Bebeğini yeni kaybedip, korunma sürecine geçenler.. Yeni yola beraber başlayalım.

evet, orası kesin...o korkuyla nasıl olacak bilmiyorum...belki sonradan geçiyordur, insan daha bir umursamaz oluyordur..hani o kadar korkarsın ki en sonunda korkuyu hissetmez hale gelirsin ya öyle

evet, orası kesin...o korkuyla nasıl olacak bilmiyorum...belki sonradan geçiyordur, insan daha bir umursamaz oluyordur..hani o kadar korkarsın ki en sonunda korkuyu hissetmez hale gelirsin ya öyle

hamileliğin 4. ayından sonra geçiyo korku diyorlar...bilmiyorum. beklemek çok zor geliyor artık. tüp bebek ilk denemede tutmasa bile ikinci deneme için bilmem kaç ay bekle demesinler artık bana (

Bir kayıp yaşayan ailenin tepkileri şöyle oluyormuş kızlar;
Önce ŞOKonup kalıyor, terliyor, kekeliyor, afallıyor,ne yaptığını bilmiyor...
ardından İNKAR:Belki değildir diyor,inanmıyor, olmamış gibi davranıyor veya daha kabullenilebilir çözümlere tutunuyor
sonrasında ÖFKE ya da İÇERLEME: bu noktada doktora, eşe, insanın kendisine, Allah'a, kaybına vs. hatta bazen birkaçına birden öfke duyuyor ya da her birimizin yaşadığı ağlama nöbetleri vs. oluyor
bir sonraki aşamada PAZARLIK:çözüm bulunmaya çalışılıyor, şöyle yaparsam içinde bulunduğum durum geçer mi vs diye
sonra DEPRESYON ve ÜZÜNTÜ: herşeyi bırakma, umutsuzluk hali oluyor
en sonunda KAYBIN KABULLENİLİŞİ:Aile normal yaşantısına geri dönüyor ve belki yeni bir çocuk için sağlıklı bir hazırlık belki başka çözümler buluyor

Bu aşamalar herkeste farklı farklı zamanlarda ve şekillerde gerçekleşiyor ama hepsi psikolojik olarak sağlıklı bir sonuç için gerekli aşamalar. Bunları okumak bana iyi geldi, paylaşmak istedim.

iyi akşamlar belki yazdın ama hatırlamadım senin kaybın varmı kaç aylık

giitigim doktora gidebilirsin kordon kılınik mete tarcan o gerekeni yapar ücrette 20 tl tavsiye edrim o bür türlü 3 kayıpdan sonra kan pıltılaşma vesayre testlerin çogu ozaman yapılıyo

dogru önce şok sonra inanmıyon kimseye öfkem olmadı hemen yazıda bunuda görcekmişim dedim PAZARLIGA gelince evt bir an önce yaşadıklarım bitsin normal hayatıma döneyim ooooooo iğrenç muaneler bitsin evime gideyim artık kurtulayım istedim ÜZÜNTÜ DEPRESYON FAZLA OLMADI tek derdim iyleşip tekrar çocuk sahibi olmakdı zaten sezeryan yerin öyle bir acıyoki degil aglamak gülemiyosun ooooooo kesik izin vermiyo haykırmana üzülmene EVT KAYBI KABULLENİYON NE ZAMAN KABULLENİYON BİLİYONMU............... KUCAGIN BOM BOŞ EVE GELİNCE YATAGININ YANI BEŞİK BOM BOŞ GECE UYANIYON AGLIYON BEBEGİN YOK İŞDE OZAMAN HERŞEYİ KABULLENİYON ÇARESİZ ..SANKİ ELİNDEN OYUNCAGIN ALINMIŞ AGLAYAN BİR ÇOCUK GİBİ..........AYYYYYYYYY ÇOK KONUŞTUM AMA DOLUYMUŞUM

giitigim doktora gidebilirsin kordon kılınik mete tarcan o gerekeni yapar ücrette 20 tl tavsiye edrim o bür türlü 3 kayıpdan sonra kan pıltılaşma vesayre testlerin çogu ozaman yapılıyo
işte dediğim şey buydu, ne demek 3 kayıp ya, kolay sanıyorlar...kordon çiğli eski oturduğumuz eve çok yakındı. Eşim de Medikal Park'ta bir doktor adı almış bir arkadaşından, bakalım..içimden bir ses doktor doktor gezeceğiz diyor çünkü ilk doktorumdaki gibi "eti senin kemiği benim" bir durumum olmayacak artık...Kordonda bütün testler yapılamıyor galiba?

