evet, orası kesin...o korkuyla nasıl olacak bilmiyorum...belki sonradan geçiyordur, insan daha bir umursamaz oluyordur..hani o kadar korkarsın ki en sonunda korkuyu hissetmez hale gelirsin ya öylebu arada keep, hep birkaç düşüklü örnekler verdim, sanma ki bu hep böyle oluyor. ilk düşükten sonra hemen hamile kalıp sağlıkla doğum yapan bir sürü arkadaşım da var. acı tazeyken söylenen her söz karamsarlığa sokar insanı. karamsarlığa kapılma yine hamile kalırsak biz de düşük yaparız yine diye birşey yok. her seçenek ihtimal dahilinde. ben bunları anlatsam da anlatmasam da her şartta yeniden hamile kaldığımızda aynı şeyi yaşamaktan korkuyor olacağız zaten.
evet, orası kesin...o korkuyla nasıl olacak bilmiyorum...belki sonradan geçiyordur, insan daha bir umursamaz oluyordur..hani o kadar korkarsın ki en sonunda korkuyu hissetmez hale gelirsin ya öyle
Bir kayıp yaşayan ailenin tepkileri şöyle oluyormuş kızlar;
Önce ŞOKonup kalıyor, terliyor, kekeliyor, afallıyor,ne yaptığını bilmiyor...
ardından İNKAR:Belki değildir diyor,inanmıyor, olmamış gibi davranıyor veya daha kabullenilebilir çözümlere tutunuyor
sonrasında ÖFKE ya da İÇERLEME: bu noktada doktora, eşe, insanın kendisine, Allah'a, kaybına vs. hatta bazen birkaçına birden öfke duyuyor ya da her birimizin yaşadığı ağlama nöbetleri vs. oluyor
bir sonraki aşamada PAZARLIK:çözüm bulunmaya çalışılıyor, şöyle yaparsam içinde bulunduğum durum geçer mi vs diye
sonra DEPRESYON ve ÜZÜNTÜ: herşeyi bırakma, umutsuzluk hali oluyor
en sonunda KAYBIN KABULLENİLİŞİ:Aile normal yaşantısına geri dönüyor ve belki yeni bir çocuk için sağlıklı bir hazırlık belki başka çözümler buluyor
Bu aşamalar herkeste farklı farklı zamanlarda ve şekillerde gerçekleşiyor ama hepsi psikolojik olarak sağlıklı bir sonuç için gerekli aşamalar. Bunları okumak bana iyi geldi, paylaşmak istedim.
biz baktıramıyor muyuz pıhtılaşma için, illa doktorun mu yazması gerekiyor?offf bu doktorların gamsızlığı,ona kolay tabi adam "düşer düşer tutar" diyor herhalde, bi düşükte insandan sadece "tıbbi atıklar" gitmiyor...benim yaşam sevincim gitti, umudum gitti, ruhum gitti...dolamışlar dillerine gereksiz test yaptırmayalım diye,olan bize oluyor......bu arada inşallah bebeğin sağlıkla tutunur sana, dua ediyorum hem kendim hem de buradaki herkes için
dogru önce şok sonra inanmıyon kimseye öfkem olmadı hemen yazıda bunuda görcekmişim dedim PAZARLIGA gelince evt bir an önce yaşadıklarım bitsin normal hayatıma döneyim ooooooo iğrenç muaneler bitsin evime gideyim artık kurtulayım istedim ÜZÜNTÜ DEPRESYON FAZLA OLMADI tek derdim iyleşip tekrar çocuk sahibi olmakdı zaten sezeryan yerin öyle bir acıyoki degil aglamak gülemiyosun ooooooo kesik izin vermiyo haykırmana üzülmene EVT KAYBI KABULLENİYON NE ZAMAN KABULLENİYON BİLİYONMU............... KUCAGIN BOM BOŞ EVE GELİNCE YATAGININ YANI BEŞİK BOM BOŞ GECE UYANIYON AGLIYON BEBEGİN YOK İŞDE OZAMAN HERŞEYİ KABULLENİYON ÇARESİZ ..SANKİ ELİNDEN OYUNCAGIN ALINMIŞ AGLAYAN BİR ÇOCUK GİBİ..........AYYYYYYYYY ÇOK KONUŞTUM AMA DOLUYMUŞUMBir kayıp yaşayan ailenin tepkileri şöyle oluyormuş kızlar;
Önce ŞOKonup kalıyor, terliyor, kekeliyor, afallıyor,ne yaptığını bilmiyor...
