Bebeğini kaybedenler......

Ben 1 eylülde 2,5 aylık bebeğime kalbi durduğu için kürtaj olmuştum.doktorum 4 ay bekle demişti.3adet gördüm.ilk adetim kürtajdan 47 gün sonra 17 ekimde gelmişti.ikinci adetim 15 kasımda geldi.üçüncü adetim 8 gün gecikmeli aralık 20 de geldi.ben ne zaman hamile kalsam sağlıklı olur acaba?bir ay daha beklemeye niyetim var.allah hayırlısnı versin hepimize.yeni hamişleride tebrik ediyorum.allah nazarlardan saklasın.hayırlısınla sağlıkla doğmalarını nasip etsin inşallah.

canım adını bılmıyodum aama bu testı okuyunca anladım
doktorum bana ılk hamıle oldugumu ogrenıp gıttıgımde yapmıstı
cıgkofte yermısın dıye sormustu hatta
ve orda yazan bazı seylerı sormustu
testlerın sonucunda bısey cıkmamıstı cok saol bılgılendırdıgın ıcın

bence artık istediğiniz zaman hamile kalabilirsiniz
3 adet geçmiş üstünden rahim kendini toparlamıştır
folik asit kullanmanızı öneririm

canım benım de 2 ay oldu kurtaj olalı
bana doktorumm 6 ay dedı
ama en ıyısı sen gıt guzel muaynenı yaptır
doktorun kalabılırsın der zaten baktıkdan sonra

mrb arkadaslar ben 22 haftalık hamileyken kaybetmiştim kızımı rahim ağzı yetmezliği demişti doktor ama bugün gebelik öncesi tekrar tahliller yaptırdım. toxoplazmaya bağışıklık kazanmışım. hamilelik döneminde bu testleri yaptırdığımda bağışıklığım yoktu.yani doktorumun dediğine göre bu rahatsızlığı hamilelikte geçirmiş olabilirmişim.ve bundan dolayı düşük yasanmış olabilirmiş.bu konuda bilgisi olan varmı .biraz karışık anlattım galiba ama.

işte az önce konusu geçen torch denilen tahlil bunun için çok önemli....
ben gebelik öncesi taramalarda bakılsın diye ısrarla söylüyorum
toxo IGM, toxo IGG bakılarak anlaşılıyor
çoğu insan farketmeden bağışıklık kazanıyor bağışıklık kazanılması yani pozitif ççıkması iyi....
fakat gebelikte geçirildiyse tabii ki bebeğini kaybetmene neden olmuş olabilir
gebeliğinde farkatseydin o zaman avidite testi yaptırırdın gebelikte mi ?öncesinde mi ?geçirdiğin anlaşılırdı....
ama sadace buna bağlama servikal yetmezlikte olmuş o yakınlarda dr görmüş olsa rahim ağzının kısaldığını farkederdi çünkü her ultrasonda servix ölçümü yapılır
bir daha ki gebeliğinde yakın takip yaptırmalısın belkide belli bir haftadan sonra rahim ağzına dikiş atılması (serklaj)gerekebilir

kızlar valla bu aralar yoğunum....
ara ara bakabiliyorum
kendinize iii bakın ...
gebeler kendinize iyi bakın ....
gebe olacaklar sizde kendinize iyi bakın .....
öpüyorum hepinizi....

günaydınn kızlarrr ..ben şimdiden herkese nice yıllar diliyorumm...umuyorumm yeni yılda herkes bebeğine kavuşur..

kızlar doktorun benden istediği testleri yazıyorum cnm;Serbest t3,serbest t4,tsh,toxoplazma ıgg,ıgm, rubella ıgg,ıgm, cmv ıgg,ıvm..

hayırlısı ile temiz çıkar inşallahhh...

