bebeğini kaybedenler 2011

gelenler geldi yine..hiç bir şey görmüyor gözüm . bir dibe batıyorum bir yukarı çıkacak gibi oluyorum,sonra tekrar dipteyim.mahpus yatanlardan bile daha acınacak haldeyim . hiç değilse hergüne bir uyanma sebepleri var bir gün daha geçiyor ne de olsa tahliye günleri için. ofiste masamın üzerindeki takvimi işaretlerdim her sabah . ne kadar mutluymuşum , ne mutluymuş bana 3 ağustostu doğum tarihimiz şimdi ise temmuz 1 ne ofisteyim nede evde ellerim bomboş oturmuş deli gibi gelene gidene bakıyorum..bogazım düğümlendi yine ............

Bir resim kaldı kafamda. hastahanedeyiz kızım küvezin içinde solunum cihazına bağlı .başında itina ile yıkayıp defalarca ütülediğim minik şapkası nefes alıp veriyor.Tanrım dudakları ne kadar güzel. bense başında öylede durmuş onu izliyorum bakışıyoruz sürekli.şimdi ikisini ben izliyorum çaresizce onlar hep orda olacaklar bense bir bitki gibi onları seyredeceğim hep .zaman durdu benim için..hep 36 yaşındaki lütfiye kalacak o resimde ve 17 günlük nehir .yaşarken ölmek buymuş meğer......................

canım snei çok iyi anlıyorum ne desem boş aynı süreçten bizde gectik acın henüz taze bunları yaşaman normal
ama acınacak haldeyim diye kendini hırpalama lütfen insan bebeğini kaybettiğinde dünyanın en talihsiz insanı olarak görüyor kendini bilirim
ama daha acı şeyler yaşayan insanlar var onları düşünerek teselli oldum ben
içini buraya dök ne geciyorsa yaz herkes aynı acıyı yasadığı için sana yardımcı olacaktır cnm

nehircim bak bebeğini yeni kaybedip korunma süreci gecirenler diye topiğimiz var oraya da takıl istersen:)

geçmiyor esmeray,geçmiyor , hiç geçmeyecek , yandım kül oldum .içimdeki çığlıklar kulağımı sağır ediyor, bütün hayallerim gitti.Eşim için ayaktayım .onun gözlerine bakınca dönüyorum dünyaya tekrar .

off aynı şeyi bugün bende yaptım. Ofisteki masamın üstünde duran takvime baktım. her günü işaretlemişim ta ki 16 Mayıs gününe kadar. Doğumu yaptığım günse kırmızıyla boyanmış hiç unutma bugünü der gibi 19 Mayıs!. Bugün olmuş 1 Temmuz o kadar da az kalmıştı ki doğuma. Ağustosun ilk haftası izine ayrılacaktım... Allahım sabır ver.. Ne olur sabır ver...

nehircim ilk zamanlar öle hissediyorsun ben eve kapanmıştım istifa etmeyi bile düşünmüştüm bir ay dişlerimi bile fırçalamadım saçlrımdan artık yağlar süzülüyorduhamdolsun gecti o günler bir yerden tutunuyorsun hayata bende kaybettim 9 aylık bebeğim karnımda öldü

gülşah cım diyecek bir söz bulamıyorum bende o süreclerden gectim ama şunu söylim zaman herşe,yn ilacı acı gecmiyor ama hafifliyor
doğumun normal olmuş cnm 3 ay sonra denemelere başla derim cünkü bu acınınilacı yeni bir bebek

Canım benim. bende 19 mayıs ta doğum yaptım . sen neden erken doğum yaptın ?

Hep dedim, ömür boyu da diyeceğim.

Yaşadıklarımızın zorluğu büyükk, ama tesellisi daha da büyük.

Bu peygamber derdinin ya hiç tesellisi olmasaydı? Ya bebeklerimizin toprak olduğuna inansaydık? Ya Allah sanki bir eşyamız kaybolmuş gibi bir muamele yapsaydı bize? Böyle mükafatlar koymasaydı sonuna?

Acımızla kalırdık değil mi... Ne zor olurdu o zaman yaşamak....

İşte asıl o zaman kıvrandırırdı şer gördüğümüz olay bizi, mahvederdi hayatımızı ve eminim pek çoğumuz bebeğimizin ardından yokolmak isterdi.

