- Konu Sahibi baby nurse
-
- #1.321
halecim slm benim içte kanama bölgesi vardı doktor 3 gün hiç kalkmadanyat dedi.nolucakşimdi bebişimin kalp atışının başladığına bile sevinemedim.kızlar hepinizden dua bekliyorum.inşallah korkulan olmaz.progesteron vermedi gerek yok dedi.
merhaba arkadaşlar bende 14 ekimde kürtaj olmuştum. Kürtaj olduğu gün adetin 1. Günü sayılıyormuş bu hesaba göre bugün 37. Gün ve ben hala adet olmadım. üstelik bir hafta önce vücudumda adet belirtileri başlardı hala belirtide yok. Benim gibi bekleyen arkadaşlar varmı? En kısa sürede doktora gideceğim ama yapışıklıktan çok korkuyorum...
herkese merhaba,haftasonu düşük sebepleriyle ilgili biraz internette dolaştım,canım çok sıkıldı.kürtaj sonrası kapılan enfeksiyon rahimde yapışıklığa,yapışıklık da hamile kalamamaya ve düşüğe sebep olabiliyormuş.enfeksiyon konusunda da uyarı şu:2-3 hafta boyunca denize,havuza girilmeyecek.hatırlarsınız,bunu ağustosta 'ben denize gittim' dediğimde konuşmuştuk.yanılmıyorsam bu uyarıyı sadece sinem'in doktoru yapmıştı.
evet arkadaşlar,söylenmesi atlanan bir tek cümle beni rahim filmi çektirme stresiyle karşı karşıya bıraktı.yapışıklığın göstergesi adet görememe veya adet miktarında azalmaymış.ben şimdilik olumlu düşünmeye çalışıyorum.kanamanın miktarını ilk aylar için fazla dikkate almayacağım,sonuçta denge kürtaja bağlı olarak da bozulmuş olabilir.ama hamile kalamama 3 ay devam ederse(1 ay geçti bile)rahim filmi çektireceğim.
hepinize sevgiler...
merhaba arkadaşlar, bir haftadır yazamadım sizlere. Artık ben de hamile değilim içimde bebeğim yok.Tamamen ayrıldı benden..İlaç kullanarak düşürdüm bebeğimi geçen hafta.Parça parça geldi ve sonunda hepsi temizlendi.Geçen hafta moral olsun diye eşimle şehir dışına çıktık biraz tatil yaptık iyi geldi bana.Pazartesi de işe başladım.Adapte olmaya çalışıyorum.Herşey o kadar zor geliyor ki.ilk 29 ekim de öğrendim bebeğimin kalbinin atmadığını ve geri kaldığını o günden bu yana kabus gibi..Şuanda halen az da olsa kanamam devam ediyor bi süre daha olurmuş.süreç başlayalı 2 hafta oluyor.Şimdi de iş yerinde hep bilmeyenler soruyo nasıl gidiyo hamilelik ne kadar oldu vs. diye bide onlara cevap vermekle uğraşıyorum.İnş. hepsinin geride kalacağı günleri ümid ediyorum hepimiz için..Kendinize iyi bakın arkadaşlar.Selamlar..
halecim slm benim içte kanama bölgesi vardı doktor 3 gün hiç kalkmadanyat dedi.nolucakşimdi bebişimin kalp atışının başladığına bile sevinemedim.kızlar hepinizden dua bekliyorum.inşallah korkulan olmaz.progesteron vermedi gerek yok dedi.
Lalecim çok üzüldüm arkadaşım geçmiş olsun.benimde 2,5 aylık bebeğimi kürtajla almışlardı.banada 4 ay bekle dedi doktorum.çok acı bir durum .allah herkeslere sabırlar versin.ama umudumuzu kaybetmeyelim değilmi?allah büyüktür.içini ferah tut arkadaşım.
nevin bence çok acele ediyorsun canım senin dediğingibi yapışıklık asherman sendromu dediğimiz şey olabiliyor ama bu rahimin çok kürete edilmesinden kazınmasından genelde olur endişe etme küretajdan sonra en çok denize gireniniz benim biliyorsun hiçbirşeyde olmadı olmazda rahat ol canım olsaydıda hemen öyle yapışıklık yapmaz ilk başta sadece enfeksiyon yapar enfeksiyon tedavi edilmezse bazı komplikasyonlar gelişebilir enfeksiyon olsa anlardın yoğun kötü kokulu bir akıntı olurdu hsg falan düşünme şimdi canım benim
canım hiç merak etme benimde kürtajım 1 eylülde olmuştu.ilk adetim 17 ekimde oldu.yani 47 gün sonra.telaşlanacak bir durum yoktur merak etme.stres yaptıkça dahada geciktirirsin.sonraki adetimde 15 kasımda geldi.yani düzene girecek.içini ferah tut.
canım,çok teşekkür ederim.benim kürtaj sonrası pek problemim olmadı. akıntı,koku,kaşıntı yaşamadım.yalnız şu aklıma geldi;eylüldeki muayenemde kürtajın 37. günüydü,henüz adet görmemiştim.doktorum rahim iç tabakamın ince olduğunu söyledi,adetinle beraber normale döner dedi.ben de rahatladım.şimdi yapışıklık ihtimali aklıma gelince bu konuyu da hatırladım,böyle bir sorun oluştuğunda rahim iç duvarı incelir mi?
dertsiz başıma dert aramıyorum ama ne yapayım,bıktım bu konudaki sıkıntılardan.sağlık sorunlarının farkedilememesinden ötürü biraz daha vakit kaybetmek istemiyorum;2,5 yıldır doktorlardayım,sıkıldım artık.
nilaycım benim doktorumda progestrona gerek duymayan doktorlardan düşecek bebek düşer zaten anomaliliyse düşüğün zmanını uzatırız diyor.hayırlısı olsun pazertesi tekrar usg ye girip baktırıcam.şuan ağrı kanama falan yok.ama bilmiyorum nolucak.allah yardımcımız olsun
minik meleklerini cennete yollayan anneler üzüntümüzü paylaşalım ben bebeğimi bugün kaybettim kalbi atmadı 8+3 ken bebeğimin kalbi atmadı ve onu bugün benden aldılar çok üzgünüm...
canım başın sağolsun.bir annenin yavrusunu kaybetmesinin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum,aynı acıyı ben 3 ay önce yaşadım.ölümün küçük ya da büyük olması farketmiyor ama yaş büyüdükçe insana daha zor geliyor evladını kaybetmek...benim kızım 4 yaşını doldurmuştu mayıs ayında ağustosta da kaybettim onu...çok acı çekti yaşadığı sene boyunca,demekki hayırlısı buymuş,Allahım daha fazla acı çekmesini istememişki yanına aldı diye düşünüyorum.kendime de,orda daha huzurlu,daha mutlu şimdi en azından rahat bir nefes alabiliyordur diye teslli veriyorum.aslında belki böyle düşünmek bile kendimi kandırmaktan başka birşey değildir ama elden başka hiçbir şey gelmiyor.inşallah hepimiz için hayırlısı neyse onu verir Allah...kendine iyi bak,üzülmemek mümkün değil ama teselli bulmaya çalış..
canım başın sağolsun.bir annenin yavrusunu kaybetmesinin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum,aynı acıyı ben 3 ay önce yaşadım.ölümün küçük ya da büyük olması farketmiyor ama yaş büyüdükçe insana daha zor geliyor evladını kaybetmek...benim kızım 4 yaşını doldurmuştu mayıs ayında ağustosta da kaybettim onu...çok acı çekti yaşadığı sene boyunca,demekki hayırlısı buymuş,Allahım daha fazla acı çekmesini istememişki yanına aldı diye düşünüyorum.kendime de,orda daha huzurlu,daha mutlu şimdi en azından rahat bir nefes alabiliyordur diye teslli veriyorum.aslında belki böyle düşünmek bile kendimi kandırmaktan başka birşey değildir ama elden başka hiçbir şey gelmiyor.inşallah hepimiz için hayırlısı neyse onu verir Allah...kendine iyi bak,üzülmemek mümkün değil ama teselli bulmaya çalış..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?