canım verdiğin bilgiler için teşekürler.bugün baska bir doktora gittim.doktor anlattımlarımdan ve ölçümlerden büyük ihtimalle serviks yetmezlik dedi.toxo nedeniyle düşük birinci 3 aylık dönemde oluyormuş.diğer dönemlerde gecirilsede genelde düşüğe değilde bebekte problemlere sebep oluyormuş.dediğin gibi 13.haftada dikiş atlıacak.hepimiz içn hayırlısı ne ise o olsun inşallah.allah hepimize sağlıkla bebişler nasip etsin

Herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum.2009 yılının hepimize sağlık,mutluluk,başarı,bol kazanç ve sağlıklı bebekler getirmesini temenni ediyorum.nice senelere arkadaşlar....

merhaba kızlar....aslında sureklı takıp edıyorum yazılanları.ama bu sıralar pek yazamadım sıze. ama gebe olan arkadaslarımızın guzel haberlerını ve mutluluklarını , kayıp yasayanların uzuntulerını paylastım hep. aylardır bu konuyu sureklı dusunup uzulmek belkıde 2 3 yıl almıstır benden.son gıttıgım prof. dr. dan sonra artık yenı bı baslangıc yapmaya karar verdım. artık bu konuyu olurun bırakmaya, doktoruma kendımı teslım etmeye ve denemeye karar verdım. takıbı sonucun olumlu yada olumsuz olmasınada hazırlıklı olarak...cunku sunu anladımkı eger Allah kısmet etmısse olacaktır.. bu yuzden su an kı hafıflemıs ruh halımle beraber kaygılanmak yerıne cabalamayı aklıma koydum artık. ben deneyıp Allaha emanet edıcem.

Yılbası gunu uzuntu ve kaygılarımı eskı yılda bırakarak yenı yıla yeni umutlarla gırmek istiyorum.allahın ıznıyle bu yıl hersey daha guzel olucak ınsallah...

HEPİNİZİN YENİ YILINI KUTLUYORUM CANIM ARKADASLARIM...
hepımıze saglık, ve bebısler dılıyorum....

Acısıyla,tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz.
Yeni yıl size umduğunuz , beklediğiniz herşeyi fazlasıyla versin..En güzel yıllar bizim, hepimizin olsun..Dostlarım sizi çok seviyorum..Beraber omuz omuza nice yılları geride bırakmak dileğiyle Yeni Yılınız Kutlu Olsun!..

Arkadaşlarım bende hepinizin yeni yılını kutlarım. Yeni yıl bizlere, huzur, sevgi, muhabbet özelliklede aşk ve sağlıklı bebekler getirir umarım. Sevdiklerimizle beraber daha nice senelere ulaşmamız dileğiyle..

arkadaşlar benim kader arkaaşlarım sizler benim için o kadar önemlisinizki en az ilem kadar bana zor günlerimde destek oldunuz 2008 in üzücü olayını sizin sayenizde geride bıraktım Allah a şükür şu an yeni bi umudum var hepinize diliyorum bu umudu yeni yıldan...Benimki biraz deli cesareti oldu sezeryandan 4 ay sora hamile kaldım ama çok şükür şimdiye kadar bu yönde bi sorun yaşamadım.Ve bu arada sizleri hiç unutmadım hep kalbimde ve dualarımdasınız.Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyorum 2009 un sizlerede yeni umutlar getirmesini diliyorum.

kızlar ben de bebeğimi kaybediyorum galiba kanamalarım var.

canım umutsuz olma doktorunla görüş sana düşük önleyici ilaç yada iğneler verecektir.gebeliğinin ileri dönemlerindeysen rahim ağzı ölçümü yapmalarını ısrarla iste.geçmiş olsun.

arkadaşlar yeni yıl hepimize sağlık, mutluluk ,neşe getirsin.yaşadığımız sıkıntıların acıların gösterdiğimiz sabrın mükafatını 2009 bize versin .sağlıkla elimize alabileceğimiz bebekler nasip etsin hepimize.herkesin yeni yılı kutlu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…