canlarım annemde kist çıkmışdı kist adı subkortikal sol ayakda sadece kötümü iyimi araştırdım hiç bişe bulamadım bana YARDIM edin..........birazdan doktora gitcekde merak ediyom.DUMANIMMMMMMMMMMsonuçların nasıl çıkdı canım........BEYDAGLİ.........canım senin kayıpların sebebi ney bitanem belki sormuşumdur ama unuttumm üzdüysem kusura bakma söylememeyede bilirsin canım.işlh rabbim seninde hepimizin derdine derman verir.SABIR........ O VAKİT GELİR İŞLH CANIM
canım bende kan pıhtılaşması ve yine kanda olan anti kardiopilin m ve g değerlerimde sorun var ve tüm gerekli ilaçları kullanmama rağmen sorunum çözülmedi kısmet bakalım artık hayırlısı bende zaten şimdi hiç bebek falan düşünmüyorum...
kizlar merhaba
insalalh duzelir canim ve gonlune gore olur..
doktordan geldim ben bugun
genital bolgem su an tertemiz dis gorunus itibariyle masallah
ivilceler yakildi gitmis hersey, zaten tedaviye cok cabuk cevap veren bir virusmus molluskum
esimde de gecen seferden kalma 2 sivilce yakildi ve bitti insallah onun da
sonra ben hapi sordum 3 ay icten temizlik icin mi dedim
ama internetten de arastirdigimda molluskum icin ilac tedavisne cok gerek yok gibi gorunuyor, baya yazi okudum genelde yakinca gidermis ama tabi ilaci alicaz her ihtimale karsi..
ama isin garibi dermatologa ben ;hap yardimci olucak bir daha olmayacak sivilce di mi' diye sordum ama kadin beni yanlis anladi sanirsam 'bu hap kotu etki etmez, hamile kalabilirsin sorun degil'dedi bebek istedigimizi biliyordu zaten dusuk diye soyledim bir de yan odada jinekologa gittim.. neyse internetten arastirdim likopid yanlis anlamadiysam bu hap hamilelikte oluyor ufff ama ben kararimi vermistim ve kafam cok rahatti kadinin bu sozu ben etkiledi yine..esim anlamamis tabi rusca teknik kelimelerden hastane terimlerinden anlamaz, ben ona dedim cikista, yooook ben 3 ay korunucam dedi hap bitsin. aklim karisti ama..ne guzel kara vermistim ne yapicam bilmiyorum simdi, zaman da akip gidiyor... zaten bebek hemen olmuyor aslinda herseyi salip akisina birakmak istiyorum ama korunuyormus havasinda olmak istiyorum ama bunu basarabilecegimi de sanmiyorum. eger korunmayi birakirsam stres altinda olucam.. o yuzdne bu ay kesin korunuyorum da sonra ne yapmali nasil yapmali bilmiyorum.zaten olmuyor diyip salmak istiyorum. siz ne dersiniz
selam kızlar.ben geldim:) beni merak etmişsiniz o kadar yorucu bi haftasonu geçirdimki gecede 2.30 da geldik ölüyorum yorgunluktan
test sonuçlarım malesef iyi değil,iğnelere rağmen çok ufak bi azalma olmuş..en azından artmadı diye seviniyoruz... c.tesi dr la görüşemedim bugün arayacak akşam onun yorumuda önemli sanırım bu hafta yine baktırır ne alemde pıhtılaşma diye... bu hafta sonu dr a gidicem aslında ama belki öne alırım diyorum, bende merak çindeyim...sizlerde iyisinizdir inşallah, okuyamadım yazılanları ayrıntıyla...görüşürüz öptüm hepinizi.
mirage saol canim
senin icin de hayirlisi olsun tedavin olumlu sonuclansin insallah
sen de cok guzel yorum yazmissin gercekten cok mantiklihissettigim gibi davransam iyi olacak ve ben de bu ay korunup diger ay akisina birakmayi planliyorum ama ruh halime o anki hislerime gore degisecek bu.
