- 25 Temmuz 2011
- 5.616
- 103
- 363
günaydın kızlarrr
TUĞBAA çok sewindim herşeyin yolunda olmasına ama ben sana oğlun olacak demiştim dimiiiiiiiihayırlı sağlıklı olsunda kızı erkeği farketmez...
günaydın bayanlar benim sizlere bir sorum var benden daha deneyimlisiniz.Ben çarşamba günü kontrole gideceğim gebelik öncesinde(9 haftalık bebeğimin kalbi durmuştu 2,5 ay önce)doktorumu aradım ne zaman geleyim kürtajdan sonraki ikinci adetim başladı dedim.Adetin belirli bir günü gelmem gerekirmi diye adet bitiminde gel dedi bana.Genelde adetin 3. günü çağırıyolarmış sizce sorun olur mu bu?
çokçok saol cnm benimm :)) evet kuzum sen ve nazlım erkek demişti doktorda erkek dedi ama 1 ay sonraki kontrolde kesinleşicek dedi kısmet sağlıklı sıhatli olsunda hiç önemli diil cinsiyeti :))
tabiki öneml olan o..kilo aldın mı tuğba göbüşün çıktımı???
çokçok saol cnm benimm :)) evet kuzum sen ve nazlım erkek demişti doktorda erkek dedi ama 1 ay sonraki kontrolde kesinleşicek dedi kısmet sağlıklı sıhatli olsunda hiç önemli diil cinsiyeti :))
oyyy kuzum yaaa valla bende olsam kıyardım görmek için ki bugün öle yaptık uyuyodu hareket etmiyodu korktum zaten doktor oynattı döndü falan için rahatladı :))) maşşallah kuzuna bitanemmm Allahım bundan sonrası için sağlıklı doğum inşallah önce size sonra bizee :))Kızlar dün dediğim gibi ayrıntılı ultrasonumuz vardı.
Eşimle gittik, hemen girdik. Bu arada belirtmeden edemeyeceğim Yenibosna Nisa hast. Dr. Reyhan Hanım İstanbul'daki arkadaşlara şiddetle önerilir, ben böyle şeker bir doktor görmedim, tabi kendi doktorumdan sonra:)
Doktor ablamız kızımın heryerine baktı teyzeleri. Kordondan akan kan miktarı, hızı, kalp bölümleri, odacıkları, tüm iç organları, damarları, iskelet, kas, dudak, damak, beyin, kafatası üyeleri, su miktarı, plesentanın yeri konumu kısaca herşey. 15-20 dakika sürüyor. İç organları anlatırken böbreği geçti birazdan söyliycem dedi. Ben tabi hazırlıklıyım daha önce kendi doktorum söylemişti. Neyse en son böbreklerde pelviektazi olduğunu ama çok önemli olmadığını sadece doğumdan sonra yapılacak bir ultrason ile gerekenin yapılaccağını söyledi. Tamam dedim. Allah'a şükür sadece böbrekte genişleme var ama çok hafif derecede. Onun dışında hiç bir sorunumuz yok.
SOnra da renkli boyuta geçip yüzünü gösterdi, güzel kızım uyuyodu elini yüzüne getirmiş, çok üzüldüm sonra rahatsız ettim görmek uğruna diye ama napim çok merak ediyorum.
Allah hiç bir kadının kucağını boş bırakmasın. Bu dünyaya anne olmak için geldiğimizi düşünüyorum. Allah hepimizin doğmuş olan yolda olan ve doğacak bebeklerini korusun...
ben de erkek dediydiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim....
Allahım inşallah sağlıkla kocağına versin tatlım bebişini...
Canım tugbacımmm
erkeklerı cogalttık desene hayırlı ugurlu olsun rabbım kucagına almayı nasıp etsın
kızlar tabiki sözüm size direk değil kendimi kötu hisettim umutsuzsunuz demiyorum böyle olanlarda var ben yazımda daha ileri boylarda kaybedenlerde var tabiki demiştim ama bazıları yıllarca kendine gelemeyennlerde var bi kaç okudumda onları hitaben genel yazdım zaten öleki bende sizlerden ilham alarak kolay atlattım ... 1 günde düşük yapmak bende duymadım araştıırodum ama bulamadım değerim düşmese yerleşiordur derdim üstüne görme derdim ama değil sanırım ya ama işte ne bileyim özele randavum haftaya .. ama adet 1 gün surdu 5 gun sonrası değerim 6.37 di. bugun 1. hafta oldu tam ve 2 gundur normal akıntım var sarı akıntı var neden bilmiırumtamam canım aydınlat beniii bekliyorum
geçmiş olsun cnm Allah birdaha aynı şeyleri yaşatmaz inşallah...
