Bebeğini kaybedenler......

hepimiz aynıyız desenize hepimiz sebep neden arıyoruz.. ben buldum kendime bir sebep onla kendimi avutuyorum korkuu.. bebeğim korkudan öldü.. ben çok korkmuştum kapıyı açıtığımda karşıma kedi çıkmıştı.. hep ondan oldu diyorum .. napayım yoksa işin içinden çıkamıcam..

baby nurse ben daayanamadım. salıı günüü hastaneye gittim doktor bişeyin yok psikolojjik deedi. bırak unut düşüğü gebeliiğe endeksleenme dedi. ben adetimiin 16. günü gittim beta hcg negatif çıktı acaba kaç gün içinde belli olur hemen çıkar mı

cancer çok saol canım allahım hepimizin kucağına almayı nasip etsin bebişlerimizi.hadi inşallah burdan hamiş çıkmayan arkadaşımız kalmasın.

Sebep aramaya kalkıyoruz işte elde değil!Doktorum bile çok şaşırmıştı bebeğimin kalbi durduğuna.Öyle düzenli takip ediyorduk ki ben ilk haftasından biliyordum hamile olduğumu.Hep takip ettik hafta hafta nasıl oldu diye doktor bile şaşırdı!Ama seninde dediğin gibi illa bir sebep aranıyor.

Ona bakarsan ben bebeğimi kaybetmeden önce çok sevdiğim amcamı kaybettim.Ardından kuzenim düşük yaptı.Bunlara çok üzüldüm günlerce çok ağladım ve o dönemde hamileliğinde etkisiyle epey etkilendim.

Bebeğimi 1 eylül Pazartesi aldılar perşembe dedem vefat etti.Haftasına varmadı görümcem 6 aylık bebeğini kordon dolanması sebebiyle kaybetti.
20 günde yaşadıklarımı tahmin bile edemessin!Neye üzüleceğimi şaşırdım...

Allahtan ümit kesilmez dedim ve isyan etmekten vazgeçtim.(Hala bile bunalımlarımı yeni atlatıyorum.)

Bende kendimce üzüntüden dedim,stresten dedim ,nazardan dedim,fazla havuç suyu tüketmekten dedim (1 haftada 5 kg havuç alıp sıkıp suyunu tüketen biriydim yararı olaracak sanıpta!Ama her eşyin fazlası zarar!)

Hepte bir şeyler hala diyorum.Mesela ben hamile kalmadan öncede 4 ayda bir tüm kan değerlerimi yaptırırdım.Gayet sağlıklıyım , çok huzurlu bir evliliğim ve iyi bir işim var ama olacak olduktan sonra oluyor güzelim.

Hiç bir zaman sebebini bilemeyeceğiz heralde!Tekrar hamile kalmak istiyorum ama bu korkum yüzünden o kadar çok endişeleniyorum ki aynı acıları yaşamak istemiyorum.

Hiç bir annede yaşamasa keşke bu acıları....

cnm benimm başından çok kötü olaylar geçmiş allah yardımcın olmuş. çok geçmiş olsun..şimdi sende geleceğe bak bebeğinin olcağı günleri düşün evet gerçekten evlat acısı çok kötüymüş ama rabbim bize bir daha yaşatmıcak.. umutla bakmazsak olmaz zaten olan bize olur yitiririz kendimizi...

herşeye rağmenn hayat devam ediyor dimi arkadaşımm.. gelcek güzel günler elbet gelcek...

herkese merhaba,ben de merve gibi kendimce bir sebep buldum,öyle avutuyorum kendimi.pko hastasıyım,hastalığım hem hamile kalamamaya hem de düşük riskinin artmasına sebep oluyor.hamileliğim ilaç tedavisiyle olmuştu,ilaçlarıma hamileliğimde de devam etmem gerekiyormuş,doktor hatasıyla bırakmıştım.ilaç kullanarak bebeğime kavuşabileceğimi ümit ediyorum.zaten doktorum da test yapmayı gereksiz gördü.
inşallah hiçbirimiz bu acıları bir daha yaşamayız.

bencede hiç birşey sebebsiz değil.. dunyayı bile bir sebeb uzerine kurmuş Rabbim.. Belki guleceksiniz ama kayıplar bu kadar çok ve sebebleri bir turlu bulunamazken bende duyduklarımdan bir sebeb edindim kendime..
ummu subyan...
inanmazdım böyle şeylere hatta hurafe ve saçmalık diye dinlemezdim bile.. ama dediğiniz gibi insan bir sebeb mutlaka arıyor sığınmak istiyor..
önlemini aldım bakalım sebeb gerçekten o mu... inşallah o dur lakin başka bir seçenek kalmadı

cnm ben adını bilmiyorum sanırım birdahaki hamileliğimizde allah kısmet etsin hatasız eksiksiz ilerlemek istiyorum allahın izniyle inşallah.. sende ilaçlarına devam edersin..
cnm ben inanırım ayrıca varlıkları biliniyor.. önlemini almış olmana sevindimm..umuyorum ki birdaha yaşanmaz.. allah korusun..