teşekkür ederim canım...burda bizim bi ketenhelvamız vardı bilmiyorum sen tanıyor musun onu. o da sperm azlığı tespitiyle tüp bebek yaptı. yapar yapmaz tuttu, sonra da topic'den kayboldu :)) ben de bir defada başarabileyim istiyorum ama hayırlısı işte. bizleri neler bekliyor daha bilemiyoruz. hep beraber yaşayıp göreceğiz.
kızlar merhaba, aranıza yeni katıldım. 6 haftalık bebeğimi kaybettim, kanamam oldu sonra kürtajla aldılar. İlk gebeliğim, ilk kürtajım bu. Aylar öncesinden hazırlığa başlamıştım. Beslenme, doktor kontrolleri, vitamin destekleri vs. Herşey gayet iyi gidiyordu. Sonucumu öğrendiğimde ilk adetimden 32 gün geçmişti, bhcg131 idi. Doktor, herhalde biraz hafife alıp, iki hafta sonraya randevu vermişti, kese görmeye gidecektik. Dün kanamam oldu, acile gittik, doktor ultrasonda birşey göremedi, sonra bhcg200 çıktı ki bu 3000-4000lerde olmalıydı. Ne kürtajda ne de sonrasında hiç ağrım olmadı. Doktor 3 ay bekle dedi bana. Sanırım sakinleşmem için...
Kanamamın başlamasından itibaren şu ana kadar bazen insan içinde bazen tuvalete koşup ağlayıp durdum. Bugün hastaneden eve döndük. Annemler geldi, birazdan akrabalar gelecek, az önce iş arkadaşlarım buradaydı. Ağlamak istiyorum, o kadar insanın içinde olmuyor. Sanırım o kalabalığın amacı da bu. Ama için yanıyor!...Odama çekildim,eşim alışverişte, annemler içeride, ben bunları yazarken biraz daha ağlıyorum...Etrafımda herkes hayırlısı, yine yaparsın, ağlama, üzülme diyor.Doğru diyorlar, haklılar, bunları ben de biliyorum ama olmuyor..O kadar umutlanmıştım ki...
Lütfen yardım edin, bu acı geçer mi???
kızlar merhaba, aranıza yeni katıldım. 6 haftalık bebeğimi kaybettim, kanamam oldu sonra kürtajla aldılar. İlk gebeliğim, ilk kürtajım bu. Aylar öncesinden hazırlığa başlamıştım. Beslenme, doktor kontrolleri, vitamin destekleri vs. Herşey gayet iyi gidiyordu. Sonucumu öğrendiğimde ilk adetimden 32 gün geçmişti, bhcg131 idi. Doktor, herhalde biraz hafife alıp, iki hafta sonraya randevu vermişti, kese görmeye gidecektik. Dün kanamam oldu, acile gittik, doktor ultrasonda birşey göremedi, sonra bhcg200 çıktı ki bu 3000-4000lerde olmalıydı. Ne kürtajda ne de sonrasında hiç ağrım olmadı. Doktor 3 ay bekle dedi bana. Sanırım sakinleşmem için...
Kanamamın başlamasından itibaren şu ana kadar bazen insan içinde bazen tuvalete koşup ağlayıp durdum. Bugün hastaneden eve döndük. Annemler geldi, birazdan akrabalar gelecek, az önce iş arkadaşlarım buradaydı. Ağlamak istiyorum, o kadar insanın içinde olmuyor. Sanırım o kalabalığın amacı da bu. Ama için yanıyor!...Odama çekildim,eşim alışverişte, annemler içeride, ben bunları yazarken biraz daha ağlıyorum...Etrafımda herkes hayırlısı, yine yaparsın, ağlama, üzülme diyor.Doğru diyorlar, haklılar, bunları ben de biliyorum ama olmuyor..O kadar umutlanmıştım ki...