Rabbim hamdolsun. Mükafatlarını bizlerden esirgeme. Gücümüzü tüketme. Bir an önce gönlümüze göre bebeklerimizi nasip et. Amin
.

Son düzenleme:

esmeray çok teşekkür ederim desteğin için. Doğum yaptığımda bir daha bebek isteyeceğimi zannetmiyordum. Ama şimdi 3 ay geçse de bir daha bebeğim olsa diyorum. Çünkü senin de dediğin gibi bu acı ancak yeni bir bebekle hafifleyecek sanırım.

Canım benim. bende 19 mayıs ta doğum yaptım . sen neden erken doğum yaptın ?

Benim bebeğimde kromozom bozukluğu vardı. Bu yüzden sonlandırıldı. 7 ay bitmişti. Bende seninle aynı şeyleri yaşadım , yaşıyorum. ve tüm bu acıları yaşayanlar için var gücümle dua ediyorum. allahım bizi de güldürsün inşallah en kısa zamanda.

maalesef bende aranızdayım...... mayısın 13 de kaybettim meleğimi... 20 haftalıktı 13. haftadan itibaren uğraştık kurtarmak için. kistik higromma hidrops ve turner sendromu vardı kızımda. 16. haftamda amniyosentez yapıldı. ve beklenen son geldi ondan sonra. kromozom bozukluğu vardı yapılcak hiçbir şey yoktu. sonlandrma kararı çıktı. hastaneye yattım çok şükürki yattığm gün sancılarım başladı ve gece 10 buçukta meleğim benden koptuu gittiii. bundan sonra yapılcak hiç bişeyim yok zamanla geçer yenisi olur lafları boğdu beni. hangi evladın yerini hangisi tutabilirki? minicik kızım gitti sütlerim aktıkça içim eridi. ve sanki günler geçtikçe acısı daha da artıyor hiç azalmıyor içimde yangınlar yanıyor. dışardan çok güçlü içerdende bi okadar bitikim. çok zormuş hemde çok zor mezarlığın yanından geçerken ömrümden ömür gidiyor canımdan biparça orada bensiz gözüm gibi bakarken artık yanlız. rabbim kimselere yaşatmasın en kısa zamanda sağlıklı kardeşini göndericek meleğim biliyorum bekliyorum..... canım kızım seni canımdan çok seviyorum......

içinin ne kadar dolu olduğu çok belli. o kadar güzel anlatmışsın ki.

Keşke gelmeseydin ama hoşgeldin. bundan sonrasını beraber geçireceğiz inşallah, yalnız değilsin.

Allah yardımcımız olsun. yüzümüzü güldürsün inşallah.

canım allah sabır versin,acını anlıyabiliyorum....hayırlısı ile allah sana yeni sağlıklı bir bebek nasip etsin inş...sağlıklı bir hamilelik olsun inş.....

amin inş ne kadar çok aynı acıyı yaşayan insanlar varmış bunu fark ediyor insan... allah hepimize sabır versin......

Slm kizlar ben de carsamba gunu normal kontrolumu olmak icin dr a gittim ve bebegimin kalbi durmustu 10 haftalikti kurtaj olmadan mudahele edildi vajinal hap koyduk 6 saat sonra bebegim ben den ayrildi Allah sabirlar versin hepimize insAllah meleklerimiz sefeatci olsun bizlere adini abdullah koydum cinsiyetini bilmedigim icin

seni en ii bebeğini kaybedenler anlar ben öteki baskası vs.... bende bebeğimikaybettim bugün 34 gün oldu henüz mezarına gidemedim gitsem biliyorum dayanamayacağım dizlerimin bağı çözülecek belkide baska seyler diyecek birsey bulamıyorum çünkü yookk rabbim hz eyüp sabrı versin herkese...

Canım ben tatildeydim uzun zamandır girmedim topiğe şimdi öğrendim, çok ama çok üzüldüm ve şuan gözyaşlarıma hakim olamıyorum...Böyle durumlarda söylenecek söz de yok....Rabbim sana sabır versin, diğer evlatlarını sana bağışlasın uzun ömürler versin onlara...İnşallah en kısa zamanda rabbim seni yine mutlu eder..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…