geçmiş olsun cnm sende hoşgeldin aramıza...kimyasal gebelik geçirmişsin sanırım adetle birlikte atılmış...kürtaja gerek kalmaz diye düşünüyorum çünkü adetle birlikte atılır bu durumda...en kısa zamanda yeniden hamile kalırsın inş.
düşündüğün kadar umutsuz ve isyankar diiliz:)) sen 4 saat varlığını bildiğin bebeğin için 1 gün ağlamışsın,çok şükür kolay atlatmışsın yeniden devam edebilirsin yoluna..ama burda neler yaşayanlar var öyle 1 günde unutulcak şeyler de değil malesef... 3 bebeğimi kaybettim umutsuzluğu en dipte yaşadığım zamanlar oldu,ha deyince toparlanamıyo insan,inşallah Allah sana daha beterini yaşatmaz ama bazen insanın elinde olmuyo malesef... 1 yılı geçti burayı biliyorum,çok şükür hepimiz inançlı insanlarız, tabiki yeri gelince moral bozuntusu vs yaşayabiliriz diyorum ya yaşadığımız şeyler kolay kaldırılabilinecek şeyler diil, çok bunaldığımda gelirim burda dertleşirim, hepimiz birbirimize moral veririz sonrada geçer zaten :) mutlu olduğumda da bu yüzden ilk burda paylaşırım..önemli olan sırf güzel günleri paylaşabilmek bunaldığında dertleşebilmek de gerekir... Neyse cnm daha fazla aramızda vakit geçirisen çokda bunalımlı tipler olmadığımzıı anlarsın:)
Merhaba arkadaslar, malesef ki aranıza bende yeni katıldım... Bir hafta önce 17haftalık oğlumu kaybettim. Kısaca anlatayım,1ay boyunca kanamam oldu ne yaptıysak kanama bi türlü kesilmedi,kanamayla beraber suyum da bitmiş meğer,hic farkedemedik... Bu yüzden bebeğimin yasama sansı kalmamıs ve düşük basladı,suni sancı verdiler ve doğum yaptım ve bebeğim cennete uçtu..... İşte böyle cok zor bi süreçteyim,nasıl atlatıcam bilemiyorum.. Rabbim dayanma gücü versin hepimize inşallah,aranızda benim gibi olup 2.bebegini kucağına alan varmı,güzel haberler duymaya cok ihtiyacım var....
slm arkadaşlar bayadır üyeyim geziniyordum hamileik belirtikleri nedir diye... şimdi ise düşük nedir diye...hepiinize çokkk geçmiş olsun demek istiyorum..ben doktorum tarafından yeterince aydınlatılmadım başka şehirden gün aldım haftaya ama meraktan ölecem. 1 yıllık evliim 30 yaş oldum .. bu ayın başında korunmamaya başladık. hemen olmaz die acelemizde yoktu. ama bu ay hep içimde olabilir diye düşündüm vucudumu biliorum ve garip kasık ağrıları batmalar anlık kramplar bacak ağrıları göğüste belirgin büyüme yaşadım başka bişi olurmu die doktora gittim adetime 10 gun vardı kanda 1.20 negatif çıktı sordum ama erken daha belli olmamış olabilir mi yok dedi .. nese adet günüm geldi (çarşamba)ama gelen yok sarı akıntıdan başka dedim hamilemiyim aldım test silik ama belli çıktı. ertesi gün 2 tane daha aynı. cuma günü ayın 22 doktora gittim kanda 20.91 ve hamileyim ama değer daha yeni az dedi haftaya gel dedi yolladı. akşam kanama başlar gibi kahveli kanlı akıntı acile koştum düşürcen dedi değerim 17.02 yani 4 saat hamileyim die sevindim sonra düşürcem die yıkıldım. eve geldim sabah kanama başladı ama çok acı olmadı aynı adet işte. pazar gunu bitti gibi sonra temizlendim yani 1 günde kanamam bitti. salı doktora gittim kana baktı 6.37 sıfırlanmış dedi bende iide bu sıfır değil dedim 1.20 benim sıfırım olsun sıfır kabul edebilirz günlük hayata don dedi hemen başka hasta aldı daha sorularım vardı ilgilenmedi içimden saya saya çıktım. ama dun markete gitim ağırıd poşedim canım yandı kasıklarım gene battı ağrı gene adet olcakmış gibi oluo ama anlık.. bebek düştümü yoksa daha düşmedimi ben anlamadım yada parça kaldımı bakmadı ne alttan ne ultrasından.. karnım hala şiş..göğüsümde. böle olan varmı 1 günde düşük yapan kanaması 1 gün süren acı çekmeyen...