çok geçmiş olsun canım.burdaki her arkadaş seni en iyi anlayacak olanlardan biri buna emin ol.hepimiz aynı acıları yaşadığımız için buradayız.evet eş dost akrabalar seven sevmeyen herkes şimdi sana aynı şekilde teselli verecektir doğal olarak.ama bu acıyı sadece yaşayan en iyi anlar.senin de acın henüz çok yeni,o uüzden canının yanması normal,ağlamak istiyorsan da bi defa da ağla boşalt içini.ama şunu da bil ki bi müddet sonra o da geçiyor...insanoğlu herşeye alışıyor.ama senin ilk gebeliğinmiş ve bebeğin daha çok küçükmüş yani bu haftalarda zaten bebek demeyi bile doğru bulmuyor doktorlar,sadece bir canlı o daha bir kalbi bile yoktu muhtemelen,ki senin değerlerinde yükselmemiş.o yüzden kendini yıpratmana gerek yok.sen kendini ne kadar geç toparlarsan bir sonraki gebeliğin de o kadar geç gelir.herşeyden önemlisi senin sağlığın,sen sağlıklı ve pozitif moralli olacaksın ki sağlıklı bebişlere gebe kalıp dünyaya getirebilesin.umarım uzun zaman olmamıştır çocuk bekleyelin??? uzun zamandan sonra gelen bir meleği kaybetmenin acısı da daha farklı olur yani.şu da bilimsel bir gerçek son zamanlarda,ilk gebeliklerin düşükle sonuçlanması doğal karşılanıyor. sen sadece kendini biran önce toparlamaya bak ve bir daha aynıyı yaşamamak için dua et sadece.Rabbim o acıyı hiç kimseye yaşatmasın sana da tekrar yaşatmasın ve de bana da...
ilginiz için çok teşekkür ederim, ben de bu acıyı yaşamayan bilmez diye düşünüyorum. Hamile kalır kalmaz anne grubumun tablosuna girmiştim burada, sonra "beni listeden silin" demek çok ağır geldi. Eşim "girme bir daha, psikolojin bozuluyor" dedi ama zaten bozuk, dahası ne ki...
Korunmayı bırakmamızın ilk ayında hamile kalıvermiştim. Bu dünyada bir istediğim şey de hemen oldu demiştim ama olmadı...Şimdi hamileyken yaptıklarımın hepsi canımı yakıyor; sol yana yatmak istemiyorum, vitaminleri almak istemiyorum, mesajlara bebek ve hamile ikonu koymak istemiyorum,elimi karnıma koymak istemiyorum hatta yemek bile yemek istemiyorum (yedim ama bu sabah, çabuk toparlanmak için)...Hani şu hamileliğin ilk ayından itibaren her ay bir foto çektirilir ya sonra onlar yan yana konur, bu sabah hepsini sildim. Ne çok heveslenmişim, ne çabuk kendimi kaptırmışım..Kimi insan hamileliğinde hiç hazırlık yapmaz, kimseye söylemez ya varmış bir bildikleri...
Geçmiş olsun canım. burayı okuduğun sürece şaşıracaksın ki hiç tanımadığın insanlar nasıl sanki senin ağzından konuşuyormuş gibi şeyler yazıyorlar diye. burada bunu yaşayan hepimiz aynı şeyleri hissettik, bazılarımız hala hissediyor. bu acı bitmiyor, ancak azalıyor. ancak yeni gebelikle ve bebeğimizi kucağımıza almamızla bitebilir bu acı. ben bebeğimin kalbinin attığını da görmüştüm, sonra da durduğunu gördüm, onu benden aldılar ve "tıbbi atık" oldubize de 3 ay korunun demişti doktorum. salak gibi dinledim lafını. şimdiki kafam olsa 1 ay sonra bırakırdım korunmayı. doktorumu değiştirdim ama yeni doktorum da ilk düşük çok rastlanan birşey tahlile gerek yok demişti. 3 ay korunduktan sonra yeniden gebelik için denemeye başladık, 6 ay geçince spermiogram sonucunda gerçekle yüzyüze geldik, sperm sayısı az ve şekil bozukluğu vardı. doktorlar normal yolla gebeliğin zor olacağını tüp bebek yapmamız gerektiğini söylediler. eylülde tedaviye başlayacağım. bunları seni korkutmak için falan söylemiyorum tabi, şunun için söylüyorum, vakit kaybetmeyin tahlillerinizi yaptırın. bişey çıkmazsa ne ala, çıkarsa da çaresine bakılır. 3 ay korunarak, 6 ay deneyerek 9 ay kaybettim. bana sorarsan 3 ay korunmana da gerek yok. 6 haftalık gebelik için neden 3 ay korunasın ki? ben şimdi psikoloğa da gidiyorum, eskisine nazaran rahatım. umarım senin için herşey çok yolunda gider ve hemen yeniden hamile kalıp bebeğini kucağına alırsın. burada biribirimize yakın zamanda sorun yaşadığımız bir sürü arkadaşımız ama tedaviyle ama doğal yoldan yeniden hamile kaldılar, bazıları bebeklerini kucaklarını aldılar bile. acı bitmiyor belki ama umut da hiç bitmiyor inan. Mevlananın bir sözünü öğrendim yeni çok hoşuma gitti: "Neyi ki çok istersen bu hayatta "o" senin imtihanındır."
