şeyin bir nedeni vardır, hayırlısı bu heralde” diye düşünün.Ne zaman, ne şekilde olursa olsun zordur, üzücüdür. Bir kadın için kabullenmesi güçtür. Peki ya kocalar? Onların neler hissettiğini kim biliyor? Kim soruyor? Tahmin ettiğinizden de zordur onların durumları. Hem eşlerine hem de kaybedilen bebeğe üzülürler. Hem destek olmak zorundadırlar hem de desteğe ihtiyaçları vardır. Kocalarınızı yanınızdan uzaklaştırmak yerine bu acıyı beraber yaşamayı deneyin. Her şey daha güzel olacak. Emin olun.Irem Erdilek

Seninde başın sağ olsun arkadaşım,gerçektende burada benimle aynı acıyı paylaşan arkadaşlarla dertleşmek daha farklı .geri kalan hep aynı cümleler.Her pazar küçücük bir mezarın başında ağlamanın ağırlığını gerçekten bunu yaşayanlar anlayabilir.Dualarım senin benim ve diğer tüm arkadaşlar için inşaallah Allah bu sefer dualarımıza sonsuz merhametiyle karşılık verir.

Allah herkese yardım etsin ,seninde dediğin gibi o günden sonra edindiğim bir tesbihim var elimde kendimi kaybettiğimde sarılıyorum ona ve Allahı anıyorum.Teselli ancak O nun isminde bulabiliyorum.

Neden bilmiyorum ama bende de aynı düşünce var. Bunu acımın çok taze olmasına bağlıyordum ama galiba değil.Ben sadece oğlumun annesiyim.

Amin. Yüreklerimizi kendi cinsinden sevinçlerle ferahlatsın Rabbim.

Veren de O, alan da O. Bizim için en iyisini bilen yine O.

sabah sabah yıne foruma girdim bende bebegini kaybeden 2011 annelerindenim aglamaktan içim daglandı ve sukrettım halıme 9 haftalıkken gelısmedıgı ıcın bebegımı kaybettım ama benım neymıs dedım okadar cokkı doguma yakın bebegını kaybeden hersey allahın takdırı ıste. 4 ay once bende hamıleyım forumlarında yazrken sımdı bebegımı kaybettım forumlarında yazıyorum bı varmıs bı yokmus işte.herkez cektıgını bılıyor en agırıda aa şuda yasadı aa bununda boyle olmustu aaa buda bebegını kaybetmıstı cümlelerını duymak kotu oluyo cunkı ates dustugu yerı yakıyor.hala ıcımde acısı hep ruyalarımda goruyorum oglanmıs sevıyorum emzırıyorum şimdi ikinciye saglık dıyorum ama tabı ıcımdekı fırtınalar benı tesellı etmıyor.rabbım hepımızın kucagını doldursun nedesem ne yazsam bos 4 aydır hep sıtede okuyorum tekrar tekrar aynıları okuyorum saf oldum sanırım.hamıle oldugumu duyan cevremle karsılasıyorum hanı bebek nerde gobegın cıkmamıs kac aylık oldugumu sormaları al ıste ozaman vuruluyorsun tekrar tekrar.gecen esımın bı akrabalarıyla karsılastım kızı bebegın nerde dedı annesıde kayınvalıdesıne bıraktı heralde dedı koptum orda dalgamı gecıyorlar adammı secıyolar anlamadım cunkı hamılelık devam etseydı 5 aylık olucaktım.ona rahmen evdemı bıraktın denmesı acıydı cunkı dogmusta olsaydı heberını alıcak kadar yakın akrabaydılar şaka gibi ne dıyebılırımkı

Geçen yıl çocuklarımızın ölümleri yazılmış.

Bu yıl da sağlıklı, hayırlı, her şeyiyle sağlam, tüm olumsuzluklardan uzak halimizle, uzun ömürlü bebeklerimizin doğumları yazılmış olsun Allahım noolurrr...

ceyda_1984; chnb; melekannesi67; ghisem; ozlem378; htpinar; esmeray03; burcuerdem; haticesu; n__a__z; derman; davraz32;

ukomut; map; madeofhonor;

yesimmm33; swanson; fulya41; lifos; zerdal; sinannuray; hulyabaskurt; nehirinannesi; enny; toprakesra; pasagulsah; gulse84;

gurbetguzeli; malatya44_ayse ve NKOB için AMİNNNNNNNNNNNNN

canim guzelim iyi dileklerin icin cok cok sagol ole umut ediyorum ki yeniden anne olucaz yeterki saglikli sihhtali hayirli evlat nasip etsin Allahim

Acımız ortak, dualarımız ortak, birbirimizi tanımamamıza rağmen birbirimize ettiğimiz dualar çok kutsal, Ben bu insanlığa Allah'ın karşılık vermesini umuyorun. Teşekkürler.

ne kadar güzel bi dua allah razı olsun cnm

Acımız ortak, dualarımız ortak, birbirimizi tanımamamıza rağmen birbirimize ettiğimiz dualar çok kutsal, Ben bu insanlığa Allah'ın karşılık vermesini umuyorun. Teşekkürler.

Evet toprakesra, birbirimize desteğimiz ön planda olunca Allah merhametini esirgemeyecek ve yüzlerimizi güldürecek inşallah..

19. temmuz 2011 bugün. hamile kaldığım ilk günden beri bu güne kitlenmiştim.Bebeğim yaşasaydı karnımda, bu pereklampsi belası vurmasaydı belki bugün dünyanın en mutlu insanıydım.herşey için artık çok geç herşey geride kaldı, sanki hiç hamile olmadım,sanki o 8 ayı hiç yaşamadım gibi,bilinç altım unutmak istiyor mutlu günleri şimdi ,çok acıtıyor içimi o günler.Herşey çok karışık, zaman geçtikçe ben hariç herkes unutuyor oğlumu başımıza gelenleri, gündemden düşüyor.Bugün, anne olamadığımı tokat gibi vuruyor bana ben kaybettim,kaybedenlerdenim.

allah sabır versin cnm allah yardımcımız olsun. çok çok zor dediğim gibi herkes unutuyor bizimde unutacağımızı düşünüyorlar ama öyle dill işte bunu kimse anlamıyor. herkes bi tututrmuş yine olur lafını. evt olurda benim giden kızımın yerini tutarmı unuttururmu? bunu anlayan yok
Hepimizden inşallah. Hepimizi iki dünyada güldürsün.

Çizelgen hala duruyor gülse gördükçe çok üzülüyorum.

evt cnm silmeye elim varmıyor maalesef. ilk heyecanım ilk umudum o benim o mutluluğu görüyorum ben o çizelgede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…