Bebeğini kaybedenler......

arkadaslarım....bu aralar belırsız ve net olmayan bı konuya epeyce kafa yoruyorum .elımden geldıgı kadar arastırıyorum.ınsallah sonu hayırolur.sonucta Allahın dedıgı olucak.ınsallah banada bı mucıze nasıp eder saglıkla.tahlıl sonuclarımda bı problem gozukuyo.ama doktorların henız tam olarak fıkır bırlıgı yapamadıgı bı konu bu.heterozıgot ıcın ıgne onermıyolar.ama bızımle aynı durumda olan kısıler en sonunda hep ıgneyle kavusmuslar bebıslerıne.napıcagımı bılmıyorum.profada gıdemıyorum su sıralarda...beklıyorum ve arastırıyorum...dua edın canlarım.ıhtıyacım var...aynı guzel dualar bendende sıze emın olun....ıyı geceler...

genelde görülen heterozigottur homozigot daha az görülüyor denildiği gibi zannediyorum sende sonuç itibariyle iğneye başlayacaksın....
ne olursa olsun hakkında hayırlısı olsun da arkadaşım...
senin gibi o kadar çok insan gördüm ki klinikte için rahat olsun çözülemeyecek bir sorun değil üzülme canım benim....

herkese merhaba,haftasonu düşük sebepleriyle ilgili biraz internette dolaştım,canım çok sıkıldı.kürtaj sonrası kapılan enfeksiyon rahimde yapışıklığa,yapışıklık da hamile kalamamaya ve düşüğe sebep olabiliyormuş.enfeksiyon konusunda da uyarı şu:2-3 hafta boyunca denize,havuza girilmeyecek.hatırlarsınız,bunu ağustosta 'ben denize gittim' dediğimde konuşmuştuk.yanılmıyorsam bu uyarıyı sadece sinem'in doktoru yapmıştı.
evet arkadaşlar,söylenmesi atlanan bir tek cümle beni rahim filmi çektirme stresiyle karşı karşıya bıraktı.yapışıklığın göstergesi adet görememe veya adet miktarında azalmaymış.ben şimdilik olumlu düşünmeye çalışıyorum.kanamanın miktarını ilk aylar için fazla dikkate almayacağım,sonuçta denge kürtaja bağlı olarak da bozulmuş olabilir.ama hamile kalamama 3 ay devam ederse(1 ay geçti bile)rahim filmi çektireceğim.
hepinize sevgiler...

cnm allah korusun keopscum böyle birşey yoktur inşallah hiçbirimizde..bak benimde kafam karıştı gerçi doktorum öyle bir durum olsa sölerdi herhalde..27 ekimde oldum kürtaj regl hala olmadım normal herhalde dimi siz ne zaman ilkini olmuştunuz?

canımcım öncelikle inşallah böyle bir durum yoktur diye dua ediyorum sana... bahsettiğin olay benim başıma 5 yıl önce geldi.. bebeğimin kalbi durdu düşük gerçekleşmeyince kürtaj yaptırmak zorunda kalmıştım. (allah kimseye yaşatmasın kürtaj kelimesi bile tüylerimi diken diken ediyor) 2 yıl öncesine kadar neden çocuğumuz olmuyor diye gitmediğimiz dr kalmamışken sonunda rahim filmi çektirmemi akıl eden bir dr oldu. zor bela korka korka rahim filmini çektirdim. sonuç malesef iki tüpünde kapalı, yani yapışıklık olduğuydu. tek sebebi ise kürtaj.. hilalin bu konuda daha çok anlatacakları olacaktır. dr um kürtajın özensiz yapılması durumunda bu tür vakaların olduğunu söylediğini hatırlıyorum. sonrası yeniden rahim filmi ve daha sonrası laparoskopi oldu. çok zor ve yıpratıcı bir süreç geçirdim.. onca hayal kırıklıkları yaşamama mı üzüleyim geç kalışlarıma mı... sana tavsiyem kesinlikle bir rahim filmi çektirmen. kafanda soru işareti kalmaz ve için rahat eder. allahın izniyle inşallah bişeyin yoktur hayatım.