canım ya peki sende bi rahatsızlık var mı,sen de veya eşinde başka problem var mı? senin yazdıklarını okuyunca bizim aile hekimliğindeki ebe geldi aklıma da,o da bi düşük yapmış nedenini araştırıken eşinde sprem şeklinde bozukluk çıkmış ve doktoru bi ilaç vermiş eşine.hem o ilacı hem de keçiboynuzu kullanmış eşi ve bunun üstüne hamile kalıp çocuğunu dünyaya da getirmiş.ürolog size bişey demedi mi,bi de keçiboynuzu kürü veya pekmezi sperm sayısını ve kalitesini de arttırıyormuş,denedin mi hiç.
günaydın kızlaar, hepinize iyi haftalar...
öncelikle geçmiş olsun diyeyim ykilic. bence kendiliğinden düşmesi için bekleme, çünkü Allah korusun bu sana zarar verebilir. Zehirler bebek anneyi derler biliyosun. Şu aşamada önemli olan senin sağlığın. Allah izin verirse yeniden tez zamanda hamile kalıp bebek sahibi olursun. Ben git kürtajını ol derim. Beklemek konusunda ise ben 1 aydan fazla beklemenin çok gereksiz olduğunu düşünüyorum. benim eski doktor o zaman bana 3 ay bekle demişti ben de salak gibi beklemiştim. Boşa zaman kaybından başka birşey değil bence. Bundan sonrası için sana iyi şanslar diliyorum arkadaşım.
gözün aydın semracım. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah. Birimiz daha kabustan uyandı, ne güzel :)
Çok teşekkür ederiz canım. Allah sana da hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah...
canım bende kan pıhtılaşması ve yine kanda olan anti kardiopilin m ve g değerlerimde sorun var ve tüm gerekli ilaçları kullanmama rağmen sorunum çözülmedi kısmet bakalım artık hayırlısı bende zaten şimdi hiç bebek falan düşünmüyorum...
ilginiz için çok teşekkür ederim, ben de bu acıyı yaşamayan bilmez diye düşünüyorum. Hamile kalır kalmaz anne grubumun tablosuna girmiştim burada, sonra "beni listeden silin" demek çok ağır geldi. Eşim "girme bir daha, psikolojin bozuluyor" dedi ama zaten bozuk, dahası ne ki...
Korunmayı bırakmamızın ilk ayında hamile kalıvermiştim. Bu dünyada bir istediğim şey de hemen oldu demiştim ama olmadı...Şimdi hamileyken yaptıklarımın hepsi canımı yakıyor; sol yana yatmak istemiyorum, vitaminleri almak istemiyorum, mesajlara bebek ve hamile ikonu koymak istemiyorum,elimi karnıma koymak istemiyorum hatta yemek bile yemek istemiyorum (yedim ama bu sabah, çabuk toparlanmak için)...Hani şu hamileliğin ilk ayından itibaren her ay bir foto çektirilir ya sonra onlar yan yana konur, bu sabah hepsini sildim. Ne çok heveslenmişim, ne çabuk kendimi kaptırmışım..Kimi insan hamileliğinde hiç hazırlık yapmaz, kimseye söylemez ya varmış bir bildikleri...
