Bebeğini kaybedenler......

nevin canım benim,
çok sevindim bebeğinin sağlıklı olmasına....
allahım tamamına erdirsin sana ve sibele bol bol dua ediyorum...

banada et canım
kızlar ikili test yaptırdık bizde Allahıma sükür herşey çok iyi yarın kan sonucumu alıcam..
geçen hafta bir dr kıza diğeri erkeğe benzetmişti bakalım yarın 4 boyutluya giricem hayırlısı kızlara.s.

ay canım benim etmez miyim ederim tabii....
arada unutuyorum isimleri yazmayı.....
inşallah kızın olur....

canım arkadaşım unutmadım...
inşallah bebekleriniz ömür boyu sağlıklı olur..
inşallah seninde kızın olur....

Ayy canım benima.s.Allah mı söyletti ne:1rolleyes:Çok isterim bir kızım olmasını. Ama ne olursa olsun, sağlıklı, topaç gibi olsun. Bebişler annelerini hiç üzmeden, sağlıkla gelsin. Bebiş yolu bekleyen herkesin kucağı dolsun. AMİİİİN:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

sağol canım,sizler çok daha büyük mutluluklar yaşayın inşallah.sen ne yaptın,randevu aldın mı namık bey'den?

canım güzel dileklerin için teşekürler.ben daha randevu almadım.eşim ege unv.doktora devam edelim diyor.bende kararsızım.nebiliyim.birde 4ay oldu doğum yapalı.tekrar bebişe niyetlenelimmi erkenmi kararsızız.bir doktor4 ay digeri 6 ay bekle ddedi.ama hamilelikte mutlaka gidicem namık beye .hele o günler bir gelsin sağlıkla inşallah.sende kendine ii bak.bebişede.miden nasıl nasıl gidiyo hamişlik.:CüvCüv:bol ceviz badem ye tamammı

3 gündür midem bulanıyooooor delikafadulden çoook mutluyum kaydirigubbakcemile2

Ama ama...bize yok mu dua:1no2:Nilayla beni unuttunuz mu:çok üzgünüm:

Canım seni, Sibel'i, Nilay'ı ve Nevin'i Allah nazarlardan korusun dualarım herzaman sizinle.. Sağlıklı bir şekilde bebeklerinizi kucağınıza aldığınızıda görürsünüz inşallah. Sağlıklı akıllı evlatlar olsunlar..
Darısıda başımıza olsun tabi yerimseniben

Kızlar ben ikinci adetimi olmadım henüz... 33. gün bugün 31 günde bir oluyordum. Önümüzdeki ay yumurtamın ne zaman çatladığını bilemicem bu düzensizlikle :))
Adet belirtilerimde kayboldu kürtajdan sonra eskiden 1 hafta önceden ağrılar başlardı anlardım.. Şimdi sessiz sedasız olmaya başladı. Sizce bu normalmi? Benim gibi değişiklik yaşayan varmı?

Sağol canım. Eminim diğerleri de benim gibi düşünüyordur, biz kader arkadaşlarımızı dualarımızdan hiç eksik etmiyoruz. Her yeni hamile haberiyle de haberin sahibi bizmişiz gibi seviniyoruz. Allah'ım size de en hayırlı zamanda, sağlıklı, güzel bebişler verecek. Ben inanıyorumgamyoncuiremsu

ay canım benim etmez miyim ederim tabii....
arada unutuyorum isimleri yazmayı.....
inşallah kızın olur....

ahh canım benim biliyorum ettiğini sizde benim dualarımdasınız bebişleriniz inşallah çok bekletmeyecek sizi..bende kızım olsun diyordum ama oğluşum gösterdi pipisinikaydirigubbakcemile3 Allahım hayırlısını versin...

Son düzenleme:

zehra s bende de aynı sorun var kürtaj sonrası bır ay erken sonrakı ay gec oluyor agrılı oluyor duzenım tamamen bozuldu ama 6 ayda vucut kendısını ancak toplarmıs endıselenme

3 gündür midem bulanıyooooor delikafadulden çoook mutluyum kaydirigubbakcemile2

nevincim sevincini anlıyorum ama uzun süreli bulantı normal hayatı çok etkiliyor.hiç olmasa daha iyi.neyseki benim 12.haftada çok azaldı bebişimin keyfini çıkaracağım artık inşallah.allah sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin.:CüvCüv::CüvCüv:

zehracım çok saol iyi dileklerin için.darısı inşallah başına.kürtajdan sonra böyl düzensizlikler olur benim zaman olarak sorun olmadıda ama kanama miktarı az yada çok oluyordu yani 1-2 ay gariplik oluyor.kafana takma.

