- 25 Temmuz 2011
- 5.616
- 103
- 363
cnm tabiki karar senin ama bende bu doktorun sölediklerine katılıyorum tüp bebek eger doğal yolla olmuyosa aşılamadan sonra en son çare olmalı ki böle kullanılıyo zaten ve sen zaten hamile kalabiliyosun bencede sorun başka bişeyde sende diyodun kan pıhtılaşma oranı yüksek die belki 2 doz normal geicek çünkü tüp bebekte bi süreç ayrıca çok maliyet gerektiriyo... cnm bana sorarsan doktorun böle sölemesine çok sevindim tek doktorla kalmamak lazım çünkü önemli şeylerde...kızlar selam nasılsınız bakalım.... miragecim içime doğuyoooo valla bak olacak inan :))
bugün dr a gittim yaaa kafamızı çok karıştıdı kendi dr umun uyguladığı tedaviden çok farklı bi tedavi ve yumurtalık rezervi konusunda hiç de güzel konuşmadı inanmıyo ayani öyle söyleyim erken menopoz filan diye bişey yok dedi, yumurtalarımı gösterdi üzerlerinde küçücük yumurtacıklar vardı :)) bak dedi önümzdeki ayların yumurtaları bunlar hiç menopoza girecek gibi durmuyosun dedi:)) şimdiden kullanmam için coraspin ve folibol verdi 1.5 aya ihtiyacım var bunları kullan dedi, normalde kullandığım iğne dozunu da az buldu günde 2 doz iğne kullandıracakmış hamile kalınca.... oysaki ben öyle bi görüş almak için gitmiştim, tüp bebeğe filan gerek yok yine kendin dene dedi.... kafam çok karışık yaaa..... napcam bilmiyorum acaba 1 kezde böylemi denesem???
cnm anlattım valla pek iyi sayılmam dr konusunda kafam çok karıştı ama onun dışında iyim :) bugün bi arkadaşımın mevlüdü vardı,izmirde düğünü oldu ankara ya geldi gelinliğiyle filan erkek evinde dua okundu, dua okuyan teyze bi güzel dualar ettiki Allahhh ımm dolmuşum resmen nasıl ağladım anlatamam.... halbuki hiç sevmem öyle tanımadığım insanların içinde ağlamayıı gerçi o an nerdeyse herkes ağlıyodu ama olsun yinede istemezdim ama rahatladım diyebilirim :)) sen nasılsııın???
semracım ayrıntılıya girecekmişsin güzel sonuçlar getir bize okk..
durmak yok yola devam canım:)
bu arada kızlar paşam, yasemin nerelerde...
cnm yaa valla kafam çok karışık.. eşimlede konuşuyoruz sürekli hani bugün sözde tatil günü arkadaşlarım gelmişti filan ama yalnız kaldıkça sürekli bu konu açıldı,napıcaz diye... ama sanırım eşim 1 kere daha doğal yoldan yana... ama bi yandan da risk almaktan yine aynsı olur diye filan korkuyo, dua ediyorum sürekli doğru yol neyse onu göstersin Allah bize diye...cnm tabiki karar senin ama bende bu doktorun sölediklerine katılıyorum tüp bebek eger doğal yolla olmuyosa aşılamadan sonra en son çare olmalı ki böle kullanılıyo zaten ve sen zaten hamile kalabiliyosun bencede sorun başka bişeyde sende diyodun kan pıhtılaşma oranı yüksek die belki 2 doz normal geicek çünkü tüp bebekte bi süreç ayrıca çok maliyet gerektiriyo... cnm bana sorarsan doktorun böle sölemesine çok sevindim tek doktorla kalmamak lazım çünkü önemli şeylerde...
cnmm bbence ii yapmışsın ağlamak insanı inanılmaz rahatlatıyo :))
birsen peki eşin ne yapmak istiyo konuştunuzmu ??
cnmm tuğba da aynısını söylemiş ama bildiğimiz gibi diil aslında tüp bebek sadece bebek sahibi olmayanlara yapılmıyo, sağlıksız gebelik geçirenlere genetik incelemeli tüp bebek yapılıyo,yani en sağlam yumurta en sağlam sperm bulunuyo sonra bunlar genetik incelemeden geçiyo veee geleceği sağlamsa büyük buluşma gerçekleştiriliyo, artık onda da bişey olursa Allah ın takdiri diyosun,çünkü tıbben aslında yapılabilecek en ii şey yapılıyo... bize bu yüzden öneriyo dr tüp bebeği sağlıksız bebek riskini 1 kez daha yaşamayalım diye, yoksa kolay hamile kalabildiğimin çook güzel bişey olduğunu dr da söyledi hani en azından suan işe yarayan yumurtalar var açısından... sonuç olarak ne karar vereceğimi gerçekten bilmiyorum,dediğim gibi sürekli dua ediyorum doğrusu neyse ona yönlenelim diye... martın sonuna kadar vaktim var artık bol bol düşünürüm :))gördün mü dumanım? ben sana demiştim, hiç ama hiç mantıklı gelmemişti bana diğer doktorun önerileri ve tespitleri. çatır çatır kendiliğinden hamile kalabilen bir insan niye tüp bebek yapsın ya. benim bildiğim tüp bebek hamile kalamayanlar için önerilen son tedavi. ayrıca kortizon falan alıyosun onda da, yani tüp bebek de hiç öyle kolay yolu seçmek değil. sen bu yeni doktorunla devam et derim ben. yine sen bilirsin tabi şekercim.