Geçmiş olsun canım. burayı okuduğun sürece şaşıracaksın ki hiç tanımadığın insanlar nasıl sanki senin ağzından konuşuyormuş gibi şeyler yazıyorlar diye. burada bunu yaşayan hepimiz aynı şeyleri hissettik, bazılarımız hala hissediyor. bu acı bitmiyor, ancak azalıyor. ancak yeni gebelikle ve bebeğimizi kucağımıza almamızla bitebilir bu acı. ben bebeğimin kalbinin attığını da görmüştüm, sonra da durduğunu gördüm, onu benden aldılar ve "tıbbi atık" oldubize de 3 ay korunun demişti doktorum. salak gibi dinledim lafını. şimdiki kafam olsa 1 ay sonra bırakırdım korunmayı. doktorumu değiştirdim ama yeni doktorum da ilk düşük çok rastlanan birşey tahlile gerek yok demişti. 3 ay korunduktan sonra yeniden gebelik için denemeye başladık, 6 ay geçince spermiogram sonucunda gerçekle yüzyüze geldik, sperm sayısı az ve şekil bozukluğu vardı. doktorlar normal yolla gebeliğin zor olacağını tüp bebek yapmamız gerektiğini söylediler. eylülde tedaviye başlayacağım. bunları seni korkutmak için falan söylemiyorum tabi, şunun için söylüyorum, vakit kaybetmeyin tahlillerinizi yaptırın. bişey çıkmazsa ne ala, çıkarsa da çaresine bakılır. 3 ay korunarak, 6 ay deneyerek 9 ay kaybettim. bana sorarsan 3 ay korunmana da gerek yok. 6 haftalık gebelik için neden 3 ay korunasın ki? ben şimdi psikoloğa da gidiyorum, eskisine nazaran rahatım. umarım senin için herşey çok yolunda gider ve hemen yeniden hamile kalıp bebeğini kucağına alırsın. burada biribirimize yakın zamanda sorun yaşadığımız bir sürü arkadaşımız ama tedaviyle ama doğal yoldan yeniden hamile kaldılar, bazıları bebeklerini kucaklarını aldılar bile. acı bitmiyor belki ama umut da hiç bitmiyor inan. Mevlananın bir sözünü öğrendim yeni çok hoşuma gitti: "Neyi ki çok istersen bu hayatta "o" senin imtihanındır."
canım tabiki bu konuda en doğru kararı sen ve eşin verirsiniz ama bir süre ara vermen belki senin içinde iyi olur en azından bir ay kafan belki bir nebzede olsa rahatlar...kizlar merhaba
insalalh duzelir canim ve gonlune gore olur..
doktordan geldim ben bugun
genital bolgem su an tertemiz dis gorunus itibariyle masallah
ivilceler yakildi gitmis hersey, zaten tedaviye cok cabuk cevap veren bir virusmus molluskum
esimde de gecen seferden kalma 2 sivilce yakildi ve bitti insallah onun da
sonra ben hapi sordum 3 ay icten temizlik icin mi dedim
ama internetten de arastirdigimda molluskum icin ilac tedavisne cok gerek yok gibi gorunuyor, baya yazi okudum genelde yakinca gidermis ama tabi ilaci alicaz her ihtimale karsi..