evt yapılmıyo ege ünüverstesine yolladı hayırlısı olsun

ne guzel dile getirmissin canim
ilk gebelik olsa ve dusuk olmamis olsaydi da, aklimizin bir kosesinde ya birsey olursa dusuncesi bence de hep olurdu
simdi esimle de konusurken, yeniden hamile olursan, ilk 3 ay kesinlikle kimseye caktirmayalim diyor bana, sanirim ozellikle 3 aydan sonra braz daha rahatlamaya basliyordur insan.

günaydın bilseydim kk da oldugunu bende neti açardım .bende 4 beri uyumuyom gecede kaçda yattım bilmiyom sıcakdan uyku falan kalmadı sen niye uyumuyon kuzum

günaydın bilseydim kk da oldugunu bende neti açardım .bende 4 beri uyumuyom gecede kaçda yattım bilmiyom sıcakdan uyku falan kalmadı sen niye uyumuyon kuzum

gunaydin canim
uykun kacti demek bebis mi uyutmuyor acaba

yok ben coktan kalktim kahvaltimi yaptim dizi izledim
gun coktan basladi bana ben yurt disindayim saat farkimiz var

ben de düşüğün ilk zamanları öyle diyordum, bir dahakine kimseye söylemeyelim diye. sanırım bu durum işin ne kadar uzadığına bağlı. hemen peşinden hamile kalırsan söylemeyebilirsin. ama şimdi benim süreç uzadı ya, haliyle dillere düştüm, herkesin tüp bebek tedavisine başlayacağımızdan haberi var. artık saklama imkanımız veya öyle bir gücümüz kalmadı. gerçi tecrübe edenler embriyo transferinden sonra test gününe kadar konuyla ilgili kimseyle konuşmamak gerektiğini söylüyorlar. ay ben bi hamile kalıyım da :))) söyleyip söylememesi sonraya kalsın.

çok sıcaktı dün gece yaa. ben de hiç uyuyamadım. yattım kalktım sürekli. buharlaşıcaz nerdeyse...

GÜNAYDIN KIZLAR HEPİNİZEEE...

slm kızlar nasılsınız? geçmişe bakamadım umarım herkes iyidir yeni gelen arkadaşlar olmuş çok çok geçmiş olsun rabbim hayırlı sağlıklı bebişler nasip etsin inş.

semra canım gözün aydın allah sağlıkla hayırlısı ve mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inş. şansı bahtı açık olsun oğlunun mutlu bir hayatı olsun inş.

canlar özledim sizi ama işler yoğun tek tek de soramadım kusura bakmayın çok çok öptüm herkesi

ya insan hep kendinden bişeyler bulur mu?hepimiz aynı şeyleri yaşadığımız için hissettiklerimiz de tıpa tıp aynı bende son gebeliğimde kimseye söylemiycem dedim,taa ki karnım belli olana kadar yani bu da yaklaşık bi 4ayı bulurduben ve eşimden başka bilen yoktu yakın çevremde (ha bi de kk daki kızlar:) )ne anneme ne kız kardeşime ne en yakın dostlarıma söylemedim.dilim yanımıştı daha önce hem de 3kez bu defa herşey yolunda gibi de gidiyordu söylemem dedim.ama ne oldu sonunda o da gititabi gittikten sonra yine dayanamayıp anneme filan birkaç kişiye söyledim,yoksa o yükü kaldıracak gücüm kalmamıştı,eşim olan olmuş niye söylüyon dedi ama ben acımı paylaşacak üstümden atacağım bir omuz arıyordum.o yüzden şimdi hamile kalırsam ne saklarım ne de gider direkt söylerim.soran olursa söylerim sadece sormazlarsa söylemem.hoş birine söyleyince zaten bütün dünya alem de duyuyor ya hadi bakalım hayırlısı.rabbim hepimiz için gönlümüzdekini hayırlı kılıp nasip etsin inşşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…