Bebeğini kaybedenler......

baby nurse seni sürekli rahatsız ediyorum kusura bakma. ben 5 haftalık hamileymişim doktorum dün elsi testi yeptırdı. cmv lerin ikiside pozitif çıktı. bu durum çok mu tehlikeli ne yapmalıyım sence?

rahatsız etmek diye birşey olmaz arkadaşım aşkolsun...
cmv sitolomegalovirüs enfeksiyonu yani viral bir enfeksiyondur....
peki doktorun ne dedi daha önce geçirmişsin mi dedi?yoksa şuan aktif mi dedi?
bu virüs daha önceden vücuda yerleşip yıllarca vücutta saklı da kalabiliyor sonra aktifleşebiliyor
her iki şekildede iyi bir değerlendirmeden geçmen gerekir
tekrar görüşelim

parsiyel mol olmasına sevindim
en azından kanser riski taşımıyor biliyorsundur belki ben sana soramamıştım ama şimdi öğrenince rahatladım mol hidatiformun bazı türleri kanserdir yada kanser riski taşır senin ki öyle değil en azından....
yinede beta hcg nin tam sıfırlandığından emin ol....
senin tekrar mol gebelik geçirme riskin %1 dir
sen beta hcg sıfırlandı diye takibi elden bırakma bir süre en azından 2 haftaya bir ölçüm yaptır
tekrar geçmiş olsun

sagol canım arkadasım ama stres yapmamak elde deılkı..bu arada sen neler yapıyosun? e bı kardes gelmıcekmı artık elıfıne? beklıyoruz bak bı mujde? varmı daha zamanı?
canım bı sorum var sana adet azalması var bende.ılk aylarda yoktu.sonradan basladı.3 gune dustu dıyebılırım.4. gun cok az.eskıden 5 tı.bıde bıttıkten sonra 3 4 gun kahverengı akıntı var.doktoruma sordum.fıtıl ve ılac verdı.hormon tahlılı ıstedı.hepsı normal.prolaktın ust sınırda cıktı sadece.ama ben yapısıklık , enfeksıyon gıbı durumlardan cekınıyorum.ne dersın sen? yada stresmı acaba?

canım prolaktininin yükselmesi adet sorunu için en önemli sebeplerden biri zaten..
bence hemen prolaktin tedavisine başlamalısın...

canım cok rahatsız edıyorum ama.estradiol 37, lh 2, fsh 6, tsh 1,prolaktın 22. sonuclarım boyle ne dersın estradıol ve prolaktın yuksek cıktı sanırım.belkıde bu adet problemlerı bu yuzden oluyodur?

avidite istedi onun sonucu da 15 günde gelecekmiş. ona göre bebeği alabiliriz dedi. ama ben çok strese girdim canım bir şey yapmak istemiyor.

günaydın kızlar hani ben hep sorguluyordum bir neden bulmaya çalışıyordum ya bebeğimi neden kaybettim diye.. bulduğum ve içime sindirdiğim korku,stres nedeninin artık bir hiç olduğuna arkadaşımın annesinin cenazesinde anladım..tüm tabularım yıkıldı sanki..arkadaşım annesini kaybetmişti ve istemedende olsa bir seferlik dikkatsizlikle hamile kalmış..öğrendiğinde iş işten geçmişti çünkü sinir ilaçları alıyordu ve birsürü ağrı kesici içmiş.aynı zamanda annesinin ölüm üzüntüsü kahroluşu yerden yere kendini vurması, HERŞEYE RAĞMEN BEBEK yaşıyormuş kalbi atıyormuş..malesefki aldırmak zorunda kaldı o ayrı. herşey kaderden ibaret..

merhaba kızlar bende bundan bir hafta önce 14 ay sonunda kavuştuğum 5 haftalık bebeğimi düşürdüm kürtaj olmadım kendiliğinden düştü ama hala kendime gelmiş değilim 14 ay bekledim tedavi görüyodum tedaviyi bıraktığım ay hamile kalmıştım hamileliğime sevinmeden avuçlarımın arasından kayıp gitti doktorum bir ay korun dedi ama ben korunmak istemiyorum sizce neyapmalıyım korunmak istemiyorum inşallah rabbim çok fazla bekletmez tekrardan sağlıklı hamilelikler geçirmemizi sağlar............

zelişcim canım seni burda görduğume inanki çok uzuldum.. Acın henuz çok taze, Rabbim sabırlar versin. Bence dr sözunu dinle, nede olsa tutmaz 1 aydan bişey olmaz deme bu 1 ayı kendine verdiğin bir dinlenme suresi olarak duşun hayatım. tekrar geçmiş olsun a.s.