oyyy sorma yaaa ben sat gibi adet günümüde yanlış hesaplıyomuşum ,21 günde bir sanıyodum ama 26 günde bir oluyomuşum :) yaa hakkaten nasıl aynı alanda uzman 2 dr bu kadar farklı düşünebilir anlamıyorum yaaaa....Bak ne güzel demiş demiş doktor. Hayatım bir doktora kesinlikle bağlı kalmamak lazım. Ben kontrollerimi iki doktorda yapıyorum inan birinin dediği diğerini tutmuo. Bu ay biraz kendini uzaklaştır. Ama çalışmaya devam et. Sen kaç günde bir adet oluyorsun onu de bana bakim.
cnm dr a kontrol için adetin 2. yada 3.günü gidiyosun diye biliyorum ben amaaa:18::18:günaydın canımm...valla bu ay da umut yok gibi gözüküo bende. dün gece öyle bir kasık ağrısı çektim ki, uyuyamıyodum, sonunda kalktım sıcak su torbası yaptım da uyuyabildim sonunda. bi de sürekli guluk guluk diye kıpırdanıyo aşağısı, öyle olunca regl olurum ben((((( tuğba yaa neden hamile kalamıyorum bi türlü ben. ilkinde 3. ayda kalabilmiştim. martta doktora gidicem. bu arada regl olduktan kaç gün sonra doktora gitmem gerekiyo gerekli kontrolleri yapabilmesi için? yumurtlamadan birkaç gün önce falan mı?
eltin sürekli gözünün önünde ve sana en yakın hamile olduğun için bunları hissetmen çok normal cnm, aslında kötü biri olmadığını biliyosun hatta doğum yapsın eltin o bebeği çok seveceksin onuda biliyosun... doğuma gitmek senin için zor olacak mutlaka ama belkide bunun üzerine gitmek sana daha iyi gelecek, biz gerçekten çok zor günler geçiriyoruz bigün bunlar geçecek onu bil lütfen...hormon testi yok bu aşamada. rutin kontrol...ama ilişki için gün vermesi için yumurtlamaya yakın gidersem daha iyi diye düşündüm. şu geldiğim hale bak. kocamla ne zaman birlikte olacağıma doktor karar verecek :) sana bişey diyyim mi, ben bu olaydan çok etkilendim çok yıprandım ama eltim hamile kalmış olmasaydı şimdiye belki de çoktan hamile kalmış olacaktım. beni o bitirdi, ters düz etti. hala devam ediyor ve edecek de...şimdi de doğum yapacağı zaman için kafamda kuruyorum. ne yapacağım? doğumuna gitmemeye kesin kararlıyım ama bu birçok şeyi değiştirecek aile hayatımızda. geçen akşam kabus gördüm; normal doğumla doğum yapıyordu eltim. yani normalde kabus olarak nitelendirilecek birşey değil ama ben kabus etkisi hissediyordum, rüyayı görürken de uyandıktan sonra da. eltimin ufak çocuğu sıkıntıdan saçkıran olmuştu rüyamda kıskançlıktan. yani hiç iyi bir tarafı yoktu rüyamda onun doğuruyor olmasının. ben nasıl böyle kötü düşünceli bir insana dönüştüm? yani onun için kötüsünü dilemiyorum ama hiç iyi bir hissim de yok. bi de işin ilginç tarafı şunu da keşfettim kendimde, ben hamilelere karşı değil sadece hamile eltime karşı bu duyguları hissediyorum. çok yakınımda bir sürü başka hamile kadın var ve onlardan hiçbir rahatsızlık duymuyorum artık. buna taktım kafayı neyse.