ardından İNKAR:Belki değildir diyor,inanmıyor, olmamış gibi davranıyor veya daha kabullenilebilir çözümlere tutunuyor
sonrasında ÖFKE ya da İÇERLEME: bu noktada doktora, eşe, insanın kendisine, Allah'a, kaybına vs. hatta bazen birkaçına birden öfke duyuyor ya da her birimizin yaşadığı ağlama nöbetleri vs. oluyor
bir sonraki aşamada PAZARLIK:çözüm bulunmaya çalışılıyor, şöyle yaparsam içinde bulunduğum durum geçer mi vs diye
sonra DEPRESYON ve ÜZÜNTÜ: herşeyi bırakma, umutsuzluk hali oluyor
en sonunda KAYBIN KABULLENİLİŞİ:Aile normal yaşantısına geri dönüyor ve belki yeni bir çocuk için sağlıklı bir hazırlık belki başka çözümler buluyor
Bu aşamalar herkeste farklı farklı zamanlarda ve şekillerde gerçekleşiyor ama hepsi psikolojik olarak sağlıklı bir sonuç için gerekli aşamalar. Bunları okumak bana iyi geldi, paylaşmak istedim.
6 hafta...iki gün önce düşük+kürtaj oldu olduiyi akşamlar belki yazdın ama hatırlamadım senin kaybın varmı kaç aylık
6 hafta...iki gün önce düşük+kürtaj oldu oldu
işte dediğim şey buydu, ne demek 3 kayıp ya, kolay sanıyorlar...kordon çiğli eski oturduğumuz eve çok yakındı. Eşim de Medikal Park'ta bir doktor adı almış bir arkadaşından, bakalım..içimden bir ses doktor doktor gezeceğiz diyor çünkü ilk doktorumdaki gibi "eti senin kemiği benim" bir durumum olmayacak artık...Kordonda bütün testler yapılamıyor galiba?giitigim doktora gidebilirsin kordon kılınik mete tarcan o gerekeni yapar ücrette 20 tl tavsiye edrim o bür türlü 3 kayıpdan sonra kan pıltılaşma vesayre testlerin çogu ozaman yapılıyo
işte dediğim şey buydu, ne demek 3 kayıp ya, kolay sanıyorlar...kordon çiğli eski oturduğumuz eve çok yakındı. Eşim de medikal park'ta bir doktor adı almış bir arkadaşından, bakalım..içimden bir ses doktor doktor gezeceğiz diyor çünkü ilk doktorumdaki gibi "eti senin kemiği benim" bir durumum olmayacak artık...kordonda bütün testler yapılamıyor galiba?
sağol, sana da geçmiş olsun...biz de bucada oturuyoruz.geçmiş olsun zaten biraz geriyi okudum gördüm izmirin neresindensin ben bornova.............tekrar geçmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın
bu arada keep, hep birkaç düşüklü örnekler verdim, sanma ki bu hep böyle oluyor. ilk düşükten sonra hemen hamile kalıp sağlıkla doğum yapan bir sürü arkadaşım da var. acı tazeyken söylenen her söz karamsarlığa sokar insanı. karamsarlığa kapılma yine hamile kalırsak biz de düşük yaparız yine diye birşey yok. her seçenek ihtimal dahilinde. ben bunları anlatsam da anlatmasam da her şartta yeniden hamile kaldığımızda aynı şeyi yaşamaktan korkuyor olacağız zaten.
ne guzel dile getirmissin canim
ilk gebelik olsa ve dusuk olmamis olsaydi da, aklimizin bir kosesinde ya birsey olursa dusuncesi bence de hep olurdu
simdi esimle de konusurken, yeniden hamile olursan, ilk 3 ay kesinlikle kimseye caktirmayalim diyor bana, sanirim ozellikle 3 aydan sonra braz daha rahatlamaya basliyordur insan.
günaydın bilseydim kk da oldugunu bende neti açardım .bende 4 beri uyumuyom gecede kaçda yattım bilmiyom sıcakdan uyku falan kalmadı sen niye uyumuyon kuzum
ilk gebelik olsa ve dusuk olmamis olsaydi da, aklimizin bir kosesinde ya birsey olursa dusuncesi bence de hep olurdu
simdi esimle de konusurken, yeniden hamile olursan, ilk 3 ay kesinlikle kimseye caktirmayalim diyor bana, sanirim ozellikle 3 aydan sonra braz daha rahatlamaya basliyordur insan.
günaydın bilseydim kk da oldugunu bende neti açardım .bende 4 beri uyumuyom gecede kaçda yattım bilmiyom sıcakdan uyku falan kalmadı sen niye uyumuyon kuzum
kızlar nasılsınız??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?