ama isin garibi dermatologa ben ;hap yardimci olucak bir daha olmayacak sivilce di mi' diye sordum ama kadin beni yanlis anladi sanirsam 'bu hap kotu etki etmez, hamile kalabilirsin sorun degil'dedi bebek istedigimizi biliyordu zaten dusuk diye soyledim bir de yan odada jinekologa gittim.. neyse internetten arastirdim likopid yanlis anlamadiysam bu hap hamilelikte oluyor ufff ama ben kararimi vermistim ve kafam cok rahatti kadinin bu sozu ben etkiledi yine..esim anlamamis tabi rusca teknik kelimelerden hastane terimlerinden anlamaz, ben ona dedim cikista, yooook ben 3 ay korunucam dedi hap bitsin. aklim karisti ama..ne guzel kara vermistim ne yapicam bilmiyorum simdi, zaman da akip gidiyor... zaten bebek hemen olmuyor aslinda herseyi salip akisina birakmak istiyorum ama korunuyormus havasinda olmak istiyorum ama bunu basarabilecegimi de sanmiyorum. eger korunmayi birakirsam stres altinda olucam.. o yuzdne bu ay kesin korunuyorum da sonra ne yapmali nasil yapmali bilmiyorum.zaten olmuyor diyip salmak istiyorum. siz ne dersiniz
hoşgeldin kuzu merak ettim seni..inşaallah doktora gittiğinde hayırlı haberlerle döneceksin:))selam kızlar.ben geldim:) beni merak etmişsiniz o kadar yorucu bi haftasonu geçirdimki gecede 2.30 da geldik ölüyorum yorgunluktan
test sonuçlarım malesef iyi değil,iğnelere rağmen çok ufak bi azalma olmuş..en azından artmadı diye seviniyoruz... c.tesi dr la görüşemedim bugün arayacak akşam onun yorumuda önemli sanırım bu hafta yine baktırır ne alemde pıhtılaşma diye... bu hafta sonu dr a gidicem aslında ama belki öne alırım diyorum, bende merak çindeyim...sizlerde iyisinizdir inşallah, okuyamadım yazılanları ayrıntıyla...görüşürüz öptüm hepinizi.
amin canım,çok teşekkür ederim güzel dileklerin için...
değerim o kadar az artıyo ki... bugün 7.hftamız başladı aslında ama perşembe günü beta hcg 658di...
4000lere gelince anneyi zehirlermiş... değerin o kadar az ki, kendiliğinden gidecek o dedi doktorum...
kürtaj yaparsam sırf paranı almak için yapmış olurum, bu da etik değil dedi...
bekliyorum...
ben aranızda yeniyim... bebeğimin gelişmediği perşembe günü anlaşıldı...
kendiliğinden düşüp beni bırakmasını bekliyoruz
şu an etrafımda o kadar çok konuşup yorum yapan insan var ki...
başından 3düşük geçip, 4.gebeliğinde bebeğini kucağına alan bi arkadaşım var, onda kan pıhtılaşmasından şüphelenmişler ve doktor hamile kalmaya karar verdiğinde coraspirin kullanmaya başla, hamile olduğunu öğrenince de devam et demiş.. bu çocuğu coraspirinle doğurdum dedi...
sen mutlaka biliyosundur yapılması gerekeleri ama ben de duyduğumu paylaşayım dedim, belki bi faydam dokunur....
anlattıklarını okurken işte ben dedim ve yine ağlamaya başladım
ben de bu topicte yeniyim... ben de ilk hamileliğimi yaşıyorum ve uzun beklentiler sonucu hamile kaldım...
bugün 7.haftamız doldu... ama perşembe günü bebeğimin gelişmediği far edildi
beta hcg 2günde bi 2ye katlamıyo, günde 4 artıyo
kürtaja gerek yok o kendiliğinden düşer dedi doktor
ağlamaktan sadece gözlerim değil, yüzüm bile şişti inan
ama rtık kabullendim, mecbur... ben ağladıkça hiçbişey değişmiyo çünkü...
bebek hala düşmedi... gitmesini bekliyoruz
ailem etrafımda dört dönüyo, arkadaşlarım sürekli arıyo...
oysa ben sadece yalnız kalıp ağlamak istiyorum...
inşallah rabbim tez vakitte tekrar hamile kalıp, bu kez bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...
daha içimdeki bebek düşmemiş olmasına rağmen ben deli gibi araştırıyorum düşük sonrası ne zaman hamile kalmalı diye...
cahilce gelebilir size...
doktorum 2ay bekle demişti ama ben 1kere adet görüp denemelere başlamayı düşünüyorum...
sizce acele etmiş olur muyum?
bu arada yazdığın "tıbbi atık" içime dokundu...
malesef ki çok doğru...
bizim için çok özel olan o et parçası, bi an da "tıbbi atık" oluveriyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?