Merhaba arkadaşlar bende 14 ekimde kürtaj olmuştum. Kürtaj olduğu gün adetin 1. günü sayılıyormuş bu hesaba göre bugün 37. gün ve ben hala adet olmadım. Üstelik bir hafta önce vücudumda adet belirtileri başlardı hala belirtide yok. Benim gibi bekleyen arkadaşlar varmı? En kısa sürede doktora gideceğim ama yapışıklıktan çok korkuyorum...

canım,senin normal tarihin bile gelmemiş,korkma.ben 37. günde doktora gittim,söktürücü verdi.43. günde de adet gördüm,arkadaşların daha normal zamanlarda gelmişti.işte bu da korkutuyor beni,offff.
şimdi 'o halde denize gitmeyi nasıl düşünebildin?' demeyin.kürtajımın üstünden 15 gün geçmişti,sevgili komşularım biraz moralim düzelsin diye davet ettiler.enfeksiyon konusunda uyarılmış olsaydım hiç gider miydim?

canım,olumlu düşün lütfen.kürtaj sonrası gecikmeler,kanın miktarındaki düzensizlikler çok normalmiş.ben de bu yüzden çok rahattım,beni tedirgin eden enfeksiyon konusu.ciddi bir gerekçem var yani,sen lütfen sakin ol ama tabi ki doktoruna da danış,muayene ol.

merhaba arkadaslar
tedırgınlıklerınızı cok ıyı anlıyorum
keops35 bu kadar sıkma içini bır doktoruna danıs ve muayne olmanı tavsıye ederım
cunku muaynede anlasılabılıyor boyle olumsuzluklar varsa
bırde hepımızden rıcam ınternette her okudugumuzu kendımıze uyarlamayalım
cunku ben doktorumla konustugumda bu konuyu arastır tabıkı faydalı ama herkesın bunyesı aynı degıl herkesde aynı durum olacak dıye bırsey olmaz bunlarla kafanı bulandırma ınternet bır çöplük onemlı olan dogru seylerı bulup okumak demıstı
ve o gunden sonra cok da bu da bende olurmu dıye dusunmedım yoksa ınsan kafayı yıyor
ben yaptım ılk zamanlar ordan bılıyorum :)
ayrıca benım doktorumun soyledıgı kurtaj adetın bırıncı gunu bunu takıp eden 30-45 gun arasında adet olmak gerkıyormus
eger olmazsan ılacla adet gormenı saglayacagız dedı
ben cok sukur 30.gunumde adet oldum
ayrıca kan mıktarının cok yada az olmasıda kurtajdan sonra normalmıs sonrakı aylarda duzenını tekrar yakalıyormus

canım 45 ıcınde olmazsan doktoruna gıt
ama stres yapma olur ınsallah
ben 30.gunumde oldum
daha 45 gunun dolmasına 10 gun var olursun tatlım

arkadasım stres yapma
hep kötü seylerı getırmeyelım aklımıza lutfen
allahın ıznıyle hersey guzel olacak

cnm benimde doktorum 45 güne kadar olmazsan ara söktürücü vercem demişti.
cnm doktor banada öyle birşey demedi sadece etrafımdaki herkes sen şimdi lohusa gibisin dikkat et kendine üşütme ayaklarını falan dediler.cnm bencede ya her okudugumuz bizimde başımıza gelecek değil ya gittiğin doktor iyi doktorsa hastane temizse zaten sorun olmaz.ayrıca benim bildiğim yapışıklık kürtaj sırasında vakum yapılırken meydana geliyor yani denize girdin diye iltihap olur ancak tahminime göre ozamanda zaten anlarsın idrar yaparken sancın olur.. tabiki sen genede tedbiri elden bırakma başka doktora gözük.
canım 45 ıcınde olmazsan doktoruna gıt
ama stres yapma olur ınsallah
ben 30.gunumde oldum
daha 45 gunun dolmasına 10 gun var olursun tatlım

evet doktorumunda dediği stres yaparsan gecikir demişti.