kızlar yazılanları yarım yamalak okudum bana düşmez belkide ama bu kadar karamsar olmayalım buda hayatta biizm testimiz.. rabbimin sınaması.. deden baban annen ölür sınanırsın ve evladınla sınanırsın..rabbim kulum çok dua ediyor beni unutmadan el açıyor kabul ediorum duasını ama ondan istediğini aldığımda dua edecek mi yoksa isyan mı edecek der sınar.. gidene değil gelecek olana umutla sarılalım.. elimizden ne geldi ne yapabilirdik ki çaresi var mıydı kurtarabilmenin yoktu herkesin doğacağı dakika belli iken neyi zorlayabilriz. zorla sokuyoruz bunalıma biz seviyoruz acı çekmeyi.. ben düşük yaptım tabiki yeniydi daha varlığını yaşamadan yokluğuna alış dediler buda zormuş ama 1 gün ağladım dedim benim evlat hayırısz çıktı anasını beğenmedi dedim üzülmemeye çalıştım duygusal müzik hemen değiştirdim gibi gibi önemli olan şu yaşıyorum eşim yaşıyyor sağlıklıyım mutluyum önce şükürler olsun giden gitti geride kaldı kızlar nolur gelecek olana bakın gelmesi için umut verin pozitif olmamız lazım.. beyin çok önemli ne hiseidosan vucud onu tetiklior. nolur size gerçekten gerçekten yalvarıyorummmm bu kadar umutsuz olmayın hayat herşeye rağmen yaşamaya değer. ve en güzeli aynı teselli olan şehit anaları var ya bizimde cennette meleklerimiz var hamd evinde buluşacaz onlarla...geriye bakarsan ileriyi göremezsin geride kalırsan önündekileri anlamazsın hayatı eziyete çevrimeyelim lütfen bu dakikadan sonra beyin temizliyoruz geçmişteki herşey bir rafa kaldıryoruz ve hergun umutlu mutlu yazılar yazıyoruz kusruma bakmayın anlıyorum sizi ama bu acılar böle anlata anlata dinmiyorrrrrr sadece mutluluk bunu aşar .....allahım en kısa zamanda evlatlarımızı bize bağışlar ben isyan etmiyorum senin doğru bildiğin bir şeyler vardır belki gelecek evlat hayırlı değildi bana belki ben ona belki başka bişi ama sen ne zaman ol dersen hazırım ben allahım...
günaydın bayanlar benim sizlere bir sorum var benden daha deneyimlisiniz.Ben çarşamba günü kontrole gideceğim gebelik öncesinde(9 haftalık bebeğimin kalbi durmuştu 2,5 ay önce)doktorumu aradım ne zaman geleyim kürtajdan sonraki ikinci adetim başladı dedim.Adetin belirli bir günü gelmem gerekirmi diye adet bitiminde gel dedi bana.Genelde adetin 3. günü çağırıyolarmış sizce sorun olur mu bu?
aminn kuzum inşallahhh evet erkekler çoğaldı :)) ay ne güzel yaa bikaç güne alcan bebeğini kucağına Allahım bizede nasip etsin inşallahh
ben gecen hafta 10 haftalık bebebğimi kalbi durduğu için kaybettim
kürtajla aldılar
şimdi en az bir iki ay korunup sonra tekrar hamile kalmak istiyorum..spiral takmak istemiyom
iki üç ay için ..hap alamıyorum
başka bi korunma yöntemi bilen varsa bana yardımcı olurmusunuz
aile hekimi tatile çıkmış bu gün ona sorayım dedim
şimdiden sağolun
ne yapıyosunuz nasılsınız??
DUMAN kuzum sıkma canını bebiş iyiymiş bak endişelerini çok iyi anlıyorum canım,inşaallah bebeğini kucağına alacaksın bu kez..aklıma geçen ne geldi bak ama unuttum sana yazmayı sen rizeye gittin ya orda lahana yemeği falan çok yaparlar sana sakın lahana yeme dicektim unuttunm lahanada acayip pıhtılaşmayı arttırıyor..
NAZLIM sana işlerinde kolaylıklar diliyorum canımm..
MİRAGE,TUĞBA,SEMRA,EWERY,PENPETEKİR,DİRMİT,MUGE,PAŞAM unuttuğum varmı acaba:44:hepinizi öpüyorum kızlar
ayrıca yeni gelen arkadaşlarada geçmiş olsun diyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?