canım buralardayım şiirnimi kaybettim perşembe günü güzel kızım ellerimde can verdi mantar ishal oldu ne yaptıysam çare olmadı helede bagırarakatan vefat etmesi panik atagımda azdı perşembeden beri çok kötüyüm şimdi bile aglayarak yazıyourmoglumda ishal oldu paşa korkuyorum yeminle sabahtan beri bir şey yemedim allahım yavruma ömür versin işşallah kızımda 2 gün hiç uyumadım hasta diye oglmdada yatamıyorum gözümden uyku akıyo ama uyuyamıyorum rabbim yavruma şifa ver sin işallah veterineri aradım ilaçları ver iyi gelmezse gel muayene edeyim dedi o minnacık bedeni muayene edicek nazaramı geldi yavrularım allahım
senin adınada dirmitin adınada çok sevindim canım gelinle ugraşıyourm vs işlerim çok beni bana bırakmıyolar canım bıraksalar ama nerde sizleri ihmal ediyorum bu aralar mazur görün beni canımın acısından yerdemiyim göktemiyim hBAREİM YOK VALLAHI KENDİMDEN OGLAN AKLIMI BAŞIMDAN ALDI SABAH 8 BERİ AYAKTAYIM GELMİŞ KONMUŞ KOLUMA UYUYUM DEDİM UYUTMADI YAVRUM KIZIM ÖLDÜ EŞİM ALALIM DİYO AMA ONUN GİBİSİNİR NERDEN BULUCAMKİ O BİRTANEYDİ AH AKLIMA GELDİKÇE
günaydın kızlarrr ben döndüm işe itira ediorum hiççççç özlememişim:)evde dinlendim bol bol yattımda yatım temizlik yaptuım perdelerimi yıkadım halılarımı camlarımı sildim misler gibi oldu
geçmişe bakamıom herkes iyidir inşallahhh
paşamla dün telde konuştuk kızlar benim kuşumda çok hasta dün ne ağladım dualar okudum ona yemek yemio hiç keyfi yok umarım ölmez
dirmit penpetekir kızlar rabbim kucağınuıza almanızı nasib etsin meleklerinizi tubişim çalışmalara devam kuzum duamız hep hayırlısı olsun diye dimi :)öptüm herkesiii
günaydın kızlarrr...ya yine kendimi fark etmeden yemeğe vermişim, kotumun içine giremedim bu sabah. tartıya da çıkmaya cesaret edemedim. bu ay da doktora gidicem, bana kilo ver demişti ben vermiştim ama başladığım yere döndüm( kızcak şimdi. bi de bugün yarın regl olcam, vücudum nasıl şiştiii, patlıycam sanki o derece.
ayy mızmızlanarak başlamıyım haftaya :)) iyi haftalar hepinize...kız nazlım özlettin kendini cadı kız :)
kızlarrrr günaydınnn :))))
cnnnmmm hoşgeldinnnn oohhh süpper iyi dinlendin valla ama özledik senii :))) evet cnmm aynen öle çalışmalara başladık kısmet bakalım hadi hayırlısı :))günaydın kızlarrr ben döndüm işe itira ediorum hiççççç özlememişim:)evde dinlendim bol bol yattımda yatım temizlik yaptuım perdelerimi yıkadım halılarımı camlarımı sildim misler gibi oldu
geçmişe bakamıom herkes iyidir inşallahhh
paşamla dün telde konuştuk kızlar benim kuşumda çok hasta dün ne ağladım dualar okudum ona yemek yemio hiç keyfi yok umarım ölmez
dirmit penpetekir kızlar rabbim kucağınuıza almanızı nasib etsin meleklerinizi tubişim çalışmalara devam kuzum duamız hep hayırlısı olsun diye dimi :)öptüm herkesiii
günaydın bitanemmm iyi haftalar yap ma bölee o şişkinliktir cnm kilo diildir regl öncesi olur ölee sen sıkma canını belkide regl olmicannn ???günaydın kızlarrr...ya yine kendimi fark etmeden yemeğe vermişim, kotumun içine giremedim bu sabah. tartıya da çıkmaya cesaret edemedim. bu ay da doktora gidicem, bana kilo ver demişti ben vermiştim ama başladığım yere döndüm( kızcak şimdi. bi de bugün yarın regl olcam, vücudum nasıl şiştiii, patlıycam sanki o derece.
ayy mızmızlanarak başlamıyım haftaya :)) iyi haftalar hepinize...kız nazlım özlettin kendini cadı kız :)
günaydın kızlar:)
paşam canım çok üzüldüm(( inş. oğlana bişey olmaz o iyileşir... bende çok severim hayvanları köpeğimizi ve tavşanımı kaybettim çok üzüldüm insan alışınca sevince böyle kaybetmek çok üzüyo inş. bişey olmaz canım atlatır eskisi gibi cıvıl cıvıl olur paşa
birsen canım yeni doktorun farklı ve güzel şeyler söylemiş inş. herşey güzel olacak kuzum bi daha denemek en mantıklısı canım inş. sağlıklı ve hayırlısı ileolursun:)))
ketenhelva canım güzel heberlerle dönersin inş.
mirage canım üzülme boşver bence yüzleşmek en iyisi, insanlar sadece senin gülen yüzünü görsünler gözyaşlarınla mutlu olmasınlar... yapabilirsen git bence canım eltinin doğumuna
allah büyüktür sesini duyacak canım inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?