Normalde 30 günde bir adet oluyorum..Kürtaj sonrası 52.gün adetim gelmişti ilaçsız yani..Adeti geciken arkadaşlara itafen yazıyorum..

Kürtaj sonrası 4.adetimi bekliyorum..Adetlerim kürtaj sonrası ilk adetim dışında düzene girdi çok şükür..Yine 30 günde oluyorum..Ancak Eskiden en azından 4-5 gün devam eden adetim şimdiyse 2.günün sonunda azalıyor..Bu da benim canımı sıkıyor..Başta yeni kürtaj olduğum için anca düzene giriyordur diye düşünmüştüm.Ancak şimdi tedirgin oluyorum bu durumdan..Arkadaşlar sizlerin adet günleri ne kadar sürüyor..

halecim slm benim içte kanama bölgesi vardı doktor 3 gün hiç kalkmadanyat dedi.nolucakşimdi bebişimin kalp atışının başladığına bile sevinemedim.kızlar hepinizden dua bekliyorum.inşallah korkulan olmaz.progesteron vermedi gerek yok dedi.

benim günde azalma yok,yine 5 gün sürüyor.ama miktarı azaldı.bekleyelim biraz daha,inşallah bir sorun yoktur.ben de senin gibi 4. adeti bekliyorum ama görmemeyi tercih ederim.
desteğiniz için çok teşekkürler arkadaşlar,olumlu düşünmeye çalışacağım.sağolun...

Sen doktorun dediğini yapacaksın, bizler de sana dua edeceğiz tabii bol bol hayatım. Üzülmenin, ağlamanın bir yararını hiçbirimiz görmedik biliyorsun. Hep iyi düşün, iyi beslen, iyi dinlen ve iyilkleri çağır kendine. Allah'ın izniyle sağ salim kavuşacaksın bebeğine. Bak benim düşük yapmış olan arkadaşım ikinci hamileliğinde çok daha fazla kanama yaşamış. Ama çok şükür bebiş nur topu gibi doğdu. Şimdi 3 yaşında.

İyi düşün tatlım. Bebişinin en çok buna ihtiyacı vara.s.

Keopscum..bizim adetler birlikte gelip gidiyor zaten..4.adetini bekliyormuşsun benim gibi..ahh..hamilelik için bi gelmese ne güzel olur..dediğim gibi öyle düzene girdiki..maşallah diyeyim..geçen adetimde sabah bi kalktım ne ağrı ne sızı sanırım 5 dakika bile olmamış geleli..anam..sinsice geliyor benimki kurulu saat gibi..gelirken de haber vermiyor...sürekli sürpriz yapıyor bana..bi de hamilelik için sürpriz yapsa..fena mı olur..hadi bakalım aralık adetine birlikte gün sayalım..

Sibelim senmisin bunları yazan? Yapma lütfen, sen bizim umudumuzsun, tatlı hamilemizsin. Sakın moralini bozma, üzme kendini bak bebişin seni hissediyor unutma bunu, onu da üzmek istemezsin değil mi? :teselli:
Allah seni de meleğini de korusun. Biz bol bol dua ediyoruz sen de canını sıkma, endişeleri bir kenara bırakmaya çalış ve dr un sözünden çıkma. Hayırlı haberlerini bekliyorum tatlım.

cnm benimde doktorum 45 güne kadar olmazsan ara söktürücü vercem demişti.

arkadasım stres yapma
hep kötü seylerı getırmeyelım aklımıza lutfen
allahın ıznıyle hersey guzel olacak

Teşekkür ederim canım arkadaşlarım. Biliyorum stres adetin en büyük düşmanı merak ediyor insan yinede..:teselli:
Dün doktorumu aradım oda olabilir dedi yaklaşık 10 gün daha bekleyelim dedi sonuca göre muayeneye bekliyor.. İnşallah daha fazla beklemem..
En kısa sürede sağlığımıza kavuşup tekrar anne adayı olalım inşallah..

Son düzenleme:

Canım dualarımız seninle sende moralini yüksek tut lütfen.:Saruboceq:
Kanama geçiripte sağlıkla bebeklerini kucağına alan çok insan var.
Allah sizi nazarlardan korusun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…