- Konu Sahibi baby nurse
-
- #1.701
cnm ben netten bunu buldum ama dediğim gibi doktor hangilerini isticek yarın bir gideyim öğrenince ayrıntılı yazarım..
""torch
hamilelik sırasında bebeğe geçip sakatlıklara yol açan mikroplar için kullanılan bir kısaltmadır
t
toksoplazmozisi temsil eder. Ege bölgesinde yaşayan insanların %40'ından fazlası bu mikropla karşılaşmıştır. Bu kadar sık rastlanmasının nedeni çiğ köfte yeme alışkanlığıdır. Bayanların köfte ve dolma yaparken lezzet kontrolü yapma alışkanlığı ve kedi dışkısı ile kirlenmiş yiyecek yenmesi bu mikropla karşılaşma olasılığını arttırır. Hamile adayları kedi ile oynamamalı, çiğ et ve sebze elledikten sonra ellerini iyice yıkamalı, çiğ süt içmemeli, bahçe ve toprakla uğraşırken eldiven giymelidir.
O
sakatlığa neden olabilecek mikropları temsil eder. Bunlar arasında kabakulak, çocuk felci, su çiçeği, bel soğukluğu ve kızıl hastalığına yol açan mikroplar vardır.
R
kızamıkçık demektir. Bu hastalık hamilelik sırasında büyük tehlike oluşturur. Ilk iki ayda bu mikrobun anaya bulaşması %60 oranında sakatlığa veya düşüğe neden olur. Bu mikrop bölgemizde çok yayın olup %95 oranında çocuklukta geçirilir. önlem olarak hamilelik öncesi kanda bu mikrobun geçirilip geçirilmediğini gösteren teste bakılmalı, geçirilmemişse mutlaka aşısı yaptırılmalıdır.
C
sitomegalovirus denen bir mikrobu temsil eder. Ege bölgesinde yaşayan doğurganlık çağındaki kadınların %50'si bu mikroba karşı bağışıklık kazanmış durumdadır. Hamilelik sırasında bulaşırsa can %2 oranında önemli risk altındadır.
H
herpes simpleks tip 2 mikrobunu temsil eder. Ananın doğum kanalında mevcut olduğu takdirde doğum sırasında can'a bulaşır. Hamilelik sırasında bulaşırsa düşük ya da ölü doğum yapar. Bizim ülkemizde pek yaygın değildir.
Sonuç olarak ülkemizde torch enfeksiyonları önemli derecede yaygındır. Bu nedenle hamilelerde ve yeni doğanlarda sorun oluşturan enfeksiyonların erken saptanması ve gerekli önlemlerin alınması ile, doğacak can'ın sağlığı korunmuş olacaktır."" alıntı yaptım.
Ben 1 eylülde 2,5 aylık bebeğime kalbi durduğu için kürtaj olmuştum.doktorum 4 ay bekle demişti.3adet gördüm.ilk adetim kürtajdan 47 gün sonra 17 ekimde gelmişti.ikinci adetim 15 kasımda geldi.üçüncü adetim 8 gün gecikmeli aralık 20 de geldi.ben ne zaman hamile kalsam sağlıklı olur acaba?bir ay daha beklemeye niyetim var.allah hayırlısnı versin hepimize.yeni hamişleride tebrik ediyorum.allah nazarlardan saklasın.hayırlısınla sağlıkla doğmalarını nasip etsin inşallah.
ben 1 eylülde 2,5 aylık bebeğime kalbi durduğu için kürtaj olmuştum.doktorum 4 ay bekle demişti.3adet gördüm.ilk adetim kürtajdan 47 gün sonra 17 ekimde gelmişti.ikinci adetim 15 kasımda geldi.üçüncü adetim 8 gün gecikmeli aralık 20 de geldi.ben ne zaman hamile kalsam sağlıklı olur acaba?bir ay daha beklemeye niyetim var.allah hayırlısnı versin hepimize.yeni hamişleride tebrik ediyorum.allah nazarlardan saklasın.hayırlısınla sağlıkla doğmalarını nasip etsin inşallah.
mrb arkadaslar ben 22 haftalık hamileyken kaybetmiştim kızımı rahim ağzı yetmezliği demişti doktor ama bugün gebelik öncesi tekrar tahliller yaptırdım. toxoplazmaya bağışıklık kazanmışım. hamilelik döneminde bu testleri yaptırdığımda bağışıklığım yoktu.yani doktorumun dediğine göre bu rahatsızlığı hamilelikte geçirmiş olabilirmişim.ve bundan dolayı düşük yasanmış olabilirmiş.bu konuda bilgisi olan varmı .biraz karışık anlattım galiba ama.
işte az önce konusu geçen torch denilen tahlil bunun için çok önemli....
ben gebelik öncesi taramalarda bakılsın diye ısrarla söylüyorum
toxo IGM, toxo IGG bakılarak anlaşılıyor
çoğu insan farketmeden bağışıklık kazanıyor bağışıklık kazanılması yani pozitif ççıkması iyi....
fakat gebelikte geçirildiyse tabii ki bebeğini kaybetmene neden olmuş olabilir
gebeliğinde farkatseydin o zaman avidite testi yaptırırdın gebelikte mi ?öncesinde mi ?geçirdiğin anlaşılırdı....
ama sadace buna bağlama servikal yetmezlikte olmuş o yakınlarda dr görmüş olsa rahim ağzının kısaldığını farkederdi çünkü her ultrasonda servix ölçümü yapılır
bir daha ki gebeliğinde yakın takip yaptırmalısın belkide belli bir haftadan sonra rahim ağzına dikiş atılması (serklaj)gerekebilir
kızlar ben de bebeğimi kaybediyorum galiba kanamalarım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?