Ne yalan söyleyeyim reglm 1 gun bile geçtiğinde içimde umutlarım vardı.. belki bu defa meleğim benimle kalır, hamileyimdir diye duşundum... ve her geçen gunde umutların çoğaldı tam 8 gun...
hayatımda ilk defa böyle bir gecikme yaşadım... azıcık olsa hamilelik belirtisi yaşasaydım 1 gunu bile zor bekler hemen test yaptırmaya koşardım, ama hep korktum içimdeki umutları heycanları bastırmaya etrafa belli etmemeye çalıştım 7. gunun sabahı dayanamadım evde kendim test yaptım.. ilki negatif çıktı... dakikalarca başında bekledim belki silik bir cizgi çıkar diye ama olmadı.. bozukmu yoksa dedim hemen yenisini yaptım ama malesef o da negetif... oturdum ağladım saatlerce, sonra belki bende geç döllenme olmuştur ve bebeğim yeni tutunuyordur o yuzden negatif çıkmıştır diye abuk sabuk umutlarla kendimi kandırmayı başardım... 8. gunu akşamını yani dun akşamı hatırlamak istemiyorum. kendimi kandırarak kurduğum umutlarım bile yok oldu...
Hep Rabbim bana sağlıkla sıhatle kucağıma alacağım evlatlar nasip et diye dualar ediyorum. inşallah bir gun kabul olacak, inanıyorum, biliyorum. yılbaşından sonra tekrar tedaviye başlamaya karar verdim, artık daha fazla ertelemenin bir gereği kalmadı. Allah yar ve yardımcımız olsun

canım benim,yerden göğe kadar haklısın.kaderin önüne geçilmiyor.ben de çok suçlamıştım kendimi,sonra duyduğum bir olayı hatırladım,biraz içim ferahladı.daha önce de anlatmıştım ama tekrarlayayım:bir tanıdığım(şu an 60 yaşlarında) kaynanasıyla aynı zamanlarda hamile kalmış.kaynanası "şimdi bu gelin kendisi de güçten düşecek,hamileliğimde ve lohusalığımda bana bakamayacak" düşüncesiyle gelinin karnındaki bebek (yani öz torunu) düşsün diye belini çiğnemiş,üzerine ağırlık koymuş,yüksekten atlatmış...ama öldürmeyen Allah öldürmüyor işte,bebek sağ salim dünyaya gelmiş.bizim meleklerimizin nasibi o kadarmış,içini ferah tut.hepimiz sağlıkla bebeklerimize kavuşacağız inşallah...

geçmiş olsun arkadaşım,Allah en kısa zamanda sağlıklı bir bebek nasip etsin.korunma konusunda doktorunu dinle bence,yeni bir acı tatmamak için beklemek gerekiyorsa bekle.

Son düzenleme:
canım benim,sağlık olsun.ben de yaşadım,hem de çok daha kötüsünü.teşhis edilemeyen hastalığımdan ötürü gecikmiş adetlerim,neredeyse her ay...hep umutlandım,sonunda hep gözyaşı döktüm.sen iyisin,sağlıklısın,bu ay olmazsa önümüzdeki ay muhakkak olur,yeter ki moralini bozma. a.s.

selmacım canım kendine dikkat et kendini yıpratma allahım herşeyin zamanını bilir dualrımızdasın.inşallah senden güzel haberi alıcaz.

merhabe bende 1 aralıkta kalbini duyup 2 aralıkta bebeğimi kaybettim.gerçekten zor zamanlar geçirdim .kabullenemedim . hala içimdeymiş gibi geliyordu . yeni yeni kendimi toparlıyorum .cuma günü doktoruma muayene oldum .patoloji raporunda enfeksiyon çıktı .kültür alındı simir falan bu şekilde bebeğini kaybeden varmı . varsa bu tehlikeli bişeymi diğer hamileliğim için risk taşıyormuyum. bide nasıl tedavi oldunuz yazarsanız çok sevinirim . bu arada benim bebeğim tüp bebekti 2. denememdi.

canım ilk zamanlarda en kısa sürede bebek isteyeni bendim ama gün geçtikçe bu fikrimden soğudum zannediyorum biraz daha zamana ihtiyacım var çok şükür bir kızım var önceliği size veriyorum....
prolaktin çok hassas bir hormondur aç karnına bakılması gerekir sabah saatlerinde baktır....sınıra yakın çokmış değerin tekrar bir baktır daha yükseldiği durumlarda adet görememe yapıyor belki senin hafif yükseldiği için az görüyor olabilirsin stres yamamaya çalış gerçekten çünkü prolaktin strestende yükselir....tekrar yaptır yine görüşelim...

avidite istedi onun sonucu da 15 günde gelecekmiş. ona göre bebeği alabiliriz dedi. ama ben çok strese girdim canım bir şey yapmak istemiyor.

inşallah avidite testine göre iyi bir sonuç alırsın....
aviditeye göre senin bu enfeksiyonu gebelikte mi daha önce mi geçirdiğin belirlenecek ....
inşallah hakkında hayırlısı olur....
zor bir 15 gün var önünde beklemek zordur sıkıldığın heran biz buradayız çok stres yapma arkadaşım...

çok geçmiş olsun arkadaşım....
ben 1-2 ay korunmanı tavsiye ederim rahmin kendini toparlasın bebeğin tutunacağı tabaka yeniden oluşsun ki bir dahaki hamileliliğinde bebeğin rahmine daha iyi tutunsun ...
inşallah kısa sürede hamile kalırsın...

canım benim
böyle beklemenin ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim .....
o çift çizgiyi görmek dünyanın en güzel duygularından birisi....
daha fazla strese girmeden tedaviye başla canım sen....
inşallah rabbim sana meleğini verecek

çok geçmiş olsun yarenay
enfeksiyon derken ne enfeksiyonu çıktı?
burada çok kaybeden var ama çoğu missed abortus senin ki gibi ama patolojide enfeksiyon çıkanımız olmadı....
tüp bebek olmasına üzüldüm
cevap yazarsan görüşürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…