canım benımde ılk adetım 31.gunde
ıkıncı adetım 39.gunde oldu
adet belırtılerım benımde olmuyor aynen sessız sedasız ve ıkıncı adetım 3 gun surdu
sanırım bunlar normal bakalım 3.adetımız nasıl olacak
kafana takma sanırım suan yumurtlama sıkıntıları yasıyor vucudumuz
ama 3 ay sonunda normale donuyomus ben oyle duydum
hamıle arkadaslarıma cok sevınıyorum hepp okuyorum
kalp atısları mıde bulantıları allahım nazardan saklasın
sızler ıcın dua edıyorum sızde bızler ıcın dua edın

zehracım bende 2.adetimi bekliyorum cnm bakalım benimde olmadı gecikti cnm normal herhalde cmts
doktorumla konuştum bana bazı testler yazıcak sanırım torch testleri sizede haber ederim..

Canım arkadaşlarım hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Bugün 34. gün bekliyorum hala.. Çok haklısınız vucudum ancak toparlanıp, düzene girecek. Tekrar anne adayı olmak için sabırsızlanıyorum o yüzdende vucudumda farklılıklar olunca hemen endişeleniyorum. İyiki siz varsınız. Artık sabredip beklicem. Herşey güzel olacak inşallah...

zehracım bende 2.adetimi bekliyorum cnm bakalım benimde olmadı gecikti cnm normal herhalde cmts
doktorumla konuştum bana bazı testler yazıcak sanırım torch testleri sizede haber ederim..

canım torch testı yazmıssın
ne oldugunu acıklarmısın ben oyle bır test yaptırmadım
cevabını beklıyorum sımdıden tesekkurler
baby nurse canım neler yapıyosun bu aralar pek sesın cıkmıyor
yogunsn sanırım

cnm ben netten bunu buldum ama dediğim gibi doktor hangilerini isticek yarın bir gideyim öğrenince ayrıntılı yazarım..

""TORCH
Hamilelik sırasında bebeğe geçip sakatlıklara yol açan mikroplar için kullanılan bir kısaltmadır

T
Toksoplazmozisi temsil eder. Ege bölgesinde yaşayan insanların %40'ından fazlası bu mikropla karşılaşmıştır. Bu kadar sık rastlanmasının nedeni çiğ köfte yeme alışkanlığıdır. Bayanların köfte ve dolma yaparken lezzet kontrolü yapma alışkanlığı ve kedi dışkısı ile kirlenmiş yiyecek yenmesi bu mikropla karşılaşma olasılığını arttırır. Hamile adayları kedi ile oynamamalı, çiğ et ve sebze elledikten sonra ellerini iyice yıkamalı, çiğ süt içmemeli, bahçe ve toprakla uğraşırken eldiven giymelidir.

O
Sakatlığa neden olabilecek mikropları temsil eder. Bunlar arasında kabakulak, çocuk felci, su çiçeği, bel soğukluğu ve kızıl hastalığına yol açan mikroplar vardır.

R
Kızamıkçık demektir. Bu hastalık hamilelik sırasında büyük tehlike oluşturur. İlk iki ayda bu mikrobun anaya bulaşması %60 oranında sakatlığa veya düşüğe neden olur. Bu mikrop bölgemizde çok yayın olup %95 oranında çocuklukta geçirilir. Önlem olarak hamilelik öncesi kanda bu mikrobun geçirilip geçirilmediğini gösteren teste bakılmalı, geçirilmemişse mutlaka aşısı yaptırılmalıdır.

C
Sitomegalovirus denen bir mikrobu temsil eder. Ege bölgesinde yaşayan doğurganlık çağındaki kadınların %50'si bu mikroba karşı bağışıklık kazanmış durumdadır. Hamilelik sırasında bulaşırsa Can %2 oranında önemli risk altındadır.

H
Herpes Simpleks tip 2 mikrobunu temsil eder. Ananın doğum kanalında mevcut olduğu takdirde doğum sırasında Can'a bulaşır. Hamilelik sırasında bulaşırsa düşük ya da ölü doğum yapar. Bizim ülkemizde pek yaygın değildir.

Sonuç olarak Ülkemizde TORCH enfeksiyonları önemli derecede yaygındır. Bu nedenle hamilelerde ve yeni doğanlarda sorun oluşturan enfeksiyonların erken saptanması ve gerekli önlemlerin alınması ile, doğacak Can'ın sağlığı korunmuş olacaktır."" alıntı yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…