döllenme olduktan 7 gün sonra kanda beta hcg yükselmeye başlar 16. gün erken canım adetine 5 gün kala baktırabilirsin hayırlısı olsun

arkadaşlar merhaba...
çok yorucu bir mesaiden sonra sizlere bir iki satır yazayım dedim bugün 30 hastam vardı çok yoruldum......
ben kaderciyim herşeyin bir sebebi vardır ilk gebeliğimde hamile olduğumu bilmiyordum tüm evin halılarını yıkadım, birgün arabayla yolda kaldık indim koca arabayı ittim bir öğrendim ki hamileyim öğrendikten sonra 8.5 haftalık hamileydim kaynımın düğününde çok halay çektim oynadım oturduğumu gören olmadı ama maşallah doğurdum bu hamileliğimde bunların hiçbiri olmadı sadece çok çalıştım diyorum ama ilk hamileliğimdede çok çalıştım hatta iş yerim daha uzaktı 1,5 saatte işe varıyordum ....şunu kabullendim doğsaydı bile çok büyük olasılık benim bebeğim özürlü olacaktı rabbim benim hakkımda hayırlısını verdi sizler içinde...
mevlam neylerse güzel eyler.......
öpüyorum sizleri....

canım ya onu banada cok soyleyen oldu
bende basda cok kulak asmadım ama
bılıyorumkı dunya dua uzerıne kurulu
ve bende o duayı tasımak ıstıyorum
ama ben hıcbıryerde bulamadım
sen nasıl buldun cevaplarsan sevınırım optum

ummu subyan... BU NE DEMEK ARKADAŞIM?

BULDUM İNTERNETTEN ENTERESAN ALLAH MUHAFAZA....

Bazı el kitaplarında ümmü sübyan (sıbyan) denen bir cinin bulunduğu, bunun hamile kadınlara musallat olup, onların çocuklarını düşürdüğü anlatılır. Bunu ispat etmek için de hadis diye şöyle bir söz nakledilir: “Yeni doğan çocuğunuzun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okursanız ona ümmü sıbyan denen cin dokunamaz”. Ama araştırıldığında hiçbir hadis kaynağında böyle bir hadisin bulunmadığı görülür. Aksine bunun mevzu/uydurma olduğu bildirilir. (Bkz. Zehebî, Mîzan IV/397;Heysemî, Mecmauz-zevâid; Tahrîcul-İhyâ II/61) Bu söz muhtemelen bölgesel kültürlerden ve mitolojilerden geçmiş batıl bir inanıştır. Müslümanlar da bunu bilahare hadis diye nakletmişlerdir. Zaten burada bir çelişkinin bulunduğunu görmek de zor değildir. Çünkü bu sözde ümmü sıbyanın çocuk doğduktan sonra zarar verebileceğinden söz edilirken, söylentilerde onun anne rahmindeki çocuğu düşürdüğü anlatılır. Yeni doğan bebeğin sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okunması sünneti vardır ve bu başka bir şeydir. Hadis diye nakledilen bu söz ise, bu doğru bilgiye yanlış şeyler katarak vermeye çalışmaktadır.

Cinlerin bazen insanlara vesvese vermek gibi küçük zararlarının dokunması mümkündür, ama bunun çaresi temiz olmak, banyo ve tuvalet edebine riayet etmek ve her meşru işe besmele ile başlamaktır. Bunlara uyulduktan sonra cin denen varlıkların insanlara zarar verebilmeleri söz konusu olamaz ve onlar sanıldığı kadar da güçlü varlıklar değildir. Bir hadisi şeriflerinde Efendimiz (sav): “Cinsel ilişkiye başlarken bismillahi’l Azîm. Allahümme cennibne’ş-şeytane ve cennbi’ş-şeytane mâ-razektenâ, derseniz çocuğunuza cinler ve şeytanlar zarar veremez” buyurmuşlardır. Anlamı şudur: “Yüce Allah’ın adıyla. Allah’ım! Bizi şeytandan, şeytanı da bize vereceğinden uzaklaştır”. Bunu Arapça’sı ile söylemek şart değildir. Türkçe de söyleyebilirsiniz.
DİYE YAZMIŞLAR.

Aman konuşmayalım bunları olay başka bir noktaya gidiyor.allah korusun hepimizi.....kem gözlerden,nazardan vs...

Allah hepimize bebeciklerimizi elimize alıp sağlıklı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

döllenme olduktan 7 gün sonra kanda beta hcg yükselmeye başlar 16. gün erken canım adetine 5 gün kala baktırabilirsin hayırlısı olsun

çok teşekkür ederim benim daha ilk gebeliğimdi de ben o yüzden bu kadar stres yapıyorum. Rabbim hayırlısıyla bi daha verir inş..

kızlar merhaba... butun gun dışardaydım sabah soruları okudum fakat cevap yazmaya fırsatım yoktu kusura bakmayın. sağolsun esmerim netteki bilgileri paylaşmış. Rabbim hepinizi korusun..

esmerim iyi bayramlar tatlım... mubarek olsun a.s.

bende bebeğimin 12 hafta kontrolünde 9-10 hafta arasında öldüğünü öğrenerek kaybeyttim .3 gün önce aldılar.Çok üzgünüm ama yine olacağını biliyorum